Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabie-oczko

4 miesiące do porodu -T.P.09.13

Polecane posty

A co mi się podoba to wybieram i licytuje:-) nie mam wybranych sprzedawców... Może coś polecisz? Dużo nie kupuje, bo jeszcze nie wiem co od siostry dostanę po jej córce... Jak się zorjętuje czego będzie brakować to wtedy będę szaleć;-)

Witajcie dziewczynki :) Widzę że już ostro ubranka szykujecie :) A ja mam tylko parę body i pajacyków dla noworodka hmmm ...muszę się wybrać na zakupy . Dostałam od siostry śliczne ogrodniczki dla dziecka , kilka par ale dopiero od 6-9 miesiąca Muszę kupić jakieś ciuszki od 0-3 bo nie mam nic. Falbanka cieszę się że już jesteś w domu , 7 kilo tylko na plusie ale Ci fajnie ja już mam 14 😭 a tu jeszcze 12 tyg....obym tylko do 20 nie doszła. Baloniki z tymi tygodniami to chyba chodzi o to że 26 tyg ma Twój dzidziuś...Oni jakoś inaczej liczą tygodnie ciąży a jeszcze inaczej wiek dziecka. Pogubić się można.....

Żabie-oczko na pewno po porodzie Ci spadnie większość... Nie ma co się wagą przejmować... Lekarze liczą od ostatniej miesiączki i tak masz wpisane w kartę ciąży, bo ciężko jest ustalić kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia... Wiek dziecka jest ustalany właśnie od zapłodnienia:) głupota jedna wielka, ustaliliby jedną wersję i już :) :) Mam trochę rzeczy, bo mam pietra... że coś będzie nie tak i na resztę do szpitala mnie wsadzą, a mój M raczej dobrych zakupów by na pewno nie zrobił ;) takie tylko podstawy... No i mam zamiast szpitala dom i leżenie, a lekarka powiedział żebym jeszcze wytrzymała do 35 tc...

Ja szukałam sprzedawców tak żeby wylicytowac minimum 3-4 rzeczy i płacić za jedną przesyłkę :) A zamawiałam u : VICUNIA (SZAFA MAI) i BABY KRASNAL jak się nie mylę :) U tego drugiego sprzedawcy wylicytowałam najwięcej i też używanych w idealnym stanie :P Ja mam 10 na plusie nadal :P Zabie oczko pocieszam się tym że ważysz więcej :D hihi Co do tygodni to macie rację powinno być wg.jednego schematu ustalone . Falbanko będzie dobrze, jesli będziesz lezała i dbała o siebie to spokojnie jeszcze najpóźniej z nas Wszystkich urodzisz :D

Nick........................wiek...................T. P.................Płeć.... Sandra522..................20..................24.08 .13.............Córka Anulka*_*...................28..................30 .08.13... ............???? żabie-oczko...............28..................02.09 .13.............syn??? Mel-wa ......................???.................04.09.13 ................Córka Baloniki21..................21..................05.0 9.13..............Córka Renata25..................25...................11.09. 13.............. Córka falbanka27.................26..................16. 09.13.................syn niespokojnawawa........30...................19.09.13 ................Córka madziiuniiia............... ???...................20.09.13................??? Deretinka.................???.....................21.09. 1 3................??? Aneliese.....................29..................29.09.1 3 ...........niespodz.

He he oby tak było... Niech te nasze maluch siedzą jak najdłużej:-) Baloniki21 masz termin w moje urodziny, teraz tak zauważyłam:-):-) Coś chyba reszta dziewczyn zrezygnowała z pisania tutaj:-( szkoda fajnie było tak poczytać...

Tak poza tym to chyba mało jest Nas wrześniowek... Możecie spać w nocy? Mnie te cholernie boli prawe biodro i ciężko jest znaleść wygodna pozycję do snu:-(

Falbanko dobrze wiedzieć kiedy składać Ci życzenia :) Kiedy sie kłade na lewym lub prawym boku to mam taki ucisk w klatce piersiowej nie mogę wytrzymać w tej pozycji, więc zmieniam na kolejny bok i tak się przekładam, największa ulga to teraz spanie dla mnie na plecach.. No ale podobno nie można :( Więc zasypiam na boku jedym lub drugim z bólem na którego nic nie poradzę ... :)

Hejka ja odkąd jestem na diecie śpię całkiem dobrze tylko czasami Antosia (bo tak nazwaliśmy małą) mnie budzi kopniakami . Ja idę w poniedziałek na badania a w środę do dietetyczki i ginekologa. Zobaczymy co mi powiedzą . Ale dzisiaj piękna pogoda . Zaraz wychodzę na spacer. Miłego dzionka dziewczynki.

Hejka:) też bym chciała na dworek... Na chwilę wyszłam na balkonie dziś posiedzieć, super pogoda... w końcu ciepło... Też czasami nie mam wyjścia i jak już nie mogę usnąć dwie godziny to kładę się na plecach, chwila i mnie nie ma... Staram się jak najmniej tak leżeć, bo nie wolno podobno... ale ile to można leżeć tylko i wyłącznie na lewym boku :( a jeszcze w dodatku jak ma się zalecone ogólne leżenie... Jak tam Wam dziewczynki dzień zleciał??

