Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
zapoznaj sie z tym co ci napisałam -------- -- własnie powtórnie zapoznałem się z tym co napisałaś i NIGDZIE nie ma postu w którym napisałaś o istnieniu innego wyboru.

ja pierniczę ....z czytej uprzejmości :) i nie pisze ,ze nie rozumiesz :) 10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium konkret ?usmiech.gif kto stworzył tą naukę ? te prawa fizyczne , ład i porządek we wszechświecie ? matematykę ? właściwości chemiczne minerałów ? Same sie stworzyły ?a mozę BB je stworzył ? A kto zainicjował BB ? może sam z siebie eksplodował ?smiech.gif ------------------------------------------------------------ ------------------------------------- nie każdy " allium" to oryginał. Masz

Gość gość
nie podałas w tym cytacie żadnego wyboru. próbowałas tylko napisać, że wg ciebie to Bóg stworzył i tyle... wybór jest pomiędzy czym i czymś. w tym cytacie nic takiego nie istnieje.

Gość gość
gosciu-liberale, ale rozmowa z wierzacym, niezaleznie jakiej wiery, to jak rozmowa z umyslowo chorym i do tego niebezpieczna, bo ona po pewnym czasie zamiast argumentow, bedzie chcial cie zabic. Ja pamietam moja babke, zarliwa katoliczke, jak jej powiedzialam, ze nie pojde do kosciola, bo nie wierze w te brednie, a ksiadz tylko ja ograbia z lichej emerytury, to o malo mnei nie zabila...

Gość gość
dodam, że w tym cytacie sa znaki zapytania a więc to pytania a nie wybór... ponieważ istnieją zasadnicze rozbieżności pomiędzy nauka a biblia (i top bez znaczenia kto tę nauke stworzył) istnieje prosty wybór. albo biblia albo nauka. miałas podać jakieś inne wybory a ty zadałaś szereg pytań. tylko...

10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium tylko człowiek ...ograniczony w pojmowaniu świata uważa , ze istnieje tylko taki wybór usmiech.gif ------------------------------------------------------------ ------------------------------------- nie każdy " allium" to oryginał. Masz wątpliwość? patrz na licznik po bo też tylko takie możliwośći zna - to tytułem uzupełnienia .

Gość gość
do postu z 10.08.13 niestety masz rację... to przykre. znałem przez wiele lat ks.Tischnera, wiele z nim dyskutowałem i nigdy się nie zdarzyła taka rzecz jak tutaj, dzisiaj... to smutne.

rozbieżności pomiędzy Biblią i nauką , rozbieżności nie do pogodzenia istnieją tylko dla ludzi nie mających pojęcia ani o jednym ani o drugim . Jest to argument z seri " farmazon " - nic nie znaczy a medialnie brzmi :)

Gość gość
10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium 10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium tylko człowiek ...ograniczony w pojmowaniu świata uważa , ze istnieje tylko taki wybór usmiech.gif --------------------------------------------------------- --- ------------------------------------- nie każdy " allium" to oryginał. Masz wątpliwość? patrz na licznik po bo też tylko takie możliwośći zna - to tytułem uzupełnienia . -------------- ------- --- no własnie. pytam cie o te inne możliwości wyboru a ty ich nie podajesz. czyżbyś w cytacie powyżej napisała o sobie??? :D

Gość gość
rozbieżności pomiędzy Biblią i nauką , rozbieżności nie do pogodzenia istnieją tylko dla ludzi nie mających pojęcia ani o jednym ani o drugim . Jest to argument z seri " farmazon " - nic nie znaczy a medialnie brzmi ---------- ---- jak na razie to ja ci udowodniłem nieznajomość biblii a nie ty mnie a więc nie pisz o rzeczach nie istniejących a skup się na konkretach. podaj inny wybór. pomiedzy czymś a czymś... konkretnie.

Gość gość
10.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość 27 Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i niewiastę. ------- --- oni mogli mieć dzieci i mieli. ale dalej? rodzeństwo współzyło ze sobą, żeby powstały inne dzieci? =========== 10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium ale dalej? rodzeństwo współzyło ze sobą, żeby powstały inne dzieci? dokładnie tak - co w tym dizwnego ? ======== 10.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość dlaczego nie bylo skoror tak jest napisane ? ------- --- bo na to sa fakty materialne ---------------- ale dalej? rodzeństwo współzyło ze sobą, żeby powstały inne dzieci? dokładnie tak - co w tym dizwnego ? ------- -- ano to, że współzycie ropdzeństwa jest grzechem. ========= 10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium dlaczego nie bylo skoror tak jest napisane ? ------- --- bo na to sa fakty materialne xxxxxxxxxxxxx co ma piernik do wiatraka i jakie to ma znaczenie ? xxxxxxxxxxxxxxxx w tamtym czasie - dopóki Ardam i EWa nie sprzeciwili sie Bogu - nie istniało pojęcie grzechu .

