Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chodzenie do kościoła to uległość, słaba osobowosc?

Polecane posty

"Zgadza sie. Dlatego osoby, ktore sa antyreligijnymi fanatykami, tak jak Ty, w rzeczywistosci nie sa ateistami " X Jestem fanatykiem antyreligijnym bo udzielam się w dyskusji o religii?? Dobre :D X "Gdybys byl ateista, to nie emocjonowalbys sie tak tymi sprawami, a jest odwrotnie - uaktywniasz sie w prawie kazdym temacie dotyczacym wiary, kosciola itp" X To się nazywa dyskusją i mam do niej takie samo prawo jak katolic/muzłumanin/Żyd/wyznawca latającego potwora spaghetti. X " To tak jakby ktos, to nie wierzy w UFO zakladal codziennie tematy o kosmitach i udowadnial tam swoje tezy" X Założyłem chociaż jeden temat związany z religią?? Nie wydaje mi się. Trochę chybione porównanie :D X "Zakałapućkałeś sie juz w tym wszystkim troche" X Póki co to ty mi wmawiasz antyklerykalizm przy pomocy wyssanych z palca dowodów :D X "Ty nie zajmujesz sie tym w "wolnej chwili", tylko uaktywniasz sie w prawie kazdym temacie tego dotyczacym, masz antyklerykana fiksacje," X Moja wina ze jak mam wolny czas to takie tematy się pojawiają i to na nich wrze dyskusja?? X "czasami wrecz mysle, ze antyklerykalizm to cale Twoje zycie" X Nic z tych rzeczy - w niedzielę biję pokłony przed ołowianym posągiem cielca :D X "Nie, jak ateista prowadzi dyskusje o religii, to jest ateista, a jak fanatyk religijny prowadzi dyskusje o religii to jest fanatykiem religijnym." X Mam Ci bić brawo że Amerykę odkryłeś?? :D X " Nie dyskutuje o ateistach, sa mi zupelnie obojetni. Ty natomiast dyskutujesz o katolikach" Nie?? Przeczytaj sobie co sam kilka postów wyżej napisałeś. Nawet zdefiniowałeś kim jest ateista a niczego nie da się zdefiniować nie dyskutując o tym racja?? Pogrążaj się dalej. Jedynym Twoim dowodem na to że jestem antyklerykałem jest to że udzielam się na tematach religijnych i dyskutuję opierając się na moich poglądach. Nikogo nie atakuję. Nie piszę że księża to pedały. Nie piszę że wierzący to żywe gówno. Wierz sobie w co chcesz ja Ci nie bronię i nie staram się na siłę wyprowadzać Ciebie z tej wspólnoty Ale dla katolików jak widać każdy ateista to antyklerykał. Teraz pytanie - jakbym udzielał się na tematach rozwodników to automatycznie staję się rozwodnikiem?? Trochę dziurawa tw Twoja teoria

Gość gosćx
Chodzące dobro nie używa instrumentów rozrodczych przed ślubem w celu zaspokojenia własnych rozkoszy

"Kibicowanie- też sport mimo że się w piłkę nie gra." X " ROTFL" X Kibicowanie to też sport. Jak widać większość ludzi nie widzi różnicy między uprawianiem sportu(granie w piłkę, jazda figurowa,rugby itd.) a sportem. Sport a uprawianie sportu to dwa różne pojęcia to że Maciuś nie rozróżniasz ich to nie moja wina.

"Jestem fanatykiem antyreligijnym bo udzielam się w dyskusji o religii??" Nie, nie jestes antyreligijnym fanatykiem, bo udzielasz sie w dyskusji o religii.

"To się nazywa dyskusją i mam do niej takie samo prawo jak katolic/muzłumanin/Żyd/wyznawca latającego potwora spaghetti." Oczywiscie, a czy ktos twierdzi inaczej?

"Chodzące dobro nie używa instrumentów rozrodczych przed ślubem w celu zaspokojenia własnych rozkoszy" Badz chociaz w 6% tak dobrym czlowiekiem jak ja, to wtedy pogadamy powaznie o zyciu.

„Póki co to ty mi wmawiasz antyklerykalizm przy pomocy wyssanych z palca dowodów” „Kon jaki jest, każdy widzi”. Btw. wstydzisz się swojego antyklerykalizmu i swoich pogladow? No wiesz co. Ps. zupelnie mnie nie obchodzi w co wierzysz, ja sie nie zajmuje takimi rzeczami, w przeciwienstwie do Ciebie:)

"Założyłem chociaż jeden temat związany z religią?? Nie wydaje mi się." Nie wiem. W kazdym razie bardzo emocjonujesz sie w kazdym temacie dotyczacym wiary i kosciola, co jest co najmniej dziwne w przypadku "ateisty";)

"Moja wina ze jak mam wolny czas to takie tematy się pojawiają i to na nich wrze dyskusja??" Nie, to oczywiscie czysty przypadek lub zrzadzenie losu. Przypadkiem jak sie toczy dyskusja o religii, to Ty sie przypadkiem pojawiasz:)

