Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wishcometrue

Czy uwazacie ze 4500 to za duzo za FOTOGRAFA WESELNEGO

Polecane posty

Gość gość
ty miernoto niby za 4.500, nie loguj się pod róznymi nickami bo przynęta zarzucona, ale jak widać tylko ty bezrobotny pstrykaczu tą przynętę chwalisz i jak widać rybka nie bierze :) marny z ciebie wędkarz i a przyneta kiepskiej jakości. Poza tym nie baw się w sprawiedliwego bo nim nie jesteś ty oszuście!! A tak w ogóle, czy ty masz mózg ??

Gość gość
Generalnie zgadzam się z powyższym, ale nie z tym sprzętem to bym nie przesadzał, w końcu to fotograf robi zdjęcia, nie aparat. Oczywiście sprzęt musi być dobry, ale czy za 30 tys., czy 50 to już nie ma aż takiego znaczenia.

Gość gość
Ale czy za 3, czy za 30 to jest różnica, prawda? O to zero na końcu mi się rozchodzi.

Gość gość
ten cwaniaczek udajcy dobrego fotografa za 4.5tys. to faktycznie jakis prymityw, mysli ,ze pozjadał rozumy, a zdjeciami swoimi wstydzi się pochwalić, swoje rady wsadz sobie w d**ę:) bo rzeczywiscie wiedze masz zerową, a i jadem z zazdrosci najezdzasz na innych, cienki bolek:)

Gość gość
ten pierwszy link to kiepski jest. Zresztą ludzie popatrzcie na swoje gęby, lepiej zainwestować w fotoszop, i tak musza was obrobić, zeby dało się patrzeć. Tyle forsy płacą za zdjęcia a wychodzą jak potworki. A zdjęcia jak zdjęcia- stereotypowa, polska wiejska NUDA. tak samo nudni są ci, którzy są na nich przedstawieni.

Gość gość
Dużo ludzi płaci kupę forsy na fryzjerów, wizażystów, fotografów..a niestety nic nie pomoże jak ktoś pasztet, w dodatku zapuszczony.

Gość gość
ale płacąc fachowcom macie szansę wyglądać jakoś. Po obróbce. Przy tym naprawdę nie oszczędzajcie na wizażystce i fryzjerze. warto pójść na próbny makijaż i próbną fryzurę. No i zadbajcie o siebie przed ślubem. o cerę, nawilżenie skóry, ręce pana młodego, wydepilujcie wąsa (choć raz w życiu)

Gość julitaa3
A dla mnie zdjecia moga byc robione nawet kaloszem i nie obchodzi mnie to, zdjecia maja sie podabać i tyle:) skończyły sie czasy kiedy ludzie kierowali sie ceną i kto na jakim sprzęcie robi - swoje umięjetności - nie sprzet A po drugie; za siedzenie na forum jakiemus nachalnemu fotografowi nikt nie bedzie płacił po 4 tys. A co do "rybaka" tez się zgadzam, masz moze dobra wedkę,ale przynętę kiepską:)

Gość endelkka
wydaje mi się, że to jest rozsądna cena... sama podobnie płaciłam za piękne zdjęcia z wesela oraz photocast będący połączeniem zdjęć, muzyki i wywiadków z gośćmi :) dodatkowo też skorzystałam z opcji jaka oferuje DwudziestaDruga.pl a więc stworzyliśmy z mężem podziękowania dla naszych rodziców :) piękna pamiątka :)

Gość gość
photocast będący połączeniem zdjęć, muzyki i wywiadków z gośćmi dodatkowo też skorzystałam z opcji jaka oferuje DwudziestaDruga.pl a więc stworzyliśmy z mężem podziękowania dla naszych rodziców totalna wiocha :/ ależ syfne

