Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość gość
gosc85 tak chyba tym badal mi tetno ale niewiem jak to sienazywa taka sluchawka i glosnik:)mi juz11t badal tak tetno i slychac bylo ale kiepsko a ostatnio super bylo slychac.wogole zaczyna bolec mnie pachwina a dawno mnie bolala,juz tak sie martwie ze szok,niby skurczow zadnych niemam tylko taki bol pod pepkiem i w pachwinie teraz.daj znac ile twoja ma wielkosci moja juz powinna miec z 11cm.jak nieprzestanie bolec to zadzwonie w piatek i poprosze zeby zbadal czy zyje dziecko.oczekujaca

Początekczerwca ja jestem panikarą i z mocnym bólem brzucha poleciałabym do lekarza, albo może zadzwoń do niego?

Gość Pczatekczerwca
Nie mam do niej prywatnego nr tylko do rejestracji :( Chlopak w delegacji i nie wiem co mam robic.

Gość gość
poczatek czerwca moze bol z kregoslupa promieniuje ci az na brzuch tak zdarza sie czesto.wez nospe poloz sie sprobuj sie rozluznic a jak nieprzejdzie to jedz jutro do gin nawet do innego jak twojej niema niech cie zbada.mnie boli tutaj pod i nad zebrami i plecy ale to albo te kamienie albo kregosalup bo mam uszkodzony wiec moze sie zdarzac tak.moze to glupie ale jak mnie boli biore nospe klade sie i wlacze sobie suszarke na letnie grzanie i i to pomaga rozluznia sie i bol po kilku minutach ustaje.oczekujaca

Gość Pczatekczerwca
Nie chce sie juz faszerowac lekami, bo od początku ciazy coś lykam. Niepokoi mnie to, ze gdy zaczyna mnie boleć brzuch tj na okres to automatycznie ur******a sie krzyż :( dziewczyny, a lykacie jeszcze folik ?? :)

Gość gość
to sprobuj z ta suszarka moze ci tez pomoze.a co do foliku ja niebiore gin kazal brac tylko witamny i magnez.a moze malo masz magnezu wtedy tez brzuch boli ja biore po3tabletki dziennie.jakie witaminy wogole bierzzecie dziewczyny?ja mam pregne plus moj mowil ze dobre sa i tam tez jest kwas foliowy.oczekujaca

Gość gość 85
Ja biorę Femibion 2 Plus ale zastanawiam sie czy nie zmienic. Koszt wysoki 50 zł na miesiac

Gość gość
ja bralam femibion1 ale zoladek bolal mnie teraz biore pregne kosztuje u mnie w aptece45zl i tez na miesiac wystarcza,jakies witaminy z centrum sa podobno dobre i tansze ale niewiem moze kupie pod koniec ciazy oczekujaca

Gość Agata89R
ja kupuje wita min plus mama a koszt to jedynie 15 zł, a skład jak wszystkie inne kapsuły dla mam.

Biorę femibion classic i dodatkowo kwasy dha. Kupiłam zapas na 3 miesiące więc na razie nie zmieniam. Myślę,że wszystkie preparaty dla mam są ok. Przecież to jest specjalnie skomponowane. Wiecie co jest najśmieszniejsze? Do wczoraj nie czułam, że jestem w ciąży a od wczoraj wymiotuję. Masakra.

Gość Sisilka
Gosc Teraz sie zmartwilam napisalas ze teraz masz 11ty i dzidzia tyle samo cm. Boziu to ja juz nie wiem co mam myslec o moim aniolku. Przyjelam ze jestem gdzies w 12 i 5 tygodnia. Ale dzidzius mial tylko ochote pomachac raczkoma nie przekrecil sie wiec moze dlatego zmierzyl go lekarz tak jak mogl. Troche malo piec cm.

Gość Agata89R
jak mało ? mój w 12 t 1 d miał 5,5 cm i lekarz nic nie mówił, że mało.

Gość gość
niemartw sie dzieci nie wszystkie sa takie same,ja np12t3d czy jakos tak moj mial6cm ale lekarz od poczatku mowil ze moje malestwo chybaa bedzie wieksze.moj sie slicznie przekrecal machal raczkami i nogami.oczekujaca

Mój lekarz też nic nie mówił że mały bo w 12 tygodniu miał 5,55 cm :) U mnie już brzusio rośnie ;-) dzisiaj bądź jutro idę kupić już witaminy bo nie zakończyłam pić kwas foliowy :)

Gość gość 85
Jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarz określił wiek ciązy na podstawie crl. Stwierdził, że crl 55mm odpowiada 12t0d. Także nie masz sie czym martwić, wszystko jest ok. Ja mam jutro w południe wizyte i usg i już sie strasznie stresuje czy dziecko żyje. Mnie brzuszek też trochę urósł wiec chodzę tylko w leginsach.

