Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korneli1988

marzenia o kolejnym dziecku starajace sie od pazdziernika

Polecane posty

Gość ewunia88
chyba odpuszcze za dużo to mnie kosztowało:(

Gość ewelaf
jak dostane teraz miesiączkę to następnym razem też sobie dam spokuj i jak przyjdzie ciąża to przyjdzie jak nie to trudno

Gość ewunia88
i ją chyba postapie tak jak ty.

Gość ewelaf
chiałabym okropnie 2 dziecko tym bardziej ze mój snek cały czas mów że chce rodzeństwo to rozczarowaie jest przykre

Gość ewunia88
życie jest nie sprawiedliwe tacy ludzie co nie chca mieć dzieci to albo mają wpadki albo zabijaja szlak mnie trawia a ja chciała bym mieć planowane 2dziecko a nie ze wpadne

Gość korneli1988
i to jest chyba najgorsze... te co chleja, cpaja, znecaja sie nad maluszkami to kuzzwa maja bezproblemu, a te co chca to albo nie moga zajsc albo jakies smutne zdarzenia ich dopadaja..

Gość ewunia88
właśnie jaką prawda aż brak słów Podjelam jeszcze jedną decyzję w grudniu jeszcze będę sie starać a jak nie wyjdzie to odpuszcze przeczekam trochę:) nie odpuszcze w tym miesiącu będę działać,macie jakieś dobre rady bo w ostatnich cyklach dzialalismy w 10,12,18,19 i 27 ten ostatni to mógło nie wyjść bo chyba za późno. jakieś tabletki czy coś bierzecie?

Gość ewelaf
ja luteinę na uregulowanie cykli. Przed pierwszą ciąża brałam duphston odpowiednik luteiny, lekarka kazała przyjmować mi go przez 6 miesięcy i potem starać się o dziecko. Więc jak to usłyszałam odpuściłam sobie i po pierwszym cyklu duphastonu byłam już w ciąży. mój mąż się śmieje że się psychicznie odblokowałam. Może coś w tym jest. Teraz biorę luteine 3 cykl i nic

Gość ewunia88
ją przyjmuje tylko kwas foliowe nic więcej zobaczymy jeszcze rok sie nie skończył:)będę działać pozytywnie jak mąż przyjdzie z pracy to też sie załamie ale powiem ze w tym mscu w luzku będzie biedny:) nie odpuszcze mu hehe

Gość gość
Haha ale macie problem same się nakrecacie A propo nie jest tak jak pieprzycie!!! Nie tylko cpunki i pijaczki maja dzieci Ja planowalam maluszka i w 3 cyklu zaszlam a nie pije nie cpam tylko nie jestem sfrustrowana jak wy dlatego się udało!

Gość ewelaf
nie chodzi o to że tylko ćpunki i pijaczki mają dzieci a o to że takim co nie chcą łatwiej jest zajść w ciążę, mają dzieci mimo że ich nie chcą. A nie każdy jest tak SUPER płodny jak Ty że po 3 cyklach w ciąże zachodzi. Nie zastanowiło Cie że inni mogą mieć z tym problemy.

Gość czarneoczymam
Wiecie co? pamietam jak chciałam zajśćw pierwsza ciaże i zawsze mamie mówilam ze od razu po slubie chce zajsc w ciażę , a moja mama mowił, że jak tak bardzo bede chciała to nie wyjdzie...jednak było inaczej zaszlam zaraz po ślubie. W drugą ciążę tez szybko chcialam zajść w ciążę...i też sie udało. Obecnie jestem w 3 ciąży i chcialam zajsć w październiku i sie udało. Wieć myślę, ze mimo tego , że sie bardzo chce to i tak mozna zajść w ciażę. Przy tej ciaży miałam sprawdzane cykle monitoringiem, zeby wiedzieć kiedy bedzie owulacja i trafić przed owulacją. Chciałam spróbować zaplanować płeć dziecka i zobaczymy czy sie udało. W pierwszym cyklu zaszłam. Dziewczyny kupcie sobie testy owulacyjne, albo idzcie na monitoring do ginekologa. Ja brałam tylko kwas foliowy. No i nie pije alkoholu ani niczego nie biore i nie pale:) Dziewczyny dacie radę!!! Wiara czyni cuda, mówię Wam.

