Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Miraga 1987

in vitro co mnie czeka

Polecane posty

Gość Annas11
DoKa31 powodzenia, trzymam kciuki za duzy przyrost. Daj znac.

Gość krysiulk
Doka jak tam betka, mam nadzieje ze dobrze. Kciukam! Annas fajnie, ze z nami jestes. Pozdrawiam cieplo ;) Ja juz chyba po owulce, czekam na dobre wiesci... Pozdrowionka kobietki!!

Gość LaBrise
Krysiulk Trzymam kciuki :) aby naturalsik się udał :) DoKa Kciukam za podwojenie bety :) Daj znać :)

Jutro lekarz :( miało być dopiero w wtorek. Dzisiaj przy siusiu zauważyłam świeżą dosłownie krople krwi jutro lekarz mnie zobaczy :( mam nadzieję ze z moim maleństwem wszystko OK.. Lekarz powiedział abym wzięła dodatkowe 2 tabl. luteiny i mam leżeć...

Dzisiejsza betka to 222 ;) Beciunia moja kochana ;) hihihi ;) Szczęście mnie rozpiera ;) Wszystkim staraczkom życzę tego uczucia! Warto walczyć, naprawdę warto!

Doka gratuluje!! Hurra :) Jessu Labrise kciukam aby to nic zlego!! Lez kobieto, lez :(

Gość Annas11
LaBrise kochana spokojnie, JaktaOla plamila krwia kilka dni o ile pamietam i bylo cos z lozyskiem. Lez spokojnie i nic nie rob, nie wyciagaj raczek do gory tez jak chodzisz albo lezysz. Z malenstwem napewno wszystko jest dobrze. Wiem ze trudno powiedziec ale staraj sie nie denerwowac, to szkodzi. Zobaczysz wszystko jest dobrze tylko organizm daje ci znac ze potrzebuje wiecej wypoczynku , trzymaj sie DoKa31. Piekny wzrost, trzykrotny niemal ;) gratuluj****ardzo mocno ;)

Oby było wszystko dobrze! Trzymajcie kciuki.. Jutro mam najpierw USG piersi o 17.30 a o 18.00 idę zobaczyć czy z maleństwem wszystko ok.. czy w 28dpt będę widziała już serduszko? wizytę serduszkowa miałam mieć 16.09 w wtorek... a jutro dopiero 11.09. Ta kropla krwi była tylko jednorazowo.. nie miałam już o tamtej pory nic podobnego śluz normalnie biały... jejku co to mogło być..

Gość Annas111
LaBrise to mogly byc naczynka, teraz wszystko w srodku masz bardzo ukrwione i napiete. W naczynkach jest wiecej krwi, sa nabrzmiale i czasem moze cos peknac. Mi lekarka tlimaczyla ze po zagniezdzeniu macica i pochwa robia sie pelniejsze i ukrwione zeby chronic malucha. To wcale nie musialo peknac w macicy gdzie jest maluszek, moglo byc w pochwie, itp. Najwazniejsze ze juz przeszlo, jutro Ci wszystko lekarz wyjasni. Nie zamartwiaj sie bo nerwy szkodza malenstwu. Napewno wszystko jest dobrze. Daj znac po wizycie czy slyszalas juz serduszko, trzymam kciuki zeby juz bylo ;)

Labrise daj znać koniecznie jak po wizycie? Usłyszeć bijące serduszko to chyba kolejny najszczęśliwszy moment po ujrzeniu dwóch kresek ;) Który to Twój tydzień jest, bo ja nie umiem przeliczyć?

