Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miraga 1987

in vitro co mnie czeka

Polecane posty

Gość jaktaa
Byly tez jakieś tam blade kerchy po godzinie jak dziewczyny robiły w 6 czy 7 ale tego nie liczyłam bo po godzinie nawet ja miałam raz kreske....hehehehe Czyli jak podadzą 3 dniowy to w 9 dpt powienien wyjsc test sikany ale nie musi..... Tolacia ja zem wytrzymała do bety, ale dlatego, że wiedziałam, że lipka. Gdybym miała nadzieję zrobiłabym już w 7 na pewno....Tylko rano....A jak bu nie wyszło to bym sie nastawiała i beta - gdybym jednak nadal czuła ze jest dzidzia to w 8 bym powtórzyła sikańca....Teraz już w 7 dpt zrobie bete nie bede tyle czekac i faszerowac sie lekami, jak w 7 beta zero 0 to nie ma na co czekać.

Gość jaktaa
Żeby tylko się, rozmroził mój pierunek..... Martwię się o niego....

Gość gośćtola87123
Oluś rozmrozi, rozmrozi, zobaczysz ;). No to ciekawe czy wyjdzie mi jutro test sikany, muszę sie pilnowac by w nocy za czesto na siusiu nie stawac, bo ja z tych co lataja do kibelka z 3 razy w nocy,a musze wytrzymac. Przy pierwszysm nie udanym ivf mialam tak ze od 6 dpt strasznie w nocy sie pocilam, zmienialam po 2 razy pizamke, i to bylo tez zwiastunem niepowodzenia, bo przed miesiaczką od paru miesięcy bardzo sie poce w nocy. Jak po jakims antybiotyku, no i mialam plamienia brunatne na wkladce. Trzymam kciuki Ola jutro za Ciebie, za reszte dziewczyn tez kciukam.

Gość gośćtola87123
Aaa i zapomnialam napisac ze ja nie mam tego mega czulego testu co mozna na allegro kupic tylko z apteki, a one maja mala czulosc hcg. No zobaczymy ;).

Gość jaktaa
Kus Kus a Ty jak sie ogólnie czujes?????

Gość gośćtola87123
No właśnie kuskus jak tam mamusiu samopoczucie? A ciekawe czy nasza Fasolka dostala w koncu @? ODezwij sie do nas kochana ;). Rybko a co tam u Ciebie?

Gość Jaktaa
Tola nie wiem jakie masz podejście i siłę...Troszkę się o Ciebie martwię żebyś się nam nie załamała jak będzie minus, bo minus jednak może oznaczać plus.... Ja pisałam co ja bym zrobiła, po prostu wolałabym już sie nastawiać, jeślinie błabym pewna to test jeśli negatyw da by mi impuls żeby sie psychicznie szykować... Trudne to jest bardzo.... Nie masz plamień, nie masz napadów gorąca w nocy więc może może.....Jutro jest 8 dzień po transferze tak????Czyli 13 po owólacji, może już wyjść, ale nie każdej dziewczynie, pamietaj o tym...Życzę plusa z całego serca... .... ....

Gość Annas1111
Tola i krysiulk dzieki za odpowiedzi, dobrze ze nabial lubie a z woda nie bede sie rozstawac ;) swiezy ananas zakupiony ;) Tola trzymam kciuki za tescik jutro i pozostale dziewczyny, wazny miesiac sie zapowiada, jak narazie to ja zatestuje ostatnia, wg grafika 26 lipiec ;) w moje imieniny

Gość JaktaOla
Zresztą przecież Ani w 7 wyszedł test, ale ona miała też dość wysoką betkę :) Oj trudne to trudne.... jestem z Tobą Justyś....

Gość Annas1111
Oj przepraszam dwa razy to samo wyslalo ;(

Gość gośćtola87123
Mialam dzis sen ze zrobialm test i wyszedl cien cienia drugiej kreski... A w realu dziewczynki moje kochane, nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie, ale zrobilam dzis test o czułosci 10 mlu i w ciagu 3 min pojawil sie cien drugiej kreski, ale widoczny, nie zebym sobie cos wmawiala. Wiem ze jeszcze nie ma co sie cieszyc ale poryczalam sie ze szczescia. Szkoda ze nie mam jak na bete pojsc, dzis 1 zmiana a pobieraja do 11. wiec pozostaje mi piąteczek. Olus kciuki za transfer, jestem z Tobą. Chyba dr T ma dobrą ręke ;D

Tola to musi byc dobry znak, beta na pewno bedzie wysoka :) Ola kciukam bardzo mocno!!

