Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez żartów

Uderzył mnie bo zjadłam zupkę chinską

Polecane posty

Gość gość
po prostu o nią dba

Gość Ludzie ON JĄ UDERZYŁ
A debilki (z autorką na czele) nadal rozstrząsają, czy jedzenie syfu jest o.k. :D Koleś ją UDERZYŁ, UDERZYŁ, UDERZYŁ W PAPĘ tralalalala :D . Czy znajdzie się ktokolwiek na tym temacie normalny, bo zaczynam wierzyć, że to ja zwariowałam, widząc, że coś tu nie pasuje w tym obrazku :)

ja też mam nadzieję, że to prowo, bo jeśli nie, to jest jakas mega chora sytuacja. zrozum, że jako dorosła osoba masz prawo pić alkohol, palić papierosy i jeść zupki chińskie, kiedy tylko masz na to ochotę. natomiast twój facet nie ma najmniejszego prawa naruszać Twojej nietykalności cielesnej i stosować przemocy. połącz te dwa fakty i zastanów się, czy ten związek w ogóle ma sens i czy nie lepiej ułożyć sobie życie z kimś innym, bardziej normalnym. 🖐️

A teraz czytam, że on ją regularnie po mordzie wali, grzebie jej w rzeczach, znęca się psychicznie i fizycznie, normalny patol z obsesją zdrowego żarcia :) Autorko, chce Ci się tego syfu na zasadzie reaktancji, zakazanego owocu oraz być może podświadomie chcesz zachować resztki wolności, nie utracic całkowicie kontroli na rzecz swego pana i władcy i stąd takie głupie akty "niezależności". Zupa chińska nie jest twoim problemem, laska, uwierz mi. To najmniejszy z twoich problemów :D

Gość gość
ić alkohol, palić papierosy i jeść zupki chińskie, kiedy tylko masz na to ochotę. x i gdzie ona wtedy skończy? weź się opanuj, jak możesz jej coś takiego radzić:O poza tym są w związku, w związku są inne zasady.

Gość bez żartów
TO JEST MÓJ PROBLEM, BO JA NAPRAWDĘ NIE CHCĘ TEGO JEŚĆ, ale czasem się skuszę:( jednak zachowanie mojego Ukochanego mi nie pomaga. co robić.

Ty wyżej, durna jesteś, czy udajesz? :O Przeciez w tej radzie nie chodzi w ogóle o to żarcie, palenie i tak dalej, tylko o to, że każdy człowiek ma prawo do SAMOSTANOWIENIA O SOBIE oraz ma prawo do NIEDOŚWIADCZANIA PRZEMOCY. Przemoc w związku jest karalna, jest w ogóle przestępstwem, na to jest artykuł w kodeksie karnym (207 kk), za to się siedzi, a wy tu widzę uważacie, że w sumie mężuś miał prawo dla jej dobra :O Jesteście autentycznie chore i nic dziwnego że prawa kobiet tak wyglądają w tym kraju :O

" Ukochanego" . Ukochanego... :D :D :D Jeszcze z wielkiej litery :D Trzymajcie mnie, bo skonam :D Wiem, co masz zrobić. Grzecznie dać mu tyłka zaraz po akcie przemocy, dobry pomysł, nie? :) . Też mam Ukochanego. Mój Ukochany mnie kocha, więc mnie nie bije ;) Dziwne, nie?

Gość gość
jak to nie chodzi? a namawianie do szkodzenia własnemu organizmowi jest w porządku? a co do jej faceta, może czasem trochę przesadza, ale generalnie o nią dba, są więc dwie strony medalu, dlaczego widzisz tylko jedną?

Gość bez żartów
nie wiem jak w Twoim związku, ale my raczej nie mamy w zwyczaju godzić się w czasie amorów, poproszę o inną radę.

