Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miretta98

Tarot dla was kochani

Polecane posty

Miretta98 > no to czeka na Ciebie milion dolarów. Naprawdę powinnaś mi dziękować za to, że w ogóle o tym wspominam. Nawet nie liczę na żaden procent dla mnie z tego miliona ;)

Gość mojaczk sztuka
Dziękuję Ci.

Patrycja - w kwestii twojej edukacji widzę dość jasno - dostniesz się na twoją uczelnię, lecz z jakiegoś powodu zrezygnujesz, ale nie będzie to w pełni twoja decyzja.

Naukowcy postanowili przyjrzeć się zarówno pracy wróżbitów, jak i oczekiwaniom oraz reakcjom ich klientów. Jak to możliwe, że wróżki czy tarocistki od wieków wiedzą niemal wszystko o nas i o naszych bliskich? Okazuje się, że odpowiedź na to pytanie kryje w sobie statystyka xxx Czas spojrzeć prawdzie w oczy przepowiednie, wróżby i horoskopy to łatwy kawałek chleba. W tej branży od wieków nic się nie zmienia. Odgadywanie ludzkich dziejów to nic innego jak ukryta precyzja pytań, na które odpowiadamy wróżce. Kolejny chwyt to uniwersalne, ubarwione niejasnymi frazesami wizje, które można dopasować do każdego klienta. Któż z nas nie miał bowiem „wypadku w dzieciństwie, związanego z wodą i ogniem, kto w dzisiejszych czasach nie posiada problemów zdrowotnych łączonych z bólem kręgosłupa czy wzrokiem i komu w pracy nie zdarza się „być rozkojarzonym?

Gość wierz ze tarot kłamie
i wierz o tym ze przez tarota bedziesz cierpiec

To tylko klika spośród całego morza haseł gwarantujących zadowolenie klienta, oczarowanego precyzją samego wróżbity. Niestety ich „prawdziwość to nic innego jak stosowanie metody zwanej „zimnym odczytem (ang. cold reading). To technika opowiadania o kimś tak, by przekonać go do tego, iż wiemy o nim o wiele więcej niż w rzeczywistości. Jedną z podobnych technik jest znany z dziedziny psychologii efekt Barnuma. Skąd nazwa? Phineas Taylor Barnum był największym impresario cyrkowym XIX wieku. Choć utrzymywał się z zadziwiania ludzi niewyjaśnionymi zjawiskami, sam starał się walczyć z ludzką niewiedzą w tym zakresie. Jedną z jego strategii była misja wytłumaczenia ludziom, skąd bierze się trafność przepowiedni recytowanych przez jasnowidzów. xxx Nazwisko słynnego cyrkowca stało się terminem naukowym za sprawą psychologa Bertrama R. Forera, który chcąc sprawdzić pogląd Barnuma na wróżby, w 1948 roku przeprowadził jedno z najważniejszych doświadczeń w tej dziedzinie. Grupa studentów została poproszona o wypełnienie testu mającego zbadać ich osobowości. Jako rezultat testu, badani otrzymali swoje charakterystyki ich zadaniem było dokonanie oceny zgodności rzeczywistości z wynikiem testu. Żaden ze studentów nie wiedział jednak, że otrzymał taki sam zlepek ogólnych frazesów, spisanych przez Forera z przypadkowo dobranych horoskopów. Badana grupa oceniła trafność opisów „swoich osobowości na 4,26 na 5-stopniowej skali! W ten sposób powstał elementarz, z którego korzysta dziś każdy początkujący wróżbita. Kto nie uwierzy bowiem wróżbicie, który powie o nas chociażby: „Miałeś wątpliwości dotyczące twojego temperamentu lub zainteresowań seksualnych lub „Masz potrzebę, by ludzie cię lubili i podziwiali, jednak jesteś krytyczny wobec siebie?

Kolejną niezawodną techniką, ułatwiającą wróżbitom sprzedanie swojego opisu, jest personalizacja. Im więcej zauważysz symptomów, które będą dowodem na to, iż dana wróżba została stworzona wyłącznie dla ciebie, tym szybciej w nią uwierzysz. Do takiego wniosku doszli psycholodzy: C.R. Snyder i Randee Jae Shenkel, którzy przeprowadzili kolejny ciekawy eksperyment. Tym razem studentów podzielono na trzy grupy. Każdy z badanych otrzymał kopertę z opisem jego osobowości. Trafność ich ocen, potwierdzających prawdziwość opisów, zależała od tego, jak bardzo wierzyli w to, że opis mógł zostać stworzony tylko i wyłącznie dla nich. I tak studenci, którzy nie podali żadnych personalnych danych, ocenili trafność opisu na 3,24 pkt (w skali 05). Ci, którzy określili miesiąc i rok swojego urodzenia, przyznali opisowi około 3,76 pkt, a badani, którzy uprzednio wskazali szczegółową datę swojego urodzenia twierdzili, że opis jest prawdziwy w 4,38 pkt. Nie trzeba chyba wspominać o tym, że każdy student otrzymał ten sam tekst! xxx Jaki z tego wniosek? Uwielbiamy czuć się wyjątkowi. Dodatkowo, tak bardzo zależy nam na opinii na nasz temat, że ulegamy wszystkim najprostszym socjotechnikom: głębokie spojrzenia w oczy, tajemnicze pauzy, poważne miny. Wszystko tylko po to, byśmy uwierzyli w to, czego nie potrafimy zrozumieć. Jeśli dodatkowo dany jasnowidz przypomina czarodzieja z bajki stajemy się bezbronni. Szklana kula, talizmany, dziwny strój i czytanie z ręki potrafią przekonać nas w większym stopniu, niż najbardziej skomplikowany test psychologiczny. Bo z reguły jesteśmy przekonani, że nasza psychika i zawiłe losy, które zmieniały ją przez lata, to zagadka, której nie jest w stanie rozwikłać żaden psycholog. Tu z pomocą może przyjść tylko „magia.

