Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Mama Aleksa też bym nie czekała 2tygodnie na wizytę bo lekarz mógł się pomylić a Ty będziesz przez 2tyg żyć w stresie daj znać jak sie zdecydujesz na wizyte u innego lekarza

Pseudonim-------------wiek--------urodziny----t. p.-------------------miejscowość MamusiaMuminka27--27 lat-------- ---------02.04.2014(???)--- gosia8905---------------24 lata-------- --------3 lub 7.04.2014--- Domella------------------30 lat--------- --------03.04.2014-----------Niemcy walabia-------------------29 lat -------- ---------04.04.2014--- Agusia5_----------------31 lat---------- --------04.04.2014-----------Gdańsk Anielicaaaaaaa--------26 lat--------- ---------04.04.2014----------Podbeskidzie Omi135------------------29 lat---------- ---------04.04.2014--- Olenka123_86---------27 lat---------- --------05.04.2014---------łódzkie ania_ma-----------------28 lat--------- ---------06.04.2014----------Łódź Kikula84-----------------29 lat---------- ---------06.04.2014(?)--- niulekx_----------------22 lat---------- --------07.04.2014---------- papssi85 ----------------28 lat --------- --------07.04.2014-----------Łódź anna_11-----------------26 lat---------- --------07.04.2014-----------Anglia Ana Lena ---------------30 lat---------- --------10.04.2014------------Warszawa zakrecona_filipinka---22 lata-------28.03---------16.04.2014(?)--Mazowsze twoja_s--------------------29 lat--------- --------18.04.2014--- motylekGość---------29 lat-------- 24.01------14.04.2014---łódzkie Miluśśśś - ---------------23 lata------- ---------22.04.2014--- lilik88----------------------25 lat-------- ----------24.04.2014

Mama aleksa- ja na Twoim miejscu poszłabym jeszcze do innego ginekologa - czekanie 2 tyg. to straszny stres, a może nie jest on konieczny.

Gość Mirabell83
Ja nie wiem ile takie badania kosztuja. Moja lekarka wypisala mi skierowanie do szpitala i dzis mnie umowila na 10 wrzesnia. Tak wiec bede miala je za darmo.

Gość twoja_s
Witajcie ja juz po pierwszej wizycie jestem lekarz powiedział ze wzorowa ciaza :) nastepna wizyta za 3 tygodnie ale jestem szcześliwa. Mam brac kwas foliowy tylko a w razie bólu paracetamol lub ibuprofen.

Gość motylekGosc
Mirabell a Ty sama chcialas takie badania? ja tez chce je zrobic Walabia gdzie Ty?? Twoja s top gratki a serduszko bilo juz?:)

Gość MamaMuminka27
Na pewno kobiety po 35 roku zycia maja te badania za darmo, na pewno tez sa inne sytuacje, w ktorych sa one darmowe.

Gość Mirabell83
Ja chcialam sama dla siebie zrobic te badania, ale dzis na usg lekarka mi zaproponowala i powiedziala, ze nie bede placic, bo mi wypisze skierowanie na badania do szpitala. Ta pani doktor jest moja lekarka od lat, prowadzi moja 3 ciaze i moich siostr tez prowadzila. Robi to poprostu z dobrej woli :-) Poprzednia ciaze mialam usuwana i wyszedl mi zasniad groniasty wiec teraz wolimy dmuchac na zimne.

Gość niulekx
Dziewczyny a dlaczego dokładnie robi się te badania?Tylko wykrywa choroby czy np ze sa paluszki i dobrze si rozwija? i jak wyglądają to jest tylko dokładniejsze usg czy coś jeszcze?Ja chce bardzo zrobić Usg 4D nie wiem czy któraś z was też myslała o takim usg?

Gość mama Aleksa
jutro bede probowala dostac sie gdzie indziej do lekarza bo ja widzialam na tym usg taki pecherzyk!!!ale niestety ten lekarz to stary h...uj slepy kolezanka mi mowila ze u niej 5 mcio miesiecznej ciazy niby nie widzial,,,jak bede juz cos wiedziala dam znac..pozdrowionka dla was

cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście :) zaraz wszystko poczytam przy kolacji. Ja byłam na beta hcg i już wiem, że test nie kłamał :) :) w czwartek do ginekologa

Gość malgosiam
Czesć dziewczyny. Czytam wasz topik od dawna ale nie chciałam zapeszać. Byłam dziś na USG widziałam zarodek i słyszałam serduszko :) Termin mam na 11 kwietnia :)

Gość motylekGosc
malgosiam a kiedy mialas ostatni okres?

Gość ciężarówka3
Szkoda ze nawet nikt nie odpisał na moj wpis :(

Gość walabia
witaj ciężarówka, życzę Ci chłopaka:)

Gość walabia
Pseudonim-------------wiek--------urodziny----t. p.-------------------miejscowość MamusiaMuminka27--27 lat-------- ---------02.04.2014(???)--- gosia8905---------------24 lata-------- --------3 lub 7.04.2014--- Domella------------------30 lat--------- --------03.04.2014-----------Niemcy walabia-------------------29 lat -------- ---------04.04.2014-----------Warszawa Agusia5_----------------31 lat---------- --------04.04.2014-----------Gdańsk Anielicaaaaaaa--------26 lat--------- ---------04.04.2014----------Podbeskidzie Omi135------------------29 lat---------- ---------04.04.2014--- Olenka123_86---------27 lat---------- --------05.04.2014--- ania_ma-----------------28 lat--------- ---------06.04.2014----------Łódź Kikula84-----------------29 lat---------- ---------06.04.2014(?)--- niulekx_----------------22 lat---------- --------07.04.2014---------- papssi85 ----------------28 lat --------- --------07.04.2014-----------Łódź anna_11-----------------26 lat---------- --------07.04.2014-----------Anglia Ana Lena ---------------30 lat---------- --------10.04.2014------------Warszawa zakrecona_filipinka---22 lata-------28.03---------16.04.2014(?)--Mazowsze twoja_s--------------------29 lat--------- --------18.04.2014--- motylekGość---------29 lat-------- 24.01------14.04.2014---łódzkie Miluśśśś - ---------------23 lata------- ---------22.04.2014--- lilik88----------------------25 lat-------- ----------24.04.2014

