Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdradzona żona w ciąży

Wyjazd w 7 t ciąży do UK -jakie realia ? Szczerze ale bez zawiści !

Polecane posty

Chciałabym porozmawiać kulturalnie o realiach życia w UK dla kobiety lat 26, znającej j.angielski . Obecnie jestem w 5 tc i za około 10-14 dni planuję wyjazd do przyjaciółki. Planuję tak dokonać aborcji i zacząć nowe zycie po zdradzie męża . Ale waham się bardzo ...Gdybym jednak zachowała ciążę to jakie mam szansę na znalezienie tam pracy w tym stanie ? Zależy mi na wielu SZCZERYCH opiniach ludzi , którzy tam przebywają !! Pozdrawiam

Gość chcesz sie zemscic na mezu
zabijając swoje dziecko? bedziesz żałować do końca życia

a to już nie powinno Cię interesować ! Zadałam całkiem inne pytanie...

Nie widze tego kolorowo. W tej sytuacji zakladasz sobie petle na szyje. Nawet jesli uda Ci sie znalezc prace w stanie blogoslawionym (w co szczerze watpie), to nie przepracujesz okresu, dzieki ktoremu bedzie Ci przyslugiwalo ''maternity leave'' etc. Z tego wzgledu, ze po prostu nie zdazysz przed rozwiazaniem. W UK jest ciezko z praca dla nowo-przyjezdnych, w zasadzie nie widze szans na to abys znalazla prace na kontrakt. Przez agencje, moze i owszem ale za marne pieniadze i brak pewnosci odnosnie jutra. Dlatego odradzam szukanie pracy w stanie blogoslawionym.

Gość fsssssssss
podbijam

Mayor dziękuję za odpowiedz . Przyjaciolka mi to samo niestety mówiła i dlatego uważa, że powinnam sie poddać aborcji .... A czy prawda jest , że jeśli znajdę szybko zatrudnienie to aborcja mnie nic nie będzie kosztowała? Przyjaciołka ma rację ?

Gość yggdg
nie mozesz isc do pracy, nie mowiac pracodawcy, ze jestes w ciazy. zwlaszcza, jesli chcesz zaczac prace. poza tym, co to sie dzieje, ze (przepraszam za okreslenie) wszyscy stracency, zmarnowani zyciowo ciagna do uk? dlaczego nie przyjezdzaja ambitni ludzie, chcacy robic kariere?! uk to nie jest raj dla bidnych, pokrzywdzonych przez los. sorry, ale ty pojdziesz pracowac za najniszza stawke, pozniej przyjedzie ciapuna, bedzie pracowac za jeszcze nizsza i niedlugo w uk bedzie 2funty za h...taka jest ekonomia ludzie dlaczego nie zostaniesz w polsce? pracowalas tam w ogole? powiedzialas mezowi, ze jestes w ciazy? co z alimentami?

Gość kazia z fabryki
lepiej zrob ta aborcje i wtedy szukaj roboty

Gość kazia z fabryki
przyjedz, wyrob national insurance number, zarejestruj sie w job centre jako szukajaca pracy, zarejestruj sie w GP. to tylko kwestia kilku dni. jak bedziesz zarejestrowana w gp to wtedy usuniesz za darmo.

Gość Postaran Ci sie
odpowiedzieć. Prace może uda Ci się znaleźć, ale nie możesz mowic o ciąży. Po prostu oszukać i pracować. I niby musisz mieć przepracowane 26 tyg w ciąży, ale ... wiem ze można tak to zrobić, ze dostaniesz macierzyńskie, czy inne pieniazki.. Panstwo Ci na pewno pomoze później. Tylko musisz trafic na dobrych ludzi którzy się na tym znaja. Po rozpoczęciu zatrudnienia, składaj o benefity. A z ta ciaza się nie martw- powiesz, ze nie wiedzialas (sa takie przypadki). Zycze powodzenia.

dlaczego nie pojawiaja sie nwe wpisy ?

