Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajo na miękkkkkko

pyt o żywienie 5 mies dziecka do doświadczonych mam

Polecane posty

Gość jajo na miękkkkkko
Też w wadze ma znaczenie czy dziecko dużo się rusza. Mój ciągle się wierci :)

Gość vvczzxxx
nie wiem ile ma wzrostu - ani pediatra go nie mierzył ani ja :) ale nosi ubranka rozmiar 80 :)

Gość ja od niejadka
Wlasnie dojadl 70ml mm... Mialam nadzieje ze zje porzadna porcje i starczy mu do rana. Ale dzis zjadl raptem 600ml mm Juz od godzizny sie budzil glodny. Zabki juz wyszly wiec watpie by szly kolejne. Przy zebach to on w ogole nie chcial jesc. A na prawde je z apetytem wyprobowalismy wszystkie mleka i te je najlepiej. Zaluje ze nusialam odstawic od piersi,przybieral bardzo ladnie. Zeby jeszcze tak malo jadl a przybieral ok,to ten typ tak by mial. ale on nie nadaza za wzrostem.

Gość ja od niejadka
Vvczzxxx to moj tyle powinien pewnie wazyc by wygladac normalnie jak dziecko w tym wieku.

Gość jajo na miękkkkkko
Vv coś tam - a ja się martwiłam,że mój to olbrzym ;) Mama niejadka - może powinnaś pocisnąć pediatrę, żeby pomógł ci jakoś znaleźć przyczynę. A może to jednak taki typ, że jeść mu się nie chce.

Gość ja od niejadka
Idziemy w tym tyg na szczepienie to porozmawiam. Do tej pory ona nie zauwazyla problemu,bo 50 centyl nie zwraca uwagi,ze jest zle. Ale.wizyta byla.szybka,dopiero ja po niej wszystko przeanalizowalam,widze ile.je,sama.go warzylam. Wiem ile.sie urodzil i jak waga sie ksztaltuje w czasie. Sorki za te kropki w zdaniach ,ale z tel.pisze i ciezko w literki trafiac,szczegolnie w spacje ;)

Gość jajo na miękkkkkko
50 centyl to nieźle (sądząc po moim smyku) a przy okazji, to czy twój mały, mamo niejadka, też wierci się strasznie przy zasypianiu po kąpieli?

Gość ja od niejadka
Niby niezle,ale on jest na prawde dlugi i przez to chudy,bo ta waga rozklada sie na ten wzrost. Po kapieli to on pada,ledwo zjada i spi. Ale czasem jak rozbudze go odbijaniem to tez sie mocno wierci,przekreca sie np.na boczek,za chwile na plecki i znow na boczek,podciaga nozki do gory,zasypia,rozluznia sie i za chwile znow sie "kuli".

Gość ja od niejadka
Mamo 7 miesieczniaka,czytalam na topiku o niejadkach jak karmisz dziecko,tzn chodzi mi o zagadywanie w czasie deserku- wyobraz sobieb ze moj musi lezec na macie edukacyjnej i daje mu w czasie zabawy. Ale w tedy wcina. Normalnie w lezaczku to nie mam co marzyc o jedzeniu. Butle pije z apaetytem,tak jak pisalam,ale tez musza grac zabawki,trzeba stroic miny,itp. Jutro sprobuje z ziemniakami. Czekac mnie bedzie duuuuzo sprzatania ;)