Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Jak wy szybko piszecie, ja wysiadam :-D To widze, ze ja bede najdluzej pracowac, dopiero 19 maja ide na urlop, a os 2 czerwca na macierzynski. Mam nadzieje, ze w tym samym tygodniu zrobia mi cc, bo chce byc jak najdluzej z malym w domu. AIK, te pomalowane paznokcie I autyzm to zabobony, wierz mi, jedno z drugim nie ma nic wspolnego. U mnie dzisiaj kopytka, ale ja akurat dla siebie zrobilam zapiekane warzywa z kasza. Mam tez ochote na jakas salatke, szukam fajnego przepisu, bo jarzynowa juz mi sie przejadla. Na usg musze czekac do 14 kwietnia. Ciekawe, jak tam maly I to moje nieszczesne lozysko.

Gość gość
flavia tamto slowo to przymykasz,chozilo mi:) teraz poszla pobozna do kosciola,smieszy mnie to ze diabel w niej siedzi a tak to taka swieta ona.oczekujaca

Gość 33ona
hej dziewczyny no nie uwierzycie, dzisiaj znowu omdlenie miałam,mąż był koło bankomatu, a ja poszłam na wizytę do swojego ginekologa.ciemno w oczach, w ostatniej chwili chwyciłam się za płot jakiś i ukucnęłam,a bardziej osunęłam się koło płotu. a pozniej słabo pamiętam- wiem,że mąż podbiegł i jakaś kobieta razem podprowadzili mnie do samochodu,ale ciemno przed oczami. Posiedziałam w otwartym samochodzie i przeszło.Pózniej zaszłam do ginekologa i powiedział,że to normalne w ciąży. Poza tym mam bardzo niskie ciśnienie i mam pić kawę i jeść grejfruty.

Co do szczepien, to w Anglii wprowadzili teraz szczepienia ciezarnych na krztusiec. Odmowilam, chociaz polozna nalegala. Rzecz w tym, ze ta ciaza kompletnie nas zaskoczyla, nie mialam o niej pojecia I pozwolilam sie w pracy zaszczepic mmr (odra, swinka I rozyczka), szczepili caly personel kliniczny, bo podobno panuje epidemia odry, chociaz ja sie nie spotkalam z ani jednym przypadkiem. No wiec dostalam szczepionke, a nastepnego dnia zrobilam test, tak asekuracyjnie, bo z technicznego punktu widzenia nie mialam prawa byc w ciazy, a tu bum, 2 kreski. Malo nie padlam na zawal. Szczepionki mmr absolutnie nie wolno podawac kobietom w ciazy, wiec caly czas sie boje, ze cos bedzie nie tak z malym. Lekarze mnie zapewniaja, ze powinno byc ok, bo w momencie szczepienia bylam dopiero jakies 3 tygodnie w ciazy, nawet lozysko nie bylo wyksztalcone, a plod wyglada jak najbardziej prawidlowo, ale przekonamy sie dopiero po porodzie.

Gość 33ona
aha i niskie ciśnienie i wysoki wzrost- mam 178- 180cm- to powoduje omdlenia w ciąży, bo ciężko krew "pływa"

33ona- dobrze , ze piszesz. Mi ostatnio czesto robi sie tak slabo. Zwlaszcza jak jestem w jakims autobusie czy podobnym srodku lokomocji. Moze zalozymy swojego maila dziewczyny? ja nie mam fb z pewnych powodow. Kazalam rowniez zlikwidowac fb mojemu facetowi , poniewaz ludzie potrafia byc okrutni i dziecinni zarazem. Nigdy nie myslalam, ale okazuje sie ze portal spolecznosciowy moze komus bardzo popsuc relacje w zwiazku. moze do naszej tabelki dopiszemy jeszcze imiona naszych pociech? te mamy ktore nie wiedza jak nazwać to nie będą jeszcze dopisywać, a te które nie znają do końca płci mogą wpisać 2 opcje.

Mamo3 chlopcow zeszla bym na zawal ludzie z tym mmr kategoryczny zakaz zachodenia w ciaze na pol roku od szczepienia , a co do krztusca to tez w ciazy bym sie nie szczepila na nic szczerez mowiac :) to dawajcie imiona po koleji ja potem zbiore i dodam wszystkie ' meila zalozymy ogarne temat :)

Gość 19magda91
33 ona ja tez mam b.niskie cisnienie, lecz nie mam omdlen, ale zapytam cie o jedna rzecz nie wydaje ci sie ze masz bardziej sine pod paznokciami przy kapieli lub takie bardziej widoczne zylki na palcach u rak?? pyta bo ja chyba mam juz jakies urojenia;/ --------------------------------------------------------------------------------------- Asik moj bedzie MIKOŁAJ :) i tez nie mam fb.

