Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elżb77

Mam 36 lat czy warto w tym wieku starać się o pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość Elżb77

Urodzi się zdrowe? boje się? wcześniej nie miałam stałego partnera ,więc ominęło mnie macierzyństwo,czy są jakieś babeczki które w moim wieku starają się o ciążę,,dopiero o tym myślę, muszę zrobić badania a nie wiem od czego zacząć,a może jestem za stara?

Gość gość
Nie,dzieci wstydza sie starych matek-pomysl troche!

Gość Haniaska
Zawsze warto moja mama mnie urodziła mając 39 lat,a więc powodzenia :) Działaj!!!

Gość gość
moje 2 koleżanki w tym wieku urodziły dzieci moja mam urodziła syna, nie jest niedołężna, wręcz cały czas pomaga i jemu i mnie, i wygląda bardzo młodo, taka uroda, ale tu nie każdy moze się tym poszczycić

Gość gość
nie bądź chamski/chamska, to do przedmówcy. Do autorki: oczywiście, że tak. Trzymam kciuki za Ciebie. Powodzenia.

Gość gość
Myślę, że nie wiek jest tu przeszkodą, ale zwyczajnie jesteś do tego za głupia, skoro zakładasz takie tematy i masz takie rozkminki. Masz rację nie rozmnażaj się. :o

Gość Elżb77
wyglądam młodziej niż nie jedna 25 latka ,więc wątpię by dziecko się mnie wstydziło

Gość Elżb77
Dziękuję za miłe słowa :) Najbardziej boję się tego że w tym wieku jest większe prawdopodobieństwo że dziecko może urodzić się z jakąś wadą,ale wiem że są badania prenatalne ,więc spróbuję :)

Gość gość
ja urodziłam szt 2 pierwsze 32 lat drugie 35 lat obydwa zdrowe z tym ze obydwie ciaze były trudne ale udało sie dlaczego masz rezygnowac jezeli twój mąż również chce a ty jestes zdrowa nie masz przeciwskazan to jaki masz problem :) powiem ci na pocieche ze gdzies czytałam ze dzieciątka tych starszych matek są ponoć bardzo mądre bedziesz miała małego geniusza hahhha powodzenia

Gość gość
Ja urodzilam majac 39 lat po dlugiej walce o dziecko. Jestem przeszczesliwa patrze na core i placze ze mam taka sliczna i zdrowa dzidzie. Bardzo jej pragnelam. Nie pytaj czy jestes w dobrym wieku, wiek uroda, pieniadze to nie sa kryteria. Zapytaj sie siebie czy pragniesz kochac dziecko . I juz poznasz odpowiedz na swoje pytanie . Powodzenia

Gość gość
mówia że po 40 kobiety rodzą albo opcja A DAUNA opcja B Geniusza a Ty sobie powiedz ze twoje bedzie zdrowe i hiper inteligentne :)

Gość lknf
Kobietko, staraj się jak najszybciej. Pamiętaj, że nie zawsze za pierwszym strzalem się udaje i ciąża trwa 9 bitych miesięcy więc pewnie urodzisz przed 38r.ż a to już zaczyna być późnawo. Nie myśl o tym jakie będzie... myśl o tym że chcesz :)

Gość gość
Ciaza w wieku 40lat to obrzydliwe,zylaki,spuchniete cialo,wielkie usta i plamy brazowe na twarzy i sapiaca ciezarna oczekujaca ze wszyscy ustapia jej wolnego miejsca.Wszystko ma swoj czas i miejsce ciaza tak ale w mlodszym wieku.

Gość gość
bez przesady ja mieszkam w Holandii i tutaj bardzo malo udzi ma dzieci przed 30 ! :-) powodzenia

Gość Elżb77
Bardzo,bardzo pragnę :) mój partner również,a więc muszę zrobić na początek jakieś badania,może mi podpowiecie co musiałyście na początek zrobić?

Gość gość
36 lat to nie starość. Kobiety w tym wieku często decydują się na 2 czy 3 dziecko wiec co za różnica 1 czy 3? Wiele matek w 21 wieku to 40 latki ( 40 - 45) wiec nie dramatyzuj. Usiądź i zastanów się czy chcesz czy nie chcesz. Masz jeszcze trochę czasu. Idz do lekarza ginekologa on już cię pokieruje gdzie trzeba a potem się tylko strać. Jeśli będą problemy bo przecież różnie bywa jest tez czas na ewentualne leczenie :) http://ofiaralosu88.blog.onet.pl/

Gość gość
"Ciaza w wieku 40lat to obrzydliwe,zylaki,spuchniete cialo,wielkie usta i plamy brazowe na twarzy i sapiaca ciezarna oczekujaca ze wszyscy ustapia jej wolnego miejsca.Wszystko ma swoj czas i miejsce ciaza tak ale w mlodszym wieku." Obrzydliwa to jest głupota i to niezależnie od wieku, skoro sama tak wyglądałaś w ciaży jak opisałaś, a przy tym parłaś na każde wolne miejsce, to nic dziwnego,że tylko tyle zapamiętałaś. Wszystko ma swój czas to fakt, ale ty zamiast nabierać ogłady, to chyba w piwnicy siedziałaś, a teraz się wyrywasz do odpowiedzi jak Filip z konopi, bo tylko na Kafe, takie dłupkowate odpowiedzi są cool, tutaj taka panuje moda, im głupiej tym lepie.

