Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem niepełnosprawna, wyksztalcona i bezrobotna-czemu pfron mnie nie przyjmie?

Polecane posty

Gość gość
niezle, zastanów sie nad wyjazdem za granice, tam jest normalnie, w wielu krajach dla niespełnosprawnych- raj

Gość gość
ale większość moich znajomych pracuje fizycznie i tak zaczyna, nie mam super znajomości jezyka,zebym przy biurku siedziałą odrazu

Gość gość
up

Gość gość
czyli musisz sie nauczyc perfect jezyka... i uciekaj... moim zdaniem jeszcze z umiejetnosciami informatyka to bys mogła pracowac w domu

Gość gość
zakłady likwidują, nawet jak dzwoniłam do związku związanego z moją niepełnosprawnością, to mi powiedzieli ,że mają oferty 2,3 i trzeba sobie samej załatwiać.Ok , rozumiem, tylko ,żę każda praca fizyczna , do której mogłabym startowąć ( dla szczekaczy też mam wykształcenie, ) , bo jestem realistką, wykończy mnie w miesiąć. A kosztów leczenia i rehabilitacji to już żaden pfron ,pracodawca itp itd mi nie pokryje.Czasem jak słucham -cytuję:( komentarz pani , w pracy której zatrudnili niepełnosprawną) garbuska i kulawa, ma prace i dostaje 1200 , to mnie krew zalewa.A taka osoba to co już nie ma prawa żyć?

Gość gość
up

Gość karol

Jestem wykształcony, niepełnosprawny, i jakoś sobie radzę. 

Ale wiem przez co przechodzicie, bo mnie łatwo też nie było. Skończyłem studia (prawo), aplikację, dwa studia podyplomowe. A mimo to pracy dla mnie nie było... Dlaczego? Nikt nie chciał zatrudnić osoby niepełnosprawnej. Mam poważne problemy ze wzrokiem. Finał był taki, że założyłem swoją firmę. Ciężko rywalizować z osobami zdrowymi, mając balast niepełnosprawności. Ale daję radę. Ostatnio nawet dowiedziałem się, że ZUS wstrzymuje mi część renty- za dużo zarabiam. 

Nie piszę tego żeby się chwalić, tylko dać nadzieję. Trzeba walczyć, do utraty tchu, w końcu uda się nam wszystkim jakoś ułożyć sprawy zawodowe, znaleźć pracę. A jak proponują wam pracę za wynagrodzeniem poniżej waszych kwalifikacji- bierzcie ją po to, żeby coś podpatrzeć. 

I pamiętajcie, że niepełnosprawność to nie tylko wady. Każdy ma jakiś talent, jakiś rys charakteru, który musi wykorzystać. U większość z nas życie wyrobiło takie cechy, jak upór i konsekwencja.