Gość gość nawrócony
Jak mozna komus udowodnic nieznajomosc Biblii skoro samemu sie jej nei czytało ? LOL

Gość gość
powyżej jest dowód na nieznajomość biblii przez allim polegający na tym, że nie wiedziała o tym, że rodzeństwo współżyło ze sobą (wg biblii) już po wygnaniu z raju a więc wtedy kiedy grzech już istniał...

już ci pisałam ale powtórzę po raz ostani - tylko człowiek malo ogarnięty w rzeczywistości wierzy ,ze istniej wybór pomiędzy wiarą w naukę albo wiarą w Boga . Zapytam jeszcze raz bez pytajników - bo widze , że cie rozproszyły na tyle ,ze nie zrozumiałeś mojego postu - to Bóg stworzył naukę ,wszelkie w niej praca , logikę i porządek , matematykę i chemię , to Bóg w cudowny sposób ukształtował nas , ludzi - my tylko poznajemy to co On stworzył . Jesteśmy badaczami - nie stwórcami . Bóg powala nam odkrywać wszystkie te wspaniałości i wykorzystywać je dla swojego dobra . Ale ot nie nzaczy , że my sami cokolwiek stworzyliśmy . Prawdziwa nauka i prawdizwa wiara idą w parze . mam nadzije ,ze zrozumiałeś bo prościej już nie potrafię :)

Gość gość
jak widzisz gościu nawrócony, można. posługując się konkretami. :D a biblie czytałem ale nie w całości.

a biblie czytałem ale nie w całości. xxxxxxxxxx to widać po postach i " argumentach " :)

Gość gość
Prawdziwa nauka i prawdizwa wiara idą w parze . --------- --- ano nie idą. biblia opowiada zupełnie coś innego, niż to co o tym samym, opowiada nauka. przykładem jest sprawa powstania życia na ziemi.

albo jeszcze prościej - tylko człowiek malo ogarnięty w rzeczywistości wierzy ,ze istniej wybór TYLKO pomiędzy wiarą w naukę albo wiarą w Boga .

Gość gość nawrócony
No ja juz Biblie czytam ktorys raz z kolei i ciagle dowiaduje sie nowych rzeczy i powoli umysl sie rozjasnia.

Gość gość
to widać po postach i " argumentach " --------- ---- posłuż się konkretami. podaj jakikolwiek mój [post z którego wynika, ze nie znam biblii. zaprzestań ataków na mnie i zajmij się merytorycznymi argumentami.

Gość gość
tylko człowiek malo ogarnięty w rzeczywistości wierzy ,ze istniej wybór TYLKO pomiędzy wiarą w naukę albo wiarą w Boga . --------- -- jak widze piszesz o sobie bo nie potrafisz podac innego wyboru a zamiast wyboru zadajesz pytania...

powstanie życia na ziemi jest HIPOTEZĄ - tylko i wyłącznie ,choć rozmaite grupy bardzo by chciały to udowodnić - niestety - na obecna chwilkę dowodów brak . Podobnie jak a teorią ewolucji człowieka - ciągle brakuje tego maleńkiego ogniwa , k tóre przekształciło małpę w czlowieka - co jednak nie p rzeszkadza ludziom w to wirzyć . Uwierzą ,ze pochodza od małpy - choć dowodów brak ale wiara w Boga ...feeee :D

Gość gość
powstanie życia na ziemi jest HIPOTEZĄ ----------- --- wg ciebie hipoteza to jest coś na co sa dowody materialne ? :D ============ Uwierzą ,ze pochodza od małpy --------- --- ty to wierzysz? to przykre....:O

Gość gość nawrócony
Powstanie zycia na ziemi wg nauki to tez tylko Teoria.

Gość gość
ciągle brakuje tego maleńkiego ogniwa , k tóre przekształciło małpę w czlowieka - co jednak nie p rzeszkadza ludziom w to wirzyć . ---------- --- przekształciło małpe w człowieka? ty naprawde w takie bzdury wierzysz czy po prostu kompletnie nie masz pojęcia o ewolucji????

a ja widzę , że twoja " metoda dyskusyjna " polega na zadawaniu ciągle tych samych pytań :) człowieku , j ak nie rozumiesz co ise do ciebie pisze - przyznaj sie do tego sam przed sobą , edizesz miał szansę czegoś sie nauczyć nowego . bo ja - mimo ,ze jestem znana ze swojej cierpliwości ;) zaczynam podejrzewać , ze cierpisz po prostu na jakieś syndromy uniemożliwiające skupienie i zrozumienie tekstu pisanego .

Gość gość
posługuj się konkretami. podaj konkret (np mój post) i odnieś sie do niego posługując się też konkretami a nie pisz o tym co ci się zdaje...

hipotez - to myśl, przypuszczenie , to założenie , które żeby było prawdziwe potrzebuje dowodu . Masz dowód ,ze pochodzisz od małpy ? pokaż :)

Gość gość
a ja widzę , że twoja " metoda dyskusyjna " polega na zadawaniu ciągle tych samych pytań --------- -- tak? podaj takie moje posty w których zadaje te same pytania pomimo, że otrzymałem na nie odpowiedź (też zacytuj)...