Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

witam wszystkie grubaski:) co z ta Topka??? tuli juz dzidzie czy jescze nie:PPPPP moja wczorj skonczyla trzy tygodnie juz sie cwana robi wymusza placz zeby tylko ja na raczkach trymac pol dnia i zeby cyca miala pod noskiem:P:P

Gość OLALA...
Topka i maleństwo pewnie odpoczywają :):):):):):):):)

Cześć Dziewczyny! jak tam znosicie upały? ja nawet nieźle, poza tym że chyba mam dziś niskie ciśnienie bo taka jakaś niemrawa jestem :( jutro zaczynamy 34tydz. już nie mogę się doczekać mojego synka :) Topka pewnie już urodziła-tak jak księżna Kate :)

Gość Katias23
fluffy ja też jutro zaczynam 34 tydz - jesteśmy na tym samym etapie:) na kiedy masz termin? ja 4 września. Topka chyba faktycznie się doczekała córeczki :) U nas jest na prawdę nieźle - za 6 tygodni będzie po wszystkiemu i szczerze to będzie mi strasznie brakować tych wybryków w brzuszku, a Kochane jak było lub jest u Was z rozstępami? bo ja całe szczęście nie mam jeszcze żadnego - czy jest możliwość,że jeszcze przez te 6 tygodni się jakieś pojawią?

wiec tak moje jajeczka dopiero rosną heheheh sa trzy....w niedziele mam mieć zastrzyk a we wtorek inseminacje :) ( prawie napewno bo to zależy od tego jak będę pracować....)

My ciagle 2w1 i raczej sie nie zanosi na szybka zmiane hehe. za to mam dosyc moich tesciow cholercia. we wszystko sie mieszaja, meza mi buntuja i laza po ludziach i glupoty opowiadaja normalnie masakra z nimi. jeszcze troche i chyba zrobie dym bo tak dalej byc nie moze :(

Hej, hej! A mnie nie było, bo mieliśmy tydzień wakacji w górach w tym objeżdżanie rodzinki tu w Szkocji! No ja myślałam, że tu pierwsze co to gratulacje będę pisać, a tu nic? chociaż Topka to może faktycznie, bo ile ona chciała z tym rozwarciem brykać? A ja miałam sekretne baby shower, (o którym dowiedziałam się wcześniej, bo dziadek wypeplał, ale i tak byłam zaskoczona) także ciuszków mam od groma teraz, trochę kosmetyków i wanienkę, kocyki, pierdoły, jakies zabawki :-)

Katias Ja mam termin na 8-go września, chociaż z wagi wychodzi koniec sierpnia :) zobaczymy kiedy zechce pojawić się na świecie. Co do rozstępów to pojawiły mi się dwa na prawym boczku, ale tak poza tym to nic i jest możliwe że tak zostanie. Codziennie od początku ciąży ''balsamuję się" :) i daje to rezultaty, a przyznam że troszkę pomijałam te boczki i stąd te dwa wstręciuchy ;) Monika Ale masz super z babyshower-szkoda, że w Polsce to nie jest taka powszechna tradycja :)

Lila jak dla mnie IUI powinna byc po dniu najpozniej,bo zastrzyk szybko dziala....ja dostalam w niedziele wieczorem o 20 a rano o 8 rano pecherzyk byl juz pekniety. A plemniki maja tylko kilka godzin na zaplodnienie komorki,bo potem obumiera. Poza tym ile mialy pecherzyki??wiesz moze???bo caly tydzien to strasznie dlugo...... CIEZAROWKA Jak ten czas leci,szok :))) Opowiadaj jak te 3 tygodnie :))) ja sie boje ze nie podolam :) FLUFFY Ja upaly jakos znosze,dzis sie nawet ciut opalalam u mamy :) Oczywiscie brzucholek zakryłam :) KATIAS Ja tez pisalam ostatnio ze bedzie mi brakowalo tych kopniakow :)) I musze sie poskarżyc na moje malenstwo,bo caly czas kopie a jak ktos czeka z rodziny to uparciuch ani drgnie :) Teraz wrocilam od mamy i bryka,a caly dzien cisza ;) Moze jak beda goście to bedzie grzecznie spal,a gdy bede z nim sama to da mi popalic hihi :) MONIKA tez zazdroszcze baby shower :) W Polsce sie narazie nie przyjelo :(

No właśnie, baby shower nie ma w Polsce za to faceci pępkowe bardzo chętnie obchodzą :-)

klaudii ja mam pęcherzyk ok 11 więc musi podrosnąć ale sa dominujące itd.

