Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

mamo kubusia- mocz miałam robiony w szpitalu był ok ja czuje jakby mi się czasami robił zastój w jelitach tak bo zawsze z lewej strony asik- oby cię szpital ominął, ja juz na sam widok szpitala mam dosc, strasznie się tam dłuzy leżenie, ale jak mus to mus maminia zazdroszczę ci tego 3d, ja mialam ale było wcześnie i słabo widac. a z tymi szyjkami to połowa z nas ma przeboje, wiotka tzn że jest miękka. moja tez miękka i oby juz sobie została taka jak jest. ja jutro zaczynam 30tydzien, ciekawe ile mój maluch wazy tydzien temu ważył 1410, myślicie ze jaki teraz dziecko ma przyrost tygodniowo?

kasia napisz meila na czerwcowemamy@wp.pl to ci odesle haslo bo cos nie chce wyslac

Flavia widziałam twoj brzuch taki spiczasty mocno i od ostatniego razu urósł a jakie macie obwody ??? ja chyba z 107 ogromniasty juz

mamo kubusia ja miałam 101cm ostatnio, teraz nie mierzylam. mój brzuch jest bardzo szpiczasty, idzie tylko w przód. na bokach nie mam wogole

mamokubusia ale big daj fotke na meila :) moj brzuch jest na poczcie , Flavia Twoj duzy :) Ilone - te ubranka w szafie wygladaja slodko szczegolnie na wieszaczkach hehe

Nie wiem co z tą szyjką nic lekarz mi nie powiedział oczywiście będę się oszczędzać ale czy mogę wiadomo z m ... ;) czy mogę się spodziewać wcześniejszego porodu ?? Nie wiem zaczynam się martwić ; (

odnalazlam tabelke na 306stronie szok mamakubusia09 (30l)----24.05-----Dominik Początekczerwca (18l)--28.05----chłopczyk gość85-(28l)--------------29.05----- chłopczyk oczekująca(24l)---------30.05-----------Igor brzuchatka 28l---------- 01.06----dziewczynka mozeniejeden(18l)------02.06------dziewczynka asiula84 (29l)------------ 03.06----- nieznana ewinkaa (29l)-------------03.06-----------Staś maminia22-(22l)---------03.06-------chłopczyk agu_28 -(29l)-------------03.03-------chłopczyk esmi90 (23l)--------------04.06------chłopczyk Agata89R (24l)----------05.06- ---------Adam Flavia23 24l-------------- 06.06 --------Krystian A A A J (28l)-------------08.06-----dziewczynka 87_asik (27l)-------------13.06 ---------Milenka Kruszynka3--------------13.06--------chłopczyk maałaa23-(23l)----------13.06-------dziewczynka tacia (30l)-----------------13.06---------chłopczyk mama3chłopców.-------15.06----------Leoś ilonek (25l)---- -----------16.06-----------Pola mamowa (20l)------------16.06----------Artur kasia2014 (23l) ---------16.06---------Sandra gochaaaaaa (27l)--------17.06 -----chlopczyk Justi2 (32l)-- --------------17.06 ------chłopczyk Jolka kolka( 32l)---------17.06.-----dziewczynka Nitka999(31l)--------------20.06-------chłopczyk swierszczyk(26l)---------20.06-------Nikodem marika-(28l)----------------20.06------nieznana 19magda91-(22l)---------21.06 ------Mikołaj Majaaa85--(28l)-----------22.06-----nieznana Angii91--(22l)--------------23.06-----chłopczyk Sisilka (28l) ---------------23.06 -----chłopczyk Gosiaczek201(23l)------23.06-----chłopczyk 33ona (33l) ----------------24.06-----chłopczyk spiacakrólewna-(22l)----27.06---- nieznana lacerta (31l)------- --------28.06 -------Marta AIK---------------------------29.06-----dziewczynka guziczekgg (29l)---------30.06------ nieznana

Agata89 - zgrabny brzusio masz i chyba wysoka jestes :) Maminia - lepiej nie harcuj z tą szyjką :p

MAm fotke ale nie moge zrzucic na kompa bo nie przyjmuje ochrona antywirusowa sie skonczyla i m musi zainstalowac to nowy komp wiec wszystko nie poi stalowane eeee musze m przycisnac zeby to zrobil ale obiecuje wysle nie wydaje sie mega wwielki ja raczej nie naleze do chudzin mam 171 cm i waga przed 71:) wiem ze wy jakies takie malutkie jestescie;).

