Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werweka

Sikanie nocne a badanie moczu w ciąży

Polecane posty

Gość werweka

Mocz zebrany rano do badania ma być z całej nocy, prawda? A co, jeśli ja wstaję sikać 3x w nocy, ostatni raz koło 4 rano? Czy taki mocz nadaje się do badania? Nie jestem w stanie utrzymać moczu do rana, bo mi pęcherz pęknie :o

Gość olkamolaaaaaaaaaaaaa
tez jestem ciekawa

Gość chyba ty
Ale w nocy tylko sikasz, a nie pijesz. Czyli moczu nie rozwadniasz. Po prostu to, co nie w ciąży wysikuje się rano na raz, tu jest na kilka porcji. Gdyby to miało wpływ na badania, lekarze by uprzedzali, bo wiedzą, że kobiety z dzieckiem w brzuchu sikają w nocy kilka razy. Chociaz ja w 5 mies jestem w stanie wytrzymac do rana :)

Ja normalnie oddawałam do badania poranny mocz czyli taki z godziny w której już wstawałam (ok. 7-8) i nie przejmowałam się tym że w nocy kilka razy chodziłam do toalety.

Gość werweka
A ja jestem w 9 miesiącu i już od 2-3 tygodni nie jestem w stanie wytrzymać do rana. I owszem - piję w nocy, bo mam strasznie zaschnięte w ustach, ogólnie mogłabym pić wiadrami.

To postaraj się przynajmniej nie pić w noc poprzedzającą badanie, a sikać przecież musisz. Najwyżej wyjdzie Ci inne pH moczu