Hej dziewczyny- jesli chodzi o baby shower, to wszystko zalezy od naszych znajomych, przyjaciol. Mi juz kolezanki zapowiedzialy taka impreze we wrzesniu- specjalnie przyjada 500 km :-) Ja sie bardzo czesto z tym stykam w Polsce, takze to zalezy wszystko od ludzi i ich inwencji. U mnie 17 tydzien, jutro lekarz, ale tylko wyniki pokazac, polowkowe za jakies 2 tygodnie, juz sie nie moge doczekac. Ja znowu zostalam sama, bo narzeczony pojechal w trase- na szczescie znalazl teraz prace i na weekendy wraca, czyli w sumie nie ma go niecale 4 dni, w porownaniu z tym, ze nie bylo go po 3 tygodnie, to teraz luksus. Siedzial miesiac w domu, wiec troche sobie to odbilismy.Troche martwie sie co bedzie potem, bo do lekarza musze teraz kawalek dojezdzac autobusem ( mieszkamy poza Gdanskiem), poki co to nie problem, ale jak brzuch bedzie wiekszy, bedzie zima, to nie wiem jak bede to znosic, narzeczonego napewno nie bedzie w srodku tygodnia, a moja doktorka tylko w czwartki przyjmuje, a nie chce z niej rezygnowac, bo nie dosc, ze jest endokrynolożkom, to i diabetykiem, a do tego ordynatorkom oddzialu polozniczego w klinice i tam chcialabym rodzic, żeby miec pewnosc, że bedzie ok, a i dziecku zrobia wszystkie potrzebne badania. Czuje juz chyba ruchy, szczegolnie wieczorem jak juz leze, cude uczucie :-) Topka, chyba juz po:-D Szczerze mowiac, bardziej interesuje mnie ona i jej dzidzia, niż to całe dziecko Kejt i Łiliama :-P To już przesada moim zdaniem, jakby się jakis zbawiciel rodził... Póki co dziś i wczoraj wyłączone tv, bo nie moge patrzec i sluchac tych głupot.

CoŚrodowa aktualna tabelka :)) CIĘŻARÓWKI :) :) :) :) Topka 41 tydz lub już córunia :)))) Kolorowa 39 tydz Fluffy 34 tydz Katias 34 tydz Klaudii 30 tydz Monika 27 tydz lola 17 tydz Malaxxruda 12 tydz Imnot 7 tydz STARACZKI :) :) :) :) Olala Lila MAMUŚKI :) :) :) :) Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kasjana,córka Kornelia Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka

No jest szał z Royal Baby, no bo to przyszły król jakby nie patrzeć, bla bla bla. Szkocja tak nie przeżywa , później obejrzę wiadomości polskie to zobaczę, ale jak się orientuję to polscy dzienikarze maja rozwolnienie na ten temat. Ale dodam, ze plus daję Kejt za pokazanie brzucha po porodzie, niech ludzie mają pojęcie, że tak to wygląda, a nie jak głupie celebrytki po miesiącu się pokazują po plastyce brzucha, cycków i mózgu zapewne. Mikusia Jak maleństwo? Jak sie czujesz po cesarce? Krysia jest taka słodka, że ma się ochotę ją schrupać! A ja właśnie wróciłam od położnej,miałam test na cukrzycę i zastrzyk w tyłek na anty ciała, bo mój piekny nie wie czy ma Rh- czy Rh+, powiedziałam jej, zeby go ukłuła dla zasady. Nie bolało, bardziej reka, bo studentka pobierała krew, no ale na kimś muszą się uczyć.

Aha, oczywiście jak bylismy u rodzinki to ktos tam mruknał, że duzy brzuch, myslałam, ze zabiję oczywiście, ..wrrrr...ale dzisiaj mnie zmierzyli, juz nawet nie mam wyprzedzenia, czyli wszystko w normie jak w książce. Mały tak mi daje popalić, że szok! Wariował całą sobotę, wczoraj, aż mi brzuch podskakiwał. Kopnął mnie w łożysko to aż mnie zakłuło. Studentka słuchała serduszka dzisiaj, a tu łup, szmery co chwilę i sama mówi, ojoj, ale szaleje :-) Także lola czekaj czekaj, dostaniesz wkrótce łomot jak sie patrzy :-)

Monia czekam z niecierpliwościa :-D Poki co to mam taką małą rybkę, wiem, że to to, bo nie można tego pomylić z niczym innym :-) Dziewczyny co z resztą? imnotjak u Ciebie? Nadal uroki 1 trymestru? :-) Topka już bankowo mamusią jest !!!

