Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem kobiet nie pracujących kiedy ta praca by im sie przydała

Polecane posty

Gość gość
pracodawcy skurwiele potrafia wywalic wzorowe pracownice nawet po 20 -30 latach pracy

Gość gość
I co z tego? Jaki wniosek? Taki, że należy siedzieć w domu, narzekać i klepać biedę? Można napisać kontrargument: wielu absolwentów szkół różnego typu ma super prace.

Gość gość
Nie znam ani jednej osoby po moim kierunku studiow ktora tyra za grosze. Ale na studiach trzeba bylo zapierniczac.

Gość gość
w pracy kobiety sa traktowane jak gówno i śmieci -nie ma nie bylo i nie bedzie ani jednego prawegp sprawiedliwego i uczciwego pracodawcy ktory placilby pracownicom równa płace za równa prace , nie poniżałby ich nie wyzyskiwal nie dyskryminował nie mobbingowal nie molestował

Gość gość
Jeśli taki poziom sobą reprezentujecie jak widać w poście powyżej (a skąd Ty możesz wiedzieć jak jest u każdego pracodawcy na świecie?) to nic dziwnego, że jesteście dyskryminowane. Albo inaczej: wynagradzane stosownie do poziomu.

Gość gość
kobiety zawsze zarabiaja mniej niz faceci za te sama robote i w kazdej chwili moga zostac wyrzucone jak zuzyte chusteczki do nosa w pracach nie wymagających specjalnych kwalifkacji jak prac ana kasie przy tasmie kobiety moga zarabiac nawet o 65 % mniej niz faceci -molestowania seksualnego doswiadcza w kazdym kraju od 50 do 75 % pracownic

Gość gość
Ja znam jeszcze lepszy przypadek,kobieta(28lat) nigdy nie pracowała w wieku 18 lat urodziła dziecko wyszła za mąż, po paru latach kolejne dziecko. Mąż cały rok w delegacji, ona w domu, jedno i drugie dziecko w wieku szkolnym, więc połowę dnia spędzają w szkole a resztę dnia spędzają sami biegając po osiedlu. Ona----> solarium, tipsy, sztuczne rzęsy, kolczyk nad wargą, papieroski... Nic dodać nic ująć, obydwoje skaczą w bok,on w delegacjach ona co weekend na imprezach . Sama mam 30 lat, pracujemu obydwoje z mężem, źle nie zarabiamy,ale każdy grosz odkładany jest na budowę domu, mamy 2 dzieci i niczego im nie brakuje. Też nie rozumiem, kobiet które mają problemy finansowe i zwyczajnie nie chce im się ruszyć,ze zarobić chociaż na opłaty,żeby chociaż minimalnie podnieść jakość życia dzieci i swój.

Gość gość
gość dziś kobiety zawsze zarabiaja mniej niz faceci za te sama robote i w kazdej chwili moga zostac wyrzucone jak zuzyte chusteczki do nosa w pracach nie wymagających specjalnych kwalifkacji jak prac ana kasie przy tasmie kobiety moga zarabiac nawet o 65 % mniej niz faceci -molestowania seksualnego doswiadcza w kazdym kraju od 50 do 75 % pracownic x Tak samo facet może zostać wyrzucony, więc co to za argument? Poza tym ciekawe co powiesz córce jak kiedyś zapyta: mamusiu, a dlaczego moją koleżankę stać na to żeby coś mieć i gdzieś pojechać, a nas nie stać? Czy różnica polega na tym, że jej mama pracuje, a moja nie? Dlaczego tak jest i dlaczego jestem gorsza?

Gość gość
kobiety stanowia wiekszosc bezrobotnych zwlaszcza dlugotrwale - praca to miejsce kaźni dla kobiet - wyzysk jak w sredniowieczu

Gość gość
To nie pierwszy temat zaśmiecany przez jakiegoś bezmózga monologami o tym, że "każda praca kobiety to dramat". Nie przejmujcie sie opowieściami nieudacznika, trzeba ignorować :). siedzi zgorzkniały babol w domu i trolluje :)

Gość gość
ogromna wiekszosc kobiet pracujacych zarabia grosze w podrzednych robotach - niskoplatna praca to tragedia dla kobiet

Gość gość
Jaki Twój poziom taki sam poziom znajomych :) i podobne doświadczenia z pracy :)

Gość gość
pieklo jest zarowno wsrod wyksztalconych ludzi w korporacjach biurach jak i w fabrykach -wszedzie pracodawcy i przelozeni to skurwiele wobec pracownic

Gość gość
Jakoś nie zauważyłam tego piekła ani u siebie, ani u swoich znajomych. Bądź łaskawa przestać oceniać innych swoją miarą. Zresztą - po co ja to piszę, widać, że wszystkie te jęki to wpisy jakiejś frustratki.

