Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Gość Sara__
Brzoskwinka Oby,oby Ale 3 dni delikatnie plamie na brązowo a to u mnie zawsze zwiastowało @

Gość Wiolcia1611
Kochane mam pytanie.. Pielegniarka dzis zaproponowala mi szczepionke przeciwko grypie.. mowi ze kobiety w ciazy powinny sie szczepic na grype. Zaznaczam ze jestem w UK. W 28tyg robia tez szczepionke przeciwko ksztuscowi. Co wy o tym sadzicie?

Gość Wiolcia1611
No wlasnie mam mieszane uczucia... w Polsce tez cos takiego proponuja?

Wlk Brytania jest chojna ale. Ja bym się nie szczepila w ciąży. Oj ja kalika ledwo chodzę masakra to krocze mi doskwiera

Gość gość
Wiolka wspolczuje pobytu w uk ponoć was polaczkow tam maja dość ahh :O

Gość Wiolcia1611
Izaaa?? Co myslisz o szczepieniach?

Stymulowana kochana miałam CI powiedzieć ze urodziłaś swoje cudo 5/01 tak jak moja córcia sie urodziła tylko ze w 2010 roku :) jak sie miewacie :)? 🌻 nesaja a Ty jak sie czujesz słoneczko:)? 🌻 Pita82 żyjesz? gdzie sie podziewasz tyle czasu?

Ewelko:* w kiedy in vitro? Bardzo mocno trzymam kciuki za Was:) Kurcze cos chyba nie tak jest z moim karmieniem. Oliwier potrafi ssać cycka po 4 h z malutka przerwa. Jak tylko wypluje cyca a ja sie zabieram zeby go odbić to otwiera dzioba ze chce jeszcze i tak w kółko. Dzisiaj był przyklejony do cyca od 10:30 do 14:30 z 10 minutowa przerwa na werandowanie i kilka zmian pampersow. Potem od 17 do teraz ssie a juz powinien byc wykapany:/ co sie dzieje?:(

❤️ ja tam moją kruszyne nauczyłam na smoczka:) ale ogólnie też przyssana do cyca non stop i 3 miesiece z mega kolkami, wytrzymałam z karmieniem 6 miesiecy i basta, nie ma lekko po urodzeniu zaczyna sie dopiero hardcore Stymulowana:) ale bedzie dobrze, to cudeńko jest tego Warte:) ❤️ ❤️ a my zaczynamy proceduro in vitro gdzieś od 30/01 bo mam sie zgłosić 2 dc, zaczynam od zastrzyków czyli leków do stymulacji a potem pobiorą co trza do zapłodnienia, jesli wszystko pójdzie idealnie to w lutym bedzie i zapłodneinie ( transfer) ale....u mnie juz nic nie ma idealnie od dłuższego czasu:( wiec zobaczymy.

Gość goscdarka
ala ja robilam to badanie w diagnostyce i placilam nie cale 50zl

Gość angelusdominus
Dziewczyny jesteśmy w domu nie.mam siły.pisać więcej odezwę się.jutro bo padam na twarz buziaki

Gość gość
Eweelka bardzo wierze w to ze wam sie uda <3 i tak bedzie :*:* Te plamienie z 15dc przemienilo sie w krwawienie ale nie w okres. Z 3dni juz trwa. Ciagnelo jak na @. Teraz kluje jajnik. Humory mam od zadowolenia po placz. Ciagle bym plakala. Jestem taka zla o co tu chodzi do gin nie pojde poki co bo krwawie... :/ paola

Moje dziołszki ukochane!:) Jeszcze nie zdążyłam na spokojnie Was poczytać, bo ciągle jeszcze ogarniam się w domku. Wiem tylko, że Maćkowa urodziła!!!:):):) Cudowna wiadomość! Kochana! Najlepszego dla Ciebie i mróweczki Twej najukochańszej:* Czekam na opis porodu:* P.S. Nessajka nasza do niedzieli nie będzie miała dostępu do kompa albo neta, nie pamiętam;) W każdym razie chwilowo jej nie będzie, nie martwcie się:*

