Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKIE TO PEREŁKI WYNAJDUJECIE W LUMPEKSACH

Polecane posty

Gość gość
haha, ale jakby ci ktos z rodziny dal to juz byloby smaczne?:D co za roznica czy nosilo to te czy tamte dziecko:D

Gość gość
no jakoś tak już jest, że rodziną się nie brzydzimy. chociaż też są pewne granice, np włożę ciuch siostry, ale butów już nie. a czapka po nie wiadomo kim budzi we mnie obrzydzenie. kiedyś sobie kupiłam prawdziwą paszminę w lumpie, ale i tak brzydziłam się nosić..

Gość gość
moje znajome tez sie podniecaja,ze niby jakies perełki wynalazły, a jak ja to potem widzę to dziadostwo okrutne, ja bym tego nie wzięła nawet jakby mi doplacali za wziecie, a nie mowa,ze ja mam za to płacić:D

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość no jakoś tak już jest, że rodziną się nie brzydzimy. chociaż też są pewne granice, np włożę ciuch siostry, ale butów już nie. a czapka po nie wiadomo kim budzi we mnie obrzydzenie. kiedyś sobie kupiłam prawdziwą paszminę w lumpie, ale i tak brzydziłam się nosić.. x x rozumiem Ciebie, mam tak samo

Gość gość
to ja - autorka tematu widzę,że temat sie rozwinął:) wniosek jest taki,ze zadnych perełek tam nie ma:D po 2 odnosząc sie do postu: " 18:56:17 [zgłoś do usunięcia] Agawa 123 Mi sie cos zdaje, ze ten topik podnosi w kólko jakas zdesperowana włascicielka sklepu z odzieza- nie- lumpeksowa, co nie ma dochodów, i usiłuje ludzi przekonywac, ze kupowanie w lumpeksach to "bieda"... Co za żal... x x x przykro mi, ale to nie ja podnoszę topik, widocznie więcej osób ma takie same zdanie o lumpeksach:D i nie mam żadnego sklepu, pracuje w zupełnie innej branży;) nie mam nic do osób, które tam kupują, tylko śmieszy mnie nazywanie starych ubrań po kimś "perełkami" i chciałam wiedzieć, co wy nimi nazywacie

Gość gość
Autorko, widać masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo wiele tu perełek przytoczono... :-D Ale nie ma z kim tu rozmawiać, bo posty z "perełkami" są ignorowane :-O to walka z wiatrakami, więc nie będę się zniżać do pewnego poziomu :-O

Gość Nasturcja 123
nie mam nic do osób, które tam kupują, tylko śmieszy mnie nazywanie starych ubrań po kimś "perełkami" i chciałam wiedzieć, co wy nimi nazywacie . . nikt tu nie nazywa perełkami starych uran :( tylko nazywa tak rzeczy nowe, b dobrych firm, kupione za grosze, np. własnie te torebke Prady za np. 5 zł, czy nowe dzinsy Levisa za np. 3 zł, ... juz ci chyba to tłumaczono sto razy, i nadal nie rozumiesz? To juz chyba nie zrozumiesz. :) Wiele osób ma złe zdanie o lumpeksach bo pewnie w ich miejscowosci nie ma dobrych, nie maja czasu tam chodzic i szukac, nie umieja, albo byli 20 lat temu ostatnio kiedy to faktycznie fatalnei wyglądało. Na Zachodzie jest teraz wrecz moga na sklepy tzn vintage- tam nazwano to ładnie, chodz tam snoby wrecz z powodu m in. eko- mody, i ogólnie mody na to, i kupuja nieraz ubrania bez metek całkiem drogie za np. kilkaset dolarów, bo sa i takie ekskluzywne sklepy vintage

Gość gość
ta, np, majtki Ck za 5zł:D

Gość gość
no jak nie, pisały tu dziewczyny wlasnie o uzywanych ubraniach,ze to perełki, bo tanio kupione badziewie zawsze jest tanie!!

Gość Nasturcja 123
Jakie badziewie? Czy dzinsy Levisa to badziewie? Badziewie sie kupuje w marketach własnie, rzadko co jest np. bawełniane, rzeczy sa fatalnej jakosci. Ja w lumpach kupuje wyłacznie nowe, albo prawie nowe- tzn wyglądajace na nowe, rzeczy, z bawełny i to b dobrej jakosci.

Gość gość
no, laska, jak ktoś pisze, że znalazł w lumpie u Ziuty garnitur od armaniego z metkami albo trorebke Birkin z metkami, która kosztuje 100 tys euro, to jest oczywiste, że się nabija:D więc te perełki, to używane szaliki marki GAP itp a torebki "prady", to oryginały, które jakiś Angol kupił z koca od jakiegoś przedsiębiorczego Murzyna..

