Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

UFFF, bo już myślałąm, zę tylko ja jestem panikarą i czarne myśli za mną chodzą, wyrzucam je w takim razie z głowy tfu tfu tfu Jeśli chodzi o krem na rozstępy, to moja znajoma mieszka w Szkocji i używała kremu, który u nas dostępny nie jest, jedynie jego wersja na biust i mi go juz wysłała, ona nie ma ani jednego rozstępu po ciąży, ale nalezy pamiętać, zę to dużo zależy też od ciałą i na niektóre rzeczy nawet cudowny krem nie pomoże, zapomniałam nazwy tego kremu jak przyjdzie to dam Wam znać, to pomyślimy, moze i Wam powysyła, jeśłi to dla niej nie będzie problem. Słyszałam, że trzeba się kremować już od wczesnych tygodni, zeby ta skóra wyglądała normalnie. Jedyne nad czym ubolewam to cycki, miałam spory biust cały czas, wiec po ciązy to pewnie będzie sięgał pępka, ale co to jest w porównaniu z nagrodą w postaci dzieciaczka :):):)

Gość mamaFilipinka
Ja sie ciesze ze da ł mi skierowania na usg nie bede płacić, zawsze 100zł w kieszeni , a nie wytrzymałabym i na pewno bym poszła prywatnie, wszystkie badania tez na fundusz. za 2 tyg pójde do mojej gin juz z badaniami ,

Gość walabia
ania_ma, środa już blisko i życzę Ci, żeby wszystkie Twoje niepokoje się rozwiały! Ja USG będę miała dopiero 11.09, mi czas się wlecze straszliwie... ale wracam niedługo do pracy, to chyba na głowę lepiej zrobi:)

a ja Wam powiem, że są osoby które nie maja skłonności do rozstępów i tak np. ja na brzuchu nie mam ani jedno rozstępu a wcale się specjalnie nie smarowałam...Mam jedynie na cyckach i to jest straszne bo wolałabym mieć gorszy brzuch a ładne piersi a tu na odwrót ;-(

Hej:) wróciły mi siły, wczoraj byłam u teściów na urodzinach szwagra, zjechała się cała familia(mój mąż ma 6 braci i siostrę). jeden ze szwagrów dłuższy czas mnie wypytywał o to czy w ciąży jestem. Nie wytrzymałam i powiedziałam że tak i to z bliźniakami... Dziewczyny żebyście widziały jego minę... Potem zaczął wypytywać o szczegóły to powiedziałam że mi głupio tak przy wszystkich mówić któraś pytała o wrażliwe piersi... Moja córeczka piła ponad 2 lata moje mleko i nadal usypia z rączką w moim biustonoszu. Już sam jej dotyk powoduje lekki ból lilik pytałaś w którym tygodniu będę 3 września. z moich wyliczeń wychodzi że będzie to początek 9 tygodnia. Tak jak mówiłam muszę czekać aż ten lekarz wróci z urlopu. Jak będę miała już potwierdzoną ciąże to przeniosę się do takiego innego o niebo lepszego. W kwietniu chciałam zapisać się do niego na kontrolę, najbliższy wolny termin koniec października. Dobrze że ciężarne mogą zapisywać się na wizyty za 4 tygodnie a jak potrzeba to i częściej co do preparatów na rozstępy to w pierwszej ciąży nic nie stosowałam i miałam raptem 3 małe rozstępy na dole brzucha które wyszły mi w 9 miesiącu. Słyszałam, ze jak ktoś ma skłonność do rozstępów to i te preparaty nic nie zdziałają a co do Waszych obaw to wydaje mi się ze taki urok bycia mamą - najpierw myślimy czy aby wszystko ok, aby się dobrze rozwijało w naszym brzuszku, potem jak się urodzi chuchamy, dmuchamy i tak właściwie do końca. Kiedyś za wiele lat będziemy oczekiwać dzieci naszych dzieci...

Gość Mirabell83
Dziewczyny wlasnie gotuje obiad, pomidorowa z ryzem i spagetti. Niestety trwa o strasznie dlugo, bo nie mam sily stac przy garzch :-(. Mdli mnie caly dzien non stop i nawet jak sie w nocy przebudze to czuje mdlosc, masakra. Co do rozstepow to przy pierwszej ciazy nie mialam nawet jednego, nigdzie. Ale to bylo 8 lat temu :-) To zalezy w duzej mierze od skory i genow. Moja mama ma 5 dziecii nie ma tego swinstwa ani celulitiwu. Dobra ide odcedzic makaron.

Gość motylekGość
Filipinka serio beda blizniaki?