Hejka:) też bym chciała na dworek... Na chwilę wyszłam na balkonie dziś posiedzieć, super pogoda... w końcu ciepło... Też czasami nie mam wyjścia i jak już nie mogę usnąć dwie godziny to kładę się na plecach, chwila i mnie nie ma... Staram się jak najmniej tak leżeć, bo nie wolno podobno... ale ile to można leżeć tylko i wyłącznie na lewym boku :( a jeszcze w dodatku jak ma się zalecone ogólne leżenie... Jak tam Wam dziewczynki dzień zleciał??

O kurna, sorrki dziewczyny nie mam pojęcia jak to się stał, że aż tyle razy się zdublował... :) :)

Hej dziewczynki... :) Baloniki cieszę się że dzięki mym kilogramom czujesz się lepiej ha ha Fajnie jest móc się porównać czasem... he he Ej dziewczyny a kto powiedział że nie wolno spać na plecach??? Pierwszy raz słyszę.... To że nie wolno spać na prawym boku to słyszałam , ale o plecach nic a nic... Wiem że kobiety które mają duże brzuszki to spanie na plecach je po prostu poddusza , ale mi się nic nie dzieje i gdy leżę na plecach to czuję się lekko , nic mnie nie gniecie, dobrze mi się oddycha... Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym???

Hej :) Mój dzień szybko zleciał a jeszcze mi czasu brakuję :P No z tymi plecami to chyba chodzi o to ze jest ucisk na tą zyłe głowna czy jakos tak :P Ale mi równie dobrze się zasypia na pleckach tak własnie lekko , nic mnie nie cisnie, i nie gniecie :P Falbanko a dlaczego na prawym nie można?

Gdzieś wyczytałam, że żyła dolna główna przebiega w brzuchu po prawej stronie i w zaawansowanej ciąży duża macica podczas leżenia na wznak lub na prawym boku uciska ją i dostęp krwi do macicy się pogarsza. Świadomie zatem warto wypoczywać odciążając żyłę i leżąc na lewym boku :) ale ileż to można, nie popadajmy w paranoje :) a no i cześć dziewczynki:):):) och ja to dziś mam taki wilczy apetyt, że oj oj... wcinam samą wendlinkę sobie w plasterkach ;) Co tam u Was??

Więc Falbanko to te same informacje mamy co Ty:P ja od 3 nad ranem na nogach w trasie, wróciłam po 17 i spać :P Ale już trzeba było zrobić przerwe i się przygotować na jutrzejszy dzień :) Byłam dziś ubrana sukienke obcisłą i szłam ulicami miasta w której nikt mnie nie znał , i tak stwierdziłam że faceci jeszcze się za mną oglądają, że brzuszek mi dodaje uroku :P Moja samoocena wzrosła, nie czułam się taka ociężała tylko po przez okulary uśmiechałam się sama do siebie :P Miło poczuć się nadal kobietą nawet przy 10 kg więcej :) Wiem , że to mój facet powinien mnie dowartosciowywac ale jego 100 słów to kilka spojrzeń i uśmiech innego faceta :) Obcy facet Cię nie zna a podobasz mu się, a Twój zawsze Ci powie że jestes piękna więc nie jest to ocena prawdziwa :)

Oj tak baloniki.... masz rację z tymi komplementami od obcych facetów.... Ja mam podobnie , mój mąż mnie uwielbia i w ogóle czuję się przy nim najpiękniejsza , ale i tak dopiero gdy usłyszę jakiś komplement od kogoś obcego , lub gdy inni faceci zwracają na mnie uwagę to czuję się wtedy już naprawdę BOSKO ha ha Ach jakież my kobiety jesteśmy próżne hi hi Dziękuję za wyjaśnienie odnośnie spania na plecach :) Staram się spać na lewym boku ale ileż to można...kiedyś śmiałam się do męża że może pojechalibyśmy na plażę bo poleżałabym sobie na brzuszku...wykopałabym sobie dołek w piasku na moją piłeczkę ha ha Ciekawe czy ktoś już tego próbował....

Co tutaj taka cisza? Odnośnie spania to i ja chyba dołączę do Waszego klubu nocnych marków hi hi Ostatnie dwie noce to jakiś koszmar , żadna pozycja mi nie pasuje , na prawym boku nie mogę uleżeć bo mnie boli , na plecach też za długo nie mogę leżeć bo mi duszno a lewy bok już ma dosyć ciągłego leżenia na nim...Jak ja tęsknie za spaniem na brzuszku , to była moja ulubiona pozycja... No ale jeszcze jakieś 10 , 11 tyg i będziemy znów mogły biegać , zrywać się bez bólu z łóżka i spać w każdej możliwej pozycji hi hi

Falbanko szczerze mówiąc to współczuję teraz Tobie i tym wszystkim kobietom które muszą leżeć w ciąży....ja nie mogę nocy przetrzymać w łóżku i doleżeć spokojnie do rana bo mnie wszystko boli a co tu mówić o leżeniu plackiem calutkimi dniami tygodniami czy nawet miesiącami.. Hmm powinni wymyślić jakieś specjalne łóżko dla kobiet w ciąży..

