Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymianek111

Przyszłe mamy - planujące dziecko Z ROCZNIKA 2014

Polecane posty

Kiccia - przykro mi, tabelke wklejam od razu, bo już i tak trzebabyło się jej naszukać: NICK...................WIEK......STARANIA OD......STARANIA O.......TERMIN @ milllllenka...............24............... 2 cykl.................2dziecko................29,06 pasikonik88...........25................................ ...........2dziecko...............03.07 zmęczona26.........26.....14 cykl od poronienia..... 1 dziecko.............12/13.07 Klasyka. ............ .26.................3 cykl...................1 dziecko..............18.07 stempelek1983......30.................5cykl............ .....1 dziecko...............25.07 niulek x ............ . .22.................2cykl..................1dziecko......... .......29.07 roxien21................27................4cykl.......... ........1dziecko.................04.08 Ana87....................26................1cykl........ ..........2dziecko...............06.08 anula2500..............28................1cykl........... ......2dziecko.................07.08 makatka03............32................11 cykl..................1dziecko...............11.08 kiku88..................30.................10cykl........ ..........1dziecko...............11.08 Livia323232......... 32..................2 cykl.................1 dziecko................12.08 mi-fa-so..................31.............6 cykl....................2dziecko................12.08 Efie........................33................4 cykl.................1dziecko................13.08 Westa i Hestia.......30................3 cykl.................1 dziecko................17.08 Dagietka30 ...........30................4cykl..................1dziecko .................23.08 oczekuje...............21.................10 cykl................1dziecko................24.08 dziki-dzik...............26.................7 cykl.................1dziecko................30.08 jaskółka87............26..................8cykl........ ..........1dziecko................31.08 wystraszona27......27.................3cykl.............. .....1dziecko................01.09 roxien21................27................5cykl.......... ........1dziecko.................03.09 kicccia...................24................4 cykl..................2dziecko................05.09 W CIĄŻY NICK.....................WIEK........CYKL...........DZIEC KO. ....TERMINPORODU titi..........................................1 cykl...........2dziecko......................01.2014 slodka cytryna100....32.......od dawna..........1dziecko..............04/06.01.2014 aneczka0124...........21............1 cykl...........1dziecko.................27.01.2014 inez10.....................37............1 cykl...........3dziecko.................31.01.2014 tymianek111............28............2 cykl...........2dziecko.................07.02.2014 lulika.....................30/31..........2 cykl..........2dziecko......................02.2014 RybkaPlum..............29............2 cykl...........2dziecko.................23.02.2014 Tomaszkowa............25............1cykl............1dzi ecko.................17.01.2014 czarna8306..............30............1cykl............2dzie cko...............26. 02.2014 alexandra2p............34.............1cykl............2d ziecko................12.04.2014 kopakabana.............29.............5 cykl..........1dziecko......................04.2014

Witam :) Ja dziś byłam na wizycie u lekarza od chorób zakaźnych i po dokładnych badaniach wyszło że nie mam żadnej toksoplazmozy! :) Nawet nie wiecie jak sie cieszę! Nic mojemu dzidziusiowi nie grozi:) Teraz już jestem w 15 tyg więc czekam na nastepną wizyte u gin by go/ją zobaczyć na kolejnych usg :) może już zasugeruje jakaś płeć :) Ciekawa jestem :)

To na prawde super że jast takie forum gdzie można się podzielić swoimi obawami a także wspólnie cieszyć sukcesami :) ja mocno trzymam kciuki za wszstkie aktualne i przyszłe mamy

Gość niulekx
Zmęczona odpoczywaj dużo;-)na pewno drugi trymestr będzie dla Ciebie dobry i nie tylko będziesz się lepiej czuć ale też będziesz mieć więcej siły żeby zadbać o siebie;-)więc głowa do góry;-)trzymam kciuki żeby szybko się skończyły u Ciebie te plamienia i mdłości i mogłaś się cieszyć ciążą;-) Makatka clo na pewno zadziała:-) ja też jak słyszałam to tylko dobre opinie;-)a jak będą bliźniaki to bedziesz mieć podwójną radość;-) Kiccia przykro mi;-( Klasyka super że badania się udały i dobre wyniki i że owu była;-)trzymam kciuki za dwie kreski;-)Na piękny prezent:-) Aneczka moja szwagierka już w 16tyg poznała płeć;-)więc trzymam kciuki;-) Livia nadzieja ciągle jest;-)

