Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabie-oczko

4 miesiące do porodu -T.P.09.13

Polecane posty

No to dziękuję Ci za podpowiedź :) A co do zgagi to ja nigdy nie miałam w czasie ciąży nawet nie wiem jakie to uczucie :) Ostatnio prosilam o opisanie tej przypadlosci przez koleżanki bo może mialam a nie wiedziałam że mam :) Ale tu na caffe dziewczyny założyły wątek to po szukaj :)

Czesc wszystkim, witam w poniedzialek. Szkoda, ze weekend juz sie skonczyl. Co do butelek, jesli planujesz karmic tylko piersia przez pierwsze 6 miesiecy to nie ma potrzeby podawania herbatek, wody czy innych dopajaczy. Ja, za rada mojej pediatry nie podawalam nic innego oprocz mleka z piersi. Butelek mialam dosc sporo, ale to dlatego, ze mojej corce zadna nie pasowala... ale to moze tez dlatego, ze za dlugo czekalam z przedstawieniem butelki- bo okolo 4 miesiecy ;)

Witajcie :) Już jestem po wizycie i lekkich zakupach :) Będę miała dziewczynkę - moje małe marzenie :* Bardzo się cieszę, mogłam dziś spokojnie kupić różowe i filetowe akcesoria :) Jednak pojawiły mi się brodawki na wardze sromowej i lekarz podejrzewa kłykciny :(

Gość Renata25
Gratuluje córeczki:) zastanawiam się nad sesją dziecka jak się urodzi :)

baloniki21 super gratulacje córeczki . Teraz możesz juz kupować wszystko ja też chciałabym już znać płeć mam usg 21 i może się pokaże

co robiłyście dziewczyny na obiad ? bo ja pyyyyszne gołąbki bez zawijania ale takie własnej roboty nie z proszku .

Dziękuje :) Bardzo się ciesze tylko martwi mnie to że jeżeli się nie wylecze z tych brodawek nie będę mogla rodzić naturalnie :( U mnie dziś były łazanki na obiad :) A jutro mam ochotę zrobić kopytka z sosem pieczarkowym :P Do 21 mało zostało, nie wiem jak Wam ale mi tak szybko czas leci :)

Witajcie dziewczyny, Mozna sie przylaczyc? Termin porodu 4 wrzesnia :) Najprawdobniej dziewczynka :) Pozdrawiam.

Cześć dziewczyny witaj mel-wa . Ale mam dzisiaj lenia . Nawet nie chce mi się prania wyjąć z pralki . Ale trzeba jeszcze przecież posprzątać tagrze życzę wam miłego dnia . :-P

Gość Anulka*_*
Witam sie z rana;-) W poniedziałek mam kolejną wizytę u gina-jestem w 25 tc i mam nadzieje, że tym razem dowiem się jaka jest płeć dziecka! Jestem strasznie tego ciekawa. U mnie pogoda beznadziejna-jak u Was dziewczyny? Na termometrze 11 stopni:-(

Slonko Pieknie swieci, az zal siedziec w pracy .... :)

Pogoda super zaraz wychodzę się przejść . O widzę że jakaś polonistka się znalazła i jaki ładny język ale brak kultury . Bardzo nie lubię jak ktoś specjalnie z braku zainteresowań włazi na forum i wytyka błędy i udaję że taki inteligent . Ale buraki się zdarzają . Całuski dla wszystkich naszych dziewczyn .

Witajcie , ja jestem taka zajęta ze nie mam nawet czasu pisać , ale za to bardzo chętnie czytam wszystko . Baloniki gratuluję córci.. W tym roku chyba przeważają dziewczynki...Odnośnie karmienia piersią i podawaniu butelki to nie wiem jak to jest , moja siostra ma 2 miesięczną córeczkę ,karmi piersią więc trzyma dietę a i tak czasem musi podać małej herbatkę na kolki, bo mała ma straszne... Więc tak na wszelki wypadek warto chyba mieć z 2 butelki.. Wczoraj byłam na usg i widziałam mojego kochanego bąbelka..niestety odwrócił się tyłem i lekarz nie mógł potwierdzić płci. Niby za pierwszym razem powiedział że prawdopodobnie będzie chłopak , ale wolałabym mieć większą pewność.. Tak więc następna wizyta dopiero za 4 tyg i znów muszę czekać ,ale mam nadzieję że wtedy już dzidzia ładnie pokaże co ma między nóżkami. Chciałabym móc już kupować ubranka czy nawet pościel w odpowiednim kolorze...Ale póki co boję się że strzelę gafę hi hi Pozdrawiam i witam nowe mamusie....

