Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierscionek zareczynowy

Jaki jest Wasz pierścionek zaręczynowy?

Polecane posty

Autorko-widzę jednak,że jesteś jakaś dziwna.Nie wszystko kręci się koło Ciebie i już nic nie można napisać bo myślisz,że Ci ludzie zaraz szpilę wbijają.Czas pokaże chodziło o moją osobę,bo co mi do Twojego związku :O.

Apart generalnie robi takie średnie pierścionki, trzeba wyszukiwać ładne kruczki, wg mnie z sieciówek króluje YES- zawsze coś wpadnie w oko.

Gość kombinatorka domowa
na 15 rocznicę ślubu dostałam pierścionek z szafirem i cyrkoniami wzorowany na pierścionku księżnej Kate. ale noszę go rzadko, bo nie lubię za bardzo pierścionków . wolę takie proste. mam tego złomu w szkatułce:P jeden z topazem( od teściowej dostałam po ślubie) jeden z ogromnym ametystem( też od teściowej po narodzinach pierwszego syna) jeden z rubinem- dostałam od mamy na 18 stkę. na co dzień noszę tylko sygnecik złoty z cyrkonią i inicjałami, obrączkę i cieniutki pierścionek z rzędem diamencików, który dostałam od męża po narodzinach drugiego syna. pierścionki leżą i czekają na przyszłe synowe:P jak im się nie spodobają to sprzedadzą:P

Gość dix ae
ale wiejski pierscionek

Gość kombinatorka domowa
nie mam córki i nic się nie zapowiada na to, że będę miała więc obdaruję synowe:P może nie będą psioczyć, że uraczyłam je starym złomem:P

Gość ciaza, macierzynstwo 1987
No ja bym nie chciala dostac pierscionka od tesciowej.

Gość kto kogo kochaaaaa
Buhahahhaha przeczytalam caly watek i powiem od razu ze widac na odleglosc ze czarna gorzka zazdrosci autorce, stad te jej chamskie odzywki.Bo sama dostala cyrkonie a nie diament. Buahhaha ale debilka i zazdrosnica. Zlociutka cyrkonie sa dla takich jak ty czyli kretynek ktore nie zasluguja na nic wiecej. Po 10-15 latach ci ta cyrkonia zczarnieje i wypadnie a diament zostanie. Piersxionek zareczynowy ma byc solidny i porzadny bo ma byc to pierscionek na cale zycie. Reasumujac cyrkonie sa dla kretynek pokroju czarnej gorzkiej a diamenty dla kobiet, ktore sie kocha i z ktorymi chce sie spedzic cale zycie.

to jeszcze raz w tył zwrot i czytaj od początku :) Cyrkonie były w pierwszym pierścionku, nastoletnia wielka miłość szkolna, dawno i nieprawda :P Aktualnie mam jak najbardziej piękny złoty pierścionek z diamentem- jeśli naprawdę tym mierzycie zaręczyny. Jestem przewrażliwiona na punkcie materialnego podejścia kobiet ze względu na kumpla którego takie tematy na forach wbiły w glebę- i czytając twój komentarz serio tylko i wyłącznie mi ręce z bezsilności opadają. Jestem szczęśliwa. Autorki się uczepiłam, bo treść pierwszego postu w mojej ocenie ociekała materializmem. Ot, tyle :)

Gość kombinatorka domowa
a ja nie dostałam pierścionka z diamentem i wyobraź sobie, że już 17 lat jesteśmy z mężem szczęśliwym i KOCHAJĄCYM SIĘ małżeństwem. i nie sądzę aby wartość pierścionka czy też diament w nim miały decydować o tym czy ktoś kogoś kocha czy nie. oczywiście mam nadzieję, że twój post był ironią!

ALE- co ważne- ten pierwszy, z kiedyś, był dla mnie pełnoprawnym pierścionkiem zaręczynowym, nosiłam go z dumą, bo wiedziałam, że był dawany z uczuciem. No nie wpadłam na to, by przeliczyć, że "nie ten kamień, sorry, kochasz mnie za mało" :P I nie rozumiem tego wielkiego ciśnienia że tylko i wyłącznie diament. Kumpel przez to teraz odłożył zaręczyny, ma też rodzinny pierścionek z rubinem, chciał go przekazać dziewczynie jako ważny symbol, ale nieeee teraz będzie idiota zbierał na diament, bo inne się nie liczą ehhhhh :/

kombinatorka -> o ile się nie pogubiłam do kogo piszesz, to mój post był do :kto kogo kocha". Też nie mogę się nadziwić takiemu podejściu. Coś ważnego w akcie zaręczyn gdzieś powoli zanika...

