Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
a po co wam wiara? ja w nic nie wierze i mam to gdzieś.Inne religie mnie nie interesują.

Gość gość
kwestionujesz Biblię bo " napisali ją ludzie " ale wierzysz ludziom z tych programów . Nie widzsz braku logiki w tym w co wierzysz ? ----------- --- nie kwestonuje biblii z tego powodu że napisali ją ludzie. natomiast wierzę naukowcom bo na swoje słowa mają dodowy.

Gość gość
miałas podac linki do swojej teorii allium... i znowu nie podałaś....:O

oczywiście ,ze trwa . Fakty śa takie ,ze samych chrzęścijan - czyli ludzi wierżacych ,ze czlowiek został stworzony przez Boga jest ponad 2 miliardy , o innych religiach nie wspomnę . Jeśl i ten dowód byłby tak oczywisty - czy nadal byśmy wierzyli w Boga ? i w stworzenie ludzi ? A fakty są jakie są - z faktami tylko idiota dyskutuje .

Gość gość
"a po co wam wiara? ja w nic nie wierze i mam to gdzieś.Inne religie mnie nie interesują." - no i fajnie. Z kolei mnie nie interesuja zadne teorie na temat powstania wszechswiata czy powstania czlowieka. Nie obchodzi mnie to totalnie. Mnie ochodzi to co jest teraz, zebym zarobil kupe kasy dobrze mi sie zylo itp itd. oczywiscie w Boga wierze.

Gość gość
A fakty są jakie są - z faktami tylko idiota dyskutuje . ---------- --- no właśnie. ty usiłujesz dyskutowac z faktami takimi jak skamieliny, wypowiedzi naukowców na podstawie dowodów które posiadają itp...

Gość gość
Jeśl i ten dowód byłby tak oczywisty - czy nadal byśmy wierzyli w Boga ? ------------ ---- dlatego własnie kk stara się aby jego lud był ciemny i jak najmniej wiedział...

przecież logicznym jest , że skoro twierdzę , ze jestem chrześcijanką to moja teoria to Pięcioksiąg Mojżeszowy , no chyba łatwo sie tego domyślić ? spodziewałeś sie jaiś amerykańskich opracować i dowodów ? myślałam , ze nie muszę pisać o rzeczach oczywistych wynikajacych - jedne z drugich ...

a co ma z tym wspólnego KK ? zaczansz już rozmydlać rozmowę bo nic mądrego do napisania nie masz .

Gość gość
10.08.13 [zgłoś do usunięcia] allium Prawda jest taka, ze jak po ziemi chodzily małpki to przlecieli kosmici uprowadzili kilkaset lub kilka tysiecy takich malpek i zmienili im DNA a pozniej zeslali ich w rozne rejony planety ziemi zeby sobie zyly i rozmnazaly sie. I tak po ilus tam latach poswtal czlowiek a te malpki ktore nie zostaly porwane dalej sa malpkami. Proste. xxxxxxxxxx i tak samo dobra teoria jak teoria pana liberała ------------------ ------------ - o to chodziło i o tą teorię która jest podobno tak samo dobra jak moja. ja na swopją "teorię" podałem linki. czekam na twoje linki dot. twojej teorii....:D:D:D:D

Gość gość
a co ma z tym wspólnego KK ? zaczansz już rozmydlać rozmowę bo nic mądrego do napisania nie masz . ------------- --- podaj JEDEN mój post w którym napisałem coś głupiego i uzasadnij taka opinię... potem pogadamy dalej....

Gość gość
tu allium sory , ale kopanie ise z koniem średnio mnie bawi :) a klepanie w kółko jednego i tego samego ... mimo wszystko jakiś poziom musi być.... do widzenia .

Gość gość
masz rację. jakiś poziom musi być. dyskusja służy do wymieniania się argumentami, uzasadnieniami a nie obrazaniu innych jak ty to robisz... ale jak już pisałem. to u was stary numer. obrażanie innych a potem ucieczka....:D:D:D:D

Gość gość
Dyskusja (od łac. discussio, aby to omówić) – jeden ze sposobów wymiany poglądów na określony temat, popartych argumentami, prowadzona w gronie dwóch lub więcej osób. Dyskusja może mieć formę ustną (komunikacja werbalna) lub pisemną.

Gość gościem jestem
Znam Ją , nie przyjdzie już bo to uparta baba.Ale trzeba przyznać,że b . konsekwentna. Ile razy nie czytam Jej wypowiedzi zawsze pisze to samo .

Gość gość
No kto zapoczatkowal wielki wybuch ?

Gość gość
Znam Ją , nie przyjdzie już bo to uparta baba.Ale trzeba przyznać,że b . konsekwentna. Ile razy nie czytam Jej wypowiedzi zawsze pisze to samo .xxAle przy braku wiedzy konsekwencja jest bezsensowna.A ona ani o Biblii, ani o ewolucji wie bardzo niedużo albo zgoła nic....:O

Gość oksana_wieruszenko
Z tymi Jehowymi to naprawde nie bujda. :O Sama nie moglam uwierzyc jak to uslyszalam, ale to niestety prawda.

