Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

link nie wchodzi traktuje go jako spam kurde. ja zaczynam 22 tyg i 2 dni

Termin mam na 19 czerwca i spodziewam się synka, w sobotę byliśmy na połówkowym i siusiaka mały pokazał :D Co prawda prawdopodobnie będę miała cc bo już jestem po jednym cięciu więc pewnie na początku czerwca przywitamy synka :)

ja tez jestem po c.c przy blizniakach i zastanawiam sie czy teraz tez bede miala cięcie.Zapytam lekarza jak będę na wizycie za 2 tyg.

U mnie minął rok od c*****ewnie dlatego będzie kolejne a nie chce też ryzykować pęknięciem blizny, która i tak już jest mocno rozciągnięta ale jeszcze w normie. W tej chwili o to się nie martwię tylko o te cholerne twardnienie, borę leki a ona raz pomogą a raz tak średnio. Leże praktycznie całymi dniami i czytam żeby zabić jakoś nudę.

Gość gość
Anoda i Jolka, bola was te blizny po cieciu? Po moja zaczela pobolewac w zeszly piatek wieczorem. Na poczatku to bylo takie uczucie jakbym ze dwiescie brzuszkow zrobila, a teraz boli jak dotykam. Wyglada normalnie, zadnego stanu zapalnego nie widze, tylko boli. Nie mam pojecia, czy to normalne, bo pierwszego syna urodzilam sn. Ja mam dzisiaj wyjatkowo niskie cisnienie i od momentu jak zawiozlam chlopcow do szkoly nic tylko spie. Teraz sie musze ogarnac, obiad ugotowac, bo po poludniu jade po brata na lotnisko, przylatuje na pare tygodni, czyli ugotowac musze duzo, bo on sobie lubi zjesc :) Mama 3 chlopcow.

Gość gość
Mnie blizna tak do 17 tyg bolala i teraz tez czasami nie przyjemnie ciagnie. Musi sie rozciagnac troche a ze to zrost to boli. Wypij kawe moze lepiej sie poczujesz.

Gość 19magda91
Hej dziewczyny ja tez mam zeba do wyrwania i leczenia...:-( i co teraz? Wylecze na zywca, ale pani stomatolog powiedziala ze nie wyrwie mi go bez znieczulenia, mam pytanie mozna brac znieczulenie w ciazy? I czym to grozi? Bo leczyc z tego co wiem to chyba mozna...

W pierwszej ciąży w 4 miesiącu miałam robione kanałowe i miałam znieczulenie tylko teraz nie pamiętam czy wstrzykniete strzykawka czy maść. Ale to by trzeba było lekarza zapytać .

hej ja wróciłam z tej kontroli co miałam na dziś. Wszystko jest ok szyjka 3,21cm, wszystko pozamykane. Maluch wazy 600 gram na badaniu ziewał i trzymał się za stópki rączkami:) Mam dużo lezec brac luteinę i nospę

Gość kasia2014
Hej ją idę za tydzień kończyć kanałówke można że znieczuleniem jest takie specialne dla ciężarnych bodajże bez lidokainy. Mi pani dr pozwoliła ale obawy są. Wczoraj pojawiły mi się pierwsze kropelki mleka...

Falvia to teraz możesz trochę odsapnac ;) w końcu dobre wieści :) skoro twoje maleństwo już 600 waży to pewnie moje tez nie wiele mniej ;) ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie... niech ten czas szybciej leci ;) mój m się przeziebil mam nadzieje że nie zarazi mnie odpukać od kiedy jestem w ciąży jeszcze nie chorowalam i na razie synek też nie choruje a więc mam nadzieję że nas to ominie.

Dziewczyny pomożecie,moja znajoma odebrała wynik bety 393,tydzień temu wynosiła 119,czy ten przyrost nie jest za mały?

Gość kasia2014
Myslalyscie już o karmieniu piersią? Chcecie czy nie? Wszystkie moje znajome po pierwszym karmieniu jednoglosnie mówią że drugi raz karmić piersią nie będą. A jakie jest wasze zdanie?

Gość gość 85
Hej dziewczyny. Miałam dzis badanie glukozy. Da się przeżyć, ale trzeba miec ze sobą cytryny i ja wcisnąć , wtedy jest ok. Niestety wyniki wyszły srednie i mam albo nietolerancje glukozy albo cukrzyce ciążową. W piątek wizyta u gina. Flavia jaki twój maluszek duży , super!!!! Zwykły gin powie mi orientacyjna wage mojego szkraba? Ja w czwartek zaczynam 25 tc ale ten czas leci.

Gość gość
Ja napewno chce karmic piersia taniej zdrowiej i wygodniej :) asik

Ok,więcej się nie będe nażucała,i tak tu wszyscy mnie ignorują,więc wszystkim życze bezpiecznych miesięcy i zdrowych maluszków,dowidzenia.

