Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie dziecko po cesarce

problem z zajściem w drugą ciąże po CC miał ktoś taki problem oprócz mnie

Polecane posty

jestem po cesarce 4 lata, od 2 lat staramy się o drugie dziecko i nic nie wychodzi. badania hormonalne mam w normie, miałam jedno USG ponoć wszystko dobrze również. Mam dość czekania wieć poszłam po raz kolejny do innego lekarza i tu przełom powiedział że trzeba zbadać męża to raz a dwa trzeba zrobić monitoring cyklu. Lekarz powiedział że prawdopodobnie mam zrosty i musze mieć zrobioną drożność jajowodów. Czy któraś z was miała podobną sytuację że po 1 CC nie może zajść w drugą ciąże bo ma zrosty i niedrożne jajowody ...?

Gość gość
a jesteś pewna, że ojcem pierwszego dziecka jest twój mąż?

Gość gość
A jakie hormony badalas? Najpierw trzeba przynajmniej 3 cykle monitoring zrobic zeby sprawdzic czy owulacja jest. Potem warto zrobic nasienie bo czasem rozne czynniki moga zle na nie wplynac zla dieta uzywki obcisla bielizna czy infekcja.

hormony które robiłam to TSH, progesteron, prolaktyna wszystkie w normie. Myśle czy to możliwe by porobiły mi się jakieś zrosty na jajowodach?Lekarz twierdzi że po CC to prawie norma

Gość gość
zrosty na jajowodach? hahahaaha macicę miałaś rozcinaną i szytą, jajowodów nie ruszali haha

Gość gość
Moim zdaniem to diagnoza na wyrost bo wiele kobiet zachodzi po cesarce bez problemu. Zbadaj dokladnie hormony tsh z ft3 i ft4 plus antyTpo (bo samo tsh to za malo) wolny testosteron, prolaktyne z obciazeniem, estradiol, lh i fsh, zbadaj glukoze. Zrob monitoring czy pecherzyki rosna i pekaja. I wtedy dopiero bardziej inwazyjne badania.

badanie nasienia zrobimy jak najszybciej i monitoring cyklu, dzieki za słowa otuchy.

Gość gość
zbadaj jeszcze poziom prolaktyny,