Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja tesciowa mnie wykończy

sytuacja z tesciowa-co byscie zrobiły

Polecane posty

Gość szakalakas
ogarnij się do jasnej cholery - BRAWO! Już myślałam że tu same niedorozwoje siedzą. "Zadzwoniłam o 18, że wracam później bo się umówiłam z koleżankami" - - wtf? trzeba było wcześniej uprzejmie poprosić czy teściowa mogłaby zająć się dzieckiem a nie stawiać ją w takiej sytuacji. i co to za tekst - "jak nie dasz rady to nie kąp"? to może jak się zesra to nie przewijaj? to jest jej wnuk, oczywiście że da radę, żeby mu pomóc ale może już coś zaplanowała? a może chciała odpocząć bo opieka nad dzieckiem, zwłaszcza dla starszej osoby, to duże wyzwanie?

Gość ababab
my też mieszkaliśmy z teściami( już nie żyją), też na początku wchodzili bez pukania w najmniej odpowiednim momencie więc zaczeliśmy zamykać drzwi i już. \nie podobało im się to, marudzili ale w końcu się przyzwyczaili i już. Ja też szanowałam ich prywatność, nie wchodziłam na górę tylko wołałam z dołu jak coś chciałam. Nadmieniam że mam 3 dzieci, w tym bliźniaki i moja teściowa nie chciała zająć się ani chwilę dzieckiem, nie mówiąc o kąpieli czy zmianie pampersa, nie zrobiła tego nigdy! Jak byłam obolała po cesarce, czy miałam grypę i 40 st. gorączki, mąż w pracy, też nie przyszła nie zapytała czy mi w czymś pomóc. Radziłam sobie sama. Z pracy musiałm zrezygnować. Więc wy co niektóre co się żalą, że teściowa pilnuje cały dzień dziecka, a kawki z koleżankami się wam zachciewa i teściowa ma się cieszyć, paranoja!

Gość fsasaffsa
temat przerabiany, maglowany sto razy... jestes u siebie, bo ci zapisali dom, tzn wam zapisali, pewnie za opiekę czy za coś, nie chce mi sie pisac, ale tesciowie cale zycie harowali, zeby jakaś gówniara przyszła na gotowe:(

Gość fsasaffsa
po wypowiedziach widzę, ze konfliktowa jak cholera jestes, pewnie pokłociłabyś sie nawet z archaniołem gabryjelem, więc nie dziwie sie starszej kobiecie. nie będziesz lepsza tesciową, o ile nie gorszą.

Gość fsasaffsa
opieka nad twoim dzieckiem(ty oszczedzasz od 700(Mazury niania) do 1700(warszawa) daje prawo wtrącac się twojej mamie i tesciowej

Gość autorko jestes u tesciowej
nie na swoim i naprawde dziwie ci sie ze masz pretensje do kogos. miej do siebie i meza ze zamiast kupic mieszkanie woleliscie mieszkac z tesciami chociaz wydaje mi sie ze to klamstwo. Po prostu nie bylo was stac na mieszkanie

Gość fsasaffsa
gdyby autorka pisala troche mniej roszczeniowo, to moze, moze... nie dosc ze przyszla do KOGOS to jeszcze musi odpracowac opieką na starosc!

Gość hksalfjkl;sdkfks
do "ogarnij się do jasnej cholery" i "szakalakas" - Wasz poziom kultury a raczej jej braku mnie osłabił!!! Z prostakami, chamami i debilami nie zwykłam rozmawiać :D Z całego serca Wam współczuję życia i tego że żal Wam dupę ściska ale nie będę tego uzasadniać same wiecie jak nędzne życie prowadzicie :D Co do pani "pasozyt fryzjerki" to uwielbiam fryzjerki i kosmetyczki, które kierwa na każdy temat są wszechwiedzące w końcu tyle życiowych rozmów prowadzą w salonie. Wyobraź sobie, że nie każdy miał aspiracje aby iść do zawodówy i od razu do pracy, w tym czasie zaczynałam liceum potem studia i już na studiach pracę trwająca do dzisiaj. I na tym etapie mam dwa mieszkania (w spadku po dziadkach) i własny dom w budowie. Nadal obstawiam, że zaliczyłaś wpadkę :D A i do tych prymitywów z jadem, który zatruwa/zatruje Was same, CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM WSZYSTKIE POSTY! Buziaki dla tych mega frustratek, nawet nie jestem sobie wstanie wyobrazić Waszego beznadziejnego życia :D

