Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamabruna

DZIDZIUSIE Z WRZESNIA 2012- zapraszamy do rozmow o nich!:-)

Polecane posty

Krakowianka- 2 zabek, bomba:). Jakie mieso najbardziej lubia jesc wasze dzieci? Moj jest fanem krolika:). A jakie mieso jest najzdowsze, cielecina?

Krakowianka- no bo robimy cos tak kontrowersyjnego jak wyparzanie butelek, to sie kobiety burza:). A przeciez nie wypada robic takich rzeczy...precz z wyparzaniem:P.

No jeszcze u tesciowej...ale ma duzy dom z ogrodem, wiec jakos to wytrzymuje:). Jest pogoda, wiec caly czas siedze z Brunem w ogrodku:).

Gość 27Mama27
Czy Wasze dzieci już samodzielnie stoją lub stawiają pierwsze kroczki? Jestem do tyłu z postami :( Wiem, że KIP mała już chodzi, gratuluję! Mój wszędzie się przemieszcza trzymając się mebli itd. Z góry mówię, że się nie martwię, po prostu z ciekawości :)

27Mama27 moja stoi przy meblach i zaczęła się już nawet mebli puszczać ale samodzielnie nie chodzi,przy meblch trochę potupta ale tylko trochę :) Ostatnio jej ulubionym zajęciem jest siedzenie pod stołem i darcie gazet:)

Mama27- moj sam nie stoi bez trzymanki, za raczki robi kroczki ale nie chcemy jeszcz na sile uczyc go chodzic, ma czas:).

O tak, darcie gazet to swietna zabawa!:) Tylko musze go pilnowac, zeby nie bral ich do buzi:).

Gość 27Mama27
Oj, gazety mi też strzępi :) Poza tym, jak widzi coś z kablem, to szaleje, więc tu trzeba pilnować. Co do butelek, ja również wyparzam, podłogi myję codziennie.

Pewnie że tak nic na siłę,ja tez się martwiłam że nie bedzie raczkowała,podnosiła się,a od pewnego czasu raczkuje i takie tam różne:) tak że nic na siłę :) na wszystko przyjdzie czas.

Hej dziewczyny:) dzięki ) my jeszcze nie w domu ale jutro chyba będziemy się zbierac...a szkoda:D chociaż jeszcze tydzień w domku to pewnie nad morze pochodzimy Widze ze znow zebrala się grupa znudzonych fanow :D Ja nie wyparzam...zresztą mój to nie bardzo butelkowy. w wannie normalniej kapie się od dawna tez jakos szczególnie jej nie myjemy wychodzę z zalozenia ze trochę kontaktu z bakteriami musi mieć żeby nie mieć miliona alergii i ciagle nie chorować..mate antyposlizgowa mamy takiego krokodyla z ikei:) fotelik do jazdy przodem mamy od niedawna, wybrany po obejrzeniu serii crash testow...małemu się podoba:) Co do miesa to mój chyba po mnie ma uwielbienie do kurczaka. a co najzdrowsze to zdania jak zawsze podzielone. co specjalista to opinia;) Witaj z powrotem Mama27:) Rojber stoi sam chociaż jak stoi długo to tak jakby sobie skojarzyl ze już nie powinien i kuca albo paca na tylek:) jeszcze się do końca nie oswoil. chodzi podtrzymując się mebli itp.. Ostatnio po raz kolejny uslyszalam ze chlopc zaczynają później chodzic zobaczymy:) Wlasnie MamoAniu Sebastian chyba z lipcu już miał mieć zabieg jak dobrze kojarze...odezwij się:) Mamobruna to steskniona za domkiem musisz być:) Oby się dobrze mieszkalo:) Darcie gazet to u nas tez jedna z ulubionych zabaw:) KIP gratuluje postepow z nocnikowaniem:)

Witajcie kobietki:-) i dzidziusie :-) Gratulacje postępów dzieciaków :-) Dawid już całkiem swobodnie staje sam bez podtrzymywania i nawet zrobi jeden kroczek, ale dalej iść nie chce. Co do butelek to nie wyparzam codziennie, ale co 2 ,3dzień ale Dawid mleko z butli pije raz dziennie. Kable i gazety moje dziecko też uwielbia. Kurcze ale pogoda taka jesienna się już robi :-( Dawid lubi mięsko drobiowe i rybkę :-) Fotelik mamy od 0-18 kg i już młody od dawna w nim jeździ. A wanienkę tylko przed kąpielą tylko przepłukuje woda i pomału zaczne chyba prac w normalnym proszku a nie w loveli. Moje dziecko ostanio uwielbia chrupać paluszki delikatesowe :-) Czy ktoras mama podaje dziecku bebilon pepti jesli tak to mam pytanie czy daje jogurty i sery. Bo ja dałam na spróbowanie raz jogurt i strasznie w nocy się kręcił, a dodam że od urodzenia Dawida nie przespałam ciągiem 4 godzin. Pozdrawiamy Wszystkich :-)

Gość 27Mama27
Mam jeszcze takie pytanie, czy któreś dziecko uczęszcza do żłobka? Mój Mały będzie od września chodził, teraz chodzi na adaptację. Nie mam innego wyboru, a mam jakieś wyrzuty sumienia...

Gość 27Mama27
D82, aż się zdziwiłam, że mnie pamiętasz :)

Gość gość
no co wy dziewczyny przeciez najbardziej zdolne dziecko u was ma Mamusiapiotrusia ohy i ahy strzela

Gość gość
no Piotrus bardzo duzo umie, az niewiarzgodne tylko w polowe rzeczy wierze

Jezeli sie duzo rozmawia z dzieckiem to zaczyna po Tobie powtarzac , nie musicie mi wierzyc bo ja lepiej wiem od was pomaranczki ! A poza tym dziecko w tym wieku duzo nasladuje wiec nie wierz nie musisz ja wiem swoje :-) Pozdrawiam .

Widocznie pisze z nami mamusia która poszadzi swoje dziecko na podłodze i niech robi co chce,a z takim maluszkiem trzeba duzo rozmawiać,dużo się bawić,takie dzieci bardzo duzo naśladują przede wszystkim bardzo dużo rozumieją :) :p

Gość gość
Yoj wy chyba niektore to mozgi porodzilyscie zamiast lozyska....

Gość jest taka jedna na temacie
Mam dziecko w wieku waszych dzieci. Troche chyba za bardzo koloryzujecie z tymi umiejetnosciami waszych pociech. Nie mowie tego przez zazdrosc ale czystko obiektywnie patrzac na dziecko. I dodam ze bardzo duzo z nim spedzam czadu.

Jejku ludzie każde dziecko rozwija się inaczej,inne mowią dużo a inne nie mówią w ogóle. A ty gościu pomarańczowy ciesz się że ty masz rozum,bo po twoich mądrych wypowiedziach wydaje mi się że nie masz go wcale tylko jedna wielka pustka,i nie wypowiadaj się więcej bo dosłownie jeden wielki żal.

Gość gość
No i po co ta bulwersacja? Idiotki jestescie bo myslicie ze ktos wam uwierzy ze niespelna roczne dziecko mowi?! Jednak ciaza odbiera rozum niektorym.

Mama Piortusia stwierdziłam że nie warto,po co się denerwować takim czymś jak pomarańcza,ona wie tyle że ma d*pe w tyle,chce popisać tyle jej.Skoro ktoś nie rozumie że chodzi o pojedyncze słowa to ma problem sam ze sobą.