Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hardcoreee

dlaczego zaraz po porodzie wciskaja kobiecie dziecko do karmienia

Polecane posty

Gość hardcoreee

kobieta jest wykonczona,krwawi a tu zaraz jej daja dzieciaka i jeszcze piertola jak ma dobrze i do cycka przylozyc:Ozero szacunku

Gość gość
do tego dopuscily same matki ,ktore nie maja wlasnego zdania i boja sie otworzyc buzie jak im cos nie pasuje typowa polska mentalnosc..nie do pomyslenia takie akcje na zachodzie

Gość gość
placisz cale zycie skladki na zus a potem traktuja cie jak psa w szpitalu a ty na to pozwalasz

Gość gość
a co mają zrobić? Zanieść do inkubatora? Najważniejszy jest kontakt skóra do skóry i to żeby dziecko wyssało siarę a także pobudziło laktację.

Gość hardcoreee
i jeszcze gadanie,ze dziecko chce mleczka,ono takie malutkie.taa a ja wielka i silna a porod to dla mnie pikus:O

Gość gość
jasne, dopiero ci się urodziło i już płacze bo głodne...

w porządnych klinikach ,kompetentny personel ( nie raz opłacony :D) pyta ta się jaką metoda planujemy dziecko karmić i nikt na chama małego wampira ci w cycki nie wpycha

Gość gość
Żeby pobudzić laktacje

Gość sikll
Po to że normalna kobieta czeka na tę chwilę conajmniej 8 miezięcy i doczekać się nie może.

Gość gość
idiotko,po to- by dziecko poczuło z tobą pierwszy dotyk a matka po trudzie i wyczekiwaniu na tę kruszynkę z miłością je przytuli,bo porod to naprawdę stres i dla matki i dziecka.. trzeba byc kochajacą matką a nie zimną suką bylam przeszczęsliwa,a ty masz problem

Gość aaa7
Mi nikt nie wciskał. Grzecznie zapytano mnie czy chce karmić piersią.

Gość gość
toksyczna kobieto, po pierwsze nie po to placi sie bardzo wysokie skladki co miesiac aby potem byc traktowana gorzej niz pies ..place to wymagam troche spokoju po porodzie po drugie czemu mam placic lapowki personelowi? jakas laske mi robi ze rodze w ich szpitalu?

Gość gość
Autormo nie zazdrość mamom!

Gość gość
nie chodzi o przytulanie, tylko o to, że z nogami rozkraczonymi, z lekarzem gapiącym się jeszcze w moje krocze i zaszywającym mnie, ja cała spocona, nieświeża mam już karmić dziecko

Gość gość
Jak ci tak powiedzieli to musisz byc gruba. Łeee

Gość gosc4
tez to przeszlam 1 lipca mialam cc ledwon mnie pozszywali i wywiezli z sali operacyjnej a taka gruba baba mi od razu mala do cyca. moj organizm tak reaguje na znieczulenie,ze zawsze z godzine ostro zwrracam i wlasnie bylam w trwakcie zwracania jak onaaaaaa mi pchala dzieciaka na sile3 w koncu moj maz jej zwrocil uwage

pisalm o prywatnych klinikach jeśli ktoś wybiera to oczywista oczywistoscią jest ,ze za prywatne płacisz, za państwowe nie , kwestia wyboru. A po drugie ktoś tam poniżej chyba tematu nie zakapował. Autorka pytala się jak da się zrozumieć, dlaczego do cycka się dziecko przystawia aby dziecko zaczelo ssac z piersi , a nie że dlaczego dziecko daje się w obiecia do przytulenia

Gość gość
Tak bo lekarza obchodzi twoje krocze u hahahah. Nam ja dostałam dziecko to miałam w duupie kto mi w krocze zagląda, mógł to być nawet cały pluton :-D

Gość gość
głupia jesteś jak but. Chcesz spokoju a twoje dziecko, nie wie co się dzieje, jest w szoku, zmienia środowisko, cały jego świat przewraca się do góry nogami a hrabinia chce odpocząć.

Gość hardcoreee
jestem w ciazy,do porodu daleko(3 miesiace)ale nasluchalam sie moich kuzynek i siostry oraz naczytalam na kafe i to mnie przeraza.maz nawet bierze pod uwage opcje porodu za granica.ja rozmiem,ze dziecko i tak dalej..ale ja tez sie licze.ciezko przechodze ciaze,boje sie porodu i jak maja mi jeszce od razu wcisnac dziecko do cycka to dziekuje:Op.s.na zlosliwe posty nie odpowiadam.

maz nawet bierze pod uwage opcje porodu za granica.ja rozmiem,ze dziecko i tak dalej..ale ja tez sie licze.ciezko x fajny mąż-zapładniacz:D

Gość hardcoreee
brokeninside ale ja juz jestem w ciazy i to w dodatku planwanej ciazy:)dlaczego nazywasz mojego meza zapladniczem?bo mysli o mnie i chce bym rodzila w godnych warunkach?

Gość gość
jakaś dziwna jesteś, bo ja jeszcze nie wróciłam z sali operacyjnej a już pytałam się kiedy przystawią mi dziecko do piersi, na szczęście nie czkaliśmy długo bo jakieś 20 minut.

Gość hardcoreee
widocznie dobrze znioslas ciaze,ja ledwo zyje

a sorry, przeczytałam "nie bierze" i myślałam, że to chodzi o to, że Ty się mniej liczysz niż dzieciak. pomyłeczka. :) ale mąż i tak zapładniacz :-P

A nie chodzi przypadkiem o to że kobiecie nie wolno zasnąć przez kilka godzin po porodzie, bo przez to zmęczenie organizm jest wyczerpany i jak zaśnie to już się nie obudzi ?

Gość gość
zastanawia mnie kompletna nieznajomosc fizjologii przez dorosle kobiety. Poczytajcie jakiekolwiek informacje medyczne- pierwsze mleko tzw siara jest najcenniejszym uodparniajacym plynem, juz nie mowie o wiezi z matka czy pobudzeniu laktacji.