Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dołektotalny

Mam 28 lat i nie mam męża, szans na faceta, dzieci i kredytu na mieszkanie

Polecane posty

Gość wieczorową porą.....
ja już nie wierzę w żadne połówki, to bajka dla dzieci. ile samotnych kobiet całe życie i jakoś nie mają połówki, nikt na nich nie czeka. życie to nie bajka a my nie jesteśmy księżniczkami, nikt na nas nie czeka.

Gość abrakadabra..
ja tam koło siebie widzę dużo fajnych związków:-), wydaje mi się że sami się negatywnie nakręcacie, kafeteria jest jakąś kumulacją tego.. że wszyscy się zdradzają, nie szanują, że liczą się tylko pieniądze, że kobiety są łatwe, a facetom chodzi tylko o seks. znam wielu fajnych mężczyzn i kobiet, którzy nic z tym nie mają wspólnego.. mam wrażenie że po prostu lubicie biadolić bo tak najłatwiej!

Gość dwadziesciaosiemipol
Dziewczyny głowa do góry :) ja od pewnego czasu znowu jestem do wzięcia, w najbliższym otoczeniu kandydatów na poważniejszą znajomość brak, więc ku uciesze znajomych, ratuję się czatem :D Oczywiście, 99% facetów tam to koszmar, ale w sumie w ciągu paru miesięcy poznałam kilku nowych kolegów - jest z kim pogadać, jest do kogo zadzwonić, jest z kim wyjść - coś się kręci, więc i nastawienie do życia jest inne. Staram się, żeby chociaż w jednej sferze życia w miarę się układało, skoro w pozostałych wszystko leży. W zasadzie jest mi dobrze tak, jak jest. Byłoby fajniej, gdybym miała własne mieszkanie, ale nawet bez niego jest ok. Byłam w długim związku, wiem, czym to pachnie i na razie nie chcę się w to ładować po raz kolejny, choć wiadomo - czasami chciałoby się przy kimś obudzić ;)

a ja znam jednak, no wlasnie, ja caly czas sie zajmuje soba i robie cos dla siebie, bo co innego mam robic ;) I nawet jesli ja biadole niemilosiernie i to by mialo byc przyczyna niepowodzen, to nie wierze, ze kazda samotna kobieta robi jak ja tutaj. Sa usmiechniete, zajete zainteresowaniami i tez same.

Gość tralalilalila
30 wiosen to mądry facet, własnie mądrzy faceci są wolni i silni, nie poddają się presji, wiedzą że ich życie jest ich i że mają je tylko jedno :) to prawda, wszystkie związki z zewnątrz wydają się nam różowe ja mam 26 lat i nigdy nie miałam faceta I nie marzę o małżeństwie, przyszłości, białej sukni, dzieciach, haha, nie Ja marzę o tym, by siedzieć z chłopakiem na ławce w parku, zakochana. Naprawdę nic więcej nie oczekuję , ale i to chyba jest za dużo xD

dwadziesciaosiemipol, w sumie odwaznie z tymi czatami :) Jak mi sie nie chce jutro isc do pracy po urlopie...

Gość abrakadabra..
dolku wydaje mi się że te wszystkie rzeczy które robisz to po prostu w większym/ mniejszym stopniu takie życiowe zapchaj dziury;-), stąd problem - szukaj w życiu pasji przez duże P!:-) a inaczej spojrzysz na świat:-)

Tak, 30 wiosen wydaje sie byc rozsadnym facetem, faceci chyba lepiej w ogole znosza taki stan rzeczy, przynajmniej rzadziej im dogaduja znajomi i rodzina.