Gość ASRock
Powinnaś być zakochana w swoim mężu a nie w pierścionku. Nie ma znaczenia ile ma karatów i czym jest okuty pierścionek zaręczynowy. Ma za zadanie dobrze wyglądać i symbolizować waszą miłość do siebie. Pierścionki są ok, ale nie tyle, co pierścionki ważniejsze są dobrze dopasowane i wyważone obrączki ślubne. Obrączka to już coś więcej. O jakości i grawerowaniu nie wspomnę.

Gość kombinatorka domowa
właśnie do niej pisałam.

hehehehe tak ogólnie to wy wiecie ile kosztuje pierścionek z diamentem, który w ogóle widać? Trzeba chyba być Kulczykiem, żeby sobie pozwolić na coś takiego.

I jestem straszną zwolenniczką właśnie pierścionków tradycyjnych, rodzinnych. U mnie kuzyn na taki przekazywany w linii. To jest dopiero coś pięknego- taki symbol zaręczyn ma Moc :) I dlatego rozżalona jestem, że kumpel odszedł od tego pomysłu - bo naczytał się w necie jednej mądrej z drugą które krzyczą, że jak facet kocha to liczy się tylko diament- i już klops, bo nie chce "obrazić" dziewczyny czymś innym. Przykre to, ale przecież nie mogę ingerować w czyjeś zaręczyny, bo MI się podoba taka tradycja- i tylko naprawdę szlag mnie trafia jak widzę, że faktycznie, net oszalał, jakieś masakryczne ciśnienie się zrobiło na te diamenty. Ja jeśli będę miała syna w przyszłości mam zamiar mu przekazać jakiś pierścień- a nuż zapoczątkuję to w mojej linii. A najwyżej zostanie u syna jako wieczna pamiątka :P Kombinatorka- to życzę porozumienia gustów z Synowymi! ;);)

Gość kanapki są nudne.
Nioe wiem ile ma karatów, ile waży i ile jest warty, wiem, że jest złoty i ma diament,jest klasyczny.Podoba mi się bardzo , bo dał mi go facet,teraz już mąż którego kocham, i nasze małżeństwo po prawie 4 l;atach jest tak samo piękne, jak mój pierścionek :)

czarna gorzka, czy ty dziewczyno masz jakis kompleks nizszosci? Facet ci nie dogadza? Czujesz sie gorsza i przez to wyzywasz sie anonimowo na forum? :o " Autorki się uczepiłam, bo treść pierwszego postu w mojej ocenie ociekała materializmem. Ot, tyle" Ty sie mnie uczepilas o wiele rzeczy. Najpierw wymyslilas sobie, ze topik zaklada dzieciak, cytuje :"Juz dzieci wstaly widze". Potem napisalas, ze spamuje i jestem facetem. Wkleilas mi link do jakiegos durnego topiku twierdzac, ze moj temat to prowo. Jak cie zignorowalam, to zaczelas wylewac ostrzej swoje pomyje nazywajac mnie "tepa cipa". Chyba jestes jakas niedowartosciowana a przede wszystkim, agresywna, chamska i w dodatku zaklamana, bo wypierasz sie czegos co pisalas. Pzeciez kazdy moze sie cofnac na pierwsza strone i zobaczyc na wlasne oczy. Zaklamana nastolatka (soraski, sprawiasz wrazenie mlodej osobki). Twoj kolega mnie nie interesuje, natomista tobie radze przestac umoralniac ludzi, klamac oraz dorabiac sobie w swojej glowce jakies chore idee. To sie leczy moja droga. Moja rada : Zajmij sie soba oraz swoim mezem, ex narzeczonym, pierscionkiem z cyrkonia lub z diamentem itd.... :)

Druga sprawa. No i co z tego, ze jakis tam twoj kumpel odszedl od pmyslu wreczenia pierscionka rodzinnego? Bo co? Bo tobie sie to nie podoba, tupniesz nozka, troche go powyzywasz, tak w twoim stylu i kumpel musi sie posluchac pani, ktora chce rzadzic calym swiatem tak? Wiesz, ty masz cos nie tak z glowka. Jakim czlowiekiem trzeba byc, zeby tak bardzo wtracac sie w czyjes zycie? I skad wiesz, ze jakis tradycyjny pierscien przypadnie do gustu innej osobie? To, ze tobie takie cos sie podoba, nie znaczy, ze kazdy tak robi i powinien robic. Dorosniesz, zrozumiesz. Na przyszlosc naucz sie dyskutowac kulturalniej, z poszanowaniem dyskutanta oraz nie wymyslac niestworzonych historii, ktore sobie chcesz kreowac w swojej glowie.

Mój pierścionek jest ze szmaragdem w otoczeniu 10 brylantów. Złoto żółte. Podoba mi się bardzo :) Nieco mnie zaskoczył bo spodziewałam się skromniejszego.