U nas świata się kręci wokół Krysi.Wczoraj byliśmy zapisać ją w urzędzie 6 sierpnia jedziemy wyrobić paszport.Mamy bardzo czeste wizyty położnych,dzisiaj była Pani wizytator.Spanie bez poduszki ma wznak i ma być w pokoju 18 stopni.Oszaleli.Niunia ładnie je i z chcą i jeszcze z buteleczki.Ale powiem Wam że ten mój przewijak z wanienka się nie sprawdza.Przeszkadza mi podczas przewijania bo dotyka mi ranę po cesarce a panienka dla naszej kruszynki jest za duża.Bedziemy musieli chodzić co 2 tyg na wrażenie.Jestem zmęczona ale szczęśliwa.Mała bardzo ładnie śpi po 3-4 godz jak pospiesznie dłużej to jest płacz uuuu głód nieziemski.Czekam na 11 sierpnia bo przyjeżdżają moi rodzice na 2 tyg.A tak to czas leci szybko za szybko.

Co do mojego samopoczucia to bywa różnie.Rana boli szwy już mam zdjęte.Pobolewa mnie kręgosłup i szybko się męczę.Wiem samo narzekanie.Z Chucków leci z dołu leci.hehe.Pocieszam się tym że to odpiera półtora tygodnia po porodzie,a będzie tylko z dnia na dzień coraz lepiej.

A ja mam dla was newsa! KOLOROWA URODZILA :D Nie ma to wejsc na facebooka i sie dowiedziec ajjj !!! ;****

Mikusia Super, że mała nie sprawia kłopotów, więc szybko dojdziesz do siebie! Mi własnie odradzaja przewijak, mówią, zeby matę tylko kupić, no zobaczę jeszcze, mam karte podarunkową na 100 funtów, chcę za to coś kupić porządnego, albo dołozyć do porządnego. Ardilita No własnie to zobaczyłam na fb! Ja juz zaglądam co godzinę tutaj, bo czekam na wieści! :-)

witam! TOPKA odezwij sie jak bedziesz miec chwilke mamuska ;-) MUKUSIA ciesze sie ze Krysia rosnie :-) no i ze Ty powoli dochodzisz do siebie.Mnie kregoslup bolal kilka tyg,teraz juz jest lepiej chociaz tez czasem czuje :-( z tym spaniem na wznak to tutaj normalne,podobno zapobiega smierci lozeczkowej - w Polsce chyba inaczej,bo pamietam jak Mam kazala mi Mloda ukladac na boku zeby sie nie zachlysnela ;-) no ale z 18 st to przesadzili.Moje dzieci sa cieplolubne i tez mi zawsze health visitor mowila ze za cieplo w domu hihihi ja mysle ze 21 st to jest optymalna temp.Oni tutaj sa zimnolubni, w wiekszosci domow pelno wilgoci maja bo nie wlaczaja ogrzewania a dzieci hartuja od malego.Nawet takie malenkie maja gile do pasa niestety.Podeslij mi zdjecia,Krysia pewnie sie szybko zmienia :-) A jak starsza zareagowala? zazdrosna? KLAUDIII no chyba dobrze jest,bo nikt nie dzwonil,czyli prenatalne w porzadku.Ale i tak uspokoje sie dopiero jak urodze.Ty juz niedlugo bedziesz mam !!! szok jak czas leci :-D MONIKA ja lozeczko,materacyk,przewijak,posciel i wanienke kupilam na necie w abc sklep dla dzieci.Nie wklejam bo znowu administrator napisze ze spamuje hehe to jest polski sklep dla dzieci w UK.Jakosciowo materacyk nie do kupienia tutaj-kokos i gorczyca,posciele maja sliczne i okolo £30 za komplet.Lozeczko takie jak wczesniej KLAUDII pokazywala,to ciemne z bialymi zaglowkami-my mamy z misiem :-) ARDILITA jak tak Taszka? nic nie dodalas ostatnio.Widzialas jak Mlody gada ? :-D KOLOROWA to ja juz GRATULUJE :-D mam nadzieje ze sie odezwiesz :-) a tak narzekalas ze skurcze takie nieregularne a tu siuuup :-D MY ja rzadko pisze bo jakos nie moge sie pozbierac w tej ciazy.Okropnie jestem rozkojarzona i ciezko mi tzw zycie domowe zorganizowac.Bez pani Jadzi to juz zyc bym nie mogla hihihi Moj maz teraz w knajpie od rana do nocy bo busy sezon sie zaczal a ja z dzieciakami w domu.Mloda od 3 dni ma wakacje,ale poniewaz zmienia szkole we wrzesniu to mamy troche nauki w domu :-) Mlody jest okropnie rozpieszczony ;-) i tez domaga sie uwagi,a reszte czasu zabiera mi gotowanie obiado kolacji dla slubnego i ogarniecie domu.Czyli taka kura domowa typowa jestem teraz :-) Byloby o.k. gdyby nie to cholerne rozkojarzenie, doslownie wszystko mi z rak leci i potrafie placzem wybuchnac ni z tego ni z owego.Nie wiem co jest,martwei sie ze to Mlode takie wrazliwe bedzie...