Gość gość
gosc85 daj znac ile urosla twoja kruszynka i co lekarz powiedzial.ja dzis porzadki robie w lazience ale dzis nieskoncze bo kregoslup strasznie boli.a tesciowa dalej nic nierobi juz tessc zaczal jej mowic ze wzielaby sie za robote.mi jeszcze tyle czasu zostalo do wizyty i pozniej usg.zastanawiam sie czy pojsc na3d oczekujaca

Gość gość 85
Oczekujaca. Jutro po 14 dam znac co i jak. Ja tez mieszkam z tesciami tylko na roznych pietrach i wszystko mamy osobno. Ale moja tesciowa to tez len do potegi , NIC nie chce robic. Prosilam abysmy w 3 ( ja , maz i ona) posprzatali strych to powiedziala ze ona czyta. Cale zycie czyta i nic z tego nie ma. Ja w 4 miesiacu musialam sprzatac a ona zdrowa kobieta nawet nie kiwnela palcem. To jej brudy musialam sprzatac. Tez przechodze zalamania ale coz zrobic.

Gość nika2207
hej! Dołączam do grona czerwcowych mam. Czy któraś z Was miała może robione badania prenatalne? Ja idę w poniedziałek do swojego lekarza i mam mieć usg, a w szpitalu badanie krwi. Boję się. Co się dzieje w przypadku złego wyniku? Czy ktoś zna ten problem?

Gość Agata89R
nika po co myślisz o złym wyniku jak nie byłaś na badaniu jeszcze.

Gość nika2207
no własnie, po co? chyba jestem nadgorliwa i przejęta, mam już 38 lat i zdaję sobie sprawę z ryzyka.

Gość czerwcowa_maminka
Witam :) Tez mam termin na czerwiec, w zasadzie koniec czerwca- 27 :) Już jestem mamą 14miesięcznej laseczki :) i szczerze powiem, że mam nadzieję, że poród będzie podobny :) Czuję się średnio.... mam nadzieję, że będzie chłopak ;)

Gość gochaaaaaa
nika - ja robiłam badania prenatalne w pierwszej ciąży po mimo, że nie jestem w grupie ryzyka i wszystko było dobrze, teraz też czekam na badania, będę miała usg 12 grudnia i jestem dobrej myśli, najważniejsze to nie świrować ;) będzie dobrze :)

Gość gość
gosc85 ja wlsanie chcialam zeby zrobic kuchnie na gorze ale maz niechce sie oddzielac,tyle ze go prawie caly dzien niema w domu.ja dzis padam brzuch boli chyba za duzo bylo dzisiaj.wygotowalam reczniki wypralam w frani tej pralce umylam okno w lazience wyczyscilam pulki lustro i troche plytek.oczekujaca

Cześć dziewczyny.Pozwolicię,że się przyłącze.Termin mam na 28 czerwca.To moja trzecia ciąża.Mam już dwóch chłopców.5 letniego i 2 letniego. Początek czerwca jeżeli mocno boli Cię brzuch to powinnas wziąść nospe.Napewno nie zaszkodzi.A ten ból w pachwinach to rozciągające się wiązadła.Tak samo jak z kręgosłupem,wszystko się rozszeża przez hormony i dlatego boli.Nie martw się,główka do góry będzie dobrze

Gość Sisilka
Gosc Teraz sie zmartwilam napisalas ze teraz masz 11ty i dzidzia tyle samo cm. Boziu to ja juz nie wiem co mam myslec o moim aniolku. Przyjelam ze jestem gdzies w 12 i 5 tygodnia. Ale dzidzius mial tylko ochote pomachac raczkoma nie przekrecil sie wiec moze dlatego zmierzyl go lekarz tak jak mogl. Troche malo piec cm.

Sisilka maluszek żyje, rusza się na pewno jest wszystko ok :) Myślę,że jakby było inaczej lekarz by powiedział.

Gość Sisilka
Uspokoilyscie mnie dziekuje. U mni brzusiu sie lekko zaokraglil ale nic jeszczee w ciuchach nie widac. Pewnie dlatego ze sama zaokraglona. Ja mam niewielkiee obawy do takich badan, powodem jest praca z takimi dziecmi, ale macie stu procentowa racje nie przejmowac sie i nie stresowac. Teraz z niecierpliwieniem czekam kolejnej wizyty na dzien przed wigilia. Dziewczyny lykacie sam kwas czy bierzecie witaminy dla ciezarnych?

Sisilka ja biorę folik.Lekarz mi na razie nie kazał brać witamin ,bo podobno zwmagają wymioty

Gość Poczatekczerwca
Hej dziewczyny :) postanowiłam, ze nie bd czekać na wizytę do 19 grudnia i zamierzam sie wybrać sie dzisiaj do lekarza. Może mi sie uda gdzies wcisnąć.. Nospa odpada bo mi nic nie pomaga :( Mam nadzieje, ze mnie dzisiaj przyjmie :) Trzymajcie kciuki :) :*