Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gdynianka1987

Poród w Wejherowie - rok 2013

Polecane posty

dzieki za zaproszenia dziewczyny:) my się dziś byczymy na wsi , co do kolczyków to jeszcze o tym nie myślałam ;) ale napewno kiedyś bedzie miała .

Gość gość
widocznie tak dobrze jej w brzuszku hehe:):) mam nadzieje ze moj maluch nie bedzie się tak ociagal... dziewczyny probowalyście jakos przyspieszyc poród (chodzenie po schodach ciepła kąpiel sex itd?) Pomogło cos czy to mit?:)

Gość Lilianna140
Gosc..wybacz ale.nie wiem jaki sprzet tam maja ze jestes juz w terminie porodu i nie dal rady zobaczyc jaka jest plec.. Tinnera ja ciagle owoce wcinam..nektarynki teraz sa oblednie slodkie i soczyste bo to okres na nie:)

ja sprżatałam intensywnie (mycie okien , kurze generalne porządki przed Wielkanocą) z tym że zupełnie w to nie wierzyłam i nie robiłam tego celowo by urodzić , na drugi dzien rano odeszły mi wody więc może coś niecoś w tym jest:) natomiast moja koleżnanka miała kilka metod: wjechanie windą wysoko i zejscie po cshodach:) , jedzenie ananasa, picie oleju rycynowego , picie wywaru z malin ale nic jej z tych nie pomogło:P

Gość Lilianna140
Z olejem rycynowym cos jest na rzeczy bo kiedys nawet w szpitalu to podawali..moja mama rodzac dostala ten olej bo meczyla sie prawie dwa dni ( i to nazywa sie zwlekanie z cc i do tego mojego starszego brata a swoja pierwsz ciaze musiala urodzic naturalnie a wazyl 4600 i mnie tez naturalnie a wazylam i tu padniecie 5200

Gość gość
Lożysko zasłaniało a na ostatniej wizycie nawet nie zapytalam czy cos widac bo swierdziłam ze te pare dni mnie nie zbawi a przynajmniej bede miala niespodzianke.

gosc a do jakiego lekarza chodzisz w tym Pucku? Bo też tam chodziłam. Liliana sęk w tym że nektarynkę zjem, ale jakoś nie tak że mam ochotę na nie szczególnie, ja to mam ochotę na jakieś konkrety...

juz nie gosc, moja mała miała przy porodzie 3900 :) a moze powinnaś też iść na sor chociaż zapytać czy przypadkiem nie powinnaś być na patologi? w końcu jesteś po terminie..

Gość gość
Kowalski Marek na nowym swiecie;)

AS już pewnie na sorze :) ciekawe jaka będzie decyzja ale ja myślę że zostanie w szpitalu , może zaliczy najpierw patologię .Ciekawe czy na weekend jakieś mamusie się nam rozpakują:) a ja dokładnie 2 sierpnia 2012 r się dowiedziałam że będę mamą mija rok :)

Gość CzekamNaCórcię
Kiwoszka, świetne zdjęcia, widać że się ralaksujecie :) Co do sudocremu to powiem Wam, że sama go z chęcią używam, mam wrażliwą skórę na twarzy, często mam swędzące czerwone plamki i nie ma nic lepszego od tego kremu (zwykły krem nivea podrażnia je jeszcze bardziej). dla małej też się zaopatrzyłam :) powiedzcie, co jeszcze może "rozwścieczyć" położne w szpitalu? Chce mieć jak najwięcej świętego spokoju, a nie słuchania pań w szpitalu ;)

a nam lepiej słuzy linpmag niz sudocrem , sudocrem sie u nas nie sprawdzil niestety a linomag rewelacja. Dzieki Czekam na córcie nie ma to jak swieze wiejskie powietrze.

Gość CzekamNaCórcię
Zobaczymy czy mojej małej będzie służył, oby :)

Gość gość
Już nie gosc, też myslalam jak Dziewczyny że już jestes na patologii przynajmniej. A Ty wazylas 5 kg przeszło czy coś źle zrozumialam?! A dlugo Ci ten czop odchodzi, prawda?? To czysya krew czy taka "zglutowana" ?? Co do przekluwania uszek to też miałam najczęściej małe dzieci, do 2 lat to był max. Taka prawda że tylko huk przestraszy takie małe dziecko a już większe bardziej się boi drugiego uszka. Spray dezynfekujacy dodatkowo delikatnie chlodzi uszka ;-) - Quo nie tylko Ty się przestraszylas ale w sumie to prawda co pisze Lilianna że wszędzie się to może zdazyc. - Lilianna rozumiem że Ci smutno bi sama jestes ale najważniejsze że maz będzie na porod, choć teraz też byłby potrzebny, ale różnie jest;-) As zaraz wyśle Ci zaproszenie, ale jakby co jestem podpisana Emi ;-) Co do przyspieszania porodu do slyszalam że dotykanie sutkow powoduje skurcze macicy, oraz sperma że też pobudza do skurczy. Gorąca woda, herbata z malin też ponoć. To tylko ze słyszenia bo czy dziala to będę próbować jeśli też bobasek będZie się spóźniac hehe.-.... - Co do zaproszeń na fb to poszukam Was jednak jakby mi umknelo to w podpisie mam Emi jakby co ;-) Ci do pepsi to cały czas od 3 miesiaca mam na nią ochote ale nie żałuję sobie oczywiście nie w niewiadomo jakiej ilości.

