Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chodzenie do kościoła to uległość, słaba osobowosc?

Polecane posty

Gość baranekk...
od wczoraj można chwalić się mięsnymi specjałami przygotowywanymi wcześniej na piątek :) zawsze ciekawiło mnie dlaczego nasz genetyczny i dyżurny katolik zawsze w piątek chwalił się mięsnymi daniami , które akurat spożył albo przygotował i które oczywiście były rewelacyjne , chociaż każdy katolik wie, że to było niepraktykowane , niewskazane i traktowane jak łamanie przykazania kościelnego , które kk wczoraj zniósł . coś za mało tej genetyczności ponieważ żaden starszy ani starsza katolik/czka nigdy nie przyrządzali takich dań na piątek czyli : geny nie takie , czy coś innego ?

Pewnie dlatego, ze 85% moich obiadow, to dania miesne, a piatek to dla mnie poczatek weekendu. Wyobraz sobie, ze katolicy takze imprezuja, lubia sobie pojesc i wypic. Szok, co? Myslales pewnie, ze katolicy chodza w weekendy w workach pokutnych, samobiczuja sie i przepraszaja za to, ze zyja? Wyprowadzam Cie z bledu - nie jest tak.

Gość gość
baranek,ze masz jeszcze ochote z tym czyms dyskutowac,analizowac jego paplanine i zadawac pytania:)

Gość baranekk...
ja Macieja nie uważa za 'to coś ' , tylko obawiam się że specjalnie robi 'koło dooopy ' katolikom swoimi tekstami nie mającymi wiele z katolicyzmem wspólnego ..czyli że wrogowie kk mają deklarującego się jako 'genetyczny katolik ' oraz patriota 'do odstrzału ' i po kim jechać jako negatywnym , pyszałkowatym i łamiącym wszelkie zasady kk ...deklarowanym przedstawicielu katolików oraz PISowców on tworzy negatywny wzorzec i sam się określa jako wzorzec , dlatego uważam , że jest fikcją i robi koło d**y kk ...dlatego właśnie wkraczam czasami ;)

Powiedzial antysemita:) Btw. z czasem chcialbym dojsc do relacji: 70% obiadow miesnych - 30% obiadow wegetarianskich.

Gość baranekk...
podejrzewam jeszcze , że skoro wyzywa od antysemitów wzburzony i bez powodu , to może być scyzorykiem tego ... Polacy , Polaków nie wyzywają bez powodów od antysemitów !!! np. konsultant historyczny filmu . nasi ojcowie , nasze matki ' w dyskusji publicznej także określił się jako niemiecki Żyd i fałsz o Polakach oraz AK w tym serialu , to jego sprawka czyli wina za podjudzanie w tym współczesnym przypadku należy przypisać na plecy tego akurat konsultanta a że był Żydem , to oczywiście przypadek ;)

Ale ja Cie nie nazywam antysemita bez powodu:) Ps. przyznaj sie, ze Zydow tez uwazasz za "to cos";) Oj baranek Ty lobuzie;) Ps.2. Tak, jestem bardzo wzburzony.

" Ps.2. Tak, jestem bardzo wzburzony." X I kto tu się emocjonuje :D A jako że emocjonowanie się według Ciebie jest oznaką fanatyzmu (i nie pisz mi że nie bo zaprzeczałbyś sam temu co wcześniej napisałeś) już wiem z kim rozmawiam :) Fanatyku religijny :(

Ktos tu nie dostrzegl ironii. Czyli jednak trzeba wstawiac buzki;) Chociaz moglbym byc wzburzony, bo zostalem oskarzony o obzarstwo;) Co za czasy.