Gość jshcklhnsdlkvnxn jd,vbjkjsd
Oj Panią hksalfjkl;sdkfks chyba zabolało. Popieram fryzjerkę. Jak jest dobra w swoim fachu i ma męża budowlańca (budowlańcy koszą grubą kasę, wiem co mówię, mam remont :/) to bez problemu w 6-7 lat można dorobić się domu. Tak jak w tyle lat można dorobić się we dwoje mieszkania (małego, bo małego, ale można!).

Gość he he zabawne jesteście
Mam nieodparte wrażenie,że Autorka i hksl coś tam dalej to jedna i ta sama osoba :O Widać po poziomie roszczeniowości. Obie wszystko chcą mieć podane na tacy :O Dostaną za darmo a jeszcze będą się pluć ile to nie osiągnęły :O I widać żal dupkę ściska,że fryzjerka ma więcej od nich. A w czym taka osoba jest gorsza od Was? Ja mam skończone 2 fakultety, w zeszłym roku zrobiłam doktorat (jestem wykładowcą akademickim) i nie uważam,że jestem w czymkolwiek lepsza od fryzjerki. Życia człowiek uczy się codziennie-w pracy, w szkole, czy chodząc po Luwrze. Papierek nie daje nikomu wiedzy absolutnej. Każdemu należy się szacunek,którego Wy wymagacie,ale nie okazujecie innym :O Jedynym sensownym rozwiązaniem jakie można przyjąć przy postawie,że wyprowadzka nie wchodzi w grę- jest zamurować wewnętrzne drzwi i wchodzić schodami z zewnątrz-jeżeli są niebezpieczne to radzę sprawdzić ile taki budowlaniec zarabia i zlecić przerobienie schodów.

Gość ja tam mu sie nie dziwie
Bylam w podobnej sytuacji, tez wtracanie, wchodzenie do mieszkania, tez kupe kasy wlozylismy w pietro, tyle ze nam nikt tego nie chcial zapisac. Wiec wynieslismy sie po roku, wynajmujemy, ale wole to, niz uzerac sie z tesciami o mieszkanie i o wszystko (gdy tylko cos bylo nie tak, tesc wypominal, ze dom jest jego). Od 3, 5 roku mieszkamy osobno i w odleglosci 100 km, relacje sie zmienily, jest dobrze, ale my i tak tam nie wrocimy.

Gość hksalfjkl;sdkfks
Nie rozumiem z czym pani fryzjerka ma więcej ode mnie? Mam jej zazdrościć, że musiała pracować od 15r.ż??!! Chyba żartujesz? Dziecka? Też mam wspaniałe, drugie w drodze. Męża budowlańca? Mój pracuje na stanowisku kierowniczym (tak znowu się chwalę :D ) a przy budowie bardzo dużo robi sam. Więc czego?? A co mnie miało zaboleć w wypowiedziach pań wyżej? Coś z pustych, chamskich wypowiedzi. Chyba żartujesz :D I jak wszystkie inne nie znają całego kontekstu zdarzeń, mnie, teściowej ale jadą jak po łysej kobyle :D co mnie oczywiście nie dziwi bo tak jak już pisałam jak ktos ma mega przerąbane, nudne, smutne, kiepskie życie to gdzieś się wyżyć musi. Tak a nie inaczej :D

Gość fxzfxzfz
fryzjerka dorobiłą się ciezka pracą a tu pani magister studia nie swiadcza o czlowieku, tylko serce

Gość hksalfjkl;sdkfks
zgadzam się ja tylko napisałam, że nie miałam aspiracji iść do zawodówki i pracować od 15rż. I to oczywiście tez postawa roszczeniowa :D Czy gdzieś napisałam, że papier świadczy o człowieku????!!!! maskara z waszym czytaniem.