Gość niulekx
Zmęczona wg mnie masz dobry apetyt;-)Gdzieś przeczytałam nie wiem czy tu kiedyś ktoś napisał czy gdzieś indziej że je się dla dwojga a nie za dwojga;-) A pytałaś się jak u mnie ;-) Mnie boli podbrzusze ale tak to czuję się dobrze a teraz jestem w 5tyg i 5dzień wg kalkulatora internetowego;-)

niulekx - to faktycznie mnie podbudowałaś ja mam dopiero nastepna wizyte 21 sierpnia więc bedę w 17 tyg to może się dowiem ale teraz to juz sie bardziej nie moge doczekac :P

Gość gość
Hej dziewczyny. Maz odebral mi wypis ze szpitala. Krwiak zakosmowkowy ma srednice 12 mm. Odeszly mi 3 badania bo zrobili mi morfologie grupe krwii oznaczyli i wr(kile). Jutro musze jechac na badania zeby na poniedznbyly wyniki wszystkich narazie nie zrobie bo troche kasy poszlo ostatnio ale jutro zrobie mocz glukoze toxoplazmoze i rubelle( rozyczke) tsh i ft4. A na kolejna wizyte zrobie reszte badan.zmeczona26

Gość niulekx
Aneczka trzymam kciuki a chce zrobić to 4D ;-)? Zmęczona masakra ile badań. i fakt skąd wziąść ciągle pieniądze na wszystko bo przecież są inne jeszcze wydatki

Gość gość
No pierwsze badania sa drogie niulek. Robi sie grupe krwi, ok 30 zl morfologie ok 10 zl, mocz ok 8 zl, glukoze ok 7 zl rozyczke ok 70/80 zl toxoplazmoze ok 70/80 zl, hbs ok 30, hiv ok 30 hcv ok 30. To sie uzbiera troche.potem to juz niby tylko morfologia i mocz i tak jak u mnie przeciwciala bo mamy konflikt serologiczny. No i wizyty po dwie w.miesiacu po 130 zl plus leki minimum te 100 zl w aptece zostaje eh masakra. A na nfz odlegle terminy olewaja pacjentow i traktuja jak bydlo. Zmeczona26

Gość niulekx
na faktycznie troche tego jest a się zastanawiam czy moje badania z czerwca na toksoplazmoze tsh i cos tam jeszcze są ważne wezme je do lekarza ale się zastanawiam czy bedę musiała robić bo ja jakoś ciężko znoszę igły :-/ i wolę żeby zrobili to mi za jednym pobieraniem

Gość gość
Mam to samo niulek wrecz tragicznie znosze pobieranie krwii. Zapomnialam dodac jeszcze wr badaja ok 7/8 zl. Ja mam tsh i ft 3 i 4 z konca kwietnia a musze zrobic teraz rozyczke i toxo robilam w tamtym roku po poronieniu ale teraz w ciazy tez musze zrobic. A i jeszcze cytomegalie tez trzeba ok70/80 zl. A tez robilam ale mi gin powoedziala ze w ciazy te badania musza byc zrobione, mimo ze.np byly zrobione miesiac przed zajsciem to w ciazy i tak trzeba. Zmeczona26

Gość niulekx
Aha tak sobie myślałam ale miałam nadzieję;-) dzięki;-) może chociaż zrobią mi za jednym pobieraniem większość tak żeby za często mi nie robili tylko w drodze dużej koniecznosci;-)

Cześć dziewczyny! Gratuluję nowym mamusiom :) Zmęczona - trzymaj się dzielnie! Mam nadzieję, że to poświęcanie się teraz dzidziuś w przyszłości wynagrodzi ci z nawiązką :). Dużo badań miałaś na samym początku. Ja miałam może połowę tego co ty, reszta myślę, że będzie w okolicach 20 tygodnia zlecona. No i drogo masz. Jak rozpisałaś to cenowo, to niektóre badania mam o połowę taniej (np. toxoplazmoza 45 zł za IgM + IgG). Makatko - widzę, że nowy lekarz wziął się porządniej za "twój przypadek". Mam nadzieję, że Clo wystarczy i że laparoskopia nie będzie już konieczna. Trzymam kciuki, żeby udało wam się w ciągu tych najbliższych 4 cykli :) A u mnie bez zmian, tylko brzuch coraz większy ;). Ostatnie badanie wyszło bardzo dobrze, wszystkie pomiary wzorowe, ogólnie dzidziuś wygląda na zdrowego, ryzyko wad genetycznych wyszło mi bardzo niewielkie. Miałam szansę poznać już płeć maluszka, ale niestety za ciasno trzymał nóżki, więc może uda się w ciągu najbliższych usg już dowiedzieć. Pozdrawiam was i trzymam kciuki, żebyście wszystkie bez wyjątku "przeszły na dół tabelki" :)