Gość gość
Pewnie że tak ! :) moja mama również urodziła mnie majac 36 lat ! nie ma sie czego wstydzic ! Kocham moja mame,nie wazne ile ma lat :)

Jasne :) Moja mama urodziła mnie jak miała 34 lata, jestem jej pierwszym dzieckiem. Byłam zdrowa, a moja mama bardzo dobrze znosiła ciążę i poród. Dodatkowo jest świetną matką i super się dogadujemy, myślę,że nawet lepiej od wielu moich koleżanek,które mają młode mamy.

Gość gość
Zrób sobie takie badania: cytologia, krew pod kątem cytomegalii i toksoplazmozy, grupa krwi (odczynnik rh, czy nie ma konfliktu). Jak wszystko będzie ok zacznij od razu łykać kwas foliowy i rozpocznij starania o dziecko :)

Gość mama dziecka to na pewno
viki020 tak sobie wmawiaj jednak taka strasza kobieta nie zrozumie problemow i rozterek nastolatki,moja mama miala 24 lata jak mnei urodzila uwazam ze to w sam raz:)

Gość gość
zrobisz badania prenatalne i tyle, zresztą w tym wieku już są darmowe dbaj o siebie, dobrze się odżywiaj, znajdź dobrego lekarza prowadzącego

Gość gość
Odpowiadam.Ja mam te szczescie ,ze w wieku 30 lat mialam juz 2 dzieci,ale gdybym miala decydowac sie na dziecko (obojetnie 1 lub kolejne)w tym wieku to nigdy!Kobiety mlodsze w ciazy wygladaja cudnie ,a stare nieestetycznie jak wielkie wieloryby

nieprawda! Ja urodziłam w wieku 26 lat, miałam cc bo nie dałam rady urodzić sama, kilogramy po ciąży: jeszcze walczę. Koleżanka pierwsze dziecko urodziła w wieku 35, od momentu położenia jej na łóżko miała małego na brzuchu w 30 minut! I wygląda super, jest mega świadomą siebie, zadbana i cierpliwą kobietą. Dbała o siebie, badała sie, znała ryzyko. I tyle. reguły nie ma

Gość Kaśka aaaaa
normalny wiek na dzieci :) dzięki bogu ,że choć nie które idą po rozum do głowy i zamiast w wieku lat 20 grzebać w pieluchach żyją jak większość młodych ludzi w Europie planuj i powodzenia życzę!

Gość ale jestescie     wredne
pozne macierzynstwo ma swoje plusy a o wyglad mozna zadbac w kazdym wieku nieraz widze takie 20 tki w ciazy wygladajace koszmarnie wiec moze trochu wiecej taktu z waszej strony i bez obrazania bo wystarczy poczytac tematy ile przytyłyscie w ciazy gdzie pisza własnie 20- 25 latki ktore przytyły 30 kg

Pewnie, że warto . Jak masz swój czas to, że tak powiem, do dzieła ;) W świecie, w którym reklamy nam mówią czego nam trzeba, niania z tv mówi nam jak wychowywać dzieci, rząd mówi nam ile mamy pracować potrzebujemy odrobiny naturalnych, naszych decyzji. Człowiek dziś to tylko marionetka, w świecie zmanipulowanym przez koncerny( o czym przekonałam się zostając matką). A czy warto powołać do życia osobę, którą będziemy kochać i która będzie nas kochała??? -moja odpowiedź to TAK. Pozdrawiam.

Gość mamusiaa79
powiem Ci cos moze na pocieszenie,moja kolezanka wlasnie urodzila swoje pierwsze w wieku 36 lat,teraz ma 4 dzieci,gdyz 3 pierwsze byly dziewczynki a jej maz chcial chlopca. Sama widzisz jak to jest w zyciu,ona nigdy nie myslala ,ze bedzie miala taka wielka rodzinke,sa brdzo szczesliwi. Ja teraz jestem w ciazy z moim pierwszym mam 34 lata! Nie zastanawiaj sie!

Gość gość
Nie,dzieci wstydza sie starych matek-pomysl troche! Wieśniara zacofana jakaś z ciebie!

Gość gość
Urodziłam pierwszego chłopca w wieku 35, drugiego 39 lat i czuję się 10 lat młodsza dzięki nim. Jeżdżę z nimi na rolkach, gram w piłkę, jeździmy pod namioty i robimy dużo fajnych rzeczy razem. Mąż gra z nimi w kosza i hokeja, a to mój rówieśnik. Staraj się o dzidzie, powodzenia!