Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabik5

astma oskrzelowa

Polecane posty

Gość gabik5

Stwierdzono u mnie miesiąc temu astmę oskrzelową (na tle alergicznym) ale mam co do tego wątpliwości. Po paru infekcjach które miałam na początku roku został przewlekły kaszel, który jest mokry i męczy mnie praktycznie raz dziennie (przed południem) jak wykaszle zalegająca wydzielinę to mija. Byłam miesiąc temu u pulmonologa, miałam zrobiona bodypletyzmograficzne badanie ze spirometrią które wyszło bardzo dobrze FEV 1 105,2 % po podaniu czegoś (nie wiem czego) powtórzono badanie i wtedy FEV 1 111,7 % miłam tez robione zdjęcie RTG i też jest ok, morfologia i CRP w normie. Dostałam leki: cezera na alergię wieczorem (mówiłam lekarce że zdarza mi sie kichac rano i mam katar jak wstanę) dodatkowo mam Alvesco 160 jedna dawka rano i wieczorem, po miesiącu byłam na kontroli ale nie ma poprawy kaszel nadal jest i dostałam jeszcze Atimos 1 dawka rano, doraźnie w razie ataku mam Wentolin. Nie mam typowych objawów opisywanych w astmie, nie mam świstów, napadów po wysiłku, nigdy nie miałam zapalenia oskrzeli, zawsze mimo kaszlu osłuchowo było czysto. Byłam na wizycie u laryngologa bo infekcja na początku roku przeniosła się w zatoki, po antybiotyku było lepiej ale kaszel został, laryngolog stwierdził krzywa przegrodę nosową. Mimo brania leków nie ma poprwy, czy to na pewno astma?

Gość gość
własnie ja tez bylam ostatnio na wizyecie tu www.alergolog.lublin.pl i tez mam te astme z alergia... na szczescie biore leki i chodze na wizyty kontrolne

Gość gość
Inhaluję się od czerwca, automat kupowałam polski Sanity Pro i pracuje płynnie, nie hałasuje tak żeby jakoś to przeszkadzało.

Gość hayleyoo
Fajne wysokie parametry ma Baby, polska marka, nie jakiś Chińczyk z Wietnamu, trzy lata gwarancji, części spełniają normy i certyfikaty są bezpieczne dla dzieci.

Gość gość
Każdy kto jest na etapie poszukiwania inhalatora powinien zerknąć tu http://inhalacja.pl tam jest bardzo dużo wskazówek na temat inhalacji.

Gość gość
Kroliczek Baby jest fajnym automatem, nie straszy dzieci wygladem i tak samo halasem nie odstrasza maluszka od aerozolu

Gość gość
Używamy od grudnia Simple i raczej powodów do narzekań nie mam, jest cichutki, wygodny w ustawieniu, lek się wchłania.

Gość gość
Ja podpowiem inhalator Baby, dla małego dziecka rewelacja. Cichy, w ładnej estetyce, z opływową konstrukcją. Bezpieczny mechanizm dla maluszka.

Gość gość
Super jest skonstruowany inhalator Baby jeśli chodzi o używanie przez dziecko. Opływowy kształt, dopasowane końcówki, w tym smoczek który bardzo ułatwia inhalację u niemowlaka.

Gość Gośc

Polecę Familino którego sama używam, dokładnie jak działa i jak jest zbudowany masz rozpisane na stronie producenta -novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Super poręczny i wygodny inhalator do pracy ciągłej. Stosuję u siebie, u dzieci, w obu przypadkach aerozol się sprawdza tak samo dobrze.