Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z uk

Ale w tej Polsce jest bieda :( Mieszkam w UK i aż wierzyć się nie chce.

Polecane posty

Gość gość
s********j niedorobiony brudasie

Gość no i ?????
"bo to osoby bez zandego wyksztalcenia i takie zawsze beda narzekac na wszystko i wszystkich" No nawet jak nie maja wyższego wykształcenia to co ? nie maja prawa do godnego życia ?

Gość kolkoskoyo
wystarczy sie przejechacpo polskich wioskach by zobaczyc jak DOBRZE sie w PL zyje. Zapraszam do niemieckich wsi,zebyscie wkoncu oczy otworzyly!(nie dderowskich,bo to podobne jak PL) My jak przyjezdzamy do PL to zawsze moim autem.Moj maz ma nowe,dobre auto i nie jezdzimy nim do PL.wolimy moim,sredniej klasy.Nie chcemy robic sobie wrogow. Zawisc w Polsce nie zna granic!Przezylam to wielokrotnie na wlasnym ciele.

Gość łooo matkooooooooooo
Jak wy jesteście wychowane ze ubliżacie innym tylko dlatego ze pracują fizycznie .Wstyd :(

Gość gość
Szkoda, ze osoby uwazajace sie za dobrze wyksztalcone nie posiadaja zadnej kultury osobistej.Czy wy uwazacie ze na emigracji tylko pracuja ludzie tylko fizyczne????Znam duzo ludzi wyksztalconych i majacych dobry fach w reku ktorzy zarabiaja wiecej niz politycy w PL :D( i nie pisze tutaj o legalnych podawanych zarobkach) Ci ludzie zarabiaja i sie z tego rozliczaja a nie jak politycy polowe lub wieksza czesc kamufluja.Tak to EMIGRANCI i my nie mieszkamy w UK a nawet w EUROPIE !!!!!Dwa mamy wiekszy szacunek do pani ktora zawija cukierki czy sprzata i powiem wam jeszcze ciekawostke sprzataczke stac na np orginalna torbe LV a was po 10 kierunkach w Pl nie bedzie stac wielkie karierowiczki :D:D:D:D

Gość gość
hahaha 4 tysie na torbe LV to rzeczyweiscie majątek:D ale zes sie popisala, jakby to bylo niewiadomo co:P

Gość gość
pokaz mi za 4tys zlotych torbe bo co wiem to w Paryzu dobra zaczyna sie od 2000e wiec jak nie masz pojecia to sie nie wypowiadaj

Gość gość
zgadzam sie zawisc w Pl jest okropna, ja akurat mieszkam w Pl i dobrze nam sie powodzi, ale ile znajomych sie od nas odwrocilo bo mamy lepiej utrzymujemy prywatne kontakty tylko z ludźmi z ktorymi robimy interesy, bo dawni znajomi juz o nas zapomnieli... jak kasę pozyczali itp, szkoda, ale nic na silę:) biedny zawsze zazdroscil bedzie bogatszemu, a nie kazdy bogatszy sie wywyzsza jak tu na kafe, my zyjemy zupelnie normalnie, nie kupuje torebek po kilka tysi, dziecki maja zwykle ubrania,ale juz samo wybudownie ładnego domu wystarczylo by stracic"przyjaciół" od kilkunastu lat

Gość gość
widac,ze buraczka z ciebie:D wlasnie w Paryzu kupilam w GALERII LA Fayette wiec wiem ile kosztuje i nie udawaj tu kgos kim nie jestes

Gość gość
torba torba do tego dolicz koszty zycia

Gość gość
Buraczka to twoje drugie imie, napisalam ci idiotko ze nie mieszkam w Europie ale zobacz sobie na stronie.

Gość Do "gości" ???????????????????
Czy nie umiecie sobie wpisać jakiegoś chwilowego nicka ?