Poza tym ustalcie w koncu kim jestem, bo raz ze pseudokatolikiem, raz ze fanatykiem religijnym, tamten mi kiedys sugerowal, ze jestem Zydem itp. Jezus Maria sam juz nie wiem kim jestem;) Ale jestem spokojny, bo na kafe mi powiedza;)

Gość baranekk...
raz fanatykiem kk , raz jewropejskim katolikiem middle class co to ma doopie przykazanie kk, raz Polakiem - dzieckiem kobyły ułana spod Wilna oskarżajacym barankka o antysemityzm genetycznym Polakiem mającym katolicyzm wyssanym z krwi (oczywiście katolicyzm middle class) nierobem pieprzacym i wku..cym ludzi na cafe ;)

"pieprzacym" X Po tym dodałbym jeszcze prowadzącym na kafe topik kulinarny. Tak zgadza się wszystko

Gość baranekk...
w Wilnie akurat żydowska mniejszość strzelała żołnierzom polskim ( i ułanom ) w 39 r. prosto w plecy wspomagając sowietów przy zdobywaniu Wilna . żaden prawdziwy Wilnieńczyk nie nazwie innego Polaka antysemitą , ponieważ przeżył naocznie zdradę żydowska w 39 r. i o tym dość dobrze pamięta . ...chyba że strzelał akurat w plecy i póżniej przyemigrował tutaj udając bardziej polskiego Polaka , niż ma jakies podstawy do tego ,poza znajomością języka. ...tak że ciekawa ptica z ciebie pod wieloma względami tzw. polskości ;)

Topic kulinarny bede musial reanimowac, bo troche go zaniedbalem. @baranek: ja nie neguje zydowskich zbrodni na Polakach, ale jestem tez sprawiedliwy i jak ktos pisze tresci w moim przekonaniu antysemickie, nazywa dana grupe ludzi pogardliwie "czosnkami", rozciaga wszystkie grzechy na cala nacje, to taka osoba jest po prostu antysemita, no przykro mi. To tak jakbys powiedzial, ze Polak nie nazwie innego Polaka zlodziejem albo morderca, bo jest tez Polakiem. Nie ma tak dobrze:)

Gość baranekk...
jesteś prawdopodobny 'kosher czyli czosnek ' udający Polaka - potomka ułana spod Wilna . a że nasi polskojęzyczni ziomale , czyli czosnki albo półczosnki nie pieprzą się i nazywają Polaków 'polaczkami ' , 'wolakami ' , 'kartoflami i przyznają się do tego ,,,nie widzę więc powodu aby nie odwzajemniać im określeń , wcale nie aż tak obrażliwych a że ciebie to boli i nazywasz mnie np. antysemita za to że kiedyś coś takiego użyłem , znaczy , że należysz to tych warzyw udajac katolika , jak wielu takich ;) - nie widzę innego wytłumaczenia wobec kogoś , kto niby jest wilneńczykiem z pochodzenia i powinien wiedzieć o co chodzi ;)

Baranku, pomijajac juz Twoja poglebiajaca sie paranoje, co mnie naprawde troche martwi, to niezaleznie od tego kim mnie nazwiesz, to i tak nie zmienia to faktu, ze jestes antysemita, potwierdzasz to w kazdym swoim kolejnym wpisie:)

Gość gość
Przypomniała mi się pewna anegdota zasłyszana która jakiś dziadek opowiadał jakieś babce w autobusie! Pewna kobieta żyła jak żyła spowiadała się ale gdy przyszedł kres życia, wyjawiła swoją wielką tajemnicę księdzu: zostałam zgwałcona przez ułana, ale mi się bardzo to podobało! Na to ksiądz ją zrugał że przez całe życie ukrywała ten grzech i nigdy nie wyjawiła tego na spowiedzi, Na to ona odpowiedziała że kiedyś ułani mieli nieskazitelną opinię więc nie mogła nikomu o tym powiedzieć ale zlitował się nad biedną schorowaną kobietą i dał jej rozgrzeszenie.

Wyrozumialy;) Choc ulani, to akurat opinie mieli rozna, ale to byli honorowi ludzie i szanowali kobiety.