"może czasem trochę przesadza" . :D :D :D Jezu, ten link trzeba gdzieś podesłać :D Autentycznie podeślę, może do "wysokich obcasów", rzecznika praw kobiet, czy gdziekolwiek :) To normalnie temat na konferencję - sankcjonowanie przez kobiety doświadczania przemocy. Cudne :)

Gość bez żartów
to nie jest prowokacja, ja wiedziałam, że tytuł tematu dużo osób rozbawi, bo jest absurdalny, ale cała sytuacja nie jest do końca taka absurdalna i mam wrażenie, że nie dostrzegacie mojego problemu jakim są moje problemy związane z jedzeniem - i tu nie chodzi o jedzenie niezdrowego żarcia, ale psychiczne napady głodu i wyrzuty sumienia tym spowodowane, w tym momencie nie wiem czy w moim facecie mam wroga czy przyjaciela, kiedyś już rozmawiałam z nim o tym, że mam coraz większy problem z jedzeniem i że jego kontrola chyba to wszystko pogłębia, on powiedział, że będzie mi pomagał naprawdę się o mnie troszczył, przynosił mi rano świeżo wyciśnięty sok z owoców, żebym nie piła kawy, zabierał na zakupy żeby wybrać coś dobrego, ale ja wtedy odczuwałam jeszcze wiekszą presję :O zamiast mu być wdzięczna az w końcu nie wytrzymałam i za którymś razem znajdował a to papierek po cukierku a to przyłapał mnie jak jem batoniki, i wpadał w szał po prostu a teraz już w ogóle jest masakrycznie i z moimi odjazdami i z jego zachowaniem jak zobaczy, że cos takiego robię

gość ić alkohol, palić papierosy i jeść zupki chińskie, kiedy tylko masz na to ochotę. x i gdzie ona wtedy skończy? weź się opanuj, jak możesz jej coś takiego radzićpechowiec.gif poza tym są w związku, w związku są inne zasady. Tak, jako dorosła osoba może robić te wszystkie rzeczy i wyobraź sobie, że na świecie żyje cała masa dorosłych ludzi, którzy w granicach rozsądku piją, palą i od czasu do czasu jedzą nie zdrowo, a mimo to jakoś nie skończyli w rynsztoku, w więzieniu, ani na cmentarzu!! (bo nie wiem, gdzie niby sugerujesz, że miałaby ona skończyć) Zabraniać takich rzeczy to może co najwyżej rodzic niepełnoletniemu dziecku, ale nie ktokolwiek osobie dorosłej, która dobrze wie, co robi i robi to z własnej nieprzymuszonej woli. A jeśli twoim zdaniem "w związku są inne zasady", to wytłumacz nam jakie, bo zasady polegające na tym, że jedna osoba bije inną po twarzy i terroryzuje to możesz sobie wsadzić wiesz gdzie. zasady są proste i jasne, wszędzie takie same: bicie to przemoc, a przemoc jest ścigana w tym kraju z kodeksu karnego, jak się panu nie podoba, że dziewczyna je zupkę chińską, bo akurat ma na nią ochotę, to niech pan sobie spada na bambus prostować banany i odchrzani się od dorosłej osoby posiadającej pełnię praw obywatelskich i konsumenckich.

A tak na serio: błagam, powiedzcie, że trollujecie :O Jestem przerażona. Autentycznie rozważam zalinkowanie tego topu komu trzeba, to się nadaje do wykorzystania na choćby warsztatach psychologicznych o przemocy w rodzinie, syndromie ofiary i tak dalej. Poglądy społeczeństwa na przemoc w związku - coś przerażającego :O

Gość bez żartów
to był podszyw :O

Gość bez żartów
o tych amorach to oczywiście też podszyw

Dziewczyno, Twoim problemem nie jest jedzenie, Twoim problemem jest ON - sprawca przemocy w twom domu i twoim łóżku. Dopóki tego nie zrozumiesz, będziesz się dalej pogrążac w problemach psychicznych, również z jedzeniem.

