Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z mezem doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie doradźcie- co zrobić tłumaczyć mu czy dać sobie spokój i niech robi jak uważa..Zacznę od początku jesteśmy młodym małżeństwem- w styczniu dokładnie 3 stycznia ma przyjść na świat nasze pierwsze dziecko- postanowiliśmy że urodzę w moim rodzinnym mieście- bo tak będzie lepiej i że święta spędzamy w związku z tym u mnie- żebym w 9 miesiącu nie musiała pokonywać 500km w to i z powrotem z domu rodzinnego męża..i było okej. A teraz nie wiem pod wpływem swojej mamy, czy sam- wymyślił że wigilię spędzi u siebie sam ( bo ja już nie będę bardzo się nadawać na taką podroż) a ja u siebie.. Strasznie mi przykro że tak wymyślił, Co mam zrobić? Dodam że to by były pierwsze nasze święta małżeńskie..

nie zrozumialam Cie.Kiedy chcesz jechac do rodzinnego miasta -rozumiem, ze do rodzicow , bo porod przewidywany jest 3 stycznia . Czemi mialabys krazyc ? Nie kumam .

Gość gość
do rodzinnego miasta ma jechać na dwa tygodnie przed terminem-w 38 tygodniu- i zostać do rozwiązania i jakiś czas po- żeby oswoić się z sytuacją, nauczyć zajmować dzieckiem i wydobrzeć po.

Gość gość
A tam gdzie mieszkacie nie ma szpitala? Niech Twoi rodzice przyjadą do was na swieta i juz. Nie rozumiem po co tyle kombinacji. Mężowi sie nie dziwie, ze nie chce tyle km walic w jedna stronę potem żniw do domu. Zostan w domu i szukaj szpitala.

Gość gość
Haha, malzenstwo to malzenstwo - nie ma oddzielnie, powiedz mu, jesli jego mama go do tego namowila to jest chora kobieta nie troszczaca sie o syna ;)

Gość gość
w tym czasie wypadają święta Bożego Narodzenia i przyznam szczerze nie bardzo mi się uśmiecha na tydzień przed porodem jechać 500km w to i z powrotem do męża rodziny- tymbardziej że tam nie zamierzam rodzić- szpital jest brzydki i opieka nieciekawa.. Lekarza prowadzącego i położną mam w swoim rodzinnym mieście- i szpital jest dobry- ładny nowoczesny mają możliwość porodów w wodzie, specjalnie pojedyncze sale porodowe- tzn pokoje porodowe itp.I wszystko było planowane że rodzę tam i było okej- a teraz on mówi że mnie zostawi i jedzie na święta do swojego rodzinnego domu..

Gość gość
Ma mniej niz 25 lat?

Gość gość
To jego spytaj o powod zmiany decyzji.

Gość gość
w tym mieście co mieszkamy to wogóle nie wchodzi w grę- ponieważ wtedy zostaniemy zupełnie sami- bo z każdej strony i z jednego domu rodzinnego i z drugiego jest 200km-poza tym rodzice meża są starsi i nie mobilni, natomiast u mnie na święta zawsze zjeżdża cała rodzina, a trzecia kwestia w naszym mieszkaniu nie mamy warunków żeby urządzać święta

moje zdanie jest takie : jesli masz faktycznie lepsze warunki szpitalne , chcesz byc otoczona opieka mamy, to rzeczywiscie jedz .Jesli maz ma w nosie dojechac do Ciebie -trudno . 500 km to zadne odleglosci dla mlodego faceta .Przeciez on jest zdrowym , sprawnym mezczyna i doskonale swieta moze spedzic z toba i twoja rodzina .Jesli nie chce przyjechac -trudno , nie warto kopi kruszyc .Trzeba wybrac : albo rodzice, dom rodzinny , albo maz i obecne miejsce zamieszkania . Dlaczego tak bardzo zapierasz sie na wyjazd do rodzicow, moze dalibyscie sobie rade rowniez swietnie sami , w obecnym miejscu zamieszkania ?

Gość gość
Ja tu czegoś nie kumam. Gdzie ty masz tego lekarza prowadzącego? W swoim rodzinnym mieście? TZN tam gdzie wy mieszkacie, czy tam gdzie twoi rodzice, czy teściowie?

Gość gość
Powiedzcie mi tylko- czy mam według planu wcześniej zatwierdzonego jechać do siebie i tam spokojnie czekać na rozwiązanie- a mąż jak chce- czy dla dobra sprawy żeby nie wyglądało głupio jechać z nim 500km i narażać się że urodzę niewiadomo gdzie... Czy powiedzieć mu że taki plan mi nie odpowiada

Gość gość
lekarz prowadzący i połozna jest w mieście rodzinnym

w takim razie postaw na wieksza wygode dla siebie i malucha .A maz -coz .Wielkie dziecko z niego w takim razie .

Gość gość
Jestescie razem. Dlaczego nie rozmawiacie? Powiedz mu, ze jest Twoim mezem i potrzebujesz go obok. :) Czy on jest bardzo mlodym chlopcem jeszcze? Ile ma lat?

Gość gość
no i jeździsz do tego rodzinnego miasta kilkaset km na wizyty?

Gość gość
lekarza prowadzącego mam w rodzinnym mieście i szpital jest bardzo dobry

Gość gość
tak jeżdzę- bo wolę tam rodzić- zresztą oboje od pocżątku tak postanowiliśmy że będzie lepiej nam tam- lepsze warunki, opieka , nowy szpital- zresztą wizyty są raz w miesiącu więc bez problemu dajemy radę:)

Gość gość
odpowiesz ile ma lat?

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu święta spędziła u siebie, tzn nie u rodziców czy terściów, tylko u siebie! z własnym mężem! jak rodzice czy teściowie chcą to niech do was przyjadą na kawę w odwiedziny i tyle. Robicie problemy tam, gdzie ich nie ma. Do porodu pojechałabym do tego szpitala, a ze szpitala do siebie, nie do mamusi. Czyżby dzisiejsze młode matki były tak niezaradne?

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu święta spędziła u siebie, tzn nie u rodziców czy terściów, tylko u siebie! z własnym mężem! jak rodzice czy teściowie chcą to niech do was przyjadą na kawę w odwiedziny i tyle. Robicie problemy tam, gdzie ich nie ma. Do porodu pojechałabym do tego szpitala, a ze szpitala do siebie, nie do mamusi. Czyżby dzisiejsze młode matki były tak niezaradne?

Gość gość

Gość gość
około 30 - to już dojrzały facet

Gość gość
około 30 - to już dojrzały facet

Gość gość
sorki skopiował się mój wpis to nie było celowe :P

Gość gość
choć może autorka powinna go kilka razy przeczytać

Gość gość
choć może autorka powinna go kilka razy przeczytać

Gość gość
trudno mówić niezaradne- tyle że ja gdybym wróciła do siebie po porodzie muszę wszystko sama zrobić- pranie sprzatanie, gotowanie dla siebie męza z dzieckiem wszystko sama, a to bedzie zima nawet na zakupy nie wyjdę bo z takim maleństwem jak- zimą, mąż pracuje po 14 godzin dziennie i praktycznie nie ma go w domu- w mieście w którym aktualnie mieszkamy nawet nie mamy kogoś doświadczonego kto by nam mógł w czymś doradzić nie mówiąc o pomocy..

Gość gość
a jednak w połogu kobieta nie jest tak na 100% wydajna- żeby zarywać noce i w dzień ze wszystkim sama walczyć..a tak jak mówię męza nie będzie bo pracuje całymi dniami- wraca wieczorami często poznymi i odrazu spać- więc też raczej nie będzie mu śpieszno do wstawania nocnego..