Labrise kciukam za badanka, aby wszystko było ok!! Mnie dziś ovufriend wyznaczył owulkę cztery dni temu, czekamy zatem na wyniki ;)

Gość słomeczka85
Labrise kciukam i czekamy na wieści :) ja jestem coraz bardziej sfrustrowana i im bardziej sie staramy tym trudniej trafic w TEN dzien. Nie bawie sie w zadne mierzenie temp itd i tak wydawalo mi sie ze byla w niedziele ale dzis juz nie wiem czy nie wczoraj. Masakra jakas :(

Dziewczynki wszystko ok wróciłam teraz do domku :) widziałam serduszko jak sobie pulsuje :) z maleństwem wszystko OK, lekarz powiedział że może jakieś naczynko pękło stad ta krew.. że mam się nie martwić bo wszystko jest super :) zapytałam go także czy jest to ciąża zagrożona powiedzieć że nie :) że płód dobrze się rozwija i wszystko jest idealnie :) uspokoiłam się i dostałam następne zdjęcie do kolekcji :) wizytę następna mam dopiero 30.09 :) ale już na 100% jest tylko jeden maluszek bo jedno serduszko :) 10 dni biorę jeszcze Fragmin Encorton i Estrofem , po 10 dniach mam poodkładać te laki. zostawić tylko luteinę kwas Foliowy i witaminki

Gość słomeczka85
LaBrise bardzo się cieszę :) martwiłam się razem z Tobą :) mam nadzieje ze kiedys tez bede przezywac takie chwile.

Dziękuje Wam kochane za wsparcie za pomoc za wszystko jesteście mi bardzo bliskie mimo wirtualnego kontaktu... To wy tłumaczyłyście mi całą procedurę stymulacje... Dziękuję Wam Bardzo Naprawdę dziękuję :) Wczoraj miałam taki strach tak się bałam dzisiaj bo zobaczeniu tego malusiego pulsowania taką radość odczuwam :) cudzie trwaj...

A właśnie pytałam doktorka dzisiaj czy mogę zaszczepić się na grypę powiedział że broń boże... Bo chciałam się zaszczepić dobrze że zapytałam

Gość tola8712
LaBris super że z maleństwem wszystko dobrze, teraz możesz spokojnie cieszyć sie ciążą :). A jak USG piersi?? Doka jeszcze Tobie nie gratulowalam naturalsika, super, widzisz po tylu latach walki dostaliście nagrodę, takie rzeczy naprawde nadaja sie by napisać ksiażkę i by dawać nadzieje innym ludziom. Slyszalam tez ze często po in vitro po urodzeniu trafia sie naturalsik, ciekawe od czego to zalezy, w kazdym badz razie bedziemy sie szybko starac. Poki co u mnie leci juz 16 tydzien, kurcze kiedy to zlecialo. Czuje sie bardzo dobrze. Zaczyna mi rosnac brzuszek hihi. Czekam teraz z niecierpliwościa na pierwsze ruchy, choć powiem szczerze ze wieczorami coś tam poczuje, jakies bulgotanie, czy taki uskok jak czasem gdzies nerw pulsuje, hmm ciezko wytlumaczyć, ale sama jestem ciekawa czy to wlasnie TO :). Annas jak sie czujesz kochana? Krysiu kciuki za Ciebie w tym cyklu. Pozdrawiam dziewczynki

Tola8712 dzięki ;) Ja ciesze się każdym dniem teraz, każdą godzina, minutą. W końcu jestem w pełni szczęśliwa ;) Moja kuzynka powiedziała ze się zmieniłam ostatnio, a jeszcze nie wie ze jestem w ciąży, bo się nie chcę chwalić tak szybko. A jak właśnie u Was dziewczyny? Kiedy zaczęłyście się dzielić ta radosna nowiną? W którym tygodniu? X Krysiulk co u Ciebie?

Gość tola8712
Doka ja juz nie wytrzymalam i jeszcze przed pierwsza wizyta powiedzialam rodzicom i teściom, w koncu oni nas najbardziej wspierali i rowniez czekali na ta wiadomoś, a reszcie rodziny powiedzialam po 1 USG. Zas znajomym mowilam tak kolo 10 tygodnia ;). Kiedy masz 1 USG??