:)ale mnie miła niespodzianka spotkała, właśnie przed chwilką zadzwonił do mnie mój gin do którego pisałam w piątek:) przeprosił, że się nie odezwał wtedy ale był na wyjeździe. Jutro do niego idę po zwolnienie :) bo powiedział, że na badanie to za wcześnie i zobaczymy tylko pęcherzyk i będę się stresować że zarodka nie widać ( ostatnią ciążę poroniłam właśnie przez puste jajo płodowe) kazał odpoczywać i się nie martwić i w ogóle jakoś tak mnie uspokoił :)

Gość twoja_s
serduszko jeszcze nie bilo ale lekarz powiedział ze za tydzien juz powinno bić. Dowiedzialam sie nawet z ktorego jajnika wyszło to szczęśliwe jajeczko :)

Cześć Dziewczyny! twoja s, malgosiam- gratulacje! Ja idę dziś na 18.30 i już nie mogę się doczekać! A co do badań prenatalnych to ja w pierwszej ciąży z synkiem przegapiłam...Pani dr w szpitalu nie raczyła nic powiedzieć (to mnie tak wkurw...w polskiej służbie zdrowia że szok!!!- Prawo pacjenta do informacji??!!!!)Zapisałam się co prawda w 12 tyg. w szpitalnej poradni na usg ale uważam, że mają kijowy sprzęt i co najwyżej powiedzieli mi, że dziecko na 5 paluszków u rączek i nóżek i tyle....I tyle, nie pamiętam nic więcej z tego badania. No może jeszcze to, że mały sobie leżał jakby na ,,księżycu'', jak rogalik..;-) A sprzęt wiem,że mają kiepski (no chyba,że kiepski lekarz) bo koleżanka ma krwiaka i w szpitalu jej pow.że ma jednego a tego samego dnia poszło prywat. do świetnego lekarza i pow. że ma dwa krwiaki....Żenada... Jeśli chodzi o takie badania prywatne to koszt jest 160-300 zł. Mierzą i badają co się da- serduszko, wątroba, mózg, nerki, żołądek, ilość wód płodowych itp. Warto iść, mama jest spokojniejsza wtedy. No chyba że coś innego usłyszy....(ja np. miałam dużo wód płodowych i gin pow.że może być wada nerek w najgorszym z możliwych przypadków....umierałam przez ms. ale dzięki Bogu nie potrzebnie;-) A co do 3d, 4d to oczywiście też warto iść skoro dziś są takie możliwości - koszt też powyżej 200 zł ale na pewno nie wcześniej niż przed 30 tyg. Chodzi o to żeby zobaczyć dziecko ale za wcześnie jak się pójdzie to się można wystraszyć he he. No i za późno też nie można bo jest już maluchowi ciasno...Ja byłam chyba w 32 tyg. Dobra, spadam bo się rozpisałam.... Trzymajcie dzisiaj kciuki za mojego bąbla..

Gość mamaFilipinka
Witam, czy moge do was dołączyć? okres miałam 18lipca , wiec termin jakos na koniec kwietnia, nie byłam jeszcze u gin więc sama niewiem dokladnie,

Gość gosia8905
Cześc Kobietki. Nie nadążam czytać, tak się rozbujało ;) Zaczynam się martwić, zauwazyłam dziś małą różową plamkę na bieliźnie i troszkę boli mnie krzyż. Na szczęście mam dziś wizyte u gin na 19:30, ale nie wiem czy wytrzymam tak się boję... eh ;(

oo gosia8905 to widzę że idziemy dziś obie na wizytę;-) nie stresuj się na zapas, na pewno jest wszystko ok.

Gość mamaFilipinka
Właśnie widze że jedna już jest :-) u mnie to dopiero poczatek, nie dopisuje sie na razie do tabelki dopóki nie potwierdze, w grudniu poroniłam, to jest druga próba, mam 3,5 letnią córkę. do lekarza też jeszcze sie nie zapisałam, myslę iść tak okoo 8 tyg ,bo znowu bede sie martwic ze sam pęcherzyk jest . Cierpliwie czekam

Cześć Dziewczyny !!! :) Co do badań prenatalnych w Niemczech to tak samo po 35 roku życia, ale ja nie będę robić tylko badanie, które nazywa się tu NACKENFALTENMESSUNG, jest to badanie, które robi się w połowie ciąży i pobiera się krew i z tej krwi matki oraz przez specjalne USG bada się kręgosłup dziecka, czy wszystko jest ok. Można na tej podstawie stwierdzić wszystkie wady. Za to badanie u nas się też płaci bo to prywatnie i z tego co wiem moja Pani doktor mówiła, że da mi namiary do innej Praxis, gdzie będę mogła to zrobić. Dziewczyny a jak tam u Was jak rano myjecie zęby, macie odruch wymiotny??Bo dla mnie mycie zębów z rana to jakaś katastrofa. Jestem ciekawa jak to u Was z tymi zębami? Czy to tylko ja tak mam takie coś ?

Gość lala29
witam wszystkie kwietniowe mamusie.. termin na 26.04.14