obecnie jestem na zwiolnieniu .Pracuje w szpitalu-jestem pielęgniarką i tutaj niestety zarobki są nieprzyzwoicie niskie przy tego rodzaju pracy .Do tego pracuje razem z mężem w jednej placowce a nie chciałabym ... Wątpię w znalezienie nowej pracy i dlatego chce spróbowac w UK

obecnie jestem na zwiolnieniu .Pracuje w szpitalu-jestem pielęgniarką i tutaj niestety zarobki są nieprzyzwoicie niskie przy tego rodzaju pracy .Do tego pracuje razem z mężem w jednej placowce a nie chciałabym ... Wątpię w znalezienie nowej pracy i dlatego chce spróbowac w UK

Gość hfhhghggg
@ygdgg ......powiedziała babka która po trzech studiach nie może znaleźć pracy.

dziękuję za odpowiedzi

Gość yffgf
hfhhghggg haha, a kto mowi, ze ja nie mam pracy poza tym co z tymi 3 latami studiowania? nie wiem o co chodzi. zdradzona, wspolczuje ci, ale czy powiedzialas mezowi, ze jestes w ciazy? moze by ci dawal alimenty. naprawde nie chcesz tego dziecka? ja nie jestem przeciwna aborcji, ale czy dobrze sie nad tym zastanowilas? chcesz usunac dziecko, tylko ze wzgledu, ze chcesz wyjechac do uk i by ci przeszkadzalo? to troche smutne, zwlaszcza, ze dziecko masz z mezem, ktory moglby na nie placic. w uk jest naprawde ciezko o prace, nie pisze tego ze zlosliwosci, tylko na prawde. stawki sa coraz nizsze, praca i placa coraz gorsza

Gość yffgf
hfhhghggg jakich trzech studiach? konczylam studia w pl

ygddg zresztą o co ci chodzi ? Sama jesteś na emigracji a burzysz się na innych . Kim ty jesteś ? Ewentualnie Brytyjczycy mogą sie skarżyc ale nie Ty !!

ygddg zresztą o co ci chodzi ? Sama jesteś na emigracji a burzysz się na innych . Kim ty jesteś ? Ewentualnie Brytyjczycy mogą sie skarżyc ale nie Ty !!

ale chyba gorzej niz w Polsce to nie jest w UK więc co Twoim zdaniem stracę ? Jedynie marnie płatną prace w Polsce

Gość ja pani wasza
ale masz zryty leb

Gość gfgfgfgfgirl
podbijam

Gość gigi gigi
.

Gość gigi gigi
Zdradzona żona w ciąży ale chyba gorzej niz w Polsce to nie jest w UK więc co Twoim zdaniem stracę ? Jedynie marnie płatną prace w Polsce xxxxxxxxxxxxx możesz za to zyskać marnie płatną pracę w UK - ale przecież ty wiesz lepiej, że ty jest kolorowo, bogato i cudownie

yffgf nie powiedziałam mu o ciąży .

Gość gigi gigi
.

Gość gigi gigi
Zdradzona żona w ciąży ygddg zresztą o co ci chodzi ? Sama jesteś na emigracji a burzysz się na innych . Kim ty jesteś ? Ewentualnie Brytyjczycy mogą sie skarżyc ale nie Ty !! xxxxxxxxxxxxxxxxx a ja tu w Anglii płacę podatki i nie życzę sobie, żebyś tu przyjeżdżała i robiła skrobanki na mój koszt!!!

gigi ja nie wiem jak będzie -pojadę i zobaczę . Po prostu chcę spróbować szczęścia w UK, mogę ? Masz coś do tego ? W razie czego mogę wrocić ...

gigigig hahahahaha zabawna jesteś :D Od tygodnia się nie śmiałam i wystarczyłaś taka TY by mi wrócił humor na chwilę

Jak chcesz szczerze to bede szczera: O prace coraz trudniej, twoj brzuch bedzie coraz bardziej widoczny i male szanse masz na prace, bo za kilka miesiecy bedziesz chciala isc na macierzynskie. Ludzie mlodzi, tubylcy maja problemy ze znalezieniem pracy. A kobieta w ciazy ktora dopiero co przyjechala do kraju? Marne szanse. Chyba ze ciezka praca na tasmie, ale to nie dla ludzi w twoim stanie. Tu nie ma zawisci, po prostu ciezko byloby ci samej z dzieckiem.