LILA OLALA trzymam kciuki za wielkie jajeczka :-) no i inseminacje :-) LILA, ja tez mysle ze powinna byc zaraz po zastrzyku,bo one szybko dzialaja.Pisz co i jak :-)

Gość justintm
Hej :) Też myśle że Topeczka już szczęśliwą mamusią jest :) nie mogę się doczekać opowieści o przebiegu porodu :) Lola prawda że to super uczucie jak czujesz ruchy? Ja też już je czuje,od kilku dni,początkowo nie zwróciłam na to uwagi,w ciągu dnia jak chodzę to nie czuje nic,ale jak tylko przysiądę lub kłade się spać to mam takie rewolucje że czasem to sama do siebie się smieje :) Chyba pływakiem będzie he he :) momentami jak zadudni o brzuch to pod ręką czuje,wczoraj cała noc czułam jak odbija się z jednej strony na drugą :) świetne uczucie i jaka ulga. Ostatnie usg było w 11 tyg i wiedziałam że jest ok,a tu już 20 tydz powoli mija i czując ruchy,wiem że to dzieciątko żyje. Co podwaja radość. Naczytałąm się tych bzdur że ruchy można pomylić z gazami itp.,ale gdzie tam,tego nie da się pomylić z niczym innym! Jeszcze tylko dwa tyg i może już poznam płeć,bo ciekawość to mnie okropnie zżera. Trzymajcie się dziewczyny cieplutko!

Gość justintm
Dla mnie to pierwsza ciąża,nie wiedziałam czego mam się spodziewać,czy w ogóle odróżnię ruchy od gazów i innych wariacji w moim brzuchu,ale tego chyba nie da się pomylić :) dziwne a zarazem cudowne uczucie. Teraz jak siedze i pisze to ciąglę czuje uderzenia z przodu :) No Tobie to już malutko brakuje żeby je poczuć,jak to szybko czas leci :) pamiętam jak dopiero co pisałaś o szczęśliwej nowinie. A dzieciaczki masz super. Jakie Twoja córcia ma cudowne loczki,do tego taka śniada jest-po prostu śliczna! A synek,ojej schrupać by się chciało :) udały Ci się dzieciaki

Gość justintm
he he o tym jak ja przytyłam to nawet pisać nie będę :) nie powiem,czasem łapie małego doła z tego powodu,bo długo walczyłam o w miare dobrą figurę,ale też spodziewałam się że w ciąży dużo się "rozrosne". Ale staram się nie myśleć o tym i powtarzam sobie że po ciąży będę się odchudzać :) Najgorzej cierpią moje uda i pupa,dużo mi się tego tam nazbierało. Noga trze o nogę,a jak założe sukienkę to krościory mi się robią przez to obcieranie. Celuit miałam zawsze,ale żeby go ujrzeć musiałam ścisnąć udo,a teraz już go bez ściskania widać. No ale cóż takie uroki mających tendencje do tycia :) później się wezmę ostro za siebie :) Na szczęście buzia i ręce są te same co były :) Co do wagi to z początku tyłam idealnie po kilogramie na miesiąc,25 czerwca u gin ważyłam 72 kg,a teraz jak weszłam na wagę u siebie to przymachałam aż do 78 kg. Masakra jakaś. Ale wiadome,cyce o 2 rozm już większe,brzuch też już galancie widać bo sąsiedzi się połapali :) będzie dobrze he he