Gość kuskus83
Super gośćtola87123:-) Cieszę się przeogromnie:-) Szkoda, że nie możesz wymknąć się na betke. A może jakoś by się udało??? Super:-) Olkazopola u każdego inna wysokość hormonu hcg więc każdemu może wyjść w inny dzień test sikany dlatego najlepiej zrobić bete. Ja robiłam 9dpt (3 dniowy zarodek) i beta wyszła wysoka 89,82 ale jak czytałam niektórym dziewczyną wychodziły np. ok 20, ok 50 różnie. Miraga1987 zapomniałam Tobie pogratulować. A więć gratuluje :-) Praktycznie na tym samym etapie jesteśmy. A jak się czujesz? Bo ja bardzo dobrze. Nie mam póki co mdłości. Co jedynie to cycochy urosły, są ciągle bolące i ciężke:-) Po południu już zaczyna mnie ciągnąć brzuszek-powyżej pępka, troszkę mi brzuszek "wywaliło" i siusiam w nocy (min. raz wstaje, czasem dwa razy) ahhhh no i może troszkę więce jem. jaktaOla trzymam kciuki za dziesiejszy transferek. Dużo wypoczywaj po wszystkim-min. do poniedziałku duuuużo leżakuj. ja Miałam w środe transfer i tak zrobiłam. Ciągle leżałam a z domku to tylko na spacerek z piesiem szłam. krysiulk jak tam dietka? Przeszła ochota na słodkości. A nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, że czasem się skusisz na snikersika. Przecież nie zjadasz ich dziesięć ;-) A ja już troszkę mniej się boję o poronienie ale jeszcze nie do końca. Robię betę co 4 dni :-) żeby zobaczy czy nadal wzrasta. Już ją robiłam 6 razy od 30.05 :-) Może to głupie ale dzięki temu z mężem się trochę uspokajamy. W piątek chyba już zrobię ostatnią bo w sobotę jedziemy do Białego do naszej kliniki. Mam nadzieję, że bedzie serduszko. Tak się tego strasznie boję. Pewno dr będzie się smiał, że tyle razy latałam na badanie. No ale jak wtedy poroniłam to betki nie kontrolowałam więc teraz chcę mieć wszystko pod kontrolą!!! Badam też bete bo czuje się dobrze, nie mam żadnych mdłości. gość Ryba, ANIA 2683, Miraga 1987 a Wy jak się czujecie? Ja się zaczęły wam mdłości to mniej więcej ile od transferu albo w którym tc? fasolkaa @ w końcu przyszła? Katiia jak podczytuje to daj znać jak samopoczucie. Już dawno się nie odzywałaś :-( Pozdrówki dla wszystkich :-) Mam nadzieję, że o kimś nie zapomniałam.

Gość Miraga1987
kuskus83 - przepraszam, ale nie obserwuję dyskusji od początku i nie za bardzo znam dziewuszki i co u której słychać, dlatego pytam:-) powiedz kochana kiedy miałaś transfer? zarodka czy blastocysty? byłaś już u lekarza? jeśli tak, to co widać? ja pytałam się lekarza czy mam robić betę ,powiedział, że nie wiec nie robię. Dziś jestem w 23 dpt. mdłości jeszcze na szczęście nie mam, czuję się naprawdę dobrze, piersi trochę powiększone, raz na dzień przez chwilę brzuch zaboli jak na okres i nic poza tym. Sikam często, ale zawsze bardzo często sikałam zawsze :-) jedyne co się zmieniło to uczucie głodu, jest okej a po chwili nachodzi mnie taki głód, że niemal ściska mnie brzuch i w tej samej minucie muszę coś zjeść, przeszła mi ochota na słodkie totalnie. Poza tym ok. prowadzę taki tryb zycia jak przed transferem.

Gość Miraga 1987
gośćtola87123 - gratuluję po cichutku drugiej bladej kreseczki, u mnie na początku było podobnie, dopiero po pewnym czasie pojawiła się druga blada kreseczka, a ok. 9-10 dpt jak zrobiłam kolejny sikany test, wyszedł negatywny, na drugi dzień patrzę, a tam druga kreska! myślę, że i u Ciebie coś zaczyna się dziać :-) :-) druga kreska choćby blada nie pojawia się z kosmosu i bez powodu :-) Bardzo trzymam kciuki!