" Dlatego osoby, ktore sa antyreligijnymi fanatykami, tak jak Ty, w rzeczywistosci nie sa ateistami Gdybys byl ateista, to nie emocjonowalbys sie tak tymi sprawami, a jest odwrotnie - uaktywniasz sie w prawie kazdym temacie dotyczacym wiary, kosciola itp" X Maciuś poznajesz swoją wypowiedź ze strony wcześniej?? Jasno dajesz do zrozumienia że ktoś kto udziela się w temacie religii jest antyklerykałem i to był Twój jedyny dowód na to ze jestem antyklerykałem. Dziwne że w ostatnim poście twierdzisz że nie jestem antyklerykałem bo udzielam się w dyskusji o religii. Byłbyś tak uprzejmy wyjasnić tą nieścisłość?? Najpierw piszesz jedno by po tym sam sobie zaprzeczyć Chyba że Ty zmieniasz zdanie na ten sam temat w 30 minut to wybaczam ci tą nieścisłość

"Jedynym Twoim dowodem na to że jestem antyklerykałem jest to że udzielam się na tematach religijnych i dyskutuję opierając się na moich poglądach." Nie, to ze jestes antyklerykalem wnioskuje z tresci tego co piszesz. Zwykla analiza slowa pisanego i wyciaganie logicznych wnioskow:)

"Ale dla katolików jak widać każdy ateista to antyklerykał." Nie, ateista to ateista, a antyklerykal to antyklerykal, chociaz oczywiscie ateista moze byc takze antyklerykalem z jakichs powodow. Ty natomiast jestes antyreligijnym i antyklerykalnym fanatykiem, a fanatyzm jako taki jest wg mnie patologia.

"Teraz pytanie - jakbym udzielał się na tematach rozwodników to automatycznie staję się rozwodnikiem??" Nie, jakbys udzielal sie w tematach rozwodnikow, to nie stalbys sie automatycznie rozwodnikiem.

"Trochę dziurawa tw Twoja teoria" To nie jest moja teoria, tylko Twoja. Po raz kolejny cos napisales, a pozniej odniosles sie do wlasnych slow;) Na tym mniej wiecej polega "dyskusja" z Toba;)

Ok Pawel, kibicowanie to sport, masz racje. Moj dziadek palil kiedys Sporty, taki z niego sportowiec byl.

"Jasno dajesz do zrozumienia że ktoś kto udziela się w temacie religii jest antyklerykałem" Nie, ktos kto udziela sie w temacie o religii nie musi byc antyklerykalem (choc moze byc).

Ale jesli ktos uaktywnia sie w prawie kazdym temacie tego dotyczacym i, uwaga bo to wazne, pisze tresci "anty" - to jest antyklerykalem. To sie nazywa analiza slowa pisanego i wyciaganie logicznych wnioskow;)

"i to był Twój jedyny dowód na to ze jestem antyklerykałem" Nie, to wynika z logicznej analizy tego co piszesz. I nie tylko antyklerykalem, ale takze antyreligijnym fanatykiem:)

Nie pisalem, ze nie jestes antyklerykalem, bo udzielasz sie w dyskusji o religii, tylko ze fakt udzielania sie przez kogos w dyskusji o religii nie musi oznaczac, ze dana osoba jest antyklerykalem. Decydujace jest to co sie pisze, a nie sam fakt uczestnictwa:)

"Najpierw piszesz jedno by po tym sam sobie zaprzeczyc" Mysle, ze spokojne czytanie ze zrozumieniem moze Ci wiele pomoc:) Ale jesli czegos nie rozumiesz, to oczywiscie mialo pytaj.

Gość gość
mam nadzieję że Papież Franciszek wprowadzi specjalne obostrzenia dla takich wybiórczych katolików-degeneruchów jak ty: Tzn.-ślub dziewicy i prawiczka za darmo Ślub nieprawiczka i dziewicy (lub odwrotnie) -500zł Ślub "nieczystych"- 2000zł Slub laski w ciąży-3000zł

Gość gość
o jesu a ten kretynisko znowu topy rozpierdala piszac swoje glupie madrosci palcem z doopy wygrzebane:o

Gość pavlowi nawet do
klapek nie dorastasz pajacu x idz na powietrze, przewietrz sie bo ewidentnie z toim mozgiem dzieje sie cos nienormalnego

Jestem na powietrzu, leze na balkonie na lezaku i pije colce z lodem. Ja tu pisze bardzo madre rzeczy, cieszcie sie, ze mozecie sie czegos ciekawego ode mnie nauczyc.

"macius je tez mieso w piatki i imprezuje w piatki" A kiedy mam imprezowac, w poniedzialki? W Wielkim Poscie jadlem bardzo skromnie, moze nie o chlebie i wodzie, ale kromka z serem, ewentualnie jakis pomidorek na to, jajka sadzone na obiad z ziemniaczkami i mizeria, jakas rybka z surowka itp. Tak wiec prosilbym bez takich kabotynskich uwag, bo zazwyczaj pisza to osoby, ktore jednoczesnie trzymaja ciasto w drugiej rece, a mi od ust odejmuja i jedzenia zaluja. Ja bym sie z potrzebujacym ostatnia bulka w lesie podzielil, bidonem z woda ma pustyni, a oni mnie o obzarstwo oskarzaja. Bardzo nieladnie.

Gość baranekk...
Maciej od wczoraj może się objadać dowolnym mięsem w piątek , ponieważ biskupi znieśli obowiązek postu piątkowego .

Karkowka z ziemniaczkami i papryka, to nie jest zadne obzarstwo, tylko zwykly obiad. Ludzie opanujcie sie, bo wchodzimy pomalu w opary absurdu.