justin Nie przejmuj się, każda wygląda w ciązy inaczej. Mnie uszy swędzą, bo wiem, że moje stare koleżanki komentują moje foty, że sporo przytyłam i takie tam, pewnie, ze zbrzydłam, ale nic nie mogę z tym zrobić niestety, niech sobie gadają co chcą, ważniejsze szczęście. Później się będziemy odchudzać. Wierz mi, ze mam znajome, które lepiej wyglądaja po ciązy niż przed. I nam się uda. Sexy mamuski będziemy! Ja mam celulit jak nigdy w życiu, kalafior, ze hoho. aha, powiem wam, ze widziałam kąpiące się dziewczynki z celulitem, były troszkę pulchne, ale nie bardzo i mogły mieć 11, 12 lat. Szok....to chyba kwestia diety.... Malaxruda masz takie fajne dzieci, ze nie dziwię się, ze chcecie więcej :-)

Gość justintm
Monika tak wiem i się wcale nie przejmuje,najgorzej było z początku,a teraz to już uwagi nie zwracam. Będzie jak ma być :) moja siostra jest po 2 ciążach,przy pierwszej ciąży z Oliwką z 55 kg skoczyła do 80 kg,potem schudla do ok 60 i zaszła w ciąże z Matim,ale niecałą 10 przytyła. A teraz zgadnijcie ile waży? :) 50 kg,szczuplutka jak patyczek,ja to momentami aż nie wierze że ma dwójkę dzieci he he poza tym jakbym miała się tak przejmować waga to bym chyba w depresje jakas popadła,a tak to ciesze się ciążą :)

Gość justintm
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi ubrankami w rozmiarze tym najmniejszym 56? kupowałyście w ogóle? jak już poznam płeć chciałabym kupić trochę ubranek ale nie wiem w jakim rozmiarze i po ile sztuk. Nie chce przesadzić bo mam trochę ubranek po siostry dzieciach i od znajomych,ale tak na dzień dobry chciałabym kupić coś nowego. I właśnie nie wiem czy zacząć od rozmiaru 56 czy 62. I powiedzcie w co najlepiej takiego malucha ubierać,tak żeby i jemu i mi było wygodnie? Bo co forum to inne wypowiedzi,a Wy jak myślicie? jakies pajacyki,kaftaniki czy co? Rodze w zimę wiec na pewno większość rzeczy z długim rękawem musi być.

JUSTIMN MONIKA dzieki za komplementy :-) ja jak kazda szalona mamuska uwielbiam sie nimi chwalic :-p co do tycia-nie przejmujcie sie,Ja w obu ciazach bardzo przytylam,potem troche silnej woli i zlecialo.Po Mlodym w 6 miesiecy zrzucilam 17 kg no i teraz tez napewno czeka mnie odchudzanie bo niczego sobie nie potrafie odmowic :-p ale nic to,damy rade :-) najwazniejsze zeby dzieciami bylu zdrowe. JUSTIMN co do ubranek,to najlepiej kupic rozmiar 62.Te na 56 cm sa doslownie na 2 tyg dla dzieci ze wzrostem 56 i ponad.Nie warto ich kupowac moim zdaniem.Poza tym musisz miec okolo7 body- te z krotkim rekawem sa najlepsze,maluch sie nie przegrzeje,no i pajacyki -najlepiej rozpinane z przodu a nie zakladane przez glowe.Malenkim dzieciom w pajacykach jest duzo wygodniej,latwo sie zaklada i zdejmuje :-) ja wogole nie kupowalam spiochow i kaftanikow dla Mlodego,bo przy Mlodej sie nie sprawdzily.Tych pajacykow kup tez 7.Nie wiecej bo dzieci szybko rosna i w ciagu miesiaca bedziesz musiala zmieniac garderobe :-p do tego 4 bawelniane zwykle czapeczki bez udziwnien i3-4 pary mitenek- rekawiczek bawelnianych zeby sie maluch nie podrapal.Jesli rodzisz w zimie to polecam kupic jednoczesciowy kostiumik ocieplany -taki skafanderek na wyjscie.Jedna wyjatkowa rzecz sie przyda na wyjscie albo wizyte rodzinki-jakas sukieneczka albo spodenki dla chlopczyka.Na co dzien te wymyslne ciuszki wogole sie nie sprawdzaja,dzieciom w nich nie wygodnie i rodzicom tez sprawiaja klopot.Trzerba pamietac ze maluszki maja bardzo delikatna skorke i wszystkie rzeczy powinny byc w 100 % bawelniane.Ja po zakupach pralam w 90 stopniach i prasowalam :-) TOPKA mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze,odezwij sie wreszcie :-)