niespokojnawawa : O kogo chodziło jak pisałaś o polonistece? U mnie ta pogoda jakaś beznadziejna, raz słońce raz chmurami zachodzi jak by miało zaraz padać ;/ Ja za chwilę wychodzę do kościoła a potem czeka mnie wywiadówka :) Witam nowe przybyłe mamusie : Żabie -oczko: Bo się po gniewamy , założyłaś nam te ukochane forum i jako ,,matka'' wszystkich teraz powinnaś do nas tutaj pisać :P :P :P To chodzisz do lekarza w te same dni co ja :P A teraz kiedy masz następną dokładnie? Ja stwierdziłam że jeżeli bym się wczoraj nie dowiedziała to bym poszła na drugi dzień jeszcze raz na samo USG :P Ale ponad 10 minut szukał aż się pokazała i to dosłownie :)

baloniki21 pisałam do osoby która skrytykowała mój błąd w pisowni i wyjechała z jakimś przekleństwem więc ja zgłosiłam do usunięcia . Każdy się może pomylić

Skoczylam dzisiaj wczesniej prace :) nawet stanie w korku mi nie przeszkadza :)

niespokojnawawa: Tak myślałam , ale prze rzuciłam wszystkie odpowiedzi i nie znalazłam :) Nie denerwuj się :* Nie mozemy pozwolić by z naszego forum zrobiły to samo co Wrześniówkami , nie dajmy się zwariować :* Mel-wa a to pewnie dlatego że pracę wcześniej skończyłaś, ja nie lubię korków, zatłoczonych miast strasznie szybko tracę kontrole nad słowami w takich sytuacjach :D

Obiad gotowy, czas na przerwe :) Dziewczyny jak sie czujecie? Macie wiecej sil niz na wczesniejszym etapie ciazy? Mnie wprawdzie boli kregoslup , ale czuje ze moglabym gory przenosic :)

Hej ja w sumie czuje się dobrze . Na początku nie wierzyłam że jestem w ciąży bo nie miałam objawów i czułam sie super , z Gabi czułam się fatalnie przez całą ciażę. Teraz mnie nosi żeby meble przenosić ale mam za małe mieszkanie :-) Po za tym mąż mnie by chyba przykuł do łóżka jak bym coś przesunęła .

U mnie tez żadnych objawów nie było :) w 9 tygodniu się dowiedziałam o ciąży :) Ogolnie samopoczucie dobre, malutka mi się tak wierci wieczorami i spać nie daję . A co do kręgosłupa to u mnie zaczynają się silne bóle , jak po sprzątam cały dom to jak się położę to dźwigiem trzeba mnie ściągać bo sama to nie dam rady ;/

Kochane tylko się na mnie nie obrażajcie hi hi Ja głównie założyłam ten temat dla Was ,czyli dla wszystkich mam które czują potrzebę podzielenia się swoimi wrażeniami i obawami :) Baloniki następną wizytę mam 14 czerwca :) Póki co czuję się bardzo dobrze , nie mam problemów z kręgosłupem. Dzisiaj byłam na badaniu glukozy...tak to się nazywa? I zabawne bo pielęgniarka zapytała się mnie dlaczego chcę sobie zrobić ten test, czy ktoś u mnie w rodzinie ma cukrzyce itd... Ja zgłupiałam , bo nie wiedziałam o co jej chodzi , w końcu jej mówię że w ciąży to chyba każda kobieta powinna sobie taki test zrobić a ta kobieta się roześmiała i przeprosiła mnie że nic nie zauważyła.. Fakt że miałam obszerny rozpinany sweter ,ale myślałam że brzuszek się już rzuca wszystkim w oczy a tu taka niespodzianka hi hi Po kuła mnie 3 razy w tę samą rękę , pierwsze 2 razy były bezbolesne ale za trzecim razem już zabolało a moja krew trysnęła jej prosto w twarz w oczy w usta. Teraz tak sobie myślę że lekarze i pielęgniarki mają bardzo ryzykowną pracę , przecież gdybym miała jakąś śmiertelną chorobę typu AIDS czy HIV to przy takim czymś łatwo byłoby się jej zarazić.

