Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość ewinkaa
Oczekująca -2kg??? O matko!!ale chlopiec wielki:-)) bardzo sie cieszę,że wszystko ok:-)) asik-dzięki za założenie maila, tez zrobie sobie specjalny adres i napiszę jaki mam. mój synek będzie miał na imię Staś,wiec mozesz nas dopisać.

Oczekująca jak Ci dobrze jeszcze miesiąc i będziesz miała kochanego już przy sobie.Ja mam jeszcze 15 tygodni przed sobą ale tan czas strasznie powoli mi leci masakra.

Gość gość
flavia kopie mnmie stopkami po szyjce i robi sie rozwarcie ,dziecko moje jest gotowe juz przyjsc na swiat,cos mowila ze samo oddycha ale trzeba podac takie sterydy.duzy jest chlopiec i fajny tylko nie zdal zdjecia buzki zrobic dokladnie.przezdwa tyg przybral1kg i juz jajeczka sa w moszni.ma tylko zastoj w nerce ale to kazdy chlopiec ma a moj ma ieduzy bo pol cm a maja nawet i po2cm.i niestety cesarka byla.oczekujaca

oczekująca, przecież to bylby wcześniak jakby sie urodził za miesiąc, co ten lekarz mówi w ogóle? przecież nie urodzisz w 33 tygodniu chyba, to wcześniactwo, to że waży koło 2 kg chyba nie znaczy, ze już sie musi rodzić, chyba, ze sie myle

Oczekująca to,w którym tygodniu Ty jesteś?.Mi do porodu zostało cztery miesiace i nie mam zamiaru rodzic wcześniej

Gość ewinkaa
Tez myślałam,że to wcześniak. Oczekująca chyba jest w 29tygodniu, ale moze to tak,ze porodu bie są sie powstrzymac przez szyjkę czy cos takiego... ja we wtorek zaczynam 29tydzien, juz coraz bliżej:-)

no fakt 33tc troche przywcześnie na narodziny, lepiej by było poczekac chociaz do 35-36 tyg. Ja nie chce rodzic wczesniej niż za 2 miesiace. jestem teraz w 28 tyg. i chce wytrzymac minimum do 36 a moze uda się dłużej. Teraz się będę martwic bo ja miałam takie dni że dziecko kopało mnie po szyjce az mnie kłuło, teraz na szczescie nie kopie. mam nadzieje ze nie zrobiło się rozwarcie od tego. W czwartek mam wizyte to lekarz zobaczy.

Gość gość
tak mi powiedziala ta lekarka ona mowila ze wczesniak tyle ze moj maly jest tak rozwiniety jak by byl miesiac starszy.mi moj tez lekarz mowil ze urodze napewno wczesniej ale dobrze by bylo zeby w 37tyg.maly sam oddycha i pcha sie na swiat.w poniedzialek zadzwonie do lekarza zobacze co powie mi.mam zakaz dzwigania schylania sie tylko chjodzic moge.oczekujaca

a jaki wiek małego wychodzi z usg? kochana mowilam ci żebys odpuściła sobie robote, a ty jeszcze w ogródku chciałaś warzywa siac i na rowerku jezdzic. teraz odpoczywaj, zeby donosic dzidziusia do 35 tyg. ale powiem ci że niezle mnie nastraszyłaś tym rozwarciem i juz zaczełam sobie wkręcac, a to jest jakies inne uczucie jak rozwarcie jest? ile cm go masz?

Gość ewinkaa
Flavia, błagam juz sobie nie wkręcaj!:-) oczekująca to synuś sie juz nie moze doczekać aż rodzicow zobaczy:-) uwazaj na siebie, będzie dobrze.

no co też mam stracha żeby mi się nie zrobiło rozwarcie. Jak urodzę to chyba ta szyjka mi się będzie po nocach śniła. Jeszcze 10 tyg bym chciała żeby maluch posiedział.

An79- Witaj! moze uda się nam urodzić " razem" . ja mam termin na 20 , ale z usg na prenatalnych tak mi wyszło. z om mam na 16. wiesz już jak dasz na imie? przestał mnie boleć ten pępek, ale zauważyłam dziś ,że w sumie w ciągu ostatnich kilku dni bardzo mi wyszedł na wierzch. stał się już tylko małą wypukłością.

Gość poczatekczerwca
Oczekujaca- my zaczynamy kolejne tygodnie 'razem' bo w piatek i ten sam tydzień wiec ciekawa jestem jak tam moj maly i ile wazy ;) wizyte mam 18.03 wiec mysle, ze tez gdzies z 2kg bd miec. Co do oddychania to ciekawe jak sobie radzi po tych sterydach w zastrzyku.. :)

Gość kasia2014
Wszystkiego najlepszego drogiej panie:-) Ja dopiero teraz rano zakupy,obiad sprzątanie i zlecialo ,teraz odpoczywam bo bardzo mnie krzyż boli... Oczekujaca gratuluje:-) ale jeszcze posiedzi,właśnie się dowiedzialm że znajoma urodziła córkę która ważyła 4,600 i dł na 67 cm! Rodziła sn. Masakra;-) Witam nowa,a wiesz co będzie? Waga albo coś więcej;-) Ja moja teraz więcej czuje jak siedzę niż leze i też tak doskonale wciąż mało ja czuje... chciałabym jakieś mega kopniaki ;-)a tu nic:-( Ja w tym tyg będę prac ubranka pierwszy raz w loveli ale nie wiem jak długo,nie chce długo prac w loveli. Ja już pruszków nie kupuje,jeszcze materac i wszystko do lozeczka ,panienka i kosmetyki. No i nie mam nic dla siebie

mamowa mi taka data właśnie wyszła właśnie z usg a z om ? niestety brak ostatnio miałam 15 sierpnia zawsze miałam nieregularnie teraz miesiąc mi uciekł hehe.Więc obstawiam na datę z usg tak jak z pierwszym synem a było to dokładnie prawie 15 lat temu.Prawdopodobnie też będzie synek a wagi teraz nie podam dopiero 17 marca mam usg wtedy się okaże.

Gość Sisilka
Hej mamuśki. . Ja również dołączam się do forum mój meil sylwiajustyna@o2.pl . Dzisiaj posprzątałam łazienkę, poodkurzałam i poszłam wolnym krokiem do mamy. Spacerek 40min, ale w trakcie drogi zaczął mi twardnieć brzuch. Zwolniłam tempo (czułam się jak babcia ;) ) ale i tak czułam się niekomfortowo. Siedząc u mamy również czułam, że brzuszek jest jakiś inny. Nie wiem czy czekać do poniedziałku bo wtedy idę na wizytę czy jeszcze dzisiaj jechać do szpitala. Wiem że nie ma co paniki siać, więc zastanawiałam się czy nie łyknąć nospy i się położyć., Ale jak na złość jutro mam jeszcze popołudniowy dyżur. . Co do gości i innych osóbek które wypisują u nas na forum, to bardzo was proszę dajcie spokój.

Wszystkiego naj, kobitki ♥ Witam nowa mamusie! Daj znac, czy chlopczyk, czy dziewczynka, bo to forum jest zdominowane przez mezczyzn :-D Ja odpoczywam, bo moi synowie przyprowadzili sobie towarzystwo I szaleli po calym domu, a ja bylam od donoszenia zarcia. Na szczescie moj maz pojechal grac w pilke I zabral potworki ze soba :-) Oczekujaca, cos dziwnego z ta twoja ciaza. Mozliwe, ze masz po prostu cos pomieszane z data porodu? Moze wczesniej zaciazylas? Flavia, rety dziewczyno, przeciez ty sie wykonczysz! Tak sie nie da zyc, przestan sie zamartwiac o wszystko. Ja juz pisalam, ze dostalam w ciazy szczepionke, ktorej absolutnie nie wolno ciezarnym brac, moge urodzic dziecko z ciezkimi wadami rozwojowymi, ale w ogole nie dopuszczam do siebie tej mysli! Tez na poczatku swirowalam, ale lekarz w koncu mnie zapytal, czy chce urodzic, czy usunac ciaze, bo jesli jestem zdecydowana urodzic to takim zachowaniem tylko pogarszam sytuacje I stresuje dziecko. Co ma byc, to bedzie, martwic sie bede jak sie okaze, ze faktycznie jest cos nie tak. Jak sobie zaloze meila specjalnego to napisze I podam :-D Jajka sie koncza gotowac I ide robic salatke z pora. Mozeniejeden, odezwij sie.

Gość gość
wg dzisiejszego usg maly jest taki jakby byl jkuz w 34tc.lekarka mowila ze do konca nie dochodze i w kwietniu urodze za jakis miesiac.teraz bede lezec odpoczywac wiecej.a rozwarcia mam chyba1cm dokladnie niepytalam bo ze stresu.po tych sterydach dzieci normalnie radza sobie bo moja kuzynka to miala.moge szykowac sie na cesarke.mam nadzieje ze wytrzymam do swiat.oczekujaca

Gość kasia2014
A wam jak stwardnienie brzuch to obrazu nospe lykacie ? Bo słyszałam że wcale nie jest obojętna ... Mi rzadko stwardnieje, ale jak zmienię pozycję to obrazu przechodzi... Chyba się dziś przerobiłam bo strasznie się licho czuje,zimno mi i głową boki...

Gość gość
mama3chlopcow dokladnie wiem kiedy zaszlam bo mialam monitoring i tak przez3cykle sprawdzalismy i dopiero z3razem sie udalo.boje sie jak cholera zeby wytrzymal jeszcze chociaz do swiat.flavia nieznaczy ze u ciebie tez tak moze byc jak u mnie.oczekujaca

Gość gość
kasia ja teraz biore bo kazal mi gin brac bo twardnieje brzuch.aha moj maly ma zastoj w nerce nie wiem czy pisalam.podobno kazdy chlopiec tak ma.moj ma nieduzy.serduszko ma zdrowe ladnie chodzi wszystko.teraz bede lezec wiecej zeby wytrzymac jak najdluzej.oczekujaca

ciesze sie oczekujace ze masz dobre wiesci, odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj:) dobrze ze dzidzius duzy i rozwinienty prawidlowo:) przede mna jeszcze kupa czasu...

Gość gość
dla mnie najwazniejsze ze zdrowy jest i wszystko ok z nim.lekarka mowila ze w 40tc moglby wazyc kolo5kg szok poprostu.w poniedzialek dzwonie do swojego i powiem mu co wyszlo.chce dostac jak najszybciej te zastrzyki na pluca.przez2tyg urusl kilogram.lekarka mowila ze widac ze ma zapotrzebowanie na jedzenie.dzis zamowilam lozeczko.oczekujaca

Gość poczatekczerwca
Oczekujaca- to musialabys sie polozyc do szpitala zeby dostac te zastrzyki (3serie co 12godzin) bo inaczej to musialabys sobie je wykupic czy jakos tak. Daja je jak jest zahrozenie przedwczesnym porodem ;)

Hej dziewczyny a ja dzisiaj byłam na uczelni i jutro jeszcze :) a w poniedziałek idę na 14 na ćwiczenia do szkoły rodzenia a potem na konsultacje do nefrologa mam nadzieje, ze na bardziej ogarniętą trafię. Oczekująca to teraz koniecznie musisz wypoczywać a nie pracować, czas wziąć się za siebie a nie grządki sadzić pamiętaj, że masz dziecko w sobie. A mój mąż dzisiaj poczuł mocne kopniaki Kubusia :D i mówi" że to jest niesamowite, że dzidzia jest w Tobie " Asiq dzięki za hasło :)

Gość mamakubusia09
Hej co to założe @ i też podam ale to jutro. ASik olej nie zwracaj uwsgi i sie nie denerwuj. Oczekujaca niech waży i 5 kg oby nie był wczesniakiem. A jak sie leszy ten zastuj nie słyszałam o tym kuba chyba nie miał. Sisilka ja dzis poszlam do mamy z synkiem jakies 30 min i to samo jak babcie brzuch twardniał i w sumie caly dzien tak sie dziwnie jakosc czuje pobolewa mnie i kuje moze bardziej tak zupelnie nisko, troche sie boje. wzielam juz 2 nospy dziś poleguje juz jestem wykapana maly spi i nie zamierzam wstawac jutro tez poleguje bo to nie zarty. nie moge zrobic na niebiesko nick wyskakuje ze błędny nick lub hasło.

Gość gość
wiem ze musze odpoczywac teraz duzo.skompletuje wyprawke dla siebie i dziecka i wiecej nie bede robic.moj maly tez kopie strasznie i bedzie mial na imie igor:)oczekujaca

Gość mamakubusia09
sorry za wypowiedz bezladu i skladu ale gubie zasięg netu i z pospiechu zeby wypowiedz doszła.

Gość ewinkaa
Sisilka, co masz robić to nie powiem, ale napisze jak to jest u mnie, tez dużo chodzę i od tego brzuch twardnieje, boli i ciągnie na dole, nie biore nospy bo samo przechodzi, a juz na pewno nie jechałabym z tym do szpitala, ale to ja:-)Ty zrobisz jak zechcesz,niepokój czasami gorszy od objawów... oczekująca - to czym Ty karmiłaś tego głodomorka?:-)cieszę sie bardzo,ze z maleństwem dobrze i jestem pewna,ze urodzi się silne i zdrowe:-)