Gość jaktaOla
Justyś czyli mój ranking się przydał. Skoro od razu pojawiła się kreske nie ważne jak wygląda...Jesteś w ciąży....Super kochana, tak myślałam, że będzie druga kreseczka....Testu nie odczytuje się na drugi dzień :) Czasem wyłazi druga krecha i jest się w ciąży a czasem wylezie i nic, tak jak u mnie, po godzinie pokazałam emkowi test a tam druga jaśniutka, musiałam drugi robić bo nie wierzył.....Że nie jestem w ciąży... Justyś bardzo mocno was ściskam, mocno przytulam -gratki gratki.... Dobrze, że sikanca zrobiłas, moja młodsza siorka tez miała najpierw bardzo jasna kreska, robila test o 3 rano i mnie obudziła z płaczem.....Ona akurat planowała w 1 cyklu sie p*****e udało hehehe....martwiła się ze taka jasna za 2 dni zrobiła kolejny i były 2 grubaśnie ogromne krechy....teraz już wiemy, że Twoja betka ma conajmniej 80, super super......Trzymaj się kochana

Gość kuskus83
Miraga 1987 ja miałam transer 21.05 3-dniowego zarodka, dzisiaj jest mój 28dpt. U ginka u siebie w mieście już byłam 2 razy. Raz bardzo wcześnie bo 2 tyg. po transferze gdyż kończyły mi się leki i potrzebowałam recepty. Na usg było już widać moje maleństwo i póżniej szłam powtórnie 4 dni poźniej (kazał bete powtórzyć na wizyte) i na usg miło już widać środek zarodka :-) - dr nazwał go "kazik". No i w sobote jedziemy na wizytę do kliniki-mam nadzieję, że serduszko już będzie a jeśli nie to mam nadzieję, że lekarz mnie nie załamie jakimś stwierdzeniem, że np. zarodek jest zbyt mały :-( A Ty kiedy idziesz na wizytę-coś kojarzy mi się, że we wtorek? A lekarz już robił Tobie usg? Widziałaś maleństwo?

Gość Miraga 1987
kuskus83- na pierwszym usg byłam w sobotę czyli w 19 dpt. widziałam pęcherzyk ciążowy oraz białą kreseczkę, lekarz pow. że to zarodek, wyznaczył kolejną wizytę za 10 dni czyli 24 czerwca we wtorek, bardzo czekam na tą wizytę, z resztą tak jak Ty na swoją sobotnią:-) też strasznie liczę, że usłyszę bicie serduszka :-) trzymam za Ciebie kciuki, będziesz już 31 dpt więc serduszko powinno już bić, Boże, jak ja usłyszę bicie serca to będę ryczeć w głos, już ostatnio na fotelu warga mi się zatrzęsła i zbierało mi się do płaczu, ale lekarz swoją chłodną postawą szybko ostudził moje wzruszenie. No nic, czekamy do wizyty :-) :-)

Gość Miraga 1987
Dziewczyny, dziękuję Wam za gratulacje i trzymam za Was mocno kciuki!

Gość jaktaOla
Ja już po, dr zachwycony zarodkiem, piekny i piekny....Cóz za pierwszym razem było podobnie. Transfer próbny wyszedł idealnie 7 sekund i był w środku, potem jak podawał zarodek to nie móg znowu trafić grzebał i grzebał...Na szczescie wzielam relanium i bylam spokojna bo normalnie chyba bym sie poplakala....Nie wiem jak dlugo to trwalo, jesli transfer trwa dluzej niz 2 minuty jest lipa.. Nie patrzylam na zegarek, ale chyba okolo 2, 3 min., nie wydaje mi sie zeby dluzej, choc bylam zamulona, sama nie wiem. Pęcherz był pełny, ten próbny tak pięknie poszedł....Czemu właściwy się nie udawał....???? Troszkę mnie zmartwiło czy zarodek tyle czasu poza inkubatorkiem sobie poradził....Oby....Trzymajcie się dziewczynki. parę dni mnie nie będzie, wzięłam L4 i jadę odpocząć z emkiem do rodzinki wprawdzie ale tam nie bede mysleć tylko o jednym...