Gość moja tesciowa mnie wykończy
wiecie co kobiety,za każdym razem kiedy wchodzę na kafeterie uswiadamiam sobie jak z biegiem czasu to forum zaczeło schodzic na psy,kiedys mozna tu bylo normalnie porozmawiam ,z kultura,a teraz jest tu jeden wielki bojkot ,wyzywanie sie od najgorszych ,wychwalanie ,porownywanie kto ma lepiej a kto gorzej ,zarzucanie ze ktos pisze pod wieloma nickami ,po co to wszystko ? i w czym miałoby mi pomoc to ze pisalabym jako rzekome trzy osoby ?zebym sie sama ze soba wykłócała? nie bardzo mnie to kreci.Temat zszedl na calkiem inny tor rozmowy,pytałam inne osoby o zdanie na temat ktory zalozylam ,a nie oczekiwałam rozmowy i pytan dlaczego ja ,37letnia kobieta zamieszkałam z teściami a nie poszłam sobie na swoje i dlaczego skoro mnie to tak wkurza nie zostawie wszystkiego i sie nie wyprowadze? ciekawe czy każda z Was naprawde porzuciłaby nowe mieszkanie,urzadzone tak jak marzyliscie bo nie odpowiadaja Wam konflikty z tesciami,nie pisałam w temacie,,czy mam wytargac tesciowa za kudły,czy tez zrzucic ja z balkony " tylko zadałam proste pytanie-co Wy byscie zrobily i jak ta sytuacja wyglada z perspektywy osoby ,,stojącej z boku" a ten grad pytan odnoscie calego mojego zycia poprostu mnie rozbawia,co kogo interesuje ile mam pieniedzy,zapewne gdybym ich nie miała siedziałabym teraz w wynajetym mieszkaniu w bloku i ciułała od pierwszego do pierwszego" ale po raz kolejny dodam -co Was to dziewczyny interesuje.Jesli rodzic oferuje dziecku mieszkanie ,ktore stoi puste,bo ich nie bylo stac na ruszenie czegokolwiek w nim ,wszystko wyglada pieknie i cacy,dogadujesz sie tak dobrze ,że najchetniej by nam weszli w tylek a piotem wszystko sie zmienia ,coż poczac nie ja pierwsza nie ostatnia.Z roku na rok na tej stronie jest coraz mniej forumowiczów-coz sie dziwic skoro ludzie zachowuja sie jak zwierzeta i nie potrafia bez bluzgów zamienic ze soba kilku zdan

Gość he he zabawne jesteście
No ale przecież napisałam Ci co masz zrobić. Nie rób z siebie takiej ofiary tylko poczytaj jak ty się do innych odnosiłaś, z jaką pogardą pisałaś o tej fryzjerce. I ta hsk coś tam akurat Ci przyklaskiwała i to ona pytała innych o to jak w życiu do czegoś doszli. I wypowiedź dziś z 11.41 wygląda na Twoją a podpisana tym drugim nickiem :O Robisz tu z siebie świętą i jedyną kulturalną a też atakowałaś innych,jesteś roszczeniowa.

Gość filipinka 14141414141
Co wy sie tak jej czepiliście?????????????????? Przecież to jest dom rodzinny jej męża, dom jest przepisany na nich, wyremontowali go za własne pieniądze od stanu surowego!!!! WIĘC MIESZKANIE JEST ICH!!!!! Po drugie autorka napisała tutaj z całkiem innym problemem ale jak narazie to musi sie przed wami tłumaczyć!!!! CO SIE Z WAMI DZIEJE, LUDZIE. Teściowa przepisując mieszkanie na nich powinna poszukać w słowniku co to jest PRYWATNOŚĆ!! ma swoje piętro? ma! więc niech tam siedzi.