Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość gość
Topka wypoczywa, pewie biedulka się wymęczyła... a ja... prawdopodobnie będzie miała coreczke :-) lekarka powiedzila, że chlopca tam nie widzi, ale sie wyjasni po połówkowym :-)

Malaxruda Oj widzę, że masz podobnej wielkości biust co ja :-) Ja mam jedno najmniejsze ubranko na wyjście ze szpitala, ale wezmę jakieś większe na wszelki wypadek gdybym urodziła słonia. Mały stopuje z tym rośnięciem, więc może nie będzie tak źle :-)

klaudiiiiiiiiiiiiiiiiiii przez pierwsze pre dni najgorzej przyzwyczaic sie do nocnych pobudek i te hormony nadal szaleja po porodzie ja przez pierwszy tydzien wylam jak bobr chyba mialam lekka depresje poporodowa... dasz rade z pewnoscia ja juz mam lekkie doswiadczenie bo mam malucha jednego juz w domku bedzie ok uwierz mi dla chcacego nic trudnego

Hej dziewczyny nie odzywalam sie bo duzo spraw do zalatwiania. CIocia nam wyslala akt zgonu dojdzie jakos po weekendzie myslimy. Druga ciocia wyskoczyla ze skladka na pomnik dla babci a my teraz wolnych srodkow za bardzo nie mamy bo za pogrzeb 1800 euro zaplacic trzeba poza tym wykup mieszkania nas czeka i najwyzej sie im odda za jakis czas jak juz wszystko ogarniemy. Ja w Koncu zalatwilam rodzinne tyle papierow ciagle chcieli zeby doniesc ze tragedia juz mnie to tak denerwowalo i meczylo , ale juz moge spokojnie spac:) Malaxxxruda nie widzialam Bastusia jak gada jutro sobie zobacze na spokojnie :) zdjec nowych nie dodawalam bo jakos nawet nie ma czasu ich zrobic ;p Dzis lece kupic Taszce basenik i kulki do niego zobaczymy jak sie bedzie bawic:D TOPKA ODEZWIJ SIE KOCHANA BO NAS TU CIEKAWOSC ZZERA! ;* Klaudii jak sie czujesz? Kolorowa, napisz kilka slow jak porod, dzidzia i w ogole wszystko! :) Malaxxxruda jak tam Bastek, Ania i dzieciatko plci nieznanej?:D Taszka ma cztery zebolki, przymierza sie do chodzenia juz powoli:)

Czesc kochane Nie odzywalam sie bo mam mnostwo na glowie. W srode chcemy jechac ostatni raz na 5 dni nad morze sami w dwojke,bo potem to juz w trójeczkę :) Szukam czegos w \mielnie ale albo nie ma miejsc albo ceny jak z kosmosu :/ albo do plaży np 900m,gdzie mi z tym brzucholem bedzie ciężko przejsc kilka razy dziennie po 900m w te i z powrotem . Moze w ciemno pojedziemy i na miejscu cos znajdziemy :) Wczoraj prasowalam rzeczy dla malego ktore dostalam,wygladalo ze jest tego tyle a jak posegregowalam rozmiarowo to az tak duzo nie ma :) KOLOROWA GRATULACJE :) Widzialam na fb :) Czekamy na relacje :) MONIKA,JUSTINTM,MALAXXRUDA Ja jutro zaczynam 31 tydzien i przytylam juz tez 8kg.Potem bedziemy sie odchudzac a teraz nie ma sie co przejmowac :) Ja tez mam kalafiory na girach-tzn cellulit :) Co do ubran to lepiej kupic 62 tak jak pisze Malaxxruda i podwinąć rękawki,bo jak dziecko sie urodzi np 57 cm to 56 bedzie juz ciut male albo na styk :) CIEZAROWKA Dzieki za slowa otuchy :) Jka Ty sie czujesz????Jak malenstwo?? LILA,OLALA Jak tam???? TOPKA Odezwij sie wreszcie :)))) ARDILITA buziki dla Taszki od ciotki :*

dzień dobry kochane dzięki za pamięc i mile słowa, tak tak młoda w końcu na świecie.niestety nie miałam neta ... zaraz naskrobie co i jak:)