Jovanko welcome back Angelus co z mala? Napisz na szybko Gośćdarka a u was jak? Ewelka musi się udać trzymam kciuki!!! :*

Ala ja placilam 30 zl. Oooooo Jovanka na spokojnie wszystko ogarnij. Oooooo Ja tak czytam o tym karmieniu cycem, I niedlugo mnie Pewnie te same problemy czekaja. I nie zdaje sobie z tego sprawy :-) Ooooo Ewelka cudnie, trzymam kciuki zeby za 1 razem sie udalo. I tak uwazam ze szybko sobie to zalatwiliscie. Oooooo Paola uwazaj na siebie. Oooooo O angelus wrocila, Pewnie niezle jestes wycienczona fizycznie I psychicznie. Ale mam nadzieję ze juz wsZystko Ok.

Gość gość
Kochane pojawiam sie ja IZA85 :) ale dosłownie na chwilkę. Jutro nadrobię wszystko ale dzis juz padam na twarz :) Po pracy pojechaliśmy po zakupy, pozniej pranie, kapanie, kolacja i ryje nosem o podłogę :) Apropo zakupów to miałam zniżkę z Tesco na ciuszki dla dzieci :) Kupiliśmy 3xbody na krotki rękaw, 3x body na długo rękaw i 3x pajacyk i zapłaciłam za to około 8 funtów (około 40-50 zł) :) Zbiera mi sie trochę rzeczy :) Jeszcze z polski te 2 kartony musi mi mama wysłać :) Xx Wiolcia co do szczepie przeciw grypie - ja sie nie szczepilam!!! Zdarza sie ze po szczepieniu momentalnie jestes przeziębiona, w sumie nic dziwnego bo dostajesz szczep wirusa! Ja na początku ciazy byłam chora (przeziębiona) razem z Kuba :( Jakoś daliśmy rade :) Nawet jak sie zaszczepisz to nie masz pewności ze nie zachorujesz. Ewentualnie delikatniej to przejdziesz. Ja uważam ze szczepieniw przeciw grypie w ciazy nie ma sensu. Jesli chodzi o krztusiec to bede sie szczepiła. Fakt ze nie jest to tylko szczepionka typowo na krztusiec bo jest złożona ale do 8 tygodnia życia (do pierwszej szczepionki z karty szczepień) chroni dziecko przed zachorowaniem na krztusiec. Swego czasu było sporo takich zachorowań po porodach w uk i często kończyło sie to śmiercią dzieciaczków i dlatego wprowadzili ta szczepionkę w ciazy, zeby wlasnie przez pierwsze 8 tyg chronić dzieciątko. Jest wiele opini na ten temat (jak zawsze zreszta), jedno zadowoleni, inni przekonują do tej szczepionki bo np mama w ciazy sie nie szczepiła i dzieciątko zachorowało na krztusiec, a jeszcze inni totalnie odradzają bo to jest złożona szczepionka i ze dziecko dostaje jakies szkodliwe substancje itd. Ile jest mamusiek tyle bedzie opini. Ja na krztusiec sie zdecydowałam, na szczepienie przeciw grypie nie :) Ufffff ale sie wypocilam :) Kochane nadrobię Was jutro :) Czekam z niecierpliwoscią na kolejny poród :) Buziaki

Gość Wiolcia1611
Dziekuje Izus za tak wyczerpujaca wypowiedz, w takim razie ja sie tez nie szczepie przeciw grypie! Tak czulam ze to bez sensu. A o tym ksztuscu pomysle. W Polsce chyba nie ma takiej szczepionki? Nie wiem czy wyslalas mi juz maila ale jak nie to powtarzam zebys nie musiala szukac : wiolcia1611@wp.pl

