Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwnie sie czuje 36 tydzien ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej. Chciałam zapytać, czy ktoś bardziej doświadczony (choć to moja II ciąża) mógłby napisać, czy mam się czym martwić, czy może niekoniecznie. Za 2 dni skończę 36 tydzień. Od 2 godzin mam dziwne samopoczucie, jeśli chodzi o dolegliwości fizyczne to: - bardzo twardy brzuch - kłucie po lewej stronie brzucha, powtarzające się co kilka minut, trzyma mnie kilkanaście sekund - dziecko wyraźnie mniej się dzisiaj rusza, choć to książkowe 10 ruchów na dzień jest zachowane - parcie na pęcherz takie jak zwykle, czyli BARDZO częste - dość mocny ucisk na biodra i pachwiny. Wszystkie te objawy mam od kilku dni, ale dzisiaj wyjątkowo twardnieje mi ten brzuch i niepokoją mnie trochę kłucia. Szpital mam godzinę jazdy od domu, więc nie chcę niepotrzebnie panikować, a mój gin prowadzący jak na złość wyjechał wczoraj na urlop. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Moim zdaniem poród sięzaczyna.... Ja bym nie zwlekała i jechała do szpitala ...

pewnie dziecko wstawia się w kanał. U mnie też właśnie zaczęły się takie bóle miednicy itp, z tym, że jednego dnia Mała w ogóle się nie ruszała i wylądowałam na IP (35t6d) i tam się okazało, że mam już 2 cm rozwarcia, urodziłam w 38 tc. Jakoś na dwa tyg przed porodem zaczęłam się oczyszczać, dosłownie lądowałam w toalecie nawet po 6 razy dziennie (ale nie biegunka, tylko po prostu luźne stolce) i nie wiedziałam co się dzieje, aż znalazłam informację, że organizm przygotowuje się do zbliżającego się porodu. A na tydzień przed porodem zaczęłam się okropnie pocić w nocy, dosłownie zalewało mnie przez 4 dni to była tragedia.