Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Daisy- a to sam nie musi tego zrobic? powiedzialam mu ze pojdzie do pokoiku dostanie gazetki albo filmiki i pojemnik i caly ma zapelnic tylko mocno nie krzyczec hihihi zeby go na korytarzy nie bylo slychac :-):-):-)

No pewnie - ja zbieram przede wszystkim ze wszystkich wycieczek :) Ale tez takie z danio, sfinxa, itp itd. Te z wyjazdow maja swoja sciane glowna na lodowce, a te inne boczną :p

Daisy - a pamietasz o tej promocji co mi polecalas? juz sie chyba skonczyla co? dla was bylaby w sam raz.

Daisy - no co ty, jak to nie masz o czym pisac?? O wszystkim jak dotychczas . Wiesz wczoraj spytalam meza jak on sie czul kiedy uslyszal ze ma zle nasienie. Czy czul sie mniej meski i wogole. I on powiedzial ze absolutnie nie!! Ze jesli zadowala mnie w lozku i wszystko miedzy nami gra to dlaczego ma sie gorzej czuc? Czy np gdyby byl chory na cukrzyce lub mial nadcisnienie to czy wtedy mial by sie gorzej czuc?? Nie !! Nieplodnosc to choroba jak kazda inna, nic nie mozesz zrobic aby jej uniknac . Potem tylko mozesz szukac rozwiazania aby bylo dobrze. Agnes - to paskudny wirus cie dopadl i juz tak dlugo trzyma :(. Macie juz sprecyzowana date kiedy do kliniki?? A gdzie nasza gosciowa??

Agnes - wlasnie patrze, ta promocja w Gdyni jest do 30.04. My juz mamy badanie nasienia zrobione i pogawedke w ekspertem od nieplodnosci zaliczoną mam wczoraj dosc wyczerpujaco przez telefon - podejrzewam ze to to samo o czym pisza w promocji. Do Gdyni jak mam jechac i dostać 50 zł rabatu na usg to nawet za paliwo mi się nie zwróci więc mi się nie opłaca. O znizkach na inseminacje nie mysle, a poza tym nie jest tam wskazane do kiedy ta znizka 10 % bedzie obowiazywala. Jakos mnie to nie ima. Poza tym mysmy robili nasienie wlasnie w Invikcie wiec juz sie nie kwalifikujemy. :)

Bullitka- umowie nas jak M wroci z Niemiec. nie czeka sie na wizyte dlugo zaledwie pare dni. Daisy- myslalam ze akurat tobie podpasuje ta promocja bo nam tez nie. ok magnesy poszly.

Staram się :p Z Wilczego Szańca tez mam gdzies magnes, ale taki wiekowy juz to nawet nie wiem gdzie lezy.. Ja bym chciala ten z Marsylii miec w kolekcji :)

Miałam w planach Dalmację i już dość mocno ruszyliśmy ostatnio z tematem. Teraz jednak będziemy musieli pewnie zmienić plany. Bo za te dwa tygodnie Dalmacji to pewnie ponad jedno in vitro. Zobaczymy, nie chce tutaj poruszac juz tego tematu.

Maz mojej przyjaciolki mowil ze to taki burdelowy czerwony pokoik w inviccie. Sa gazety i filmy. A niestety musial sam wejsc. Fajne kolekcje macie dziewczyny :-)

MalaNadzieja na szczescie my nie musimy korzystac z pokoika. Dla mnie to zbawienne, no ale jak bylby mus to pewnie i tak jakos bym to przezyla. Agnes Twój mąż już pojechal do tych Niemiec? Nie przypominam sobie być pisała..kiedy wraca? * Dziewczyny wczoraj zdalam sobie sprawę z tego ze za 3 tygodnie chodzi Zajączek. Ja juz malej kupilam zajączka w czekoladzie i jej wczoraj zostawilam przy lozku i jak poszla do lozka to patrzy ojej a ja mowie ze pewnie byl zajaczek dac jej znac ze juz niedlugo bedzie i zaznaczylysmy w kalendarzu :p

Daisy - :( . Przykro mi ze tak wyszlo :(. Jakbys chciala o cos spytac czy poprostu pogadac to wyslij mi na maila . Imponujaca kolekcja dziewczyny :) Malanadzieja - ladny :). Moj szwagier zrobil tydzien temu sobie tatuaz z ptakiem ktory oznacza nowe zycie i data jego wypadku. Wtedy urodzil sie na nowo

Malanadzieja- wlasnie cos takiego mojemu M powiedzialam. no trudno bedzie musial dzialac sam. Daisy- moj M w niedziele rano wyjezdza dopiero. na tydzien wyjezdza.

my z moim M na pierwsza rocznice zrobilismy sobie tatuaze swoich imion na piersi. a po jakis dwoch latach zrobilismy sobie kolejne tatuaze ja mam zabke na posladku a on na lydce zabe siedzaca na patyku:-)

Właśnie znalazlam gdzies na necie jak wyliczyc ile tych plemnikow zostaje ostatecznie po 4h. I wcale to nie jest 9mln jak liczylam na samym poczatku.. Skoro w 1 ml 170 mln plemnikow wszystkich, to z tego 61% jest zywa czyli 103,7mln/1ml. Z tego się rusza 24% czyli 24,8mln/ml. Z tego po 4h wciaz sie rusza 10% czyli wychodzi nam 2,4mln plemnikow/ml a powinno byc do au naturel 15mln/ml. Jaaa nie moge.

Ja nie zbieram magnesów. A skąd wy je bierzecie?:) MałaNadzieja a czym różnią się badania prenatalne od usg 3d bo w prenatalnych też się robi usg 3d? Naprawdę jestem zielona w tym temacie:/

Neska- bez zadnych zlosliwosci bo wiadomo ze kada sie pyta spoko a nie latwiej i na spokojnie wpisac ci w google i poczytac?

Neska wlasnie chyba niczym. Nie wiem. Moje usg polowkowe na ktory. Bylam jest obisane jako usg prenatalne. Ale robi sie tez badanie prenatalne z krwi. Tego nie miala. To jest chyba to platne. Nie wiem.

Z tego wynika, ze jest gorzej niz myslalam. Bo wstepnie wyliczylam ze zostaje nam ok 9 mln plemnikow do podjecia proby zaplodnienia, a wychodzi ze jest to 2,4mln dla nas tylko. A zeby moglo dojsc do zaplodnienia naturalnego potrzeba okolo 15mln plemnikow na mililitr. Czyli jak my mamy 2,4 mln/ml to nie ma szans się ludzić, a nawet do inseminacji pewnie nie będziemy sie kwalifikować, chyba ze beda chcieli z nas zedrzec kase. Bo wątpię, żeby po 8 h zostało z tego cokolwiek żywego ruszającego się (to wykaze ten test pct).