Gość ewunia88
czarneoczymam to prawda co piszesz i ciesze sie z twojego szczęścia,ale czasami psychika siada jak sie tak myśli:( a ile takie testy kosztują są w każdej aptece,i mają 100%pewności? nigdy o tym nie czytałam i jestem ciekawa jak to działa? probowalas tego?

Gość czarneoczymam
Dokładnej ceny nie pamiętam ale tak około 20 zł. Probowałam tych testów przy drugiej ciąży tylko, ze wtedy jakoś nie planowałam płci dziecka i stosunki były częste, a teraz to chodziłam do gin. na monitoring cyklu. Chcę na sobie sprawdzic czy jest realne zaplanować płeć dziecka. Staralismy sie o córkę.;) mamy dwóch wspaniałych chłopców.

Gość ewunia88
to trzymam kciuki żeby ci sie sprawdziło a u mnie to kurcze juz niewiem nie czuje sie żebym miała dostać @ zawsze mnie boli brzuch i jestem zdenerwowana każda mała rzecz mnie denerwuje a od wczoraj nic nie czuje żeby ten okres miał przyjsc nie pozostaje jak tylko czekać.

Gość czarneoczymam
ewunia88 Czuje,ze Ci się udało!

Gość ewunia88
wiesz nie nakrecam sie za bardzo nie chce sobie robic nadzieję ale mam taki delikatny śluz . nie chce sie rozczarować zobaczymy co z tego będzie.

Gość ewunia88
hej dziewczynki,no i nie udało sie dostalam rano @ nic mam parę dni żeby trochę się odstresować a później zobaczymy.

Gość korneli1988
bedzie dobrze.. trzeba tylko nie myslec :)

Gość czarneoczymam
Ewunia88 kiedyś się uda!

Gość ewunia88
dziewczynki na pewno sie uda,przeciesz mam ją córeczkę i wiem ze nie jestem bezpłodna. więc są jeszcze nadzieję będę próbować w tym miesiącu może sie uda ale juz będę na bank podchodzić do tego bezmyślnie:) pozdrawiam i dziękuję za otuchy:):)

Gość gość
Ehh widze że nie tylko ja tak mam. Mam już jedno wspaniałe dziecko staramy się o drugie jednak nic :( i stwierdziliśmy że odczekamy ze staraniam do marca by w razie gdy się uda nie rodzić dziecka na sam koniec roku.

Gość czarneoczymam
Kornelia byłaś u lekarza?

Gość korneli1988
hej bylam. ale musze za tydzien sie zglosic na ponowne usg, bo widac sam pecherzyk

Gość ewelaf
Cześc dziewczyny zrobiłam wczoraj test wyszła druga bladziutka kreska :) gin kazał powtórzyć test za parę dni i przyjmować luteinę. Ale martwię się bo nie mam żadnych objawów tylko tuszkę mnie pobolewa brzuch, tak jak na okres i boje się że go dostane. Zero bólu piersi zero zmęczenia a w pierwszej ciąży mega ból piersi spanie popołudniu No i test zrobiłam na kilka dni przed spodziewaną miesiączka i nie od razu była ta druga blada kreska tylko po paru minutach. Co o tym sądzicie?

Gość ewelaf
zrobiłam bete i wyszło mi 40 Owulacje miałam 2 stosunek był 2 i 4 czyli jest jakies 16 dni po zapłodnieniu Myślicie że beata jest ok?

Gość wiki327
powiem ci ze troche niska masz te bete, ja w tym samym czasie mialam juz 946, chyba ze do zaplodnienia doszlo pozniej... najlepiej udaj sie do lekarza z wynikami

Gość ewunia88
hej dziewczynki co słychać,jak sie czujecie? jak jeszcze parę dni i będziemy zaczynać owocne starania:) Życzę wam Wesołych Świat i Szczęśliwego Nowego Roku:)

Gość czarneoczymam
Kochane wczoraj miałam 3d. Jak na razie wszystko przebiega dobrze! No i prawdopodobnie będzie upragniona córeczka! Na 95%! Tak mi gin powiedziała. Myślicie,ze mogę w to wierzyć?Dodam ,ze robilam też 2 testy na płeć i wyszło,ze dziewczynka.

Gość czarneoczymam
Zdrowych,spokojnych Świąt!