Gość Emi1986
Zapomnialam się podpisac, poprzedni post to ja :-) As nie mogę Cię znaleźć...

to nie ja wazylam ponad 5 kg ja wazylam 4 kg a Maz 3280 g :) czop zaczal mi wychodzic a raczej sluz sam tak delikatnie 12 lipca jak szlam na porte heh ale tak naprawde spora ilosc sluzu (taka galareta z krwia ) wyszla tydzien temu w sobote rano w w nocy z piatku na sobote budzily mnie skurcze ale nieregularne . sluz nadal wychodzi tylko ze od paru dni bez krwi a dzis znowu z krwia . a jesli chodzi o pepsi to jest to jedyny napoj ktory pije przez cale moje zycie i z synkiem w ciazy bardzo mialam ochote ale staralam sie ograniczac wlasnie w trakcie karmirnia to najbardziej brakowalo mi pepsi a teraz w ciazy nie moge na pepsi patrzec :P za to bardzo lubie pic wode w duzych ilosciach wiec pod tym wzgledem coreczka dobrze sie sprawuje :)

juz nie gość, mała miała 56cm. O 4 rany zaczęły mi odchodzić wody. o 23.20 miałam ją urodzone. najciężej dla mnie było przeć, może faktycznie dlatego że była większa, bo druga faza porodu trwała ok 1h. AS pewnie zostawili na patologi :)

Gość Lilianna140
Emi to ja wazylam 5200 ups..ale wiekszosc zycia bylam.szczupla36rozm dopiero po Nikodemie wyszlo ze mam niedoczynnosc tarczycy zaczelam tyc:( I Nikus tez bym duzy bo w 38 tyg urodzilsn go z waga 4210 i 5cn..a Tosia w 30 tydz i 4 dni wazyla 2088 wiec tez bardzo duza..tak widac genetycznie mam..za to Nikus teraz chudy ze same kosci stercza..;)

Gość CzekamNaCórcię
Lilianna, ile utyłaś jak zaczęłaś chorować na niedoczynność? Ja mam niedoczynność hashimoto i policystyczne jajniki mi przy okazji wyszły, w miesiąc jak nie wiedziałam że jestem chora przybyło mi... 18 kg :/ oczom nie wierzyłam... :/ później jeszcze trochę przybrałam, ale ustawili mi leki i wszystko zgubiłam :) do czasu aż jestem w ciąży to troszeczkę przybyło jak każdej kobiecie :)

dziewczyny i ja choruję na niedoczynność tarczycy i zawsze byłam okrągła moze nie gruba tylko zawsze cos do zrzucenia było i sie tez okazało ze niedoczynnosc mam długo w ciąze zajsc nie mogłam i jak zaczełam się leczyc to wyszło szydło z worka m dobrane leki i waga spadała aż miło i ciąża tez wyskoczyła . Teraz mam znów kg do zrzucania.

Gość CzekamNaCórcię
Zauważyłam, że średnio co 3 kobieta ma problemy z tarczycą, endokrynolog mi mówił że takie są efekty Czarnobyla... U mnie szanse na ciążę były...nikłe, przede wszystkim przez zespół PCO ale brałam lekarstwa, tarczyce również leczyłam i udało się nam za 1 razem więc nigdy nie można mówić nigdy :) generalnie po "optymistycznych" prognozach lekarzy byłam nastawiona na to że nigdy nie będę matką, a tu proszę

To tak jak ja myślałam że albo nie zajdę w drugą ciążę, albo będę dłuugo się o nią starać, a tu bach za pierwszym razem, jeden jajnik a w tym bliźniaki to dopiero nazywa się cud :D

Gość CzekamNaCórcię
Tinneraa to się nazywa szczęście :D a leczyłaś ten jajnik? Właśnie po symulacji jajników (podobno) są wieksze szanse na bliźniaki :)

i ja tez nie miałam dobrych prognoz wręcz kazano mi myslec o in vitro . w sumie jak odpuscilam starania i powiedizalam sobie ze trudno , co ma być to będzie na in vitro mnie nie stać .. i ze skupie sie na sobie własnie chciałam schudnąć , odchudzałam się itp. i nagle sie okazało ze jestem w ciąży :)