pisze słownikiem więc sorki za błędy jak coś.... otóż w niedzielę rano dziwnie się czułam przy śniadaniu..potem do 13 nie czując małej trochę się wystraszyłam i pojechałam do szpitala...od razu mnie zostawili usg ok, skurcze średnie.o 1 w nocy obudziły mnie już mega skurcze co 3min, o 4 wylądowałam na porodowce pod ktg , pprzyjechał mąż rozkrecalo się, chodziłam pod prysznic siedziałam na piłce itd.skurcze coraz gorsze.kolo 8 rozwarcie z 4 na 8 palców dostałam oksytocyne i poszło jakoś choć skurcze masakra..o 9 zaczęły się parte o 10.40 młoda wyszła na świat.masakra.jakoś przeżyłam, bez znieczulenia, ważyła 3720g i ma 53cm 10 pkt apgar. wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że wychodzila z rączka przy buzi i mimo nacięcia krocza peklam dodatkowo...no ale cóż przeżyłam jakoś.... jak się okazuje nasza myszka to takie pół-royal-baby;) bo księżna tego samego dnia urodziła.he he teraz czuje sid lepiej ale po porodzie wyniki hemoglobiny spadły mi na łeb na szyję...nadal jesteśmy w szpitalu mam zastrzyki na wzmocnienie.jak jutro się poprawia to wyjdziemy. pierwsze karmienie masakra teraz lepiej ale mała jest leniwa i nie chce ssac....ale mecze ją. tatuś już zwariował na jej punkcie ciągle pstryka fotki he he był że mną przy porodzie i spisal się na medal:) to chyba tyle w wolnej chwili nadrobie zaległości pozdrawiam i dziękujemy za pamięć ps. młoda w końcu dostała imię alicja, ale już jest alusia:)

TOPKA Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az mam lzy w oczach :) Dobrze ze wszystko masz juz za soba i ze mala Alusia zdrowa :) Ciesze sie niezmiernie :)

Topka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulacje oby mala zdrowo sie chowala!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Klaudiiiiiiiiiiiiii czuje sie swietnie jestem rowne cztery tygodnie po cc a nigdy bym nie pomyslala,ze tak szybko dojde do siebie brzuszek juz plasciutki duzo szybciej niz po sn doszedl do siebie pewnie dltego,ze przy cc oczyszczaja wnetrze ssakami i szybciej sie obkucza macica tak mi sie wydaje.....Ale mimo to chce zaczac powolutku cwiczyc zeby byl taki jak przed ciaza:P:P Mala dzis byla wazona juz 4 kg wazy bardzo duzo mleczk pije maly zrloczek:) pozdrawiam

TOPKA WIELKIE GRATULACJE !!! super ze juz macie Alicje przy sobie :-) wazyla jak moja Mloda,3.720 tylko moja Mloda dluzsza byla :-) brawa wielkie za chrzest bojowy :-) nastepne dziecie juz bedzie lzej urodzic :-p wyslalam zaproszenie na fejsie- wczoraj zrobilam profil i juz kilka z Ws znalazlam -Ciebie przez Klaudiii :-p Nie martw sie karmieniem,juz ona sie nauczy ssac,no i zycze Wam szybkiego powrotu do domciu :-)

Gość Katias23
Topka ja też się popłakałam :) (ehh te hormony ;) GRATULUJĘ CÓRUNI !!!!! Dzielna z Ciebie mamusia!! Też tak bardzo bym chciałą urodzić naturalnie i bez znieczulenia. JESZCZE RAZ OGROMNE GRATULACJE DLA SZCZĘŚLIWYCH RODZICÓW!

Topka wielkie gratki!!!!!!!!!!!!1 dużo odpoczynku !!!!!! klaudii ja spokojnie czekam na IUI ( już we wtorek)ciekawe czy coś z tego wyjdzie :) mam takie pytanie bo nie dopytałam czy przed IUI nie wolno się przytulać ?

czesc dziewczyny :) Topka gratulacje :) my dzisiaj wrocilysmy do domu i jakos musimy sie zorganizowac na nowo.Wlasnie moje male spi z tatusiem a ja korzystam z komputera :P w nocy z 23 na 24 kolo 3 zaczeły mi odchodzic wody wiec kolo godziny 5.30 wyjechalismy do szpitala w ktorym planowo mialam rodzic ale ze nie bylo miejsc to karetka przewiezli mnie do drugiego. Bole mialam dosyc mocne bo i z brzuch i z kregoslupa wiec odrazu poprosilam o znieczulenie. niestety nie bylo latwo jej urodzic i lekarz musial ja wypychac i tu sie okazalo dlaczego nie moglam jej sama wyprzec. Niunia byla owinieta pepowina ktora blokowala wyjscie glowki ale na szczescie mielismy przytomna polozna ktora szybko zareagowala i poluzowala pepowine i juz poszlo gladko. Strachu sie najedlismy co nie miara a moment kiedy znalazla sie na moim brzuchu a maz przecinal pepowine bezcenny :)