Gość Ana87
po dzisiejszym moim teście dopatruje się cień cienia drugiej kreski ale nie napalam się zbytnio. @nadal nie ma i oby nie było. dziewczyny czy to normalne że kreska testowa wyszła ok, a ta druga strona testu co ciąże wskazuje tak się trochę zlała na różowo i po wyschnięciu tam dopatrzyłam się kreski. ale może to moje schizy, sama nie wiem co sadzić o tym, czy to możliwe że pomimo tego że miałam mieć już miesiączke 3 dni temu to test w nikłym stopniu wykryłby ciąże? czy któraś z Was tak miała?

Witam Was dziewczynki, mam nadzieję, że o mnie pamiętacie jeszcze :) podczytuję Was na bieżąco, tylko się nie udzielam przez to, że starania mamy przerwane na jakiś czas. Witam nowe dziewczyny:) zmeczona - dużo sił i wytrwałości, zdrówka dla Ciebie i dzidziusia:) jesteś bardzo dzielna kambel - jak u Ciebie sytuacja? mam nadzieję, że do końca już się wyjaśniło Natalia86, alexandra2p - gratuluję:) makatko - miałam podobne przemyślenia, że jak się nie zajdzie w 3 pierwszych cyklach, tzn że coś jest nie tak. Ja niestety dopiero w 6 cyklu wzięłam się za badania, no i wyszła mi ta niedoczynność tarczycy. No ale mądry Polak po szkodzie;) aneczko0124 - cieszę się, że wizyta rozwiała Twoje wątpliwości:) zdrówka tymianku - w którym tygodniu już jesteś?:) Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za powodzenie w kolejnych cyklach i pozytywne testy! :) Od pewnego czasu mam problemy z zalogowaniem, nie chce mnie zalogować na mój nick mi-fa-so

Hej Dziewczyny :* Dziękuję za tak pozytywne przyjęcie :) Nawet nie wiecie jak mi miło :) :* aneczka0124 przepraszam, że pytam ale jak sobie radzicie żyjąc z jednej pensji? Bardzo ciężko jest? Mieszkacie w jakimś wynajmowanym mieszkaniu? Przeraża mnie trochę fakt, że mogłoby dojść do sytuacji, że tylko mój A by pracował, bo nie wiem czy dalibyśmy sobie wtedy radę:( Bardzo dużo rozmawiamy o dziecku i oboje bardzo go pragniemy, ale odkładamy decyzję (a to do maja, a teraz do września) przez niepewną sytuację w pracy... A co jeśli ta pewna sytuacja w ogóle nie nadejdzie? Co jeśli pod koniec roku stracę pracę (co jest bardzo prawdopodobne, gdyż jestem na stażu, który kończy mi się 23 sierpnia, a później dostanę umowę prawdopodobnie na 3 m-ce bo takie są wymagania z PUP. Na grudzień może mi jeszcze przedłuży, żeby mieć dodatkowego pracownika przed świętami). A wtedy to w ogóle możemy zapomnieć o dzidzi :( PS. Masz jakieś przeczucie co do płci? :) Super, że toksoplazmoza wyszła ujemna :) Ja już na zapas zaczynam się martwic jak to będzie bo mam w domu koty, a tyle się o tym mówi, że można się od nich zarazić :( ale z drugiej strony słyszałam też, że prędzej można się zarazić tatarem! Którego zresztą tak uwielbiam... No, ale czego się nie zrobi dla przyszłego maleństwa?:) Przestanę go jeść i tyle ;) Poza tym tak z przygotowań to zaczęłam łykać niedawno kwas foliowy :D Ana87 no jeśli teraz byśmy się postarali (i oczywiście gdyby się udało) to urodziłabym mając 21 lat:) Jak dla mnie w sam raz :) Tylko gdyby nie ta moja nieszczęsna praca :(

Agnieszko515 wiesz nie zawsze jest kolorowo z jednej pensji ale dajemy rade, wszytsko było by oki i spoko gdyby nie kredyt ktory mamy i ktory pochłania jakąś większą część pensji ale dajemy sobie rade:) A mieszkamy w domu z moimi rodzicami na wsi węc jesli chodzi o opłaty to się dzielimy. A jeśli chodzi o przeczucie co do płci to naprawde nie mam pojecia :P Moja mama uarcie twierdzi że będzie dziewczynka a ja już sama nie wiem. :)

