Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Bedzie mozna bezkarnie sie bawic w sniegu;) tez sie nie spodziewalam ze a ztyle piosenek znam:)

Bruno sam sie czesze szczotka do wlosow i orzyklada sobie tel. Komorkowy do ucha. Ja go tego nie uczylam, wiec sam na to wpadl obserwujac nas czy to sprawka tesciowej, bo go nauczyla?;)

On je właśnie i normalnie i malutko , jeżeli daje mu rano mleczka 150 ml to drugiego sniadanka nie je zbyt chetnie :) obiad i owocki jakies no i kaszka manna do spania :) a tak to jakieś przekąski między czasie :) . Biszkopt pieklam ja tak samo jak i robiłam krem , a chrzestna malego chciala go przy ozdobic i zlozyc :) więc udała jej się króka , kupiła lukier plastyczny i z niego zrobila cala dekoracje , jak i zostala ulepiona krówka :) . Co z tym dobrym jedzeniem a jedzeniem tym co my jemy to właśnie ja mu daje większość rzeczy ale nie takie jak byly wymieniane :) np fryki gulasz i te sprawy . Reszte obiadkow je takie jak my : ) . To Piotruś jak je jajeczniczke na drugie sniadanko to z dwoch jajeczek bez dodatkow bo by nie zjadl : ) . Mamusia Brusia my tez uzywamy nasivin , czyscic nosa nie daje wiec sie nawet nie zabieram ,ale prawie nauczyl sie wydmuchiwac nosek , jak mu sie powie zrob fu fu to robi :) tylko tak da wytrzec nosek :) . My ubieramy buciki za kosteczke coś jak kozaczki ale lżejsze : ) bardzo ciezko jest nam kupic buciki przez wysokie podbicie malego . I ubieram go tylko w body , bluza ciepła i kurteczka :)

MamoBruna Piotruś też juz wie do czego sluzy szczotka i że ma nia czesać włoski tak samo jak telefon to chybajest od tego specem ,na dotykowym ekranie juz wie , ze trzeba przesuwac paluszkiem zeby sie cos ruszylo i kliknac w ekran zeby cos sie pojawilo nowego :)

Sprawa sie wyjasnila. To moja mama jak byla na jego urodzinach, to nauczyla go czesania i dzwonienia:P. Wiec nie jest genialnym samoukiem:). Dzis mu dalam grysik na kolacje ale jakos nie byl zachwycony i nie zjadl duzo... Mama Puotrusia- to lebskiego masz synka:)

Hej dziewczyny MamoBruna a juz chcialam strzelac ze z obserwacji:) Na pewno to tez ma wplyw:) A Piotrus moze wlasnie ze wzgledu na przekaski je mniejsze dania glowne? Zebow 5 kolejny w drodze. A jak grysik robilas? Bruno jadl predzej? moze musi sie do nowego smaku po prostu przyzwyczaic?

D82 przekaski po obiadku zazwyczaj jakiegos herbatniczka czy :-) na obiad zjada tylko jedno danie zupe albo nasze drugie danie i on jak juz niechce odslania glowke i mowi ze nie :-)

Gość gość
czyli zamiast zjesc obiad porzadnie zostawia sobie miejsce na herbatniczki

D82- zasypalam gotujace mleko grysikiem i gotowalam jakies 10 min. Ale chyba mi za rzadki wyszedl, jadl go szybko. Bruno dzis laskawie rano wypil mm, moze przestal juz wydziwiac?;)

