Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaliiX3x3

Nierówno rosnące piersi u nastolatki

Polecane posty

Hej, mam 13 lat, może nie jestem nastolatką, ale za rok dwa wejdę w ten wiek i nie wiedziałam jak się określić, dziecko?.. Jest tu dużo dorosłych kobiet więc chciałam spytać czy ktoś miał podobny problem jak był młody. Wiem, że lekarz mi powie lepiej, byłam już, i TRZEBA CZEKAĆ NA PIERWSZE MIESIĄCZKOWANIE. Lub TRZEBA CZEKAĆ. A moja mama PODOBNO miała tak samo w moim wieku, ale nie wiem czy nie mówi tak tylko dlatego, żeby mnie uspokoić, ale chyba mówi poważnie. Jedną pierś mam zaokrągloną i jak "ścisnę" koszulkę do siebie to ją widać, sutek duży, pierś odstająca taka "nabrzmiała" i jak troche mocniej dotkne to boli, czasem boli mnie sama z siebie. A teraz druga.. eh.. sutek jest większy niż w dzieciństwie ale mniejszy od drugiej piersi, takie twarde pod sutkiem, i czasem też boli sama z siebie. :/ Pod biustem (dobra, nie mam biustu w ogóle, ale tak się "mówi") mam 70cm, a w biuście mam 72-73cm.. czyli ta pierś ma 2-3 cm a ta mniejsza nic nie mal :) Czy będę mieć tak jak moja mama i mi się wyrówna z wiekiem lub jak zacznę miesiączkować? CZY MOŻE MI SIĘ WYRÓWNAĆ JAK PRZYTYJĘ? Bo jestem chuda, ciężko mi przytyć ale się staram :D (a jak miałam prześwietlenie to w tej mniejszej piersi mam mniej tych "wiązadełek" o 4 razy mniej niż w 2) ;/...

Gość liilkaa
Spokojnie, okres powinien się pojawić do 16 r.ż.,także jest jeszcze czas. Piersiami nie masz się co martwić, ja jestem po okresie dojrzewania i mam jedną pierś mniejszą od drugiej, ale lekarz mówił mi, że to normalne i że nie ma się czym przejmować. Jedyna uciążliwość to przy doborze miseczki stanika, jak na jedną pierś pasuje, to na drugą jest za duża ;)