Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
cel uświęca środki. każde bóstwo wymaga ofiar i mordowania innowierców. to nie była przykrywka bo kościół kat. zdobywał w ten sposób większa ilość wyznawców a bóg wiernych.

Gość gość
jakim skurywysynem? takim samym jak ten który zezwolił na mordowanie Hutu, na pomoc w ucieczce hitlerowskich zbirow,zakazywał używania prezerwatyw i zwiększył ilośc zarażonych hivem. to odwieczna polityka kk i papieży. kto wyznaczył pierwszego? Jezus. kto nie reaguje na ich występki? Bóg. skoro nie reaguje i pozwala na takie rzeczy robione przez swoich następców na Ziewmi tzn, że nie jest od nich lepszy.

Gość gość
Moze mam inne myslenie ale jesli KK przez mordowanie i straszenie ludzi zdobywal nowych wyznawcow to dla mnie to jest chore, to jak sekta dzialajaca na ogromna skale i uzywajaca wszelkich metod tylko po to zeby jakis ludzik uwierzyl w tego jedynego Boga. Wstyd i hanba. x Ja jestem wierzacym czlowiekiem ale nigdy nie posunalbym sie do czegos takiego jak dawniej papieze w sredniowieczu. x To jest tak samo jak z Hitlerem. Jeden czlowiek a popatrz co potrafil zrobic. Ta sama sytuacja tylko tutaj nie chodzilo o religie.

Gość gość
"kto wyznaczył pierwszego? Jezus. kto nie reaguje na ich występki? Bóg." x To pierwsze owszem prawda drugie ? nie zwalaj winy na Boga. na swiecie jest 7 miliardow ludzi. czemu nikt nie reaguje ? CZEMU ?

Gość gość
kto ma reagowac jak to jest działo Boga?> :D

Gość gość
Ja jestem wierzacym czlowiekiem ale nigdy nie posunalbym sie do czegos takiego jak dawniej papieze w sredniowieczu. --- - to nie zalezy od ciebie. ty jako członek kościoła kat. jestes od wykonywania poleceń papieży, biskupów czy księży bo to oni mówią głosem Boga w którego wierzysz. gdyby Bóg się z nimi nie zgadzał to nie reprezentowaliby go na Ziemi.

Gość gość
"ty jako członek kościoła kat. jestes od wykonywania poleceń papieży, biskupów czy księży bo to oni mówią głosem Boga w którego wierzysz. gdyby Bóg się z nimi nie zgadzał to nie reprezentowaliby go na Ziemi." x O jakich poleceniach mowisz. Nie potrzebuje do zycia ani papieza ani budynkow tzw kosciolow. Jestem Ja - Biblia i Bog i tyle. Nie wydaje pieniedzy na kosciol. Myslisz ze Bog oczekuje ze co tydzien bede chodzil na msze i dawal ksiedzu na tace ? Bo ja mysle ze nie. x "kto ma reagowac jak to jest działo Boga?>" - ten komentarz jest bez sensu x To ludzie maja reagowac na wszelkie zlo na tym swiecie. Po to Bog dal im wolna wole.

Gość gość
wolna wole ale przykazania też. to Bóg ustanowił swojego przedstawiciela na Ziemi a więc skoro w niego wierzysz to musisz słuchac tego co on mówi. ludzie?

Gość gość
Bo ja mysle ze nie. --- - w religii katolickiej od myślenia sa księża a nie wierni.

Gość gość
Nie potrzebuje do zycia ani papieza ani budynkow tzw kosciolow. Jestem Ja - Biblia i Bog i tyle. -------- Czyli nie jesteś katolikiem.

Gość gość
"w religii katolickiej od myślenia sa księża a nie wierni." hahahah Czyli skoro wierze w Boga to jestem uzalezniony od tego calego kleru i papieza ? co za nonsens. x bog ustanowil przykazania a nie papiez . ja slucham Boga a nie kleru. ksieza i papiez sa mi do niczego potrzebni. No chyba ze do dawania sakramentow. Ale w szczegolnych przypadkach nawet Ja moge dac dziecku chrzest wiec ksiadz nie jest potrzebny.