Gość gość
No i przeziębienie dopadło Kubę :( Wlasnie mam pobudkę bo zawaliło mu całe gardło :( No i najgorsze ze mnie pewnie tez chwyci :( Dobrze ze w Polsce zrobiłam zapas prenalenu! I teraz ciekawe jak reszta nocki bedzie :( No nic, zobaczymy :) Dobranoc kochane :) IZA85 :)

Gość gość
Wiola jestes wielka - dzięki :) Maila jeszcze nie wysłałam i wlasnie zastanawiałam sie na ktorej stronie ja znajdę tego Twojego maila :) Ale juz mam problem z głowy :) Dziekuje :) A zdarzyłam napisać Ci we wcześniejszym poście ze Na początku ciazy z Kuba chorowałam a tu Kuba przeziębiony :( A teraz czekać az mnie złapie :( IZA85 :)

Gość gość
Kolejna mała pobudka :) Juz nie mam co na necie patrzeć wiec zaśmiecam forum :) Na fb nic sie nie dzieje w nocy i nie mam co robic, a gry juz mi sie totalnie znudziły :) Tak wiec jestem tu i pisze :) IZA85 :)

Gość Wiolcia1611
Iza ja tez pol nocy nie spalam, mecza mnie mdlosci i jakas bezsennosc... oby Kuba szybko wyzdrowial ! A prenalen to jakies witaminy?

o jaaaaaaaa..... maćkowa gratulacje:):) buziaki dla was:)szczerze mówiąc ja po porodzie miałam tak samo. jak sie w dniu porodu obudziłam rano przez skurcze tak nie spałam do dnia nastepnego do godz 14:) zasnac nie mogłam. cały czas wpatrywałam sie w malego:):) a jak usnelam to tylko na godzinke bo caly czas ktos siedzial u dziewczyny obok co mnie bardzo wkurzalo bo gadaly jak najete..... xxxx brzoskwinko jeszcze troche wytrzymaj juz nie długo:) a na posty goscia nie reaguj. szkoda czasu i nerwów:) xxxx ala ja nie płaciłam za posiew bo miałam skierowanie:) xxxx stymulowana moj tez czasami tyle mi wisi... tydzien temu pobił rekord. 6 godz jadł z 10 minutowa przerwa na szybka drzemke:) xxxx iza zdrówka dla was. xxxx wiolcia ja sie na nic nie szczepiłam ani na grype ani na krztusiec.dziwne to uk. ale cóz co kraj to obyczaj:) xxxx byłam z malym w czwartek na usg bioderek. wszystko dobrze naszczescie. za dwa miesiace kontrola. wczoraj ja byłam na kontroli u swojej. tez ok tylko ze zaczelam znowu krwawic troche. ale powiedziala ze to przez to ze zle mnie zaszyli i cos sie tam troche oderwało ale wyczysciła i jest ok. mam sie tylko z drugim nie spieszyc na razie. chciala mi dac tabletki ale nie chcialam bo trzeba je codziennie brac a ja zapominam. taka skleroza mnie dopada. mleka nadal malo:(:( wczoraj jadł przez godz i mu malo bylo. rano odciagnelam chyba 150ml bo lecialo i lecialo wiec mu podgrzalam i zjadł całe!!! oczywiscie po polowie odgrzewalam bo myslalam ze polowa starczy. ale gdzie tam .malo mu było. jak juz drugir odgrzalam to myslam ze mu starczy. ale godzina nie minela a on juz głodny:(:( ciagle pisze opis porodu. sa dni ze przy kompie wogóle nie siedze. a jak juz jestem to na 5 minut:) wiec cierpliwosc . niedługo bedzie na forum:)

Pierwsze co to gratulacje serdeczne Mackowa. Tak sie cieszę że juz masz za soba. Witam świeżo upieczona mamusie :) :* Stymulowana, Karcia, Iza dziękuję Wam kochane. Staram sie oszczędzać,ale ta ciążą mnie wykonczy normalnie :( wczoraj wyszłam że szpitala,a dzis znowu takie brudzenia. Tak sie boję czy mi sie uda donosic ta ciążę? W pierwszej nie miałam żadnych takich cyrkow.