Gość jaktaOla
dziewczyny jak to u was wyglądało, jak długo wkładał wam rureczkę do macicy, czy trwało to parę sekund czy minut....Boję się.... Napiszcie mniej więcej o waszych odczuciach

Ja to nawet nie wiedzialam ze jest transfer probny. Mam nadzieje ze sie pomimo trudnosci wszystko udalo. Bedzie dobrze, glowa do gory! Milego wypoczynku ci zycze :)

Gość JaktaOla
Krysiu wiem, wiem, wiesz mam nadzieje, że nigdy tego nie sprawdzisz....a dzidzie bedziesz miala niedlugo, zeby nasze pociechy sie razem w piaskownicy bawily...Mój chlopaczek i Twoja coreczka.... :) Dziękuję za życzonka....Jutro z samego rańca jedziemy, dzis dałam sobie czas na leżenie...... Pozdrowionka

Gość gość Ryba
Jaktaa u mnie to trwało bardzo krótko, u mnie nigdy nie było problemów z szyjką itp. Ale myślę, że to nie zaszkodzi, gdzieś czytałam że u jakiejś dziewczyny męczył się 10 min a i tak się udało. Trzymam za ciebie kcikasy :-) Tola moja bohaterko dnia, SERDECZNIE GRATULUJE!!!! Siedziałam w poczekalnie do lekarza jak czytałam twój wpis to aż mi uśmiech na twarz wylazł- musiałam wyglądać jak z żółtymi papierami :-) Życzę spokojnych kolejnych 8 m-cy ciąży. Kuskus ja nie miałam mdłości prawie w ogóle, tylko jak byłam głodna to musiałam już iść zjeść bo mnie żołądek bolał. A teraz już prawie 13 tc i samopoczucie było by super gdyby mnie przeziębienie nie złapało. Miraga tobie też gratuluje! Takie wieści to ja lubię! Moja Kruszynka to prawdopodobnie będzie CHŁOPIEC! Mąż skacze z radości... Wszystko jest dobrze, dzidziuś zdrowy i rośnie jak na drożdżach. Tego wam wszystkim życzę, żeby się udało i żeby było wszystko OK. Krysiulk za ciebie trzymam kciuki za dietkę i naturalsika, nie ma co ale za taki wysiłek należy ci się! pozdrawiam

Gość gośćtola87123
Jaktaa, Miraga, Kuskus, Krysiu i Rybko dziękuję Wam bardzo, bo w sumie dzięki Wam, dzięki temu forum przetrwalam jakos te dni do testowania. Dzięki Wam wiedzialam o oleju lnianym, o ananasach...CHoć wiecie ja jeszcze nie wierze, dopóki nie zobaczę bety, tego najbardziej sie boję że test pokazal drugą bledsza kreskę a beta bedzie zerowa. Dzis mnie bolą jajniki, czy macica sama nie wiem, ale najważniejsze ze nie ma żadnego palamienia. Jaktaa ja Ci juz napisalam sms jak bylo z moim transferem problematycznie, przez głupi śmiech macica zmienila strukture i lekarz tez sie trudzil z zaaplikowaniem zarodka, wyszlam zalamana. A tu widzisz byc moze sie mi udalo. Wiecej testów nie robię, w pt pojde na bete i to bedzie mój sądny dzien ;). Dziewczynki jestescie kochane ;)

Gość Olkazopola
Jaktaa będę trzymać kciuki żeby sie powiodło. Tola- chyba juz można Ci pogratulować! Gość Ryba super, ze chłopak. Mi w sumie jest obojętne, chociaż chyba wolałabym chłopca. Ważne żeby wszystko było OK. Miraga oby wszystko szło w dobrym kierunku i dobra passa na tym tomiku trwała. Ja dzisiaj miałam telefon od doktora N. ze zaplodnily sie 4 komórki i sa bardzo ładne. Transfer w piątek. To bedzie trzecia doba. Troche mam stresa ze to juz... Inaczej jest jak sie czeka na wszystko a inaczej kiedy od piątku będę juz w ciąży. Transfer bedzie przeprowadzał ten sam doktor co u jaktyyoli, wierze ze mi przyniesie szczescie. Najgorsze ze męża nie bedzie podczas transferu. Ma umówione ważne spotkanie w piątek rano. A Wy transferowałyscie z Mężami?