abrakadabra.., najlepsze jest to, ze te zajete kobiety nie maja zadnej pasji i z wiekszoscia moge pogadac o pogodzie albo o pracy w najlepszym razie. Ciekawe czym one zaimponowaly ;p

na początku niekoniecznie trzeba czymś imponować, za to z moich obserwacji wynika, że babki często nie bawią się w subtelności, tylko w mniej lub bardziej wyrazisty sposób domagają się ślubu i tyle. może jest to jakiś sposób ;) do czatów faktycznie trzeba trochę odwagi, ale z drugiej strony - nie umawiam się z facetami dopiero co poznanymi - poznajemy się na czacie, później fotki, maile, gg, później telefon - zwykle w międzyczasie zdołam zebrać odpowiednią ilość informacji do prześwietlenia faceta na wszelkich portalach ;) na kawę idziemy po paru tygodniach gadania, więc nie jesteśmy już tak totalnie anonimowi dla siebie. trzeba cierpliwości przede wszystkim no i czasu :) ale bywa interesująco, nawet bardzo czasami :)

dwadziesciaosiemipol, z jakich czatow korzystasz? Ja przyznam, ze nigdy na zadnym nie bylam, tylko fora. No ale zeby sie domagac slubu (co uwazam ze jest glupie) to trzeba miec obiekt :D A faceci chyba nie sa bezwolni, chcato sie zenia.

Gość abrakadabra..
dołektotalny abrakadabra.., najlepsze jest to, ze te zajete kobiety nie maja zadnej pasji i z wiekszoscia moge pogadac o pogodzie albo o pracy w najlepszym razie. Ciekawe czym one zaimponowaly ;p a to się zgodzę:-) - ale te pasje to bardziej dla siebie , żeby żyło się fajniej nam samym ze sobą:-) - nigdy dla żadnego faceta! a nawiązując do tego, że zajęte kobiety nie mają pasji może swiadczyć o tym, że milość nie wybiera, jest to uczucie niezależne od nas, tym bardziej nie ma co trwonić czasu na zastanawianie się czemu jej nie mamy..

dołektotalny nie dołkuj się, tylko właź :) ja korzystam z czata na wirtualnej polsce, wybieram sobie pokój regionalny, żeby w razie czego nie musieć daleko jeździć albo co gorsza ściągać kogoś do mojego miasta... koleżanki mają ze mnie niezły ubaw, ale mam je głęboko :D lepiej wyskoczyć sobie w piątkowy wieczór na drinka z prawie nieznajomym, niż grzać tyłek w chacie przed TV - z takiego wychodzę założenia. nie nastawiam się na żaden związek, szukam po prostu ciekawych znajomości. podstawowa prawda jest taka (przewija się z resztą przez ten topik), że trzeba inwestować w siebie i żyć tak, żeby było nam dobrze we własnym towarzystwie. Pasja to jest super sprawa, ale trzeba też ją dobrze postrzegać - ja całymi latami miałam kompleksy, bo wydawało mi się, że jeśli nie skaczę ze spadochronem, nie tańczę salsy, nie spiewam i nie robię fikołków to jestem do dupy i nie mam zainteresowań. a przecież mam, tylko nie są one szczególnie spektakularne i widoczne...

Gość tralalilalila
też wydaje mi się, że teoria połówek to głupota Naprawdę są miliony facetów na świecie, z którymi byłoby nam tak samo świetnie Tylko że z tych milionów poznajemy 0,0000001%

Gość tralalilalila
a tak w ogóle, to gdy nie mamy nikogo, nic się nie dzieje i jest spokój, to jest przecież super sytuacja najgorzej jest gdy poznajemy kogoś kto nam się podoba, wydaje nam się, że coś się zaczyna kręcić, ale nic nie wychodzi z przeróżnych przyczyn. Nigdy nic nie wychodzi

Gość fghy7677
Nie masz faceta = bardzo dobrze w dzisiejszych czasach związki to gówno, zdrady i zdrady to norma więc po co sobie szarpać nerwy. Nie masz kredytu = dlatego powinnaś się cieszyć, nie rozumiem jak można się smucić z powodu braku kredytu, ciesz się że życie Cię nie zmusiło do jego wzięcia :) Dzieci= po co Ci dzieci ? żebyś była zgorzkniała ? Mieszkanie= no widocznie masz gdzie mieszkać skoro piszesz tutaj to też masz internet. Ja nie wiem ale odnoszę wrażenie że masz mózg zryty stereotypami i masz ciągotki żeby wpakować się w typowe życie przeciętnej szarej Polki. Ciesz się tym co jest i korzystaj z życia a nie użalaj nad sobą. Pozdrawiam