Gość a tak a propos
do kto kogo kochaaaaa jezu jaka jestes prosta i plytka, masakra , jezeli warosc pierscionka przeklada Ci sie na wielkosc milosci, pomysl chwile czasem , ze nie kazdy ma milony zeby kupowac niewiadomo co, zeby Pannie takiej jak TY udowodnic MILOSC , BO MILOSC to nie pierscionek tylko cos wiecej. co do autorki, jak Ci sie podoba diament niech bedzie diament, alez znow nieobowiazkowo kazdemu to samo nieprawdaz?? jak by nie patrzec Twoja wypowedziec trąci przechwalka typu co to ja nie dostalam , a ten sa opalem czy innym szkiel;kiem to juz be jest, nie ma co tak ludzi trakotwac kazdy jest inny w tej sprawie przede wszystkim liczy sie uczucie anie kawalek metalu:)

"Przykre to, ale przecież nie mogę ingerować w czyjeś zaręczyny, bo MI się podoba taka tradycja" po pierwsze, wyraźnie napisałam, że absolutnie nic mi do tego- naucz się czytać ze zrozumieniem. Po drugie nigdzie nie krytykuję niczyjego gustu czy życia TAK JAK TY a oceniam POSTAWY które uważam za dziwne WG MNIE. Po trzecie, ja tu wyrażam SWOJE ZDANIE i mam do tego prawo. Niegrzecznie wyraziłam się RAZ w odpowiedzi na TWOJE obrażanie mnie. Od tego momentu spokojnie przedstawiam moje zdanie. Niestety TO TY NON STOP ROBISZ MI WRZUTY, OSOBISTE WYCIECZKI, PRÓBUJESZ UDERZYĆ W MOJE ŻYCIE OSOBISTE, WMAWIASZ KOMPLEKSY, I WYZYWASZ OD CHORYCH PSYCHICZNIE. Teraz się zastanów kto tu musi popracować nad kulturą. Każdy reprezentuje sobą jakąś postawę, innym ludziom może się ona nie podobać. To jest normalne. Ty nie przyjmujesz do wiadomości że MAM PRAWO UWAŻAĆ, ŻE TWÓJ PIERWSZY POST BRZMIAŁ MATERIALISTYCZNIE. Ale tak się nakręciłaś, że już tylko chaotycznie mnie atakujesz, bez argumentów, nawet nie wczytawszy się w to co piszę ze zrozumieniem. Tak, uważam, że taki post bez żadnego przywitania, czegokolwiek, tylko wypalenie z grubej rury "ej jakie macie pierścionki zaręczynowe bo ja mam taki ze złota i z diamentem, tyle i tyle karatów" i tyle, znowu bez nawet pożegnania JEST WG MNIE ZWYCZAJNIE OBJAWEM DZIWNEJ MATERIALISTYCZNEJ POSTAWY, KTÓRĄ OCENIAM JAKO SŁABĄ. I tyle. Nie ma to nic wspólnego z wjeżdżaniem sobie na życie, a z postawą zachowania. Jeśli doczytałaś do końca, to zacznij teraz jeszcze raz, byś ZROZUMIAŁA przekaz. A potem czekam oczywiście na atak na moją głowę, życie, kompleksy, wrodzony kretynizm i chamstwo ;) Tylko z przykładami proszę.

"a nuż zapoczątkuję to w mojej linii. A najwyżej zostanie u syna jako wieczna pamiątka " i tak, wiem, że mój pierścień może nie przypaść synowej do gustu i tyle będzie z mojego zapoczątkowywania tradycji :D Ale też to wyraźnie napisałam. Ty w ogóle skupiasz się na słowie pisanym czy już wpadłaś w tryb jechania po "moich problemach z głową" na oślep? Bez trudu rozumienia tego, co się czyta? Inni mogą oceniać Twoją postawę jako materialistyczną. Ludzie są różni i mają różne podejścia do życia. Przyjmij ten fakt, to przecież coś naturalnego że ile ludzi tyle zdań (przecież też możesz się z tym nie zgadzać i tyle) zamiast teraz panicznie, chaotycznie próbować mnie wyzywać już totalnie niemerytorycznie.