Gość gosia8905
Hej Kobietki. Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco ;) Ja czekam do 3 września na kolejne USG, tak się boję każdej wizyty. Przeniosłam się do innego gin bo okazało się, że mam problem z ciśnieniem, w związku z tym wizyty co 2 tygodnie, noi oczywiście wszystko prywatnie. W sobotę się strachałam bo minęły mi wszystkie objawy, ale za to wczoraj cały dzien wymiotowałam, a dziś boli mnie krzyż i łopatki. Ach... a niedługo trzeba szukać nowego mieszkania 600 km od rodzinki ;( W pracy już powiedziałam, że jestem w ciąży, i szef nie był nawet zaskoczony. Stwierdził, że taka kolej rzeczy, i po swoim urlopie ma zacząć szukać osoby na moje stanowisko. Tak więc mam nadzieję za miesiąc góra dwa pójść już na zwolnienie. Chociaż dopada mnie przeziębienie i niestety problemy z wypróżnianie... oby minęło ;(

Gość motylekGość
Gosiu czesc:) to szef chyba dobrze zareagowal ja tez sie neico obawiam tej kolejnej wizyty........ laski jaka macie grupe krwi? rh+ czy -??

gosia8905- a gdzie się wyprowadzasz?na północ czy na południe? 600km to 3/4 Polski he he

Gość mamaMani
Witam was mamusie, dawno nie pisałam więc nie wiem czy mnie jeszcze któraś pamięta... U mnie słusznie się okazało, że lepiej za wcześnie nikomu nie mówić. Niestety, moja ciąża przestała się rozwijać;( Jutro idę na zabieg do szpitala. Okropnie się czuję z tego powodu. Nie spodziewaliśmy się co prawda tej ciąży, ale jakoś człowiek już przywykł do tej myśli. A teraz to tak jakoś dziwnie:(((

Gość motylekGość
ja juz normalnie sie zalatwiam

Gość walabia
MamaMani, przykro mi:( Ja jestem po zabiegu w marcu i powiem Ci, że jak już wyszłam ze szpitala, to było z każdym dniem coraz lepiej. A to wyszło po pierwszym USG czy byłaś już na dwóch?

mamoMani ja pamiętam że faktycznie odezwałaś się któregoś dnia...Strasznie mi przykro że tak się stało...Powodzenia następnym razem!!!

Gość walabia
mamaMani, pisałaś, że byłaś u lekarza w 4 tc, kazał przyjść za 2 tygodnie, czyli to teraz właśnie byłą ta druga wizyta? :(

ja mam rh+, chyba B lub 0, ale dla pewnosci musze zrobic grupe krwi. Moj ma prawdopodobnie rh- ale tez musi zrobic :)

Witam dziewczyny. Jeśli można to przyjmijcie mnie do swego grona.... Om miałam 29 czerwca. Na pierwszym usg byłam 10 sierpnia i wtedy był widoczny zarodek. Po dwóch tygodniach kolejne usg i tym razem biło już serduszko - 148 uderzeń. Zaniepokoiło mnie tylko to CRL, bo jak czytam u was jest o wiele wyższe. U mnie wykazało 1.24 cm i ciążę młodszą niż z om ale lekarz nie widział w tym nic złego. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest.... Jeśli nic się nie będzie działo kolejna wizyta za ok 4 tygodnie. Z objawów to nieustanne mdłości, czasem wymioty. Piersi troszkę bolą ale nie tak bardzo jak w pierwszej ciąży (mam córeczkę z 2012 r.;)). Rozstępów w pierwszej ciąży nie miałam do 8 miesiąca, choć brzuszek bardzo duży ale w 9 trochę mi zorało brzuch i niestety pozostał nieładny;( A stosowałam niby Mustelle. Pozdrawiam was serdecznie;)

Gość motylekGość
Mama Mani przykro mi:( a nie mialas zadnych plamien? Mama Aleksa a u ciebie jak??

Gość motylekGość
dzis spotkalam sie z kolezanka, jest w drugiej ciazy, poczatek 4tego mi-ca ma rh- , w pierwszej ciazy nie miala konfliktu a teraz z tego wzgledu byla w szpitalu

Gość motylekGość
Agusia dostala jakis zastrzyk ktory tylko w warunkach szpitalnmych mozna przyjac

w pierwszej ciazy ta kolezanka nie miala problemow dlatego, ze organizm nie zdazyl wytworzyc przeciwcial. Po porodzie organizm wytwarza taka "pamięć" i dlatego w drugiej ciazy juz pojawia się problem, bo przeciwciala sa wytworzone zaraz po porodzie

czyli ogolnie rzecz biorąc, w pierwszej ciazy raczej nie ma z tym problemu, ale zapobiegawczo daje sie zastrzyk

Gość motylekGość
tak i po pierwszej ciazy po urodzeniu powinien byc zastrzyk

Gość mamaMichala
witam... ja mam rh- a mąż rh + synek urodził się z minusem wiec dawali mi ten zastrzyk.... nie ma sie co przejmować tylko pilnować żeby napewno dali zastrzyk... a ja sie wkurzam dziś bo od rana swędzi mni całe ciało...oczywiście naczytałam sie głupot w necie...,mam nadzieje że przejdzie szybko...może coś zjadłam...a jestem alergikiem wiec sie tak pocieszam