Topka, Kolorowa wielkie gratulacje :) ciekawe która będzie następna ;) z tabelki wychodzi że ja albo Katias. Kurcze powinnam już zacząć się bać?

fluffy ja bez znieczulenia nie wiem czy bym dala rade. i tak jak mialam juz parte i zaczela sie cala akcja to plakalam ze nie daje rady jej wyprzec ale pozniej sie okazalo co bylo tego przyczyna.

I ja mam oczęta zamglone a gardło w supeł ściśnięte! TOPKA I KOLOROWA Gratulacje!!! Chyba nawet sie przestałam bać, choć Topka często użyła słowa: masakra i widząc pepowinę koło szyi mojego dziecka na zdjęciu drżę teraz po relacji Kolorowej. Ale jak mi dzisiaj szefowa powiedziała: odwrotu nie ma niestety, musisz urodzić, to stwierdzam, że jest to pocieszenie wręcz genialne w swej prostocie. Dałyście radę dziewczynki :-) Kurczę, nie wiem która tam następna, ale wiem jedno, że Klaudii przede mną i na znieczuleniu, więc chrzanię i rodzę po niej choćby nie wiem co!

Monika Rozbawilas mnie tym ze poczekasz na mnie i chrzanisz:) Tez sobie powtarzam ze tyle kobiet juz urodzilo, to i ja dam rade :) Damy rade babeczki :) zobaczcie jak kazda po kolei sie spisuje na medal :) Lila My iui mielismy w poniedzialek, a ostatnie przytulanie bylo w piatek bo lekarz powiedzial ze sperma 2 dniowa, a nie wiedzialam czy wypadnie nam Iui na niedziele czy poniedzialek :) Wiec wy do niedzieli sobie dzialajcie :) do bolu bym rzekla :) mam dobre przeczycia i mocno trzymam kciuki :)

klaudiii a ile miałaś jajeczek? bo ja mam trzy i aż się boje ....heheheheh tyle że lekarz mówił że to zwiększa szanse na ciąże....i że właśnie najlepiej jest od dwóch do trzech .....

a i ty może brałaś ovitrelle? ja go biorę w niedziele to kiedy test ciążowy? po 14 dniach.......bo podobno fałszywie pozytywny wychodzi po tym zastrzyku......a pracuję w sklepie więc jak tylko test pozytyw to na zwolnienie muszę iść a nie chcę nie potrzebnie zamieszania robić......głupio by wyszło ..

TOPKA KOLOROWA Widzicie urodzilyscie i po krzyku hehe:D Pobolalo i przestalo;p TOPKA tak sie o Ciebie martwilam ze pod glownym zdjeciem Twoim wylukalam Twojego szwagra wczoraj i napisalam do niego co sie dzieje z Toba czy urodzilas itd bo z malaxxxruda martwilysmy sie ze cos sie stalo ze sie nie odzywasz tak dlugo. Ale on napisal ze juz moge zdjecia malej zobaczyc na fejsie i mialam banana na pysku jak malo kiedy:D

Lila Ja mialam tylko jedno dominujace jajeczko i wyszedl Patryk :)takze Tobie moga wyjsc blizniaki lub trojaczki :) dostalam ovitrelle w niedziele o 20:00 i rano w poniefzialek o 8:00' jajeczko juz bylo pelniete wiec szybko mi robili iui zeby zdążyć. Boje sie ze u Ciebie jest za duzy odstep czasu miedzy podaniem zastrzyku a inseminacja. Pamietaj ze od momentu pekniecia pecherzyka sa tylko 24h żywotności komórki jakowej, a tak naprawde lekarz mi mowil ze najwazniejsze sa pierwszych 6-12 godzin. Powinni Ci jeszcze w poniedzialek sprawdzic jak sprawa wyglada:) poza tym dzialajcie do soboty, niech jakues żołnierzyki juz tam czekaja :) no chyba ze nie idzie Iui przenieść to działajcie do niedzieli :)

