Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa neurologiczna

mam dziwne objawy co to moze byc Pomocy

Polecane posty

witam od jakiegos czasu mam takie dziwne objawy nie widze na 1 oko wcale a na drugie do polowy, bola mnie oczy dretwieje mi policzek ,mam zaburzenia mowy i zaniżona swiadomosc tego co sie dzieje w tej chwili takie ataki trwaja od kilku minut do 20minut .Oprucz tego na codzien podczas mowy kilka razy dziennie sztywnieje mi szczeka a mowa staje sie nie wyrazna, mam bardzo słaba koncentracje i chwilowe zaniki pamieci mam 26 lat i nie mam pojecia co to moze byc czy ktos z was mial tak albo jest neurologiem?

Gość gość
mój teść mial podobnie i sie okazalo ze mial wylew

ja dzis dostalam skierowanie na neurologie to mi kazali przyjechac za miesiac a ja mam 26 lat a nie 80 ;-(

Gość gość
Mój tata miał te same obiawy.Miał udar.Prędko biegnij do lekarza, to nie są żarty.

bylam to tak jak napisalam mam przyjechac za miesiac

Gość gość
SM lub borelioza

Gość III wojna swiatowa
k***a mam dokładnie to samo wiedziałam ze nas TRUJĄ JEDZENIEM I Z POWIETRZA!

Gość gość
Jak nie chcesz czekać to zrób prywatnie rezonans magnetyczny głowy, bo jeśli chodzi o sprawy neurologiczne to pokaż praktycznie wszystko. Koszt to ok. 400-500pln

najgorsze jest to ze wszyscy maja mnie za głupią , bo co chwile czegos nie pamietam ,myle wszystko i i nie potrafie powtórzyć tego co inni do mie mowia , a gdy sama cos mowie zacinam sie w polowie i nie potrafie skonczyc rozmowy . . . . . a znajomi maja z tego ubaw a mi chce sie plakac bo ja nic za to nie moge.

co to sm lub bolieroza??

Gość gość
sm to stwardnienie rozsiane, paskudna choroba oby to nie to.

lekarka mi powiedziala to pewnie migrena

ja bym mowiła ze to predzej afazja . . . miał ktos?

Gość gość
boreliozę przenoszą kleszcze. to zakażenie bakterią. leczy się antybiotykami. trudna do zdiagnozowania.

Gość gość
idź prywatnie bo może być gorzej, albo jedź na pogotowie teraz powiedz, że bardzo się źle czujesz, daj to skierowanie, udawaj silny ból głowy, jeżeli go nie masz, powiedz że bardzo się źle czujesz to wezmą cię na oddział i zrobią badania

Gość gość
jak ja bym widziała tylko na jedno oko i to w połowie to od razu jechałabym na pogotowie i narobiła takiego rabanu, że musieliby mnie przyjąć! Nie ma na co czekać!

juz sama niewiem co robic ;-( oni robia sobie jaja

Gość hataataa
Kto sobie robi jaja? Dziwnie się wypowiadasz.

lekarzeeee byłam dzis ze skierowaniem to mnie potraktowali jak jakas nastolatke co wymysla

czy rezonans w 100% wykaze sm?

Gość hataataa
Powinien. Oprócz sm i ewentualnie boreliozy to może to by też mniej typowy petite mal. Ale to raczej eeg w trakcie ataku powinno pokazać. Czy w czasie tych ataków masz jakieś zaburzenia świadomości? Czy są niezależne od ataków?

miałam tez zaburzenia podczas tych atakow . . a z kad macie taka wiedze na ten temat?

Gość hataataa
Ja akurat z praktyki i teorii. Jeśli zaburzenia występują podczas ataków to optuję za petite mal. Znam kogoś z petite mal, kto ma właśnie drętwienia szczęki i właściwie żadnych innych objawów. Musi cię skonsultować neurolog, bezwzględnie.

dodam tez ze zawsze miala 58 kg a terazzaledwie 52 173cm

Gość nukleotydy
Rezonans głowy niekoniecznie wykaże sm, bo zmiany demielinizacyjne mogły zająć np. rdzeń kręgowy. Ja bym poradził udać się po skierowanie na oddział neurologiczny, gdzie powinni cie przebadać kompleksowo. Takie objawy mogą towarzyszyć wielu schorzeniom, a nawet brakom mikro i makroelementów. Osłabiona pamięć i koncentracja może być wynikiem ubytków kory mózgowej, to wychodzi w MRI głowy, czasem nawet TK wystarczy jeśli ubytki są znaczne. A masz problemy stawowe? W boreliozie to dosyć charakterystyczne. Grunt to nie panikować, rozmawiać z lekarzami spokojnie. wiem, że łatwo się mowi, ale uwierz, to gwarancja, że nie przylepią ci łatki hipochondryka.

a tadruga choroba czym sie charakteryzuje ? zastanawiam sie dlaczego ta lekarka twierdzi ze migrena?

Gość nukleotydy
Zrobiłbym też testy w kierunku autoagresji, która może dawać objawy neurologiczne w postaci tzw. brain fog, łącznie z omdleniami i trudnością w artykulacji. Na początek powinny wystarczyć przeciwciała przeciwjądrowe, ANA 1 i ANa 2

Gość gość
Dzwoń po erkę ,lub jedz na pogotowie ,to prawdopodobnie udar,mój tata miał tak dwa razy! zmierz sobie jeszcze cisnienie.

Gość nukleotydy
Żaden udar, nie nakręcaj dziewczyny. Co najwyżej zadzwoń na dyzur neurologiczny i popros o rozmowę z dyżurującym neurologiem, opowiedz o objawach i niech zadecyduje co robić.

Gość hataataa
Z równym powodzeniem może to być np. ucisk lekko przesuniętych kręgów szyjnych na rdzeń.To może być wszystko i my cię nie zdiagnozujemy. Musi to zrobić lekarz. Dostaniesz na forum 10 chorób możliwych i co z tego? Co ci to da? A może żadna nie jest właściwa? Idź dziecko do lekarza, nawet prywatnie.