Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKIE TO PEREŁKI WYNAJDUJECIE W LUMPEKSACH

Polecane posty

Gość lumpex lala
uwielbiam kupić kilka z******tych ciuchów i wydać na to powiedzmy 15 zł :) miło jest kupić bokserkę ze stradivadiusa za 1 zł :) nowa w sklepie ok 20 ;p mam całą szafę ubrań z lumpeksu, mało tego jak mi się coś znudzi to jeszcze sprzedaję na allegro i mi się hajs zwróci :D

Gość gość
ja bogata od urodzenia jestem;)

Gość gość
dla Ciebie 20zł za bokserke to duzo??? to ja juz nie mam wiecej pytań, to normalna cena:D

Gość gość
nie robcie z siebie dziadowek juz

Gość gość
Normalnie wysyp buraków! Bo tylko zwykły burak szydzi z innych... tych słabszych i biedniejszych. A potem przed kamerką wrzuca 2 zł na Owsiaka, żeby inni widzieli,co?! Nie wykształcenie i nie bogactwo mówi o wartości człowieka!

Gość lumpex lala
nooo dużo jeżeli mogę mieć nową za zeta :D czyli za 20zł zamiast jednej mam 20 :D nie wiem ludzie czy tylko ja tak uważam ale ubrania w polsce sa bardzo drogie nie to co np w londynie, na londyńskie zarobki kilka funtów za buty czy bluzkę, a u nas no sorry bardzo jak mam dać 100zł za swterek to ja wolę sobie w lumpeksie kilka kupić za te pieniądze

Gość lumpex lala
i jakbym bardzo chciała ubrać się tak jak ubieram się w lumpeksach wydając miesięcznie może 50zł to by mi wypłaty nie starczyło...

Gość gość
Nie jestem nowobogacka po prostu bogata.Jak ktoś pisał wyżej że człowiek bogaty musi być chory skoro kupuje w lumpach.Ja od ok 5 lat latam po tych sklepach i szukam w miarę dobrych ciuszków i jeśli coś ciekawego znajdę zostawiam sobie resztę puszczam na allegro.Nie czuję wstrętu ani obrzydzenia piorę i jest ok.Kupię drogie buty i torebkę i wszystko gra ,lump się gubi a ciuch inny od wszystkich. Czy jestem chora?

Gość lumpex lala
jesteś normalna :)

Gość gość
gość a ja nie wierze ,ze sa takie wredne i glupie babska jak ta 2 pietra wyzej.no oczywiscie brytyjki sie nie mieszcza w 36 ,tylko takie piekne polki jak ty usmiech.gif i czym sie szczycisz ? Atmosphere? przeciez to bubel z primarka za pare groszy,pewnie w polskim lumpie i tak za niego przeplacilas.a w M and S ubieraja sie zazwyczaj starsze panie usmiech.gif 1. sorry, każdy kto był w Uk i widział tamtejsze piękności wie, że ich waga jest trzycyfrowa 2. wymienione ubrania są powszechne w pl ciuchlolach, czytaj ze zrozumieniem, to nie szczycenie się, a zwykła informacja 3. nie da się przepłacić za coś co kosztuje 1 zł :) i chociaż dawno już nie byłam w sh bo mam niemowlaka w domu i zamawiam nowe ubrania przez net to tęskni mi się za tym poszukiwaniem czegoś fajnego za grosze

Gość gość
podnosze temat, bo mam z was niezły ubaw:D piszcie...

Gość To gdzie Wy macie takie cudown
lumpeksy? U mnie w mieście można owszem kupić ciuchy używane. Za 40-50zł 1-szego dnia, za 10-20 ostatniego (bo tanieją w miarę przebierania, co tydzień wymieniany jest towar). Są to ciuchy poplamione, podarte, zmechacone, wyciągnięte, spłowiałe. I faktycznie można je nabyć nawet za 5zł/szt. Owszem są sklepy z ciuchami używanymi na które miło popatrzeć - czyste, pachnące, w dobrym stanie. Są wyceniane na sztuki. Np. sweterek 40-100zł, kurtka 100zł, jeansy 50-70zł. Spokojnie za tę cenę mogę sobie kupić nowe w sklepie...

Gość gość
Lumpeksy podrożały, odkąd kupowanie w nich stało się modne, ale jeszcze spokojnie można znaleźć ciuchy warte zakupu. W sieciówkach zawsze są niezbyt modne rzeczy w ograniczonej palecie kolorów, w dodatku niestarannie uszyte, bo oni rzucają na Polskę to, co się np we Francji nie sprzeda....dlatego wolę bazarki i second handy. Albo komisy.

Gość gość
do "bogatej", tak- moim zdaniem jesteś szurnięta. rozumiem jak ktoś chodzi tam z biedy, ale jak nie musisz, a mimo to chodzisz grzebać dla "sportu", to jest to choroba. skoro słyszałaś o allegro, to wiesz, że można tam kupić nowe rzeczy za cenę używanych z wyceną. a jak grzebiesz w tych szmatach z ceną za kilo, to powinnaś iść do psychiatry i leczyć się ze zbieractwa, bo skończysz otoczona szmatami i gazetami pod sufit.