Gość gość
Co wy sie tak tej Biblii trzymacie? :D Przecież ona równie dobrze mogłaby nosić tytuł "Utwory wybrane". Wiecie jak zostal stworzony NT? :D Konstatntyn Wielki (chyba on, dokladnie nie pamietam kto to byl :D prosze mnie nie bic) z biskupami czy jak tam sie to wtedy zwalo zasiadl do stolu i zdecydowal co w tej waszej swietej ksiazeczce umiescic. :D Bylo z miliard różnych Ewangelii, wiec czemu nie zawarli w NT wszystkich? Bo im one nie podpasowały. :D Wybrali sobie co im odpowiadalo, reszte wsadzili do urny i zakopali albo zniszczyli na wieki wiekow amen. :D W Biblii jest bardzo duzo symboli. Chyba nie jestescie takimi idiotami, zeby wierzyc w to ze Bog stworzyl tylko dwojke ludzi i oni zapelnili cala ziemie? :D W to ze przyleci straszliwa bestia z rogami i siedmioma glowami (nie pamietam dokladnie iloma :D auć :P) podczas Sadu Ostatecznego tez wierzycie? :D Albo ze na rumakach wpadna 4 jezdzcy apokalipsy? Albo w to ze przyleci aniol z trąba wielkosci Europy i bedzie sobie na niej trabil obwieszczajac apokalipse? Bez jaj to tylko symbole. :D I jeszcze jedna rzecz mnie bardzo ciekawi. :D Czemu wielcy i maluczcy Kosciola dostaja prawie ze padaczki slyszac herezje, ze Jezus mogl miec zone? :D On mial bodajże 33 lata kiedy umierał, w tym wieku każdy przyzwoity żyd miał małżonkę. ;) Nie psioczcie na żydow, bo Jezus nie byl katolikiem tylko wlaśnie żydem i to dla żydow byla przeznaczona pierwotnie religia, ktora stworzyl. :P

Gość gość
A materia ktora tworzy Wszechswiat prawdopodobnie nie miala swojego poczatku. Istniala od zawsze. :)

Gość kruszeokrutny
Jak się głębiej zastanowić to łatwo można dostrzec, że człowiek posiada cechy, które nie mają z biologicznego punktu widzenia sensu, np. takie cechy jak altruizm, wybaczanie wrogom, poświęcanie się dla wyższych idei, czynienie dobra bliźnim kosztem własnego szczęścia.Takie cechy nie powstały by w wyniku ewolucji.Owszem moglibyśmy być inteligentni ale nie panowalibyśmy nad własnymi instynktami, nie posiadalibyśmy tzw. uczuć wyższych.Mi się wydaje, że "tam u góry" ktoś jest.

Gość gość
Ej ale powiedzcie, ze nie wierszycie w to ze najpierw byla nicosc a potem nagle znikad pojawil sie czlowiek ulepiony z gliny palcami bozymi? Blagam nie zalamujcie mnie. :D

Gość gość
Powstalyby, bo takie cechy pomagaja przezyc w grupie. A jak wiadomo czlowiek zyje w stadzie i towarzystwo innych ludzi jest mu bardzo potrzebne, a w czasach gdy bylismy polmalpami bylo potrzebne jeszcze bardziej. Bo jak tu upolowac mamuta w pojedynke hę? :D Gdyby kazdy zamiast wybaczyc swojemu wrogowi przegryzal mu aorte to dzis bysmy nie pisali na tym forum. :P

Gość gość
W sumie psy tez pomagaja ludziom, czesto z narazeniem wlasnego zycia, a za swojego pana sa gotowe nadstawiac karku a nawet zabic. A podobno duszy nie maja i sa tylko dodatkami do wspanialej rasy człowieka. :P

Gość gość
I nie uwazam papieza za nastepca Jezusa na ziemi. :O To tylko zwierzchnik KK nikt wiecej. :O

Gość gość
to źle cie ksiądz uczył. ewolucja przeczy temu, co zapisano w biblii. jeszcze niedawno odczytanie hieroglifów to był zamach na biblię i kościół katolicki a przeszczep był wielkim złem.

Gość gość
nie musisz uznawać. to Jezus wyznaczył swojego przedstawiciela na ziemi i twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia.

Gość gość
Jezus mianował swojego ucznia, Piotra, na swojego następce na Ziemi. "Zaprawdę powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała] (Πέτρος), i na tej Skale (πέτρα) zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. (Mt 16, 18-19)." "A gdy spożyli śniadanie, rzekł Jezus do Szymona Piotra: Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie więcej aniżeli ci? Odpowiedział Mu: Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego: Paś baranki moje. I znowu, po raz drugi, powiedział do niego: Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie? Odparł Mu: Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego: Paś owce moje. Powiedział mu po raz trzeci: Szymonie, synu Jana, czy kochasz Mnie? Zasmucił się Piotr, że mu po raz trzeci powiedział: Czy kochasz Mnie? I rzekł do Niego: Panie, Ty wszystko wiesz, Ty wiesz, że Cię kocham. Rzekł do niego Jezus: Paś owce moje. (Jan 21, 15-17)."

zdaje sie ,ze jednak nie powiedział ,że zbuduje na Piotrze Kościół Katolicki ? :)