Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezdzietni nie mają prawdziwego życia

Polecane posty

a ktoś nie jest bezpłodny, ale i tak nie chce, to co ma zrobic, by inni się nie czepiali i nie wyzywali od nie mycia d**y?

Gość gość
co za glupi temat. to ze bezdzietni nie maja prawdziwego zycia, jest chyba wymyslone przez zazdrosnych "dzietnych", ktorzy juz nie maja odwrotu :P hehe

Gość gość
Kto wam w ogóle powiedział, że ludzie bez dzieci nie mają prawdziwego życia ? Ja nie mogę mieć dzieci bo mam jajniki dziurawe jak ser, czy z tego powodu powinnam się powiesić ? Mam wspaniałego faceta, który to całkowicie rozumie i też niespecjalnie ciągnie go do bycia tatusiem. Planujemy ślub, bo chcemy być rodziną nawet jeżeli ma się ona składać z 2 osób. A po co ? Jeżeli coś mu się stanie, albo mi, chcielibyśmy mieć wzajemny dostęp do stanu zdrowia partnera. Da się żyć bez dzieci i osobiście uważam że takie życie jest wspaniałe ! Cały czas się rozwijamy, nie nudzimy się sobą w związku, wyjeżdżamy i realizujemy marzenia. Wg mnie większość matek jest dość mocno skrzywiona, ich życie opiera się tylko na życiu ich dzieci, jakby swojego nie miały. A przekonanie "będę zawsze kochać swoje dzieci, jeżeli tylko się rozmnożą i będą układały życie pod moje dyktando" jest conajmniej chore