A ovitrelle falszuje wynik, nikt mi nie powiedzial i sie na próżno cieszylismy:/ on falszuje wynik do ok 14 dni, ale u mnie w 11 dniu jak ciazy mie bylo juz pikazywal prawidlowo. Jak zaszlan w ciaze z Patrykiem tez jeszcze kilka dni sama sobie powtarzalam ze to pewnie zastrzyk falszywie pokazuje wynik, wiec dopiero rosnace beta hcg w krwi mnie przekonalo :)

Gość Katias23
Kolorowa i dla Ciebie wielkie GRATULACJE!!!! Z tego wszystkiego nie doczytałam,że i Ty już urodziłaś ;) i dałaś z siebie wszystko! No to teraz Fluffy kolej na nas ;)

Gorąco dziś,a jutro jeszcze gorzej :( jak wytrzymujecie? ja też biorę znieczulenie choćby miało pomóc tylko trochę :) wczoraj byłam w szkole rodzenie,patrzyłam na te wszystkie kobitki chodzące po korytarzach szpitala,czekające na poród i jakoś jeszcze nie do końca do mnie dociera, że to już niedługo. Chyba dotrze dopiero jak wyląduję w szpitalu z bólami :) Czemu ja nie mam żadnej z Was na facebook'u? Znajdźcie mnie i zaproście, bo chcę zobaczyć już urodzone i przyszłe dzieciaczki :) moja namiary to Kasia Świątek

Fluffy Podaj linka do siebie na fb bo Kasi swiatek wyskoczylo mi kilkanascie :) Ja ledwo dycham w tych upalach, w srode jedziemy nad morze, mam nadzieje ze dam rade :) A jutro z Poznsnia do Wroclawia jade na koncert mojego starego idola-Paddyego Kelly z Kelly Family :) jade sama autem z kolezanka, bede prowadzic. Mam mafzieje ze dam rade :)

Zauważyłyście, ze jakoś parami teraz zaczęłyśmy rodzić? A ja byłam ostatni dzień w pracy...jakos smutno i dostałam prezenty, aż mi było niezręcznie, bo się nie spodziewałam...i kosmetyki w pieknym koszyczku, rozdrabniacz jedzenia i skafanderek na zimę z miękkiego kocyka, będzie duzo za duży na tę zimę, ale to nic i tak jest przepiekny. Obiecali wpaść do nas jak wrócę z Polski. Drugie baby shower będę miała, tyle, że muszę coś przyszykować do jedzenia tym razem. Klaudii A gdzie ten koncert? W Hali Ludowej? Jeju, ja juz w srodę będę we Wrocku, boję się lecieć sama. A ja nie mam Topki na fb i Fluffy, ej weźcie mnie tam znajdżcie! Muszę nowy nabytek zobaczyć, czyli Alisię. Topka, na fb na stronie Dzień Dobry tvn mozna dodać fotkę bejbi, które urodziło w tym samym dniu co royal baby. Mnie głowa cos rozbolała, idę tabletę zarzucić.

Aha, Klaudii uważaj tam, bo we Wrocku to jeżdżą jak chcą, a dziury takie gdzie niegdzie, że masakra!

czesc kobitki ! TOPKA Alicja jest piekna- super fryzure ma :-D mam nadzieje ze sie juz lepiej czujesz i juz jestescie w domu :-) LILA ja tez trzymam kciuki mocno za IUI - duzo o niej nie wiem ale KLAUDII jest ekspertem od tego :-) ja tylko moge kciukasy zaciskac zebys do ciezarowek dolaczyla oja kochana :-) MY ja dzis cos sie zle czuje,juz kilka razy wymiotowalam i plecy mnie bola.Wczoraj troche pomoglam w knajpie i moze dlatego? roche sie martwie,jak nic nie przejdzie to pojade na pogotowie chyba...tylko ze tak z 5 godzin czekania,a moj gin dzis poza miastem,masakra. MONIKA to fajno ze w pracy Cie ladnie pozegnali :-) czemu Ci glupio? nastepnym razem zapros ich na jakies male przyjatko i po klopocie.Uwazaj w samolocie,a masz list od poloznej? kazali Ci kupic dodatkowe ubezpieczenie? Ja lecialam Virginem i musialam kupic drogie jak choleraale inaczej nie chcieli sprzedac biletu FLUFFY no to teraz chyba Twoja kolej,podaj linka to ja tez Cie znajde :-) KLAUDIII kurcze za 2 miechy bedziemy Patryka ogladac !!! :-D juz sie nie moge doczekac !!!