Tola, fajnie ze sie odezwalas. Brakuje tu starych staraczek ;) dziekuje za kciuki!! No ja jestem pare dni po owulacji, staram sie nie nakrecac ale z niecierpliwoscia czekam na wiesci. Kiedys w koncu musi sie udac a teraz jak nigdy mam duze szanse ;) bez wzgledu na wszystko bede walczyc dalej ale licze na cud... To juz de facto trzeci naturalny cykl ;) emek kupil mi inofolic, od jutra zaczynam go pic...

Tola pierwsze usg mam w poniedziałek ;) Czekam cierpliwie :) X krysiulk, pamiętaj dwa razy dziennie ten inofolik ;) trzymam kciuki!!

Tola taki mam wynik z USG piersi... Piersi o utkaniu bogatogruczołowym. Strukturheterogennych nie stwierdzam. Lekarka powiedziała że jest OK i że piersi typowo ciążowe. Dzisiaj pisałam do mojego lekarza byłam ciekawa który to tydzień ciąży. Według transferu 4 tydzień a lekarz powiedział mi że to 7 tydzień ciąży bo serduszko bije jak to 3 tyg mi dodał nie rozumie?

Labrise z tego co wiem to wiek ciąży liczą wg usg więc możliwe, że dziecię Ci się rozwija nadplanowo ;) Doka jak to dwa razy? W instrukcji raz pisze, przeca z kasą nie wyrobię :)

No właśnie krysiulk wiem ze to dosyć drogo wychodzi, ale tak lekarz mi kazał. Najpierw brałam raz dziennie bo też sobie pomyślałam że bez przesady, ale ok 4 mies. przed planowanym inv zaczęłam brać 2 x dziennie. I po niecalych 3 zaskoczyłam ;) x Czy któraś ze staraczek lub ciężarówek jest z okolic Rybnika? Przeprowadzam się właśnie w te okolice i zupełnie nikogo tam nie znam :(

Na początek zaryzykuje raz a jak nie pomoże to wezmę dwa ;) Ja z Opola więc nie pomogę, ale jakbyś była kiedyś przejazdem to zapraszam ;)

Nalazilismy sie dzis po lesie za wszystkie czasy, chyba z 6km przeszlismy ;) grzybow jadalnych u nas niestety jeszcze nie ma, ale za dwa tygodnie kolejne podejscie ;) najgorsze jest to, ze teraz mega mocno boli mnie podbrzusze wiec leze :( pozdrowionka!!

Gość słomeczka85
Hej dziewczynki i jak tam weekendzik minął? Tak jak Krysiulk bolał mnie dziś brzuch a raczej podbrzusze, heh miałyśmy jakoś podobnie owulke ;) może się uda. Trzymajmy kciuki :) a powiedzcie mi czy ceny m in zastrzyków, które są refundowane są wszędzie takie same? Chodzi mi o apteke. Mi lekarz polecil jedna ale przeciez z tego co wiem to leki refundowane sa wszedzie w takiej samej cenie.

Słomeczko ja nie mam doświadczenia z zastrzykami refundowanymi bo za "moich czasów" jeszcze były pełnopłatne. W Opolu na przykład jest tylko jedna apteka która ma te zastrzyki więc wyboru nie mamy ;) Wydaje mi się jednak, że ceny powinny być zbliżone, ale zawsze warto porównać :) No mnie boli podbrzusze już od kilku dni. Do miesiączki zostało mi jakieś max 9dni... Oby nie przyszła...

Krysiulk, Słomeczka trzymam kciuki za naturalsika :D u mnie się mdłości zaczęły wczoraj cały dzień dzisiaj , jedynie jak coś jem przestaje na chwile być nie dobrze, przestane jeść i spowrotem hee :D JaktaOla co tam u Ciebie jak się czujesz? Annas słonko a jak Twoje samopoczucie? Brakuje mi tu Was dziewczyny...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować