Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolalybyscie byc paniami domu czy meczyc sie w niskoplatnej pracy

Polecane posty

Gość gość
kobiety piastujace dobrze platne stanowiska to elita kobiet pracy a reszta to wyrobnice za gowniana pensje-acha i pracodawcy czesto zmuszaja do otwarcia wlasne j dzialnosci gospodarczej bo jak nie to wypad- fajny rynek pracy no nie?

Gość gość
dobre :D:D:D:D nawet nox zaczęła zarabiać na kamerkach nie chcąc brać tylko od swego ruska :D:D:D i renty

Gość gość
''pani domu'' -- zmien na doopodajka za grosze meza :D

Gość gość
niedawno byl artykul -srednia krajowa to ok 3 , 5 tys - 60%polakow zarabia ponizej tego i t a pensja jest mission impossible dla prawie wszystkich pracownikow fizycznych 3/4 pracownikow biurowych 93 % sprzedawcow 1, 5 mln ludzi zarabia najwyzej 1 tys miesiecznie -dalej widziecie cos pozytywnego w pracy?

Gość gość
kobieta w swym domu króluje a w pracy podrzędnej , niskoplatnej jest wyzyskiwanym popychadłem smutne ale prawdziwe

Gość gość
no to siedz w domu i nie paraj sie praca za najnizsza krajowa,kto ci kaze.I dla twojej wiadomosci-tak w pracy jest duzo pozytywnych rzeczy ale nie bede ci tlumaczyc bo widac,ze nie ogarniesz tematu;) .i badz utrzymanka swojego faceta;)

Gość gość
prosze-powiedz co jest pozytywne go w pracy niskoplatnej -jak ktos zarabia dziesiątki czy setki tysiow tak to s a pozytywy a np praca robotnicy, szwaczki , prządki, sprzątaczki?

Gość gość
nie ma sesu nic ci tlumaczyc,powiedzialam siedz w domu i licz na swojego chlopa:D obys tylko mu sie kiedys nie odwidziala:D PA pustaku

Gość gość
prosz e wymien pozytywy pracy zwlaszcza niskoplatnej trz a miec fantazje

Gość gość
Wolalabym byc pania domu. Pracuje jako pielegniarka, praca ciezka, pacjenci roszczeniowi, zarabiam 1600 zl, pracuje swiatek, piatek czy niedziela i w d***e mam taka prace, ale co mam robic.

Gość nhyujm
Pracuje na 1/3 etatu, w beznadziejnej stresujacej robocie, ale tylko 2 dni w tyg, weekendy, nie musze prosic meza o kase na majtki..5 dni w tyg jestem gospodynia domowa, mam male dzieci, takze oszczedzam na zlobku czy opiekunce, pracuje bo zawsze to jakis pieniadz, wychodze do ludzi, dla nas takie rozwiazanie okazalo sie najlepsze,

Gość gość
a co daje wychodzenie do ludzi? przeciez w robocie kontakty z ludzmi sa czyms na co sie wpływu nie ma a juz na pewno szeregowy pracownik

Gość gość
Ja powiem co fajnego jest w pracy za 1000 zł: bo po połączeniu z pensją męża to daje 2000 zł i jest o wiele fajniej niż żyć z tylko jednej jego wypłaty.

Gość gość
racja ale tu chodzi o sytuacje z e kiedy facet dobrze zarabia to jego luba nie powinna sie męczyć w g******ej pracy tylko lepiej byc gospodynia domową

Gość gość
wiadomo ze z koniecznosci ludzie chwytaja sie g***oplatnych prac ale jak facet przyzwoicie zarabia to lepiej byc pania domu niz popychadlem w pracy

Gość gość
Zacytuję kolegę wyżej: "srednia krajowa to ok 3 , 5 tys - 60%polakow zarabia ponizej tego i t a pensja jest mission impossible dla prawie wszystkich pracownikow fizycznych 3/4 pracownikow biurowych 93 % sprzedawcow 1, 5 mln ludzi zarabia najwyzej 1 tys miesiecznie" - serio myślicie, że tych ludzi stać na niepracujące żony? Serio myślicie, że kobiety zaharowują się za grosze bo feministki im nagadały a nie czasem dlatego że muszą?

Gość gość
o to caly czas chodzi z e ludzie i baby i faceci pracują tylko dla kasy by przezyc i smieszni sa ci co twierdzą ze praca to cos wiecej niz smutna koniecznosc dla kasy

Gość gość
rynek pracy jest okrutny dla kobiet a one pracuja bo muszą

Gość gość
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. W sumie to niestety jest wiele gównianych prac, wg mnie najgorsze sa złe warunki i pomiatanie, bo sama niska płaca... ja wolałabym byc nauczycielem naet, czy pracowac w budzetówce, albo bibliotece publicznej niz siedziec w domu... Moze wybrałabym siedzenie tylko w przypadku skrajnie beznadziejnej pracy... Wymagajcie od swoich facetów, zeby zajmowali sie dziecmi, brali urlopu na nie, i wtedy kobiety zaczna byc normalnymi pracownikami, tak samo wartosciowymi jak faceci

Gość gość
niskoplatna praca to tragedia a ludzie sie jej podejmuja bo nie maja innego wyjscia

Gość gość
durny temat!!! jestem i panią domu..w gorszy lub mniejszym metrażu../250 m/2/ pracuję

Gość gość
nie!!! praca w domu nie jest za darmo!!1 +nasza praca fizyczna! płyny, czyściki, szmatki... Moorland a praca w domu nie jest gówniana? Jest, tylko, że za darmo.

Gość gość
moim marzeniem jest byc w domu zajmowac sie tylko domem zazdroszcze Kobietom ktore moga sobie na to pozwolic choc wiem ze obowiazki domowe to nie lada wyzwanie

Gość gość
jestem w domu :) I nie mam zamiaru iść do pracy. Niedawno wybudowaliśmy wymarzony dom (wymarzony, bo od zawsze mieszkaliśmy w bloku), więc pracy i tak mam sporo. Ponad to zamiast pracować za grosze wolę rozwijać swoje pasje. Jedną z nich jest śpiew (zrobiłam sobie małe studyjko w piwnicy)

Gość gość
ale praca w domu jest dla siebie i dla bliskich a bycie popychadłem w robocie za g******e pieniądze to tragedia

Gość gość
smutna, odwieczna prawda o pracy kobiet jest taka- gdzie kobiety tam niskie pensje, gdzie niskie pensje tam kobiety, kobiety sa uwazane z a pracowników gorszego sortu, sa pierwsze do zwolnienia i ostatnie do zatrudnienia, monopolizuja prace najnizej platne i najbardziej pogardzane, jasne ze jest wiele kobiet które duzo zarabiaja, piastuja wysokie stanowiska i prowadzą z sukcesem wlasne dochodowe firmy ale to elita kobiet pracujących a ogromna wiekszosc kobieet pracujacych to wyrobnice ktore wykonuja podrzedna prace za gowniana płace-

Gość gość
praca kobiet wiąze sie z dyskryminacja wyzyskiem mobbingiem i molestowaniem seksualnym

Gość gość
A ja studiuje zaocznie, pracuje w domu przez neta (prowadzę portal internetowy) zarabiam dość dobrze, a czasami dostaje kręćka od tego wszystkiego, bo jednak chciałabym mieć jakąś bliższą koleżankę, z którą mogłabym gdzieś wyjść i swobodnie pogadać np. o sprawach dotyczących pracy :P siedzenie non stop w domu też nie jest fajne ;P a dzieci na razie nie planuje :)