Hejka dziewczyny a ja od rana byłam na mieście i byłam w szkole rodzenia i mam już w domku kuferek :D jeszcze mama dokupila myjkę do mycia buteleczek hehe :D :) A dzisiaj już załatwiłam Urząd Skarbowy oraz złożyłam wniosek o wydanie nowego dowodu :) a jak wróciłam do domu to zrobiłam zupę i jak się położyłam tak padłam na jakąś godzinkę ;-) szczerze mówiąc u mnie bardzo się zdarzają drzemki :D Jutro idę na wyniki moczu i w ciągu dnia muszę po uczyć się bo weekend mam zjazd i robią jakieś wejściówki :P

Dziewczyny macie piękne brzuszki :D i ja wrzuciłam na e-mial mój brzuszek ;-)

jak ja byłam to nie było na piłkach ale z tego powodu bo dużo dziewczyn jest na sali i brak miejsc na piłeczki :)

wiecie co wam powiem czekalam dzis do gin przed gabinetem bylo bardzo duzo kobiet 11 siedzialo na krzeslach ok 6 stalo w tym 3 ciezarne lacznie ze mna wiecie ze zadna menda nawet nie zaproponowala zeby usiasc , ja stalam jakas godzine z obrzeknietymi nogami po czym zbrzekly mi jeszcze bardziej bylam tak wkurzona ze w myslach zyczylam tym wrednym babom najgorszego jak moze tak byc gdzie empatia ? taka znieczulica ze szok wstyd mi za kobiety naprawde bo jedna drugiej wilkiem ..

Gość gość
Jak to jest z tym macierzyńkim bo umowe mam do 31 marca mają przedłużyc do dnia porodu i macierzynski ma być płatny przez zus tylko 20 tygodni? przecież wzniesli niby do roku ???

Gość 33ona
87- no to faktycznie chamki kasia- ja czuję bardziej niż bąbelki takie delikatne łaskotki- myślę,że jak jest senny to rączkami lekko rusza:) dziś byłam z m na mieście, zachodze do budki z lodami a kobita mówi "nie ma", ja mówię a rurki z kremem- "nie ma" a co jest?"tylko gofry".Wkurzyłam się i kupiłam w Biedronie lody litrowe śmietankowe z bakaliami.ale pycha:)

Gość gość
Dziewczyny wiecie coś na temat tego macierzyńskiego?

Gość Sisilka
Hej dziewczyny. Wlasnie wrocilam ze szkoly, fajniee bylo pilki, troche cwiczen, masaz. Rewelacja. . Oczekujaca ciesze sie ze lepiej sie czujesz, odpoczywaj. . Co do rocznego macierzynskiego to wiem ze po porodzie trzeba zglosic pracodawcy a platne masz 80%. Mi wyliczyla kadrowa ze jakis 20tyg urlop i jakis dodatkowe 6ty. Nie wiem niestety nic wiecej, ale moja kadrowa obiecala mi wszystko wyjasnic po porodzie. . Kurcze moj brzusio niestety jest i z przodu i na bokach :( . Co do ulozenia sie dziecka glowka w dol, dzis polozna mowila ze dziecko powinno siee ulozyc do 32ty. Ale lekarze czekaja czasami jeszcze cztery i wtedy zapada decyzja.

Gość gość
Przecież napisałam ze mam umowe tylko do 31 marca która zostanie automatycznie tylko przedłuzona do porodu,interesuje mnie kwestia płatnego roku macierzyńskiego, czy się należy iż niebęde miała przedłuzonej umowy pracy?bo niby macierzyński wzniesli do roku?

witam! ja byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Było fajnie, prowadziła świetna położna tylko te kursantki jakies nie mile, ale rozmawialiśmy o pielęgnacji noworodka. mam do Was pytanie. jak Wy zamierzacie przewijać dzieciaczki? będziecie wycierać pupę mokrymi chusteczkami czy wodą przegotowaną? i jeśli wodą to za pomocą pieluchy, chusteczek czy czego? jestem laikiem w tym temacie :P

Mamowa ja gdzies czytalam ze chusteczki czesto uczulaja i wolalabym na początku uzywac wody moze z dodatkiem emolium bo sameuj i wacika takiego wiekszego ale czy ja wiem czy mi sie będzie chciało z tym bawic... Ja tez mialam isc dzis z mezem do szkoly bo mialo byc wlasnie o pielegnacji ale mielismy awarie w domu zalalo nam lazienke i dupa ze szkoły ;(

Gość gość
asik ale dobrze ze juz idziesz na zwolnienie to odpoczniesz dobrze ze tobie nie zycza najgorszego idz wczesniej na zwolnienie a nie tylko kasa i kasa zeby na macierzynskim i l4 ci jak najwiecej naliczyli wkoncu licza sie zarobki z ostatnich 12 miesiecy o to ci chodzilo najpierw zadbaj sama o siebie a potem wymagaj zeby ktos ci ustepowal miejsca

Gość gość
dziewczyny moj maly sie wscieka strasznie dzisiaj chyba czuje ze jutro wyjdziemy:)ja usg bede miec za jakies2-3tyg bo gin niechce naswietlac tak malego wiec poczekam jeszcze i zobacze ile wazy.przyrost dziecka to ok15dkg chyba na tydzien lub dwa.moj mysle ze ma ok2200.kasia narobilas ochoty na lody:)oczekujaca