Gość vrvrvrvrv
Ronn- wszyscy w Twoim życiu Cie tak olewają? :D

Przez garstkę ludzi niby wróżek oceniacie resztę... Smutne to i typowo polskie. PAMIĘTAJCIE! Nie dajmy się oszukać stereotypom ! Dziękuję Wam za dzisiejszą sesję, jutro o 22.30 znów będę wam odpowiadać ;)

Tej pani już dziękujemy. Przejrzyjcie na oczy, tyle dowodów podałem...

za tarotem stoja demony znaja przeszłosc i terazniejszosc demony nie znaja tylko przyszłosci zna ja tylko bóg ale moga metoda dedukcji ze 50% sie spełni ogladalisci mentalista lub elmentary to jest dokladnie to samo demony sa o wiele inteligetniejsze od ludzi Demony i wszelkiego rodzaju ezoteryczne emanacje są znacznie bardziej świadome od nas, mają wielką wiedzę o naszym materialnym świcie i prawidłach nim rządzących. Pana Boga nie przechytrzą, ale nas już jak najbardziej. Przekazują np. podczas chanelingu czy innych nawiedzeń tylko tą wiedzę o technologiach która koniec końców posłuży do zniszczenia nas jako ludzi. Stąd taki "skok" technologi przez ostatnie 2 wieki - jest to ściśle powiązane z szybkim rozrostem satanizmu w sferach rządowych USA/Francji/Anglii/Rosji. Jest wiele doniesień, jak to agenci CIA w transie nie mając pojęcia co się dzieje mówili obcym głosem który dyktował, różne technologiczne innowacje. Osoby zajmujące się przekazywaniem tej wiedzy zazwyczaj są obsypywane nagrodami naukowymi, honorami Hollywood czy innych sfer i elit swoich działań. Z tej perspektywy taki polski Nergal to jedynie śmieszny i mało znaczący skomercjalizowany pachołek jeśli przyrównać go do tego mieszania w naszych genotypach robionego na skalę masową przez światowy przemysł elektro/chemiczny. Nie bronię go, pokazuje jedynie skalę.

Gość vrvrvrvrv
No widzisz Ronn- tyle dowodów podałeś a i tak każdy ma swój rozum. Zajmij się swoim życiem.

w dziejach apostolski jest ukazane jak apstołowie egzorcyzmowali kobiete i ta straciła zdolnos jasnowidzenia przepowiadani przyszłosci bo kazda wryszka z czasem nie potrzebuje juz tarota by przepowiadac przyłosci bo tak sie juz wiaze z demonami ze muwia jej do prosto do umysłó i wie wszystko zanim karty rozłozy

vrvrvrvrv > czyli co, wierzysz wróżce, czy dowodom, które wskazują na ewidentną manipulację przez takie osoby?

wierz ze tarot kłamie > bajki o demonach są dla mnie tak samo niedorzeczne jak wróżby. Naprawdę radzę zacząć racjonalnie myśleć, a życie będzie piękniejsze :)

Gość vrvrvrvrv
Moja wiara: modlę się jakby wszystko zależało od Boga, ale działam tak jakby wszystko zależało ode mnie. A to że proszę o radę wróżkę to moja sprawa. Mam wolną wolę. i Koniec.

OK, widzę że dyskusja z kimś takim jest dyskusją ze ścianą. Wierz dalej ślepo we wróżki, a Twoje życie na pewno się polepszy. Czego Ci życzę.

Witajcie moi drodzy, mam teraz chwilę więc rozłożyłam karty i czekam na pierwsze prośby o wróżbę! Przypominam - imię, data urodzenia i pytanie JEDNO. Zapraszam :))

Gość gosikx123231x
Gosia 23.04.1992 i paweł 14.08.1989 . Czy ten zwiążek ma szansę? Co z moja praca i w ogole wszystko co widzisz;-)

Gosiu - rozumiem że boisz się o pracę? hmm, karty mówią mi że będą wielkie trudności z pracą, sama nie jestem na 100% pewna ale być może ją stracisz jeśli się nie przyłożysz... Twoi przełożeni będą mieli w najbliższym czasie ciężkie dni tak więc postaraj się im nie zaleźć na skórę i bądź z nimi w jak najlepszych stosunkach...

Gość gosikx123231x
Czekam tutaj za Miretta;-)

Pani Joanno - chyba się Pani coś popierdzieliło za przeproszeniem - załóż sobie własny temat a nie spamuj mi tutaj...

Gość darusiaaa12345
daria 16.05.1983 jakiego mężczyznę widzisz obok mnie,jaki jest naprawdę i czy miłością bezgraniczną kocha?:)

Gość zebra zielona
czy zmieni sie cos w mojej pracy ? jakies inne stanowisko w nastepnym czasie? cos dla mnie na lepsze? w okresie 2 najblizszych lat? aga 19.05.76 dzieki :)

Gość gosikx123231x
Dobrze dziękuję bede starać się jak najlepiej. A co z moim związkiem?

Gosiu - co do miłości - tutaj jednak już trochę lepiej, lecz nie spoczywaj na laurach i staraj się o niego każdego dnia, pozdrawiam