Cześć Dziewczyny:) No to pozazdrościć chrzestnej Piotrusia talentu plastycznego:) 1 Mamy 6 zębów. 1 Na noc mleko z kaszką dajemy, chętnie je całą flaszkę, więc nic nie modyfikujemy:) 1 Mamobruna - jak Bruś miał biegunki i przez prawie 2 tygodnie jadł samą marchwiankę, to później się dosłownie trząsł z podniecenia na widok butelki z mlekiem. Jakoś od tego czasu nie wybrzydza:P Doceniła bestia mleko:P 1 Szczotka do włosów u nas też jest atrakcją, a największą radość czesania ma wtedy gdy dam mu moje szczotki. Lalusiuje wtedy przez dłuższy czas:) Jak tylko ma okazje to dobiera się do mojej kosmetyczki i wyciąga kredki, tusze i cienie i wtedy dopiero jest zabawa! Normalnie jeździ tymi gadżetami po całej twarzy! Dobrze, że jeszcze nie widział jak to pootwierać:P Mnóstwo czasu spędza też przy lodówce bawiąc się magnesami, czasem nie sposób go stamtąd odciągnąć! 1 Aha! Od poniedziałku mają być w Lidlu ubranka dla dzidziusiów - sweterki, dresiki, rajstopki i inne bajery:)

Nie wiem jak u was/...ale u mnie jak w lidlu sa ciuszki dla dzieci to trzeba byc z samego rana bo pozniej to juz resztki zostaja.... Moze Bruno przez kilka dni nie mial ochoty na mleko i tyle:)

U nas jest to samo, nawet czasem z rana jest niepełna oferta... Mnie te sweterki się podobają, no i może dresik uda się ustrzelić??

No, słodkie, ale ogrodniczek mamy kilka par, bo ja mam kota na punkcie ogrodniczek. Sama w ciąży chodziłam w ogrodniczkach:) Przewygodna sprawa:D

Te bluzy z uszkami tez fajne... trzeba bedzie sie wybrac i tyle:)

Mnie sie tez podobaja dzieci w ogrodniczkach, slodko wygladaja:). D82- i co, dobrze ten grysik gotuje, bo ze mnie kiepska kucharka:P A ile kosztuje ten odciagacz kataru do odkurzacza i czy sie sprawdza?

Odciągacz doodkurzaczowy zwie się "Katarek", w aptece stacjonarnej zapłaciłam 62zł, zaś na allegro jak się komu nie spieszy po ponad 40zł można kupić plus przesyłka oczywiście. U nas się sprawdził - na szczęście, bo by go śpiki w nocy udusiły!

Gość D 82
Hej :) Mamobruna moze po prostu za malo grysiku dalas? bo przez 10 min spokojnie powinno sie mleko zagescic

Hej:) D82- tez tak sadze, za malo grysiku wsypalam do mleka i bylo za rzadkie. U mnie dzis brzydko i wilgotno, zero sloneczka:(. Wczoraj Bruno jadl z nami krupnik i probowal chalwy. Zaczal tez znow ladnie pic mm, na cale szczescie:). Z czego teraz gotujecie dzieciom kompot?

Hej dziewczyny :) Ja wczoraj na obiad zrobilam lasagne z dynia i szpinakiem. ROjber wsuwal az milo:) Pogoda była nie najgorsza:) słońca co prawda nie za dużo ale mało wiatrru o dziwo! i ciepło:) Kompot różnie...śliwki, jabłka, brzoskwinie... truskawki - uszczuplamy zapasy mrożonek;)

Czesc:) U mnie dzis pieknie, zlociscie i jesiennie!:) . Czekamy na przesylke a pozniej uciekamy na spacerek:). Wczoraj wieczorem znow mi sie zbuntowal i nie chcial mm, wiec dalam mu na tym mm kaszki i wsuwal az milo. Dziwne to, byl glodny a flachy nie chcial. Pozbylismy sie juz kataru ale nie wiem, ile powinnam odczekac aby moc go zaszczepic na te swinki etc, D82- sama bym zjadla taka lazanie, mniam:)

Mamobruna nastepnym razem zapraszam:) U nas w lidlu oczywiscie popoludniu juz nic sensownego nie bylo... a nie chce mi sie s\wszystkich lidli w okolicy odwiedzac.. za tydzien maja byc kurtki/spodnie/kombinezony.... zapasowy by sie przydal...tylko jakos logistycznie trzeba by to zorganizowac.... ale sie pogoda zrobila:) zupelnie jak zeszloroczny wrzesien:) oby jak najdluzej:)

D82- no to chyba musisz wyslac rano swojego tate na zakupy:). I faktycznie opracowac plan polowania na ubranka. U mnie tez ladnie, choc dosc chlodno. Strasznie duzo widze blizniakow i wydaje mi sie, ze dawniej nie bylo tyle ciaz blizniaczych...czyzby to znak czasu?

Hej Dziewczyny! 1 jeśli chodzi o jedzenie Sebastiana - przy ząbkowaniu ma mały apetyt, ale jak go nic nie boli to je niemal wszystko (Owoce: gruszka, banan, jabłłka, śliwki, jagody, szuszone figi i daktyle, owsiankę albo kanapkę na śniadanie. lubi pomidory, ogórki kiszone, sałatę na kanapce, jajecznicę na maśle, kozi ser, naleśniki, na obiad warzywa + mięso/ryba, lub kasza+warzywa, uwielbia razowy makaron orkiszowy, zupy tylko gęste - podobnie jak Rojber, pije swieżo wyciskany sok, wodę tylko z kubka, i zieloną herbatę lubi więc od czasu do czasu sie z nim dzielę ) Jak jemy poza domem (restauracja czy wesele) to je z mojego talerza, praktycznie nic już nie miksuję - ma 6 zębów, idą 2 kolejne 1 Mamabruna - z tym czesaniem i telefonem to stawiałam na naśladowanie, bo Sebastian wszytsko "małpuje" - jak wieszam pranie to sam wyciąga z miski i strzepuje a potem chce powiesić, jak się maluję to wykłóca się ze mna o kosmetyki (musiałam mu kupić pędzel, bo o mój ciągła walka była) 1 MamoPiotrusia - oj Piotruś to faktycznie spory facet. Jak pójdzie do przedszkola to on będzie Cię za rękę prowadził :) 1 mamy ustalony termin operacji - 22 listopada 2013, do tego czasu mamy zasłaniać palsterkiem mocniejsze oczko na ok 2 godziny dziennie. Dziś udało się utrzymać plasterek na miejscu ze 3 minuty - nie mam pojęcia jak mu wytłumaczyć, że to dla jego dobra 1 czy Wasze maluchy lubia jeździć samochodem? U nas katastrofa. Po 5 minutach Sebastian już nie chce byc przypięty i się wyrywa, całą drogę muszę go zabawiać - po godzinie od śpiewania boli mnie gardło, potem ratunkiem sa piosenki w telefonie, łaskotki, kierownica zabawka i książeczki jednak podróż dłuższa niż 3 godziny nie wchodzi w grę (nawet z przerwami) 1 roczku nie odprawialiśmy, dlatego zdjęcia tortu brak

MamaAnia fajnie cie znowu widziec:) chyba duzo imprez za wami:)? Niestety chyba nie da sie takiemu maluchowi przetlumaczyc ze plaster na oku to dla jego dobra.... WLasnie....suszonych owocow jescze Rojberowi nie dawalam..... Trzymam kciuki za powodzenie operacji i oby juz bez przesuniec bylo. ROjber cieszy sie jak ma jechaac samochodem...jest zachwycony przez pierwsze 15 minut...a potem zaczyna mu przeskadzac ze jest zapiety pasami....czyli podobnie jak u was.. Jak ma nowa ksiazeczke to troche dluzej wysiedzi...albo jak stoimi na swiatlach na tyle blisko ze widzi sygnalizator,..bo wtedy wypatruje zielonego:D Jak dasz rade odzywaj sie czesciej:) u mnie w okolicy nie widze zeby jakos wiecej blizniakow bylo... Kurtki lidlowe ktore teraz sa w wiekszych rozmiarach wygladaja na cieple i nieprzemakalne..wiec jak kombinezon bedzie taki sam to warto wziac:) jeden juz w smyku wypatrzylam... no ale cena 3 razy wyzsza i dwoch takich samych nie kupie...a jeden kombinezon na zime to za malo... bo licze ze snieg bedzie..wiec ten lidlowy na czas prania kombinezonu podstawowego:)