Gość gość
stul pysk jak do mnie mowisz! ja mam oryginalna za troche ponad 4tys ale wiadomo,ze ceny sa rozne, sa i po ponad 10tys zalezy od modelu, takie masz pojęcie:D jedna sztuke na oczy widziala:D

Gość gość
loo matkoooo a ciebie to wszedzie pelno, weź sie za robote a nie narzekasz ze na kasie z**********z albo zmien nik

Gość gość
pysk to masz ty i cala twoja rodzina pustaku

Gość gość
haha, dawaj dalej:D tepa dzido

Ludzie ale o co wy sie tu spieracie,w polsce bieda jest byla i bedzie.tu nie chodzi o to ile kto na jakim stanowisku zarabia i kim musi byc zeby moc zyc godnie.ja mieszkam w kraju gdzie wszyscy maja szanse zyc godnie inie wazne czy jest to sprzedawca,rolnik czy bankier kazdego stac na fajne spokojne zycie.W polsce chyba nigdy tego nie bedzie.Pozdrawiam z Szwajcarii

"gość loo matkoooo a ciebie to wszedzie pelno, weź sie za robote a nie narzekasz ze na kasie z**********z albo zmien nik" Po co mam zmienić nik ? po ty mi tak mówisz heheh Weź sobie laska melisę wypij bo widzę ze nerwowa jesteś. No i źle wychowana (jak już wcześniej wspomniałam ) :)

Gość gość
ale do kogo ty piszesz, bo tu sami goscie i wzielam to do siebie;)

A w pl pomimo tego ze masz prace to na jedzenie i tak nie wystarcza to nie jest normalna sytuacja.Dziwie sie polakom ze tak bardzo bronia ten chory kraj.

Gość zadowolona z zycia w pl
ja np. bronie, bo mi tu jest dobrze:) jakby bylo xle to by mnie tu juz nie bylo, bo mam mozliwosci:) wiesz to zalezy od tego na jakim poziomie ktos zyje i czego chce w zyciu, ja mam wszystko, co potrzebuję, ladny dom, 2samochody, mamy swoj biznes, stac nas na fajne wakcje wiec jak nie mam do czego sie przyczepić, nie obwiniam Tuska o wszystko:)

Rita z Rzymu - no dokładnie to nie jest normalne ze ludzie uczciwie pracują a i tak wielu rodzinom brakuje na życie. Juz nie mówiąc o emerytach i rencistach którzy nie maja na leki . Tak nie powinno być.

Gość gość
...............................

Gość gość
Ja tez bede bronic :) Ale nie chce mi sie za duzo pisac, bo i tak mnie zaraz zakrzycza :) Moj maz jest obcokrajowcem, oboje mamy wyzsze wyksztalcenie zdobyte w kraju mojego meza, b. dobre prace w PL i nam zyje sie tu swietnie :)

No dobrze mozesz bronic poski,tylko czego tam bronic.Ja widze ta biede,nie wiem moze dlatego ze od14lat mieszkam po za polska,czyli wiekszasc czesc mojego zycia ikiedy wjezdzam do polski to widze ta biede.Wystarczy przekroczyc granice posko niemiecka i juz jest inaczej

ludzie ale tu nie chodzi o was,wy jestescie mniejszoscia.w tej waszej posce ludzi nie stac na leki gdzie w kraju w ktorym mieszkam sa one bezplatne.w waszym kraju duzo ludzi pracuje wciaz bez zatrudnienia gdzie w krajach cywilizowanych pracodawcy nie maja nawet takiej mozliwosci

Kogo i czego wy bronicie bo ja nie wiem.Nie macie dobrej opieki medycznej,ludzie kiedy choruja przewlekle nie maja czest szansy na leczenie.Podkreslam to nie jest normalne

Gość mama 2 sztuki
Rita - ja mieszkalam 12 lat poza PL, a jednak wrocilam i meza wzielam ze soba. Mam tu swietna prace, b.dobre stanowisko, zarobki, moj maz otworzyl swoja firme (co jest zreszta baaardzo przyjazne w PL pod wieloma wzgledmi, zaczynajac od podatkow), wiec nam zyje sie swietnie. Mamy dom w PL, nadal mamy dom w kraju meza (nota bene ja rowniez mam obywatelstwo), a jednak mieszkamy tu i sobie chwalimy. Mnie denerwuje, ze wszyscy w PL mierzeni sa jedna miarka, a naprawde skoro tak piszecie to nie macie pojecia o zyciu tu! nie kazdy zyje tak, jak wam (emigrantom) sie wydaje!

To panstwo was kopie caly czas w tylki a wy na to sie zgadzacie i nie pisze czy to wina tuska czy innego osobnika.W pl dzieje sie zle od lat