Gość 33ona
tak dziewczyny, robi się duszno,ciężko się oddycha a pózniej ciemność przed oczami.lekarz powiedział,że to "normalne w ciąży".mi to 2 razy już się przytrafiło, tydzień temu i dzisiaj. najlepiej czegoś się złapać,chociaż ja i tak się osunęłam na glebę, kurcze strach z domu wyjść, a dodam,że byłam najedzona,więc to nie cukier, tylko ciśnienie:( najgorzej,że nic nie widzisz, zaczyna się od mroczków przed oczami,pózniej coraz ciemniej i ciemność:( co do imion-kurcze jeszcze nie wybraliśmy dla syna.Jeszcze nic dla Niego nie mamy, ani jednej rzeczy.Hmm jak będzie dobra pogoda skoczę chociaż po ubranka i na wózki znowu. Ja nie mam fb też

Gość 33ona
hej, mam czasami fioletowe paznokcie, no takie sine,ale to miałam zawsze;) to rzeczywiście od niskiego ciśnienia albo jak jest mi zimno, czasami nawet usta mam fioletowe jak mi zimno;) taka uroda u mnie najgorzej że niskie ciśnienie i jestem wysoka,ciężko dla organizmu, w dodatku przy ciąży WAŻNE: lekarz powiedział,że omdlenia nie wpływają na dziecko bo korzysta z krwi,która jest 4 razy lepiej natleniona MIKOŁAJ- to imię mego taty i 2óch dziadków i w sumie sama nie wiem,może będzie Mikołajek:)

Gość kasia2014
Ale piszecie:-) mama mi mówiła żebym kupila pampy z lidia bo się nie zepsuje, a warto,więc chyba pojadę:-) dostałam w prezencie laktator nie używamy i mama kupiła od kolegi 2 reklamówki ciuszkow za 190zł muszę się zabrać za pranie wszystkiego ciuszkow mam aż za dużo,jeszcze pościel i pieluchy:-) Ja kontroluje cukier jem często a po trochu i zawsze mam coś slodkiego ale często mam za niski cukier... Muszę kupić komode albo zamówić u znajomego zawsze to taniej :-)

Gość 19magda91
33ona, dzieki ze mi odpisalas, moze ja tez takie mialam ale nigdy nie zwracalam na to uwagi, a teraz chyba zaczelam szukac czegos na sile. wazne ze lekarz powiedzial ze jest ok to ok. Mnie sie podoba bardzo imie Mikołaj i Kuba, ale Kubusia juz mamy w rodzinie wiec zostal Mikołaj:) maz chcial Igor, ale przekonalam go do Mikusia:)

Gość gość
asik ja podam imie jutro bo jak zmieni sie plec to trzeba imie zmienic:)ja juz zjadlam placka i jestem najedzona i mam strasza ochote na cole ale m niechce isc do sklepu:/ ja chyba kupie te pampersy z lidla ale zobacze jeszcze bo lidla mam30km od domu.ale nogi dzis mnie bola na maksa.oczekujaca

Gość kasia2014
Co do imienia uzgodniliśmy sandre ,ale ostatnio myślę też o zuzi ..wszystko mi się zmienia ,samo nie wiem...

Gość 19magda91
Kasiu mnie sie bardzo podoba imie Zuzia:)

spisze sobie zeby pozniej nie szukac : mamowa - Artur 19magda - Mikolaj kasia2014 - Sandra ilonek - Iza? Mama3chł - Leon Flavia - Krystian ?

!!!!!!!!!!!WAZNE !!!!!!!! zalozylam skrzynke : czerwcowemamy@wp.pl haslo przesle meilem tylko dla dziewczyn zalogowanych zeby nikt sie pod nas nie podszyl wiec dawajcie meile z zalogowanych kont :)

Gość kasia2014
Nie wiem jak wam ale mi bardzo ciężko wybrać imię... Pewnie będzie tak że zostanie sandra a jak ja zobaczę to zmienię na zuzie lub na odwrót:-) Myślicie że jeśli 3 lekarzy potwierdziło płeć to zmienię,mogę być na 100% pewną? A jak tam AAJ po wizycie? Bo chyba przeoczylam ... Mnie dziś moja kopie bardzo nisko...

tak na forum bo w sumie jakby wyslac meilem to nie zweryfikujemy czy to jedna z nas czy ktos porpostu sie podszyl :) albo umiesccie meil w stopce jak kto woli :)

Gość gość
ale ty asik nie jestes powazna! zeby na forum prosic o meila! niech kazda wysle na meila ktory zalozylas prosbe o haslo a na forum pod zalogowanym nickiem poda pierwsza i ostania literke swojego emaila w ktorym prosi o hasło w celu weryfikacji i tyle. zastanow sie troche jestes chwilami drazniąca

Gość gość
ale ty asik nie jestes powazna! zeby na forum prosic o meila! niech kazda wysle na meila ktory zalozylas prosbe o haslo a na forum pod zalogowanym nickiem poda pierwsza i ostania literke swojego emaila w ktorym prosi o hasło w celu weryfikacji i tyle. zastanow sie troche jestes chwilami drazniąca

w zyciu !! zeby ktos taki jak ty sie podszyl i dostal haslo na naszego meila chyba jestes dziewczyno chora podpisz sie kim jestes , bo ty na pewno meila nie dostaniesz

no ja juz mam i zalogowalam sie, moze wreszcie sie zbiore wyslac zdjecie brzuszka:)

uwazam zebys nie byla jedna z nas bys tego nie pisala nie kazdy musi korzystac z meila wiec jesli nie chcesz go podawac bo sie czegos boisz haha to nie podawaj laska co ci na leb sie cos rzucilo?

Gość gość
to ty jestes chora skoro nie umiesz czytac ze rozumieniem jesli pod zalogowanym nickiem podasz pierwsza i ostatania litere emaila z ktorego wylalo sie prosbe to kto sie podszyje? kosmici? o matko litosci asik!