Gość gość
są normalni przecież pisałam wcześniej: Jak masz ochotę to jedz te zupki choćby codziennie a jemu p*********l w mordę patelnią coby poczuł jak to jest dostać po pysku. To nie jest troska o Ciebie tylko terroryzowanie psychicznie, a ten złamas jest apodyktycznym agresorem, a nie troskliwym mężem, sorry trzeba nazwać rzecz po imieniu Zdrowa żywność to tylko pretekst, on ma obsesję maniakalną na tym punkcie i powinien się leczyć, nie istnieje żaden szlachetny argument ani powód przemawiający za usprawiedliwieniem agresji psychicznej, molestowania i terroryzowania psychicznego oraz przemocy fizycznej. Bo plaskacz z liścia to jedno ale gorzej wpływa wywierana presja psychiczna ciążąca na człowieku. Nie zdziwię jak ten gościu tak Ci nadszarpnie psychikę, uzyskując odwrotny efekt popadniesz w kompulsywne obżeranie, a nawet w bulimię.

Gość gość
a co Cię tak przeraża, rąbnięta feministko? :O guły pokroju autorki tak kończą, feministki z nią nie będą całe życie, żeby ją chronić przed własną głupotą.

Widzę, że w tym temacie wypowiada się tylko jedna czy dwie normalnie myślące osoby :P Serio mam nadzieję, że to prowokacja.... Ale nawet jeśli to jest prowo, a komentarze są szczere, to po prostu przerażające :O Serio dla was zjedzenie zupki chińskiej jest czymś gorszym, niż uderzenie drugiej osoby w twarz????? :O

Gość Roztrzepana1
Pomyślałaś, że napady głodu mają podłoże psychiczne!!!! Masz męża sadystę. Skorzystaj z pomocy psychologa, jeśli on ci nie pomoże to chyba nikt

Gość gość
nikt tu nie napisał, że czymś gorszym, nie rozpędzaj się tak, to szkodzi zdrowiu:-P a tak na serio nie wiem co ludzie widzą w tych zupkach. nie lepiej samemu se zrobić? słyszałam, że to rozpieprza szkliwo i utrudnia trawienie.

Do tej powyżej: uważam cie za trolla, nie dopuszczam myśli o takich poglądach kobiety w XXI wieku, że kobieta w związku ma prawo być bita. . Dodam jeszcze, ze ten facet ma po prostu zaburzenia obsesyjne i to mogłoby być cokolwiek (padło akurat na odżywianie).

Gość gość
pseudo psycholożka i feminicha w jednym:-P

Mówię o trollu z 0.55., 0.59, myślę że to facet jaja sobie robi. Boję się wprost pomyśleć, że to coś mówi serio.

Gość gość
ja tam nie wiem, ja to się zawsze boję wrzodów po tym śmieciowym jedzeniu i nie powinna tego żreć jeśli ma taką sytuację stresową jak opisuje, bo wtedy wrzody gotowe.

gość nikt tu nie napisał, że czymś gorszym, nie rozpędzaj się tak, to szkodzi zdrowiujezyk.gif a tak na serio nie wiem co ludzie widzą w tych zupkach. nie lepiej samemu se zrobić? słyszałam, że to rozpieprza szkliwo i utrudnia trawienie. ------- tak, rzeczywiście, to ma kolosalne znaczenie w tym temacie. a wiesz, że bycie bitym przez kogoś też jest niezdrowe i czasem od tego nawet zęby wypadają? :P :P :P albo troll, albo kompletnie tępa strzała, jedno z dwojga 🖐️

Gość gość
Spokojnie kobiety, jestem nastepna normalna ale nie mam sily tytaj odpisywac, tak duzo glupoty w jednym temacie mnie przytlacza

Gość gość
poza tym chyba autorka poszła układać nową dietę, bo rzuciła topik, a Wy się tu gorączkujecie, jakby jej tą gorącą breję wylewał jej notorycznie na twarz:O

Gość gość
W Polsce patologii pełno, odzwierciedlają to także anonimowe opinie na forach internetowych, do wyżej sytuacje stresowe to funduje jej despotyczny chory umysłowo, obsesyjno-maniakalny świr i dlatego ona rzuca się na śmieciowe żarcie i dojdzie do tego, że ze stresu będzie obżerać się słodyczami i następnie prowokować wymioty ze strachu i poczucia winy do tego właśnie prowadzi terroryzowanie psychiczne.