Wyszłam sobie przed dom podlać kwiatki patrze a tam wielki ślimak siedzi , dwie aksamitki mi już opędzlował i za trzecią się zabierał....no co za cham , a już zaczynały kwitnąć....:(

Gość sandra522
baloniki21 ja również dowiedziałam się że będę miala córkę wspaniałe uczucie wiedziec że rośnie w nas ktoś kto będzie nas kochał przez całe życie :-):-)

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum i postanowiłam się przyłączyć... Termin mam na 16 września :) Ale od początku :) Staraliśmy się o dzidziusia jakiś czas, ale dopiero pod okiem lekarza wyszła moja choroba (policystyczne jajniki), brzmiało to dla mnie jak wyrok:( rozpoczęłam leczenie clostilbegytem i luteiną, no i 3 miesiącach udało się... Radość była ogromna tym bardziej, że na pierwszym usg w 6tc okazało się, że spodziewam się bliźniaków... miałam leżeć plackiem i kolejną wizytę miałam za dwa tygodnie... żeby nie było tak łatwo i kolorowo jeden zarodek obumarł i wchłonął się :( teraz już jest tylko jeden dzidziuś, na szczęście cały i zdrowy... No i żeby nie poszło znowu tak pięknie, problem pojawiła się ze mną przy USG połówkowym... był to tydzień 22 i moja szyjka macicy jest krótka 27 mm, powtórne leżenie i odpoczynek do tego luteina i 4x2 nospy... czego się nie robi dla wyczekiwanego maleństwa :) kolejnym moim zmartwieniem są ruchy mojego astronauty... odczuwam je tylko nisko w podbrzuszu tuż przy linii bikini... Nie wiem czy to normalne, a wizytę mam dopiero na 4 czerwca... Macie coś podobnego?? POZDRAWIAM

żabie-oczko ; To Ci zazdroszczę że masz już to za sobą :) Ja dopiero w nastepnym tygodniu może pójdę na glukozę a oprócz tego morfologia i mocz jeszcze :( Jak ja nie lubiee igieł ;/ A co do kwiatków, to ja w tym roku nawet nie sadziłam, w tamtym roku posadziłam i zaczęły ładnie mi kwiatki rokwitać to przyjechali na podwórko zrzucić drzewo i wjechali tylmi wielkim traktorowymi kołami w moje kwiatki :( Sandra to gratuluję Ci , jednak teraz wszystkim wpadają na Wrzesień dziewczynki :)

Witam falbanka :) To gratuluję maleństwa, i przykro mi że straciłaś drugi zarodek mogłabyś się cieszyć teraz podwójnie . Co do tych kopniaków to ja mam je po wyżej linii pępka zazwyczaj, tam niżej rzadko kiedy mnie malutka kopie :) A juz wiesz co będziesz miała ?

:) trochę się obawiam, że to tak nisko... Może nie ma bardzo miejsca, nie mam za dużego brzuszka :) już wiadomo, ale tak się spodziewałam (mój mąż ma 5 braci i żadnej siostry) będzie CHŁOPCZYK

Ooo falbanka, to masz termin w moje urodziny :) Co do objawow, moj jedyny to brak okresu i rosnacy brzuch i tak samo mialam w pierwszej ciazy. Nie wiem co to mdlosci czy wymioty. A z dolegliwosci to moge wymienic skurcze w stopach i lydkach, ale to w pierwszej ciazy, poki co na razie sie nie pojawily. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie. Oj martwie sie tylko jak przy dwojce dzieci uda mi sie zmobilizowac do cwiczen... Marzy mi sie powrot do wagi i sylwetki sprzed dwoch lat.