nie wiem czy jako raczkujący :) fotograf ślubny powinienem się wypowiadać w kwestii cen za usługi fotograficzne, ale co tam... Jeśli podobają się Tobie zdjęcia fotografa który tyle woła za swoją pracę i stać Ciebie na to to warto tyle dać. Ja myślę, że każdy znajdzie swój zakres cenowy oraz co ważne jakości wykonanej usługi. Bo nie zawsze jest tak, że ten co drogi robi zdjęcia lepsze od tego co jest tani. Warto także powiedzieć, że "wujek Henio" może także zrobić dobre zdjęcia swoim aparatem i będzie tańszy od większości zawodowych fotografów. Teraz najważniejsze przynajmniej ja tak na to patrzę. "Wujek Henio" może zrobić dobre zdjęcia ale równie dobrze może się to Jemu nie udać a zawodowemu fotografowi musi sie udać bo robi to każdego dnia. Ślub to wydarzenie którego nie da się powtórzyć (choć są wyjątki) dlatego warto brać kogoś kto wykona zleconą mu pracę w stopniu jaki nas zadowala. Czyli patrzymy jakie zdjęcie robi dany fotograf i wiemy, że lepszych od tych co ma na stronie raczej nie zrobi cokolwiek by nam obiecywał, to zrobi tylko to co umie czyli to co już pokazał. Natomiast czy wart jest tych pieniędzy to już każda Para Młoda musi sobie sama odpowiedzieć, bo najgorsze byłoby zapłacenie i niesmak z powodu jakości zdjęć ale także niezapłacenie i żałowanie że się nie ma zdjęć. Wybór fotografa to ważna kwestia bo do zdjęć się wraca, można nie pamiętać jak było na ślubie ale zdjęcia są czymś sprawiającym, że wspomnienia wracają. Życzę dobrych wyborów. :)

Gość gość
Ja mam ze studia i płace 1300zl od ubioru do odczepic do godziny 1 w nocy w tym jeszcze mam plener.

Gość gość
1.300 to podejrzanie tanio m.z. Ostatnio jak szukaliśmy z narzeczonym fotografa to zauważyliśmy, że naprawdę dobre zdjęcia zaczynają się od kwoty powyżej 2.000. My zdecydowaliśmy się na fotografa za 2.500. W tym mamy reportaż od rana do 1 w nocy + plener innego dnia, 400 zdjęć na płycie, album klasyczny z 80 zdjęciami i prezentację multimedialną. Fotograf z Warszawy, dlatego uważam że to i tak bardzo okazyjna cena, a zdjęcia naprawdę robi super.

Gość ja cie krece
"Ja mam ze studia i płace 1300zl od ubioru do odczepic do godziny 1 w nocy w tym jeszcze mam plener." xxx Podejrzewam, że to będą zdjęcia jakości fotoknyta. Tylko nie zapomnijcie zwrócić uwagę panu fotografowi, żeby was ładnie przy kolumienkach poustawiał w tym studiu.

Gość gość
Ogladalismy kilka prezentacji fotografów tych co to chca złapac na wysoka cene i jacy to oni profesjonalni ach i ech....., ale okazało sie , że niczym sie nie wyróżniaja te zdjecia, wiec nie mam powodów aby przepłacać, poza tym niektórzy to cwaniaczki jak widać, krytykując innych i nasze wybory sami sobie wystawiaja niepochlebna wizytówkę. To my oceniamy kto nam się podoba kto nie, a nie wy fotografowie!!!

Gość gość
ja cie krece. A ustawiasz młodych przy ołtarzu?? ty krecie:) masz jakiś mózg? Kazdy nawet laik wie, że najlepsze zdjęcia są nie ustawiane -tylko te spontaniczne a nie sztuczne. I takie to sa własnie "porady" fotografów drogich, ale czy kompetentnych? Nie przesadzajcie z tym drogim sprzetem bo on ma sie nijak do kreatywności. Po drugie ludzie nie takie pieniadze inwestują a nie zarabiaja kokosów. jak nie macie zlecen to lepiej jest złapać 4 wesela po 2 tys zamiast 1 wesele za 4 tys. Licznik sam mówi za siebie.

Gość gość
Nikt tutaj nikogo nie ocenia, bo żeby ocenić, to trzeba by zdjęcia zobaczyć. Ale z doświadczenia wiem, że za 1300 to dobrych zdjęć ślubnych raczej się nie dostanie.

Gość gość
Ten fotoziutek 2 powyżej się myli - lepiej zrobić jedno dobre wesele za 4 tys niż 4 byle jakie po 2 - dużo mniejsze koszta przy jednym weselu i wbrew pozorom kasa finalnie podobna, więcej czasu zostaje i można się do tego lepiej przyłożyć.