Gość Annas1111
Tola wielkie gratulacje, mysle ze juz spokojnie mozna ci gratulowac ;) cudna wiadomosc, to mi daje wiare ze ivf naprawde sie udaje, juz tyle dziewczynek w ciazy tu ;) A o co chodzi z tym olejem lnianym ? O orzechach i ananasach juz wiem ale o oleju nie slyszalam .. I moje pytanie witamine c- gdzies na ktorejs sytronie czytalam zeby brac do transferu, bardzo wazna jest ? Bore witaminy przedciazowe i omege 369 i zastanawiam sie czy powinnam cos dodac jeszcze do zestawu?

Gość Annas1111
Ciagle gdzies cos doczytuje, i staram sie to ulozyc w calosc zeby nic mi nie umkło, pomozcie mi prosze, co kiedy.. - Poczatek stymulacji - co brac ? Witaminy i woda, co jeszcze ? - za tydzien mam zaczac brac zastrzyki na pecherzyki wiec co wtedy ?- duzo wody, nabial, proteiny, ryby , witaminy, witamine c tez ? - punkcja - duzo wody i co wtedy brac a czego juz nie ? - no i transfer - co jest najwazniejsze ? Ananas, orzechy.. .? Co jeszcze ? Dziewczyny piszcie prosze, jak przeszlyscie caly ten cykl i co uwazacie ze wam pomoglo. Wiem ze to wszystko jest gdzies na tych 40 stronkach ale ciezko zebrac to do kupy czytajac na raz ;) Ja mam dopiero 4 d stymulacji i boje sie ze czegos waznego ńie biore

Gość gość
Pisze i pisze a nic sie nie wyswietla ;(

Gość gośćtola87123
Annas postaram Ci sie odpowiedziec na moim przykladzie. Ja 3 miesiace przed zaczelam brac Feminovit+DHA dla kobiet w ciazy i starających sie+ wit C 200mg+ wit D3 800j+ ChelaMag B6 Mama. Od poczatku stymulacji pilam ok 2 l wody, bralam to samo + Jakata mi poradzila pić 2x dziennie olej lniany tłoczony na zimno, mozesz jesc orzechy i pić lampkę wina wieczorami jesli masz problem z endometrium, ja nie jadlam i nie pilam. Po punkcji zajadalam sie ananasami świezymi i z puszki, w dniu transferu i potem nastepnego dnia snanas świezy + z puszki, ale juz nie za duzo, bo za duzo tez szkodzi maluszkom. Po transferze od czasu do czasu podjadam sobie az do teraz morele suszone, pije codziennie sok pomidorowy ten z biedronki bo nie ma konserwantów i maślankę lub kefir owocowy. Duzo jajek, serów białych jadlam, kakao zamiast kawy, aa i najważniejsze bralam 3 dni od dnia transferu relanium 2x dzinnie rozluźnia mięśnie macicy, co powiduje ze zarodek lepiej sie implantuje, zas ananas wytwarza jakies enzymy które tez sprzyjają zagniezdzaniu. Aa i bralam do ok 3 dpt wit C ta 200 mg ale tu na forum dowiedzialam sie ze absolutnie nie mozna, wiec szybko odlozylam. I po transferze wzielam 4 dni wolnego, gdzie przez 2 dni lezalam i nic nie robilam :P, mąż biegal i mi usługiwał ;). Ufff ale sie rozpisalam, ale mam nadzieje ze pomoglam ;) Rybko fantastycznie że znasz juz prawdopodobnie płeć maluszka, a nad imieniem juz myślicie?? Jaktaa nie jestes senna po tym relanium, ja bylam bardzo spiaca ;). Dbaj o siebie teraz mamuniu ;) Krysiu a jak dietka? Tak sobie pomyslalam ze skoro tez naturalnie sie staracie to moze kup sobie taki lubrykant Conceive +, Ja używalam ale mi nie pomoglo, ale na necie naczytalam sie dobrych opini o tym produkcie! ZYczę Ci by sie udalo naturalnie ;) OlazOpola ładny wynik 4 zarodeczki mmmm ;), a czemuw 3 dobie a nie w 5? Ola dr T jest tez moim lekarzem i Rybki, chyba ma dobrą reke do takich zabiegow ;),Życzę Ci tego by spełnilo sie Twoje marzenie