No strasznie tuuuuu cichoooo :( Spędziłam dziś cały dzień na plaży, mimi tego ze byłam ubrana i chowałam ramiona od słońca spaliółam je ze aż pieką:( Czy Wy chodzicie w strojach kąpilowych ? Bo ja się rozglądałam za jednoczęsciowym strojem XXXL i nie wiem czy warto kupowac ? Mieszkam blisko jezior i może jednak warto zakupić ?\

Baloniki według mnie nie ma sensu kupowania takiego stroju...Też ostatnio byliśmy z mężem na plaży i też się troszkę spiekłam , ale założyłam sobie bluzkę wiązana na szyi taką dłuższą żeby zakryć brzuszek i do tego dół od bikini, dla mnie rewelacja, wygodnie i swobodnie... Moja siostra mi odradzała bo sama w tamtym roku jak była w ciąży kupiła sobie strój jednoczęściowy, niby idealny, ale jak przyszło jej jechać na plażę to się okazało że się jej ten strój wpija w nie powiem co hi hi....A jak kupisz rozmiar XXXL to nie będzie on czasem wisiał na Tobie? Ja osobiście polecam jakiś dłuższy top i dól od bikini :) Ej dziewczyny a swędzi Was czasami skóra? Mnie często swędzi na brzuszku ale ostatnio to zaczęła mnie swędzieć na rękach i nogach , zwariować idzie. Słyszałam że w ciąży może swędzieć...ale teraz się zastanawiam czy ręce i nogi nie swędzą mnie czasem od tego opalania...

Ej a chodzi któraś z Was może do szkoły rodzenia?????? Ja mieszkam raczej po za granicami jakiegoś większego miasta i w mojej okolicy brak takowych szkół...ale znalazłam internetową szkołę rodzenia :) Oglądnęłam wszystkie 11 odcinków, zajęło mi chyba z 3 godziny ale wiem już np jakie ćwiczenia wykonywać , jak się powinno oddychać.. Jak byście były zainteresowane to mogę dać Wam linka.. :)

masz rację , tylko ja i tak muszę kupić dół do stroju wiec pewnie to będzie to samo co zakup jednoczęsciowego stroju - w mój nawet się na nogach nie wcisnęłam :) Swędzi mnie skóra tam gdzie się napina , gdzie przybrałam ale codziennie się nailżam i jest okej :) Żabie oczko masz taką kreske na brzuchu od góry do dołu ? Zawsze zastanawiało mnie dlaczego wszystkie kobiety mają te kreski :P Mam zamiar właśnie o tym po czytac :) Co do szkoły rodzenia to ja nie będę miala czasu na to, mam przed sobą remont jeszcze wiec na pewno nikt mnie nie bd dowoził a ja sama już w samochód nie chcę wsiadać, co raz bardziej czuję zmeczenie, moje oczy robią się suche, i pieką nie chce narażać siebie i dziecka bo to różnie bywa . Prześlij mi ten link , ja z chęcią go obejrze :) Znam kilka pozycji wertykalnych które należy stosować przed porodemm a nie tam chodzić od jednego końca do drugiego końca korytarza :P

Dzień dobry :) Baloniki ja nie mam tej kreski na brzuchu jeśli o to pytasz.. Gdzieś czytałam że robi się w ostatnim trymestrze ale też nie u wszystkich kobiet. Podobno występuje ona tylko u tych kobiet co mają dużo hormonów ciążowych i melatoniny i przeważnie u brunetek. Ja jestem ciemną blondynką. Właśnie się dowiedziałam że w ciąży nie powinnyśmy się opalać bo skóra jest wrażliwa i mogą pojawić się różne dziwne plamy i piegi :( Zaraz wkleję Ci linka tylko znajdę stronkę :)

Tutaj jest ten link , http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ musisz się tam zalogować i wtedy będziesz mogła oglądnąć sobie te dłuższe filmiki.... Powiem Ci że troszkę mnie uspokoiło to psychologiczne podejście do porodu w 7 odcinku... Bo te oddechowe ćwiczenia , gdy próbowałam je powtarzać to mnie wystraszyły..Już samo to oddychanie jest jakieś kosmiczne i męczące więc już sobie wyobrażam co musi się dziać podczas porodu hi hi Ale póki co jestem zrelaksowana i spokojna...:) Mam nadzieję że Wy też się jeszcze nie denerwujecie...:)

Zabieoczko ja też jestem ciemną blondynka i jednak pojawiła mi się ta kreska :P A czy za ta rejestracje sie nic nie płaci ? Po co chcą całkoite dane i adres zamieszkania ?

Ja nic nie płaciłam za rejestrację ,nie wiem po co im takie dane, może będą nam wysyłać jakieś reklamy odnośnie rzeczy dla maluszków? Jakieś promocje lub coś w tym stylu....Nie mam pojęcia... Mi ta linia strasznie się podoba u innych kobiet....Jakoś tak słodko wygląda wtedy brzuszek.... :)