Gość gość
noszone przez 2 lata przez kogos jeansy to jest badziwie i co z tego,ze moze dobrze wyglada, ale to starocie

Gość gość
Wczoraj kupiłam nową kurtkę GIL BRET kaszmir,wełna,moher za 25 zł w kolorze czarnym cudeńko .

Gość gość
Aktorzy i celebryci też się ubierają w lumpeksach! I co z ubóstwa to robią? Nie! Dlatego że są tam perełki :-P

Gość gość
aktorzy to maja swoj styl i dlatego tam kupują a biedota z braku kasy:D

Gość gość
Przemyśl sens swojego postu. :-D

Gość Nasturcja 123
Ja sama raz znalazłam kiedys rzecz od Armaniego... W dobrym lumpeksie kupuje, wszystko jest na wage, rzeczy nie aa wyceniane osobno, czesto sa b dziwaczne rzeczy tez typu np. raz widziałam taki piankowy stroj do nurkowania, maja na karnawał mase strojów dla dzieci, ksiazki po angielsku. maasa zabawek tez nowych, rózne dziwactwa... uwielbiam lumpeksy

Gość gość
aktorzy, to kupują 'vintage' od versace i to kosztuje i tak 5 x więcej niż wasze pensje, a nie perły z primarku po biednych anglikach w osiedlowych grzebulcach

Gość gość
2013-10-13 16:55:35 [zgłoś do usunięcia] gość aktorzy to maja swoj styl i dlatego tam kupują a biedota z braku kasy x x x Ale głupia wypowiedź! Cha,cha,cha!!!!! :-D Ja tez mam swój styl, a nie jestem aktorką! :-P

Gość gość
Nie obrzydza Was to że nie wiecie kto nosił wcześniej te ubrania???! Jest tyle obrzydliwych ludzi, mają okropne choroby skóry, nosić spodnie w których ktoś się pocił, ocierał majtkami o krok :o brrr fuj ble nie dla mnie!

Gość gość
juz widze jak ten garnitur od armaniego albo torebka od prady doczekuje sie otwarcia sklepu dla szaraczkow.takie PERELKI moje panie to sie po znajomosci rozchodza :) juz w hurtowniach :)

Gość gość
Temat jest powalający. Trzeba nie mieć rozumu, żeby twierdzić, że kupiło się bluzkę w ciuchlandzie, którą trzy dni wcześniej można było zobaczyć w H&M na wieszaku. Nie oszukujmy się w ciuchlandach jest stare, znoszone, albo "nowe" zleżałe badziewie, którego nikt już nie chciał, nie dało się odsprzedać, podarować, i które trafiło na zachodni śmietnik. Ku uciesze polskiego tłumu.

Gość gość
ty na pewno masz swój dziadowski styl i nosisz same perełki:D

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość juz widze jak ten garnitur od armaniego albo torebka od prady doczekuje sie otwarcia sklepu dla szaraczkow.takie PERELKI moje panie to sie po znajomosci rozchodza usmiech.gif juz w hurtowniach usmiech.gif x x no dokladnie, to idzie po znajomych albo sobie biorą, albo.. sprzedadza na allego za 10x wiecej a te mysla,że maja oryginaly za 10zł:D

Gość gość
Hah dokładnie przecież te ciuchy często sa wypierniczane po zmarłych itp

Gość gość
mój mąż jest bosmanem na statku i wyciąga mi perełki prosto z kontenera

Gość gość
ja moge jeszcze zrozumieć,ze ktoś z braku pieniędzy tam kupuje:) ale jak ma kase a woli stare znoszone ubrania to nie wiem jak to nazwać...choroba???

Gość gość
no ale po śmierci ich nie nosili jako zombi, tylko jednak za życia..

Gość gość
Jestem za zamknięciem tych "sklepów" z perełkami. Przestałam odwiedzać koleżankę od momentu kiedy pokazała mi 10 par majtek TRIUMPH, kupionych po 0,50 groszy, jakaś para miała ślady krwi, pokazywała, że to czymś odpierze. Od tamtej pory powiedziałam sobie nigdy więcej... ograniczonych ludzi. Są granice ludzkiej zachłanności na stare gacie. Przeraża mnie stopień bezmózgowia, dziadostwa w naszym kraju.

Gość gość
ja tez jestem za zamknieciem lupmow, kiedys ich nie bylo i jakos ludzie goli nie chodzili:D były sklepy tansze i droższe,ale prawie kazdy mial nowe ubrania albo po rodzinie, chociaz wiadomo bylo kto to nosił x x napewno jedna z druga nie wzięłaby dla męza jedansow,po wujku, kotry w nich trawnik kosił, ale w lumpie kupi, bo mysla,ze to sam Armani mial na tyłku:D