Gość gość
kazdy szef to kanalia wobec pracownic

Gość gość
A co? Chciał Ci zrobić krzywdę? Nie kłam nikt by się nie chciał zadawać z taką idiotką...

Gość gość
TZW utrzymanki

Gość gość
praca uszlachetnia,ma sie swoj grosz, nie liczyc na jalmuzne od faceta dla mnie to babska bez ambicji

Gość gość
jaka praca uszlachetnia? z a grosze, fizyczna -po nascie godzin dziennie?-hahahah -to maskara -zdrowie niszczy i

Gość gość
praca jest tylko tragiczna koniecznoscia by przezyc a pracodawcy skurwiele to wykorzystuja

Gość gość
gość dziś jaka praca uszlachetnia? z a grosze, fizyczna -po nascie godzin dziennie?-hahahah -to maskara -zdrowie niszczy i x Ktoś wyżej już poradził: trzeba było się uczyć. Nie znasz wykształconych, dobrze zarabiających kobiet? Z plebsu pochodzisz, w plebsie zostaniesz. Tylko się nie rozmnażaj.

Gość gość
skoro te kobiety (pomimo narzekania czyli naszego sportu narodowego) nie idą do pracy to znaczy, że je jednak stać na luksus niepracowania a takie topiki zakładają sfrustrowane dziewuchy, którym faceci grosza nie dają a wykorzystują jako sprzątaczki i kucharki za darmochę!!! zawiść, jad i zazdrość!!!

Gość gość
Zazdrość o co? O to, że kasy nie daje mi facet tylko mam własną? O to jestem zazdrosna?

Gość gość
gazet nie czytacie tivi nie oglądacie? przeciez tysiace wyksztalciuchow plci obojga ląduja w gownianych zawodach -biora te robote by przezyc- zwykle sa to smieciowki -praca to tragedia robi sie ja tylko by przezyc

Gość gość
gość dziś gazet nie czytacie tivi nie oglądacie? przeciez tysiace wyksztalciuchow plci obojga ląduja w gownianych zawodach -biora te robote by przezyc- zwykle sa to smieciowki -praca to tragedia robi sie ja tylko by przezyc x A inne tysiące mają fajną, ciekawą pracę i zarabiają przyzwoite pieniądze zajmując się czymś więcej niż narzekaniem :)

Gość gość
byc popychadłem i wycieraczka szefa za grosze- no rzeczywiscie super -praca to masakra dla kobiet poza tymi na wysokich stanowiskach , dobrze zarabiajacych ale to elita kobiet pracuajcych reszta tyra za grosze i jest traktowana jak gówno i smieci

Gość gość
Był kiedyś taki topik o tym, czy lepsza jest niskopłatna praca czy siedzenie w domu. Topik ciekawie się rozwijał do momentu, gdy nie pojawiła się jakaś jęczydupa z tekstami podobnymi do tych, które czytamy dziś rano. Monologi o koszmarnej robocie. Trzeba poczekać aż skończy.

Gość gość
frajerki chwalące prace zawodowa -czy sie nie boicie z e kiedy skonczycie 40 a tym bardziej 50 lat i stracicie jędrnosc atrakcyjnosc smukłosc świeżość - szef powie wam -spadac stare prukwy i zatrudni mloda dziunie nawet jesli baba pracowala wzorowo przez 20 lat?pracownic eumyslowe tez to czesto spotyka - nie ma co liczyc na lojalnosc i wdziecznosc szefa

Gość gość
przeczytałam kilka ostatnich stron i mam wrażenie, że odpisuje tu praktycznie jedna i ta sama skrzywiona psychicznie kobieta, wypisująca o gnębieniu kobiet przez pracodawców. Wyobraź sobie, że nie każda kobieta jest nieudacznikiem bez żadnego wykształcenia, nadająca się jedynie do prostych fizycznych robót na 12-godzinne zmiany. Pochodzisz chyba z jakiego marginesu społecznego, jeśli definicją pracy jest dla ciebie odmożdzająca fizyczna harówka Ja się uczyłam, studiowałam i nie miałam problemu ze znalezieniem dobrej pracy, która daje mi satysfakcje i pieniądze.

Gość gość
jesli po studiach wyląduje sie jako sekretarka szeregowa biuralistka asystentka referentka z niska pensją-to raczej nie jest to wygrana n loterii- pracodawcy to skurwiele i kanalie wobec pracownic -zero sprawiedliwosci chyba zaden nie przestrzega zasady rowna płaca z a rowna prace