Gość baranekk...
i jeszcze te te ciągłe żydokomusze oskarżenia o paranoję o to oskarżali przeciwników w czasach komuny komunistyczne władze sowietskie i polskie oponentów tej władzy ( czyli błędną i wrogą interpretację świetlanej rzeczywistości ) ...i o to oskarżają np. twojego prezesa Kaczyńskiego potomkowie postkomunistów ...czyli właśnie o paranoję , czyli ulubione zaburzenie psychiczne przypisywane opozycji antykomunistycznej obawiam się że ty jesteś poważniejszym przypadkiem z zakresu psychopatii - czyli zimnego i wrednego działania z premedytacją ;)

No coz, oceniam Cie wylacznie na podstawie tego co sam piszesz. Nic wiecej i nic mniej. Do mnie wiec nie miej pretensji.

Gość baranekk...
ja nie jestem niespójny w tym co piszę natomiast twoje pisanie to zwykły fałsz, brednie , udawanie , przeinaczanie , oskarżanie bez podstaw i pozerstwo . ...czyli klasyczny przypadek kombinatora , manipulatora - psychopaty .

Ja rowniez nie jestem niespojny w tym co pisze. Tak, zgadzam sie - w antysemityzmie jestes spojny i konsekwentny.

Gość coś dla  Maciusia - patrioty
'17 września 1939 roku na ulicy Niemieckiej w Wilnie - pisze gen. Zygmunt Berling - zamieszkałej wyłącznie przez burżuazję żydowską, spotkałem o godzinie ósmej rano dwa czołgi radzieckie oblężone przez tłum wiwatujących. Sami Żydzi. Starzy i młodzi, kobiety i dzieci śpiewali i obrzucali czołgi kwiatami - widocznie już wcześniej przygotowanymi na tę okazję. A że te czołgi zdławiły ostatni dech wolności na tej ziemi? Niech płaczą goje! Nu coo? Wasze przeszło! Teraz my - powiedział tam do mnie stary, znajomy Żyd. Dziś rozumiem, że był to zwiastun. (…)" Tego co dopiero miało nastąpić. W tym samym wrześniu 1939 roku po złamaniu trzydniowej polskiej obrony Grodna - utworzona milicja żydowska rozstrzelała bez sądu wielu Polaków, żołnierzy i cywili "podejrzanych" o udział w obronie miasta. świadkowie ocenili ilość ofiar z rąk tej milicji na około 3000 osób. Podobnie było w innych miejscowościach na wschodzie. Żydzi tworzyli milicję, która współpracowała z NKWD i stosowała terror wobec Polaków. ' maciuś - wileńczyk , o tym nie wie , a tych którzy o tym mowią nazywa antysemitami

Gość baranekk...
na Kujawy się przeprowadzili nieantysemiccy wileńczycy i spłodzili Macieja ;)

Ale ja to wszystko znam i napisalem wyzej, ze nie neguje zbrodni zydowskich na Polakach w czasie wojny i po wojnie w okresie stalinowskim, a antysemita nie nazywam osoby, ktora o tym mowi, tylko osobe, ktora grzechy grupy osob stara sie rozciagnac na cala nacje, na kazdego jednego Zyda. To jest nie tylko antysemityzm, ale juz zwykla glupota. Dziadek i prababcia oraz dziadek i babcia znali w Wilnie wielu Zydow, byli lepsi i gorsi, ale nikomu z nich nie przyszloby do glowy, ze obarczac cala nacje za niewatpliwe krzywdy. Moja rodzina takze dzis ma wsrod znajomych Zydow, takze tych religijnych.

Gość baranekk...
głosowałem świadomie na żyda - Dorna , o czym mówiłem i posądzanie mnie o antysemityzm jako nienawiść do wszystkich żydów jest pomówieniem i kłamstwem , ale dla ciebie skłamać ...to jak splunąć , a więc moje podejrzenie nie są bezzasadne , ponieważ dla poważnej grupy antypolskich żydów wywodzących się właśnie z tamtych stron ta zasada obowiązuje do dzisiaj - oszukać gojka to powinność i nie grzech . o tym wilneńczyk powinien wiedzieć , ... a jeżeli nie wie to znaczy , że coś z nim nie tak