Cześć dziewczyny, u mnie dalej @ brak a na teście jedna kreska. jestem już zmęczona ta sytuacją. ja nawet nie miałam nadzieji, ze w tym cyklu coś się może udać, później ten brak @ i negatywne testy. Przez chwile miałąm nadzieję, a teraz już nei mam. jestem tylko bardzo wkurzona, bo cykl mi się przestawił, nie mogę zacząc drugeigo. sama już nei wiem czy iść na betę jutro, po prsotu szkoda mi kasy, zrobiłam już pięc testó. dziewczyny a jak powinna wyglądać szyjka w ciąży? bo i już to zaczęłam sprawdzać, neistety nei mam pojęcia zupełnie o tym. W ciąży raczej nie jestem, doszły by pewnie już inne objawy jak śluz. Jestem ZŁA i tyle. Agnieszka515 jedynie co mogę ci doradzić to zamieszkajcie przed ciążą ze sobą, bo to jest zupełne inne życie.

Gość Ana87
Anula2500- witaj:) u mnie także brak @ . czekam i czekam i nadal nic. już by mi się skończyła miesiączka i zaczęłabym drugie starania a tu nic. mam jezcze jeden test ale zrobie go w niedziele jak nie dostane nadal @. Jedyne co mam to trochę takie jakby bóle które zwiastują nadejście miesiączki a tu nic. i moje piersi czuje ze wybuchną niedługo.

Gość roomster88
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f 32d2ece6451af170a19b2

Gość Ana87
testy się nie myliły :( właśnie dostałam @. w tym miesiącu może się uda:( ale teraz to ja już nie wiem jak mam się wpisać w tabele bo mi się miesiączka poprzestawiała:( jakie polecacie testy owulacyjne?? proszę o porady ponieważ te z allegro jakos mi się nie sprawdzily.

Gość gość
Ana87 przykro mi. A czymu te z allegro ci sie nie sprawdzily? Ja robilam albo te z allegro albo takie niemieckie z rosmana i za kazdym razem owulacje mi potwoerdzaly na rowni z monitoringiem. Zmeczona26

Gość Ana87
Zmęczona26- te z allegro albo źle używałam albo sama nie wiem co. nigdy nie widziałam czerwonych dwóch kresek, a mogłabyś mi posłać link jakie z allegro kupowałaś? może jakieś inne niż ja. po jakim czasie u Ciebie występowała owulacja od pojawienia się dwóch kresek na teście owulacyjnym?

Gość gość
Ana to jedziemy na 1 wózku bo ja właśnie też dostałam okres i nie wiem jak się teraz wpisać he he. Dzięki Bogu że cykl wreszcie się skończył. Mówię wam że nawet się nie nastawiam na ciążę tylko te dziwne mrowienie i powiększone piersi dały mi do myślenia. Dziewczyny zmiencie proszę tabele 2 cykl @ niech będzie 7 wrzesień. Teraz sobie przypominam że przy pierwszej ciąży też tak miałam okres się spóźnił ale wtedy robiłam testy owulacyjne i mierzylam temp i byłam pewna że jestem w ciąży. Anula2500

Gość gość
Ana87 ja kupilam na allegro takie po 1 zeta z rozowa koncowka. Narazie nie mam dostepu do neta z kompa bo modem mamy na gwarancj i z tel nie dam rady wstawic linka. U mnie owulacja byla tak w przedziale 24/36 godz od testu owu. Moze to nie wina testow a poprostu w tym miesiacu nie mialas owulacji? Moze wybierz sie na monitoring do lekarza zeby okreslil czy owulacja jest czy nie to najpewniejsze. Ja procz monitoringu robilam testy owu i oznaczanie hormonow w tym czasie by wiedziec czy jest ok. Zmeczona26

Gość Ana87
Anula2500- my próbowaliśmy pierwszy cykl i powiesz szczerze ze naprawdę mój organizm bardzooooo dziwnie się zachowywał. mrowienie piersi i skórcze , nigdy tego nie miałam - no ale zawsze musi być ten pierwszy raz:)

Gość Ana87
Zmeczona26- zobaczymy jeszcze w tym miesiącu, poszukam jakichś testów na allegro i będę je robiła przez cały czas, jak czytałam na forach to niektóre dziewczyny tez mówią ze te testy z allegro nie wykazują dobrze owulacji, sama nie wiem. a znowu za 5 testów płacić 30 zł - brakło by mi ich pewnie:):):)

Gość gość
Dziewczyny maj będzie nasz . A ja za 2 tyg idę na parapetówe więc też się pobawię anula2500