Gość gość 85
KRUSZYNKA, nie obrażaj się:) Wynik na moje oko za mały. Powinien być przyrost podwójny po 48h . Ale nie zawsze Beta jest miarodajna. Trzeba zrobić usg , jak wszystko ok to nie ma sie co Beta martwic

Wcale sie tobie nie dziwie kruszyna,jak cie ignorują to nie ma co sie wpychać,co druga i tak tu pokazuje swoje mądrości,więc niemasz czego żałować,dużo zdrowia dla was również,może sie kiedyś spikniemy na innym forum,trzymaj sie :-(

Gość 19magda91
Ja nie mam pojecia o wynikach beta , dzien przed planowana @ zrobilam test ciazowy, wyszla baaardzo blada kreska dopiero po 10 min, powtorzylam test za dwa dni kreska byla juz bardziej widoczna i za tydzien u gin potwierdzilo sie. Co do karmienia piersia tez nie jestem dobrze nastawiona a nie wiem czemu. Zawsze mialam wrazliwe sutki i boje sie tych zapalen itd... po drugie nigdy nie wiadomo ile maluch zjadl i trzeba byc zawsze gotowa do karmienia... obawiam sie tez ze jak wyjde gdzies to bedzie mi lecialo mleko... ale zamierzam sprobowac pierwszy raz bede matka wiec moje.obawy moga byc bezpodstawne ale fakt faktem kolezanki tez mi odradzaja...

Gość gość 85
Ja jestem nastawiona na karmienie piersią. Chciałabym jak najdłuzej 6-9 miesiący. A co wyjdzie to zobaczymy. Podobno to nie takie łatwe.

Gość kasia2014
Mnie takie myśli o tym naszly przez to mleko które się pokazało. Z jednej strony chce dla dziecka tak jak gość 85 zdrowo i taniej. A z drugiej strony także uwiazanie trochę bo trzeba odciągnąć jak się gdzieś idzie a mlekiem zwykłym każdy może:-) sama jeszcze nie wiem. Tak przez miesiąc bym chciała a potem nie wiem... ale może jak spróbuje to już będę chcieć:-)

Kasia z jednej strony uwiązanie z drugiej trzeba non stop myć butelki no i w nocy też przygotowywać jedzonko Ja bym chciała sama karmić i mam nadzieje że stracę nadmiar kg :)

Gość gość
dziewczyny ja wozek mam wybrany,kupimy w sklepie.koszt1000zl wazy11kg ladnie sieprowadzi,kola pompowane parasolka uchwyt na butelke i inne bajery.lozeczko kupie na allegro.ja chce karmic piersia jak tylko bedzie pokarm bo z tym roznie bywa.co do bety ja tydzien po spodziewanej@ mialam ponad3000 a jakki powinien byc to niewiem.oczekujaca

Gość gość
ta pani doktor z kliniki widziala moje wyniki i mowi ze nie jest zle.ona zatrucia nie stwqierdza ale mam powtorzyc badania.tylko ze zapomnialy jej powiedziec ze mam cisnienie wysokie.zobacze jak wyjda mi wyniki i najwyzej zapytam czy umowi mnie na wizyte.juz sama glupieje z tymi opiniami.moj maly tak kopie ze szok a jak u sasiadki wozek ogladac bylam to szalal ze szok.oczekujaca

co do bety przyrost powinien być 60% w ciągu 48 godzin więc powinna zrobić po 2 dniach niech sprawdzi jeszcze raz :) ale wydaje mi się że troszku za mało, ale u każdej dziewczyny jest inaczej dlatego najlepiej pójść do lekarza i wszystko skonsultować

Gość gość
niepamietam ktora pisala ze ma tez niedoczynnosc tarczycy a moglaby mi podac jaki wynik i granice?od poniedzialku w lidlu ubranka beda wiec wybiore sie kupic kilka wiekszych takich.flavia super ze u ciebie lepiej jest z ta szyjka.lez i odpoczywaj:)oczekujaca

Dziękuje serdecznie za odpisy,ja nie jestem obrażona,poprostu mi sie zrobiło przykro,dobranoc.

Gość gość
nitka ja tez mysle ze moze udaloby sie zgubic troche kilogramow przy karmieniu:)ale czas szybko leci juz niebawem bedziemy miec dzieciaczki obok:)ja caly czas do brzucha mowie synku i chyba damy mu imie igor co myslicie?maz niebardzo chce inne mu dac.oczekujaca

Gość kasia2014
Nitka999 w sumie racja. Zobaczymy jak wyjdzie wszystko zależy od ilośc****karmu. Biust mi urósł bardzo a nawet bardzo bardzo.... a ją jeszcze nie mam kompletnie nic kupione dla dziecka,kompletnie. Ale wózek loz eczko z całym kompletem na allegro kupię. Ją bete parę dni po planowanym okresie miałam coś koło 300 a 10 dni potem jużponad 13000

Gość kasia2014
Oczekująca ją dla syna zawsZe chciałam igor lub bartek;-)