Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moda na posyłanie dzieci do przedszkola

Polecane posty

Gość Gosc1307
Moze ja czegos nie rozumiem albo czasy sie zmienily, ale w przedszkolu, to dzieci sie chyba bawia? Ew. Taka nauka przez zabawe, wycinanki, kolorowanki, jakies teatrzyki, spiewy, tance? Co lepszego moze zaoferowac matka w domu? Nawet najlepsza?

Gość gość
teraz dużo się pozmieniało, to co kiedyś było normalne teraz uważane jest za odchył -ile z nas dzieliło pokój z rodzeństwem? Teraz to uważane jest wręcz za patologię -ilu z nas od rana do wieczora latało po podwórku? Teraz większość dzieci siedzi przed komputerem albo na zajęciach dodatkowych -ilu z nas od pierwszej klasy SAMO chodziło do szkoły? Tylko ciamajdy prowadzali rodzice:P -ilu z nas cieszyło się na lekcje w-f? W końcu mozna było sobie pobiegać, pograć:) a teraz? 90% ma lewe zwolnienia -ilu z nas miało w klasie dyslektyków, dysortografików? ZERO jak miał ktoś problemy to pracował, żeby nadgonić resztę, teraz wystarczy mieć papier i nic nie robić:P -ilu z nas miało kolegów z adhd? Zero:) na przerwach lataliśmy za piłką i na lekcje wracaliśmy tak zmęczeni, że każdy siedział cicho, no i jeszcze czuliśmy respekt przed nauczycielami:) Teraz na porządku dziennym są odzywki do nauczyciela "a co ty mi możesz zrobić?", kiedyś było to niedopuszczalne:) Może to i dobrze, że przedszkola stały się popularne, bo teraz dzieci zamiast bawić się z innymi siedzą przed komputerem albo telewizorem...to jedna z niewielu szans żeby nawiązać jakiekolwiek kontakty z równiesnikami:P

Gość gość
gość 13:24 popieram Cię całym jestestwem swoim!!!!!!!!!

Gość gość
Ja nie gloryfikuje tego jak było kiedyś, bo było i lepiej i gorzej, bo ja np.w wieku szkolnym dużo czasu trwoniłam po szkole, byłam bystra,dużo się nie musiałam uczyć a choć zajęcia pozalekcyjne wtedy niemal nie istniały...

Gość gość
gość 13:24. Przecież 3 latki raczej przed komputerem nie siedzą a po drugie w rodzinie mam pełno dzieci z którymi się bawi więc co złego że siedzi w domu

Gość gość
Ja pomimo tego ze nie pracowałam posłałam 3latka do przedszkola, póżniej małemu tak się spodobało że o 12 wychodzić nie chciał, a ja z nudów poszłam do pracy..

Gość poorchavva
Moim zdaniem tak do 3-3,5 roku moze dziecko byc w domu,potem powinn pojsc do przedszkola,nawet jak mama nie pracuje. Choc na pare godzin. Jak dziecko ma kontakt z rowiesnikami czesto,prawie codziennie,w rodzinie np,to pol biedy,ale dziecko ,ktore widzi tylko rodzicow,a dzieci tk tylko na ppacu zabaw - nie rozwija sie w sferze socjalnej tak dobrze,jak by moglo

Gość gość 13 24
to była ironia ja wcale nie jestem za przedszkolami, ale jesli zwariowane mamuśki chronią dziecko jak kwoki. Zabraniają biegania (bo się dziecko spoci), zabraniają bawienia się w piaskownicy (bo się dziecko ubrudzi), zabraniają bawienia się z innymi dziećmi (bo tamte mogą je kopnąć, ugryźć albo zarazić katarem), najlepiej żeby w domu siedziały cicho przed tv albo komputerem to przedszkole to jedyne wyjście, żeby dzieciaki wyrosły na normalnych ludzi:) 3latki doskonale radzą sobie z komputerami i potrafia siedziec pół dnia, ku uciesz rodziców którzy mają spokój:P

Gość gość
ja nie chodzilam do przedszkola, w wieku 6 lat poszlam dopiero do zerowki i jakos uposledzona nie bylam. Wystarczyl mi kontakt z dziecmi na p[odworku, placu zabaw. Idac do zerowki umialam czytac troche, liczyc i pisac-mama mnie w domu nauczyla, bo chcialam. zreszta w podstawowce w klasach 1-3 w ogole nie uczylam sie w domu, wszystko pamietalam z zajec i mialam ocene ogolna 5 na koniec roku a potem swiadectwa z paskiem. Wiec jakos brak przedszkola nie wplynal ani na moj rozwoj ani nauke i funkcjonowanie w grupie.

Gość gość 13 24
i zeby nie było ja nie twierdzę, że takie choroby jak dyskleksja czy Adhd nie istnieją i są nowomodnym wymysłem, Takie jednostki występują, ale bardzo żadko. Teraz jak dziecko jest nadpobudliwe to od razu przypisuje mu się adhd. Jak ktos robi błędy ortograficzne to dyslektyk. U mojej kuzynki dzieci w klasie w gimnazjum jest 5dyslektyków, 3dysgrafików i 7 z adhd PARANOJA:D To normalnie gimnazjum, ale takie papiery dają dzieciakom pewne przywileje więc rodzice dzieciom załatwili:)

Gość gość
mnie tez wkurza ,ze mnie się pytaja.moje dziecko nie pojdzie do przedszkola tylko dopiero do 0!i nikomu nic do tego.a pieprzenie,ze przedszkole uczy dzieci i wogole to tłumaczenie się matek które maja wyrzuty sumienia ,ze daja dzieciaka do przedszkola.psycholog wyraźnie zaznaczyla,ze dla dziecka najlepiej jest jak siedzi w domu z mamma minimum 4 lata.i ja się tego trzymam.ja i moje rodzeństwo nie chodziliśmy i nie czuje się uposledzona i niczego mi nie brakuje.

Gość gość
oglądałyście wczoraj tę blogerkę Jessicę Mercedes Kirschner u Wojewódzkiego? Tutaj fajna relacja z programu: http://teleshow.pl/

Gość gość
przedszkole daje dużo dzieciom, socjalizują się wtedy, moim zdaniem lepiej jest by dziecko przebywało z rówieśnikami i nauczyło się z nimi komunikować niż jak spędza czas wyłącznie z dorosłymi, ja posłałam dziecko do http://www.teczowakraina.com.pl/ i zadowolona jestem

Gość gość
też uważam, że dzieci powinny spędzać jednak też czas z rówieśnikami, moje dziecko od tego roku chodzi do http://www.wielkaprzygoda.com/ szybko przyzwyczaiło się do nowego miejsca