-------- Czyli nie jesteś katolikiem. xxxxx istna zgroza :) jak można być wierzącym a jednocześnie nie katolikiem ?:D

Gość gość
"Czyli nie jesteś katolikiem." - jestem chrzescijaninem. Znajdz mi zapis w Bibli mowiacy o tym ze co tydzien mam chodzic do kosciola albo dawac na tace albo sluchac papieza czyli papiez powie idzcie i zabijajcie innowiercow tak wszyscy katolicy ida i zabijaja. Glupota.

Gość I co mi po tym nicku
czesc allium :) x Nadam sobie na dzis jakis nick dla lepszego rozpoznania.

Gość gość
katolik to członek kościoła katolickiego. a więc ktoś kto nie chce słuchać kleru nie jest członkiem kościoła kat. czyli nie jest katolikiem. a Bóg oprócz ustanowienia Dekalogu, ustanowił również swojego przedstawiciela na Ziemi czyli papieża.

No wiem wiem ale ja tu anonimowy jestem. czytam twoje komentarze od chyba roku czasu. Dobrze prawisz, dac ci wodki (jesli pijesz)

Gość gość
Znajdz mi zapis w Bibli mowiacy o tym ze co tydzien mam chodzic do kosciola albo dawac na tace albo sluchac papieza czyli papiez powie idzcie i zabijajcie innowiercow tak wszyscy katolicy ida i zabijaja. Glupota. --------- Jezus ustanowił swojego przedstawiciela na Ziemi i to jego masz słuchać.

Oj bo juz sie pogobilem. nadmiar piwa mi szkodzi. x teraz niech mi ktos wytlumaczy łopatologicznie roznice miedzy katolikiem a chrzescijaninem. Bo juz sam nie wiem.

Gość gość
jak można być wierzącym a jednocześnie nie katolikiem ------ - katolik to członek kościoła katolickiego. mylisz pojęcia.

"Jezus ustanowił swojego przedstawiciela na Ziemi i to jego masz słuchać." No fajnie tylko co papiez moze nowego wymyslec ? przeciez ja mam wszystko juz w Biblii, napisanej 2000 lat temu.

Gość gość
chrześcijanin to również katolik, prawosławny czy protestant. a więc każdy katolik jest chrześcijaninem a nie każdy chrześcijanin to katolik.

człowiek wierzący może być katolikiem , ale nie musi :) Na świecie jest wiele kościołów chrześcijańskich i nie śa to kościoły katolickie - tak w największym skrócie :)

Gość gość
Jezus ustanowił przedstawiciela na Ziemi i nie do Ciebie należy kombinowanie co też może wymyślić.

Gość gość
Interpretacja Biblii należy do kk a nie do Ciebie.

Jezus " ustanowił " papieżem Piotra tylko wedle nauki KK , a i tak jaby dobrze sie temu przypatrzeć to jest to mocna naciągana nauka bo pomiędzy apostołem Piotrem a pierwszym papieżem jest różnica 400 lat :)

"Interpretacja Biblii należy do kk a nie do Ciebie." smiech. "Jezus ustanowił przedstawiciela na Ziemi i nie do Ciebie należy kombinowanie co też może wymyślić." tez smiech. x czyli mam rozumiec ze co powie papiez jest wazniejsze niz to co napisane w Biblii tak ? czyli inaczej mowiaz chu*j z Biblia. trzeba sluchac kleru.

Gość gość
gdyby Bibvlia została jasno napisana to mógłbyś sie nią kierować. ale ponieważ jest napisana bardzo zagmatwanie interpretacja jej należy do kk. czyli krótko mówiąc, kk jest od tego, żeby ci powiedzieć co Bóg chciał przez Biblię przekazać i czego Biblia naucza.

Gość gość
"Interpretacja Biblii należy do kk a nie do Ciebie." smiech. ----- - Jako niekatolik możesz tak uważac. Jako katolik nie.

ani Biblia ani Bóg nie jest " własnością " KK :) Bóg po to dał nam swoje Słowo ,zebyśmy samodzielnie je czytali a w modlitwie rozważali , czerpali z niego naukę i wiedzę o Bogu :)