Oczywiscie czarna gorzka juz w pogotowiu, gotowa odpowiedziec i trollowac. Caly dzien na kafe i wciaz czujna jak sowa :) Super :) Oczywscie, mozesz sie wypierac i tak dalej. Kalmczuchy tak maja. Rzeczywiscie, od bodajze drugiej strony piszesz grzeczniej, aczkowliek twoje zarty na temat tego, ze NA PEWNO maz mi podarowal pierscionek, ktory tesciowa dostala w komplecie z kolczykami byly dziecinne, glupie, chamskie i swiadcza tylko i wylacznie o twojej zazdrosci. Jestes prowokatorka i trollem. Prowokujesz swoimi wypowiedziami do klotni. Od samego poczatku nie wypowidasz sie na temat. Widac, ze weszlas tu celowo, aby sie na kims wyzyc. Twoje posty mnie nie ziebia ani nie grzeja, co nie zmienia faktu, ze jestes chamska. Cytuje twoja wypowiedz z pierwszej strony, w ramach "odswiezenia twojej pamieci" ------> "HEEEEJ KAFETERIANKI! BO AUTORKA TU CZEKA NA ODZEW!! Hmmm... Autorko obawiam się, że jesteś tu niestety jedyną aż tak tępą cipą, która po zaręczynach pierwsze co to rzuciła się z kiślem w majtkach na certyfikat diamentu, zaczęła liczyć karaty i walcząc ze ślinotokiem podniecać się wartością pierścionka by móc co podkreślać na necie. So sad." To byl twoj post po tym jak cie zwyczajnie zignorowalam. A ze troll szuka atencji, stad musialas napisac troszke ostrzej, aby zwrocic na siebie uwage. P.S: Twoja stopka (pierwsza linia) doskonale pasuje do ciebie. Perfecto ;)

"Inni mogą oceniać Twoją postawę jako materialistyczną. Ludzie są różni i mają różne podejścia do życia. Przyjmij ten fakt, to przecież coś naturalnego że ile ludzi tyle zdań" Wiesz, gdybys odpisala mi cos w stylu : Autorko, MOIM ZDANIEM badz UWAZAM, ze twoja postawa jest materialistyczna, to moglybysmy podyskutowac. Ty jednak zdecydowalas sie na wyzwiska. Bardzo nieladne i bardzo chamskie. Dlatego dostajesz odpowiedzi takie a nie inne. I przestan sie tlumaczyc. Tylko winny sie tlumaczy ;)

Witam drogie Panie-;) O gustach się nie dyskutuję . Ja najbardziej preferuję pierścionki z klasą zawierające elegancje a zarazem delikatny skromny wymiar -;) Autorko kształt kwiatuszków nieczego sobie-;) Pozdrawiam

"Pisałaś w formie męskiej na forum- stąd moje założenie o płci, po wyprostowaniu tej kwestii zwracałam się do ciebie poprawnie- nie wiem, gdzie tu obraza." ehhh i też cytat apropo Twojej płci, spokojnie wypowiedziałam się już na poprzedniej stronie, ale wraz nie wyłapałaś. Na innym wątku rano o wakacjach też coś napisałam i tak się złożyło, że akurat nad moją wypowiedzią była też Twoja sprzed paru minut, tylko wypowiadałaś się w formie męskiej. A że miałam akurat otwarte oba wątki naraz w kartach i w obu pisałam praktycznie w tym samym czasie, rzuciło mi się to w oczy. Poproszę o przykład, że cię śledziłam i wyciągałam wątki sprzed paru dni jak mi zarzucasz :) I CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM PROSZĘ bo to bez sensu żebym ja Ci musiała podstawiać pod nos moje cytaty, w pojedyńczych zdaniach rozbite, byś była w stanie przyswoić treść i ją zrozumieć.

Gość Nfifnofj
Ja pierdziele jaki temat!! Dla dziewczynek ktore jeszcze w rozowych kiecuniach chodza ! Buhahahaha Autorko marzycielko moze kiedys sie spełni hehehehe

Racjonalistka, jednym moze sie podobac taki pierscionek jak np. moj, a innym cos innego. Ja np. nie lubie bialego zlota. Nigdy nie lubilam, moj maz tez nie lubi bialego zlota ani nawet srebra. Jego rodzina lubuje sie w zlocie. Ja z kolei nie nosze zadnych innych pierscionkow oprocz zareczynowego i obraczki. Dwa pierscionki to max na moich dloniach. Dziekuje za normalna wypowiedz, Racjonalistko. Pozdrawiam 🖐️

Nie, to Ty zdecydowałaś się na wyzwiska mojego życia, bo nie zaakceptowałaś tego, że ktoś krytykuje Twoją postawę. Rozumiesz różnicę między krytyką osoby a postawy? Na przykładzie "Jaś jest głupi" (źle) "Jaś postępuje głupio" (prawidłowo). Oburzyłaś się, że post oceniłam jako tak materialistyczny, że aż musi być prowokacją, że postanowiłaś mnie zwyzywać od kurek domowych (ach! i tutaj znowu poprosiłabym o przykład na jakiej podstawie:) ) z nudnym życiem. Nie tłumaczę się tylko spokojnie przedstawiam moje racje- że chaotycznie i głupio atakujesz mnie na oślep, nie potrafiąc przedstawić żadnego argumentu. Punktuję Ci to tak dla ułatwienia. Żebyś widziała, kto tak naprawdę jednak zaniża nam troszkę poziom kultury i retoryki w tej naszej pogawędce dzisiejszej.