Gość gość
dokladnie tak samo uwazam, jak ktos ma kase i kupuje stare szmaty to ma cos z głową

Gość gość
mam wrażenie, że niektóre gorliwe lumpeksiary, to centra handlowe znają tylko z opowieści, ale nigdy tam nie wchodzą. ograniczony wybór kolorów? buhahaha! no bo w cudownych lumpkach każdy fason we wszystkich odcieniach tęczy i rozmiarach od 32 do 60. inna jakość w Pl, to też mity- siedzę w Niemczech, przyjeżdżam tutaj i te same kolekcje co tam. kupuję np te same basic-owe koszulki w sklepie X tu i tam i niczym się nie różnią. no ale oczywiście jakość z primarku w lumpie lepsza- chyba dlatego, że Anglik uświęcił tę odzież swoim arystokratycznym brytyjskim tyłkiem, więc to lepsze niż nowe..

Gość gość
hehe, dobrze napisałas:D ale lumpiar i tak nie przekonasz, lump jest the best:D

Gość gość
Jak się widzi więcej, niż szesnaście kolorów, to się wie, o co chodzi. Elegantki - galerianki, ehh.

Gość gość
lepsza elegantka niz lumpiara:D

Gość gość
lepsza lepsza:D jak tam bylas dzis w lumpku????:D

Gość gość
ale chryja :D i to o ciuchy z lumpeksu. tak, kupuję czasami. nie nazywam tego perełkami, tylko porządnym ubraniem za małe pieniądze. ostatnio kupiłam zamszową marynarkę za 40 zł. i tak, nie kupiłabym jej w żadnej sieciówce za 300 zł, bo kupiłam wcześniej za tyle porządne polskie skórzane buty i drugiej takiej kwoty na ten miesiąc nie mam. proste.

Gość gość
hahah, a ja za 50zł kupilam NOWĄ marynarke na allegro od producenta, wystraczy poszukac, a nie do lumpa gonic:D:D

Gość gość
a ja rozumiem, że pani elegantka z lumpka jest po asp[albo lsd może..] i widzi tysiące kolorów, a jej oko jest tak wyczulone, że spektroskopowo rozkłada białe światło na tęczę kolorów i że owo zjawisko z niewiadomych powodów zachodzi najmocniej w lumpeksach:D cóż, ja jestem zwykłą śmiertelniczką i jak wchodzę do lumpa, to widzę burą masę spłowiałych szmat w wielkich rozmiarach. a co do "galerii", to nie wiem jakie trzeba mieć rozdwojenie jaźni, żeby sobie wkręcić, że jest tam brzydko i buro w przeciwieństwie do lumpów- teraz jeszcze czekam na argument, że w sklepach śmierdzi, a w naszych kochanych lumpkach pachnie niczym w kwitnącym sadzie:D ja akurat zakupy robię najczęściej przez internet, gdzie jest do wyboru do koloru NOWYCH ciuchów i butów we wszystkich kolorach tęczy i świetnych cenach

Gość gość
ja też wiekszosc kupuje przez net:) ale oczywiscie nowe:)

Gość gość
Nie lepsza, bo kupowanie och, jedynie i wyłącznie nowych rzeczy nie świadczy o niczym tak na dobrą sprawę. Autorkę tematu pupa boli, że ludzie chodzą i kupują używane, tego nie rozumiem. Każdy dysponuje swoimi pieniędzmi jak uważa za rozsądne. Ja uważam, że są fajniejsze wydatki od ubrań, więc nieraz kupuję w lumpeksach. Bo się trafiają ładne rzeczy.

Gość gość
najlepsza perełka to te obsrane gacie CK za 5żł no moze dziewczyna sobie jaja robila, ale ile ludzi naprwdę gacie uzywane kupuje, skoro sa w lumpach to ktos musi je kupowac:D

Gość gość
co nowego kupiłyscie dzis w lumpku??? a sorry, co starego:D kupiłyście???:D

Gość gość
Może i jestem chora ,skoro mam kasę i latam do lumpa.Nie mogę się doczekać dnia dostawy i jestem już przed otwarciem sklepu.Nie kupuję byle jakich szmat ,pani sprzedająca dla stałej klientki zostawia coś ciekawego np ostatnio śliczny nowy komplet czapka-kapelusz i sweter z wełny parzonej haftowany w kwiaty KENZO.Piękny komplet tylko ja kapelusików nie lubię i to wisi w szafie,mam też orginalny kapelusz z metką HERMES .I takie markowe ciuchy kupuję.

Gość gość
A dla mnie ci, ktorzy z lumpkow nie korzystaja sa wlasnie smieszni, bo daja sie robic w balona korporacjom. Takie typowe wiesniaki, ktorych szczytem marzen jest BMW i najchetniej nie iodrywali by metki z ubran zeby kazdy widzial ile wydali. Wlasnego myslenia taki czlowiek nie wykazuje. Madrzy ludzie nie daja sie w dupke dymac i te same ubrania maja za polowe ceny. I tak w lumpku mozna dostac nowe rzeczy, bo moze Wam sie to wydawac niewyobrazalne, ale ludzie np w UK kupuja mase ubran na wyprzedazach, pozniej ich nie nosza, a ze za pozno by je oddac, to laduja w koszach organizacji charytatywnych. Wiem bo samej przytrafia mi sie tak robic. Gdybym mieszkala w PL ubieralabym sie tylko w lumpkach.