Gość gość
A ja mówie tobie chamie stop!!! buraku jeden jak bedziesz nazywał swoje potencjalne klientki jakimis obrazliwymi zwrotami to przyjmij moja ocene wzgledem siebie jak lubisz tak ubliżać innym. Podejrzewam żebys rozmawiał z moim narzeczonym nie byłbyś taki pyskaty wobec kobiet! To nie forum fotografów - umiesz czytać - ty foto kretynie!

Gość gość
Oho, znowu fotoziutek znany tu wszystkim na kafeterii poczuł się urazony :D

Gość gość
grunt sie pali pod nogami - juz ludzie nie sa tacy głupi i potrafia liczyc*****eniadze i widzą wasze nie dociagniecia które próbujecie podciagnąc ceną, ale nie jesteście warci dla mnie tej ceny, bez przesady. jak dla mnie 4 tys. za parę godz bycia na weselu to wywalanie pieniedzy

Gość gość
gosciu z 17.13 jednak nauka czytania i zrozumienia treści się kłania!

ja myślę, że niepotrzebne są te agresje, niczemu one nie służą. Są fotografowie robiący zdjęcia za 1300, 2500, 4500 ale znam i takich którzy biorą 8000 nikt nikomu nie zabiera klienta. Ja na przesłane mi zamówienia wysyłam ofertę, ale jednocześnie doradzam aby się jeszcze zastanowili, bo wybór fotografa to w gruncie rzeczy ważna kwestia, bowiem zdjęcia pozostają na długo.

mam wrażenie, że nie do końca rozumiesz na czym polega praca fotografa ślubnego :) to nie jest tak, że płaci się 4000 za kilka godzin obecności na weselu to takie trochę niesprawiedliwe. Bo praca fotografa trwa od przygotowań więc często jest to godzina 10.00 następnie cały dzień towarzyszymy pięknej Pannie Młodej , później ślub, wesele i tak do godziny 1 w nocy. To jeszcze nie koniec bowiem kolejna część pracy to przygotowanie pomysłów i zorganizowanie sesji plenerowej to tak jak w moim przypadku kolejne kilka godzin pracy. Ostatnią częścią pracy jest przygotowanie zdjęć dla Młodej Pary, a to też kilka dni pracy przy komputerku. Dlatego patrzenie na pracę fotografa ślubnego jedynie przez pryzmat kilku godzin na weselu, jest niesprawiedliwy. Nie wypowiadam się tu na temat konkretnej sumy 4000 bo każdy fotograf inaczej wycenia swoja pracę i to jest już jego indywidualna sprawa.

Gość gość
Zaplacilam 5 tys za kamere x2 i foto

Gość prawda taka że
Za to samo i taką sama pracę,czas płacą "fotoziutkom" ale jak widać to oni podprowadzają wam klientów a takie bezsensowne pranie mózgu mozna tylko głupiemu wcisnąc. Zastanówcie sie czy wam jest naprawdę potrzebna obróbka waszych twarzy skoro nie akceptujecie siebie, czy chirurg plastyczny:)

ja nie uważam, żeby ktokolwiek komukolwiek podprowadzał klientów :) Moja wypowiedź dotyczyła niewłaściwie wg mnie interpretacji czasu pracy fotografa, a nie cen jego usług. To jak kto się ceni jest jego indywidualną sprawą. Szanuję tych fotografów którzy wykonują zdjęcia za 1500 ale także tych którzy robią je za 8000. Ja jedynie staram się pokazać, że zdjęcia ślubne są dosyć ważne, może nie dla nas facetów, ale dla Pań Młodych są naprawdę ważne. Do zdjęć ślubnych sie wraca. Wracamy do nich gdy jest smutno ale także aby w gronie znajomych powspominać i pośmiać się. Aby więc nie schować albumu gdzieś głęboko i nikomu nie pokazać bo nie odpowiada naszemu zmysłowi estetyki, warto wybrać fotografa którego zdjęcia nam się podobają. I ja nie piszę że takiego który bierze określona kwotę bo to juz jest mało istotne za ile. Ważne jest by Parze Młodej odpowiadał. Obróbka zdjęć :) rozweselają mnie takie wypowiedzi, wybacz proszę ale nie odniosę się do tego wpisu. :) Pozdrawiam serdecznie. Swoją drogą łatwo jest krytykować, insynuować czy obrażać będąc anonimowym :)