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,.,.
lepiej wyskoczyć sobie w piątkowy wieczór na drinka z prawie nieznajomym, >>>faktycznie masz ciekawa pasje spedzania wieczorow z jakimis zjebami z czatu :D bo watpie aby slowa normalny i czat mogly ze sopba wspolgrac :D

a tak w ogóle, to gdy nie mamy nikogo, nic się nie dzieje i jest spokój, to jest przecież super sytuacja najgorzej jest gdy poznajemy kogoś kto nam się podoba, wydaje nam się, że coś się zaczyna kręcić, ale nic nie wychodzi z przeróżnych przyczyn. Nigdy nic nie wychodzi Tak, to jest najswietsza prawda. Najgorzej jak sie zjawi jakis buc , namiesza w glowie i zostawi w rozsypce. Buc nie dlatego, ze jest facetem, a ja gruba i mnie nei chce, tylko dlatego ze sprawia wrazenie, ze chce, a jest zajety.

"Ja nie wiem ale odnoszę wrażenie że masz mózg zryty stereotypami " Chyba tak, bo mysle, ze zwiazek to chodzenie za reke na spacery,wakacje, ciekawe rozmowy, swieta jak z filmu itd itd.

Gość jatezjatez
dołektotalny witam🖐️nie marudź:D i nadal nikogo dla siebie nie znalazłaś?

Gość jatezjatez
Coś mi mówi,że ciężko będzie temu komuś(twemu wybrankowi) Ci dogodzić:Di wcale nie mam tu na myśli scen łóżkowych:D

"Chyba tak, bo mysle, ze zwiazek to chodzenie za reke na spacery,wakacje, ciekawe rozmowy, swieta jak z filmu itd itd." ­ sorry dołek, masz jakieś gimnazjalne pojęcie o związkach :o ­ nie rozumiem tego jęczenia, naprawdę. idzie wiosna, energia rozpiera, ja się spotykam z ludźmi i cieszę wolnością. poza tym mam wspaniałe plany na przyszłość, ale nie zamierzam ich opisywać na kafe. zresztą, plany lepiej się realizują, gdy się o nich nie paple :) ­ a ty siedzisz i smęcisz, chociaż mogłabyś w tym czasie chociaż iść spacer lub biegać do parku i kogoś poznać.

Dobrze jest czasami dać facetowi szansę. Tzn. nie dyskwalifikować go na przedbiegach np. dlatego, że nie spodobało nam się jego jedno zachowanie. Ale fakt, trudno jest znaleźć człowieka, na którego warto poświęcać czas i energię... Pozdrawiam, http://malvina-pe.pl

Gość jatezjatez
Dołku pozdrawiam i życze wiesz,spełnienia marzeń i słodkich snów🖐️

jatezjatez, dzieki, ale jeszcze spac nie ide (chyba ze Ty) ;) posiedze, poczytam, poogladam i popisze.

Gość buuuuuuuu buu
ja dziś w windzie spotkałam młodą parę z małym dzieckiem, oczywiście zafascynowaną tym dzieckiem które się na mnie gapiło i usmiechało, zaczynają mnie dolować takie sceny.. Boże robię się zgorzkniała! ;-(

Mnie male dzieci nie ruszaja, tyle dobrze. Chcialabym miec z kim pojechac na wakacje, ale wlasnie kolezanki poparowane i stad moje doły i poczucie ze WSZYSCY na swiecie sa zajeci. Jeszcze jakbym miala znajomych to by to zycie inaczej wygladalo.

po pierwsze - to ja, żaba :P ­ po drugie - nie, nic mi się samo nie wiedzie. ja swoje życie po prostu wzięłam we własne ręce i sama je kreuję